EABL: antrasis 2018/2019m. čempionato turas Jonavoje - VKL krepšininkai finišavo ketvirti

2018-11-23

Šį savaitgalį EABL čempionatas atkeliauja į Lietuvą. Dvikovos pirmą kartą vyks modernioje Jonavos krepšinio arenoje, tad visus mėgstančius mėgėjišką krepšinį kviečiame į šį Lietuvos miestą. Ture jau tradiciškai dalyvauja ir VKL Rinktinė, kuri grumsis kartu su kitomis 7-iomis komandomis iš Lenkijos, Ukrainos, Latvijos ir Lietuvos. Čempionatą sudaro atskiri turai, kuriuose pagal užimtas vietas komandos yra reitinguojamos, kol galiausiai geriausius rezultatus reguliariame čempionate parodžiusios ekipos susigrums pirmenybių finale 2019 metų birželio mėnesį. Šis turas išskirtinis ir dar vienos VKL atstovės debiutu tarptautinėje arenoje. Jungtinės komandos pagrindu savo atstovus deleguoja ir "Vilniaus Krepšinio" (vad. Jonas Staniulis) kolektyvas. Smulkiau apie Jonavos turo įvykius - žemiau pateiktoje naujienoje.

Rungtynės dėl 3 vietos:

VKL Rinktinė - KKL (Kaunas) 89 : 94 (32:18, 27:19, 20:22, 10:35).

Rungtynes abi komandos pradeda netaikliais metimais ir kiek padriku žaidimu. Pirmieji krepšį "atidaro" vilniečiai, kuriems taškus pelno Augustinas Stropus. Kauniečiai taip pat atsako dvitaškiu, tačiau čia pat tolimu šūviu su pražanga atsako Kęstutis Rimas ir VKL Rinktinė gerokai trukteli pirmyn - 10:2. Nors laikinosios sostinės aatstovai ir stengiasi neatsilikti, šauniai nusiteikusi VKL komanda kol kas puikiai atakuoja iš toli, vien per pirmą ketvirtį pelnydama 4 tritaškius. Paskutinį iš jų netikėtai pataiko ir vidurio puolėjas Augustinas Stropus, iš karto prašydamas varžovų trenerį Vitalijų Kirilovą prašyti minutinės pertraukėlės. Pirmosioms dešimčiai minučių prabėgus pirmaujame net 32:18.

Kauno komandai ir toliau nesiseka, o vilniečiai rungtyniautų taip, lyg tai būtų jų gyvenimo rungtynės. Puolime jaučiamės kaip niekada laisvai ir sužaidus vos pora minučių antrame kėlinyje pirmaujame jau net 40:18. Metimai "iš žaidimo" kol kas pavydėtinai taiklūs - 15 iš 21. Tiesiog nuostabus kol kas ir Rokas Rudžinskas, per 13 minučių pelnęs net 16 taškų. Varžovai bando gelbėtis prašydami paskutinės savo minutinės pertraukėlės. Tačiau mūsiškių traukinys taip įsibėgėja, jog savo pranašumo mažinti nė neketina. Ir toliau šauniai veikia toliašaudė vilniečių artilerija, iš toli pataiko net ir Ernestas Zakarevičius, o aikštelėje jau spėjo pabūvoti visi VKL krepšininkai. Rungtynėms įpusėjus VKL pirmauja - 59:37. Pirmoje susitikimo pusėje pataikėme net 11 tritaškių ir 19-os, kas, greičiausia, yra visų laikų lygos dviejų kėlinių rekordas.

Trečiame kėlinyje didesnių rokiruočių neįvyksta. Kauno komanda bando mažinti savo atsilikimą, bet akivaizdu, jog jų psichologinė būsena jau toli gražu ne pati geriausia. Taiklių metimų lavina VKL ekipa pasikloja sau neblogus pamatus galimai pergalei, nes prieš paskutinį kėlinį vis dar 20-ies taškų vilniečių pranašumas - 79:59.

Ketvirtasis kėlinys prasideda Kauno ekipos spurtu. Neprabėgo nė minutė, o VKL ne tik užsidirbo nesportinę pražangą, tačiau spėjo į savo krepšį prasileisti net 9 taškus. Toks šaltas dušas vilniečius turėtų pabudinti iš pergalingų nuotaikų anksčiau laiko, tuo labiau, jog tam treneris Marius Pavlovskis paprašė dar ir minutinės pertraukėlės. Tačiau nesėkmių ruožas tęsiasi toliau. Dvitaškis su pražanga mažina mūsų pranašumą jau iki 79:71. Pagaliau labai ilgą taškų badą prasiveržimu nutraukia Airidas Neifaltas, tačiau įsibėgėjusi kauniečių kariauna nė neketina sustoti.Kitoje atakoje puolime kvailą penktą pražangą užsidirba tas pats Airidas Neifaltas ir iš turėtos milžiniškos persvaros lieka tik trys taškai - 81:78. 23 praleisti taškai į savo krepšį per tris minutes greičiausiai taip pat yra dar vienas šio turnyro, ar bent jau turo rekordas. Nelieka nieko kito, kaip prašyti ir antrosios minutinės pertraukėlės. Dar nesenai VKL marškinėlius vilkėjęs Tomas Šiškevičius tolimu metimu lygina rezultatą ir tai, kas vos prieš tris minutes atrodė nerealu, dabar jau yra realybė - priekyje KKL komanda 81:87. Visiškai subyrėjusi Vilniaus komanda aikštelę priversta palikti nuelistomis galvomis, taip tik dar kartą patvirtindami taisyklę, jog žaisti reikia iki pat rungtynių pabaigos. Paskutinis ketvirtis pralaimėtas neįtikėtinu rezultatu - 10:35, o rungtynės - 89 : 94. Vilniečiams ture atitenka ketvirtoji vieta ir 5 reitiingo taškai į įskaitinę čempionato lentelę.

Pusfinalis

VKL Rinktinė - JKML (Jonava) 66 : 80 (20:28, 22:17, 16:21, 8:14).

VKL Rinktinė: R. Rudžinskas 14, S. Liepinaitis 12 (14 atk.k.), E. Pundzius 10, K. Rimas 9, A. Stropus 8 (11 atk.k.), A. Neifaltas 5, D. Dragūnas 4, K. Bagdanavičius ir M. Kraujalis po 2.

Dvikovą abi komandos pradeda be didesnių ceremonijų gynyboje ir pakaitomis pelno taškus. Nespėjo prabėgti ir dvi minutės, o švieslentėje dega lygus rezultatas - 5:5. Jau netrukus jonaviečiai atsako spurtu ir pavojingai atsiplėšia 5:12, o dar po minutės atsiliekame jau 7:17. Pats laikas minutinei vilniečių pertraukėlei. Deja, reikalai kol kas klostosi ne itin sėkmingai ir viskas, ką pavyksta padaryti, tai Kęstučio Rimo tritaškių dėka nepaleisti varžovų į priekį dar didesniu skirtumu. Pirmame kėlinyje pagirtinai puolusi Jonavos komanda susikrovė ženklų pranašumą - 20:28.

Savo žaidimo kol kas nesiseka atrasti ir antrame kėlinyje. Jonavos komanda ir toliau didina apsukas bei pabėga net 14 taškų persvara pirmyn - 22:36. Pavojingai išaugusį skirtumą mūsų atstovai bando mažinti individualiomis pastangomis, tačiau krepšys kol kas tarsi užrištas. Šiek tiek gaivaus oro vilniečiai bando įkvėpti po nesportinės Jonavos ekipos pražangos, kuomet atsilikimą pasiseka sumažinti iki 28:38. Deja, gynyboje kol kas nieko naujo ir turo šeimininkai nesunkiai renka taškus. Dar po kelių minučių blyksteli šauniai sužaidęs Simas Liepinaitis, po kurio 5 taškų paeiliui skirtumas mažėja perpus. Šioks toks gyvumas puolime leidžia komandai iki didžiosios pertraukos sumažinti savo atsilikimą - 42:45.

Trečiasis kėlinys prasideda gerokai gyvesniu abiejų komandų žaidimu. Pajutę atsirandantį lengvumą puolime VKL krepšininkai dar labiau priartėja, kol galiausiai po dar vienio juvelyrinio S. Liepinaičio perdavimo ir R. Rudžinsko tritaško atsiliekame tik minimaliai - 49:50. Deja, bent kol kas perlaužti susitikimo eigos savo naudai nepavyksta ir aikštelės šeimininkai vėl atitrūksta - 51:58. Čia pat seka taiklus A. Neifalto tritaškis ir įtampa aikštelėje vėl didėja. Prabėgusios kelios padriko žaidimo minutės nei vienai komandai didesnės naudos neatneša ir po trečio ketvirčio toliau pirmauja Jonavos komanda - 58:64.

Lemiamo ketvirčio pradžia ir vėl sėkmingesnė aikštelės šeimininkams, kurie labai greitai susikrauna dviženklį pranašumą. VKL Rinktinė po truputį yra spaudžiama prie sienos ir turi pradėti keisti savo žaidimą, jeigu nori dar pagalvoti apie turo finalą. Tačiau laikas bėga, o skirtumo sumažinti niekaip nesiseka. Akivaizdu, jog komandos žaidime labai trūksta traumą gavusio K. Bagdanavičiaus. Lyg to būtų maža, vienoje iš situacijų nukenčia ir dar vienas mūsiškis E. Pundzius, tad kovoje lieka praktiškai septyni vilniečiai. Kėliniui įpusėjus JKML komanda pirmauja didžiausiu pranašumu, kokį tik šiandien turėjo - 60:74 ir viltys žygiuoti tolyn mūsų ekipai atrodo labai miglotos. Mūsiškiai dar bando individualiais veiksmais pakeisti susitikimo baigtį, tačiau to padasryti nepavyksta ir sekmadienį VKL Rinktinė dėl turo bronzos kausis su KKL (Kaunas) komanda. Planuojama dvikovos pradžia - 13val., o galutinis šio mačo rezultatas - 66 : 80.

Kiti rezultatai:

Brodyagi (Kiev, UKR) - KKL (Kaunas) 79 : 66 VK - Torsus Kyiv (UKR) 62 : 89
PUSFINALIS: dėl 5-8 vietų:
VKL Rinktinė - JKML (Jonava) 66 : 80 Anzage Ventspils (LV) - Kottrans Radom (POL) 100 : 79

Ketvirtfinalis


VKL Rinktinė - Anzage (Ventspils) 72 : 63 (10:13, 23:13, 18:23, 21:14).

VKL Rinktinė: E. Pundzius 21, K. Bagdanavičius 18 (19 atk.k.), R. Rudžinskas 15, K. Rimas 8, D. Dragūnas 4, A. Neifaltas, M. Kraujalis, S. Liepinaitis (8 rez.p.) po 2, A. Stropus taškų nepelnė.

Rungtynes sėkmingiau pradeda vilniečiai, kurie jau po pirmų kelių minučių pabėga į priekį 5:0. Tačiau kovingai nusiteikęs latvių kolektyvas netruko atsakyti savo spurtu ir priverčia mūsiškių trenerį M. Pavlovskį prašyti minutinės pertraukėlės - 5:6. Tačiau šis sprendimas nebuvo toks sėkmingas, kaip komanda tikėjosi. Per likusį kėlinio laiką kiek rezultatyviau sužaidė Ventspilio komanda, kuri pirmauja po pirmųjų dešimties minučių - 10:13.

Antras ketvirtis vilniečiams ir vėl prasideda sėkmingai. Tritaškį pataiko K. Rimas, prasiveržimu nepasiruošusius varžovus užklumpa S. Liepinaitis ir VKL rinktinė vėl persveria rezultatą savo naudai - 15:13. Pagyvėjęs vilniečių puolimas leidžia įgyti šiokį tokį pranašumą, todėl aikštelėje pasirodo beveik visi rinktinės žaidėjai. Nerezultatyviai vykstančios rungtynės joms įpusėjus leidžia VKL Rinktinei pirmauti 33:26. Rezultatyviausias kol kas mūsų ekipoje 11 taškų įmetęs E. Pundzius.

Jau tampa tradicija, jog ketvirčio pradžia gerokai sėkmingesnė mūsų krepšininkams. Jie organizuoja dar vieną spurtą ir po S. Liepinaičio dvitaškio bei tolimo taiklaus R. Rudžinsko metimo trukteli pirmyn jau 49:35. Tiesa, gynyboje kol kas vilniečiai rungtyniauja ne taip aktyviai, nes įpusėjus kėliniui turi vos vieną komandinę pražangą. Tuo pasinaudodami latviai surengia spurtą 0:9 ir iš solidaus pranašumo lieka vos 5 taškai - 49:44. Tačiau tuo bėdos mūsiškiams nesibaigia. Dar vienas taiklus tolimas latvių šūvis ir nuo lygaus rezultato mus gelbėja tik puikus A. Stropus. Pasibaigus trečiam ketvirčiui vis dar nežymiai pirmaujame - 51:49.

Pajutę, jog gali kabintis į pergalę, latvijos krepšininkai stengiasi išnaudoti visas savo progas ir nė per žingsnį neleidžia mums atsiplėšti. Po taiklaus E. Pundziaus baudos metimo skirtumas vis dar labai slidus - 58:53. Vilniečių laimė, jog latvijos komanda ne taip sėkmingai atakuoja iš toli, kitu atveju problemų galėtų būti dar daugiau. Po keletos netaiklių svečių šūvių sugebame pelnyti taškus ir įpusėjus lemiamam ketvirčiui susikrapštyti 10 taškų skirtumą. Nieko nelaukę latviai prašo minutinės pertraukėlės. Aiškiai sutrikusi Ventspilio komanda dar užsidirba ir techninę pražangą, tad vizi koziriai dabar jau VKL Rinktinės rankose. Laikas tirpo, o skirtumas praktiškai nesikeitė. Nors ir nelengvai, tačiau vilniečiai žygiuoja pusfinalio link, kuriame jų laukia dar rimtesnis turo šeimininkų - Jonavos komandos išbandymas. Ketvirtfinalis pabaigtas pergale - 72 : 63.

Edgaras Pundzius pirmoje dvikovoje buvo labai rezultatyvus

 

KITI KETVIRTFINALIO REZULTATAI:

KKL (Kaunas) - Torsus Kyiv (Ukraina) 86 : 82 Kottrans Radom (Lenkija) - JKML (Jonava) 49 : 74
vs. vs.
Brodyagi (Kiev) - VK VilniausKrepsinis (VKL) 82 : 68 VKL RINKTINĖ - Anzage Ventspils (Latvia) 72 : 63

 

 

VKL  RINKTINĖS  SUDĖTIS  Jonavos Grand Prix - EABL  TURUI

 

 

 

PG

 

 

Airidas

Neifaltas

1999.02.15

 

 

1.77 m.

73 kg

     

 

 "Senieji Trakai"

( IV  Lyga )

                   

 

 

PG / SG

 

 

Simas

Liepinaitis

1991.01.29

 

 

1.94 m.

94 kg

     

 

"Aardvark"

( I  Lyga )

                   

 

 

SG 

 

 

Rokas

Rudžinskas

1999.09.14

 

 

 

1.80 m.

75 kg

     

 

"Nol Semkers"

( II  Lyga )

                   

 

SG / SF

 

 

Edgaras

Pundzius

1990.12.14

 

 

1.87 m.

80 kg.

     

 

"Lentvario LK"

( II  Lyga )

                   

 

SG / SF

 

 

Mindaugas

Kraujalis

1992.07.27

 

 

1.89 m.

85 kg.

     

 

"Bebrusai"

( III  Lyga )

                   

 

 

SF

 

 

Deividas

Dragūnas

1992.05.18

 

 

1.90 m.

95 kg

     

 

"Tirola Basketball"

( Įmonių  Lyga )

                   

 

 

SF / PF

 

 

Ernestas

Zakarevičius

1997.07.22

 

 

1.94 m.

98 kg

     

 

"Senieji Trakai"

( IV  Lyga )

                   

 

 

SF / PF

 

 

Kęstutis

Rimas

1984.08.24

 

 

2.00 m.

110 kg

     

 

"Senieji Trakai"

( IV  Lyga )

                   

 

 

PF

 

 

Rokas

Šamšūra

1995.11.27

 

 

1.93 m.

85 kg

     

 

"Transcom"

( II  Lyga )

                   

 

 

PF

 

Kęstutis

Bagdanavičius

1987.09.01

 

 

1.95 m.

90 kg

     

 

"Geležinis Vilkas"

( II  Lyga )

                   

 

 

C

 

Augustinas

Stropus

1995.10.09

 

 

2.05 m.

85 kg

     

 

"Gjensidige"

( LDA  Lyga )

                   

 

TRENERIS 

 

 

Marius

Pavlovskis

         

 

"Senieji Trakai"

( IV  Lyga )

                   
Vadovas     Simonas Miškinis            
EABL: antrasis 2018/2019m. čempionato turas Jonavoje - VKL krepšininkai finišavo ketvirti

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009