III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2018-11-21

Darbo savaitė įpusėjo, o tai reiškia, kad mūsų ištikimuosius skaitytojus pasiekia III-osios VKL - Top Sport lygos apžvalga, kurioje supažindinsime su praėjusią savaitę (11 14 - 11 20) įvykusiomis rungtynėmis, jų detalėmis, puikiais krepšininkų individualiais ir komandiniais pasiekimais, užfiksuotais rekordais ir žinoma - savaitės simboliniu penketuku. Kaip ir visuomet, prie grupės bus pateikta turnyrinė lentelė. Taigi nieko nelaukdami - pradėkime!

 

A grupė

Turnyrinė lentelė
Komanda Pergalės Pralaimėjimai Taškai +/-
Vedejasrenginiui.lt 3 0 6 11
BC Irsana 2 1 5 32
VKM 2001 2 1 5 20
Elektrėnų SC 2 0 4 7
Joniškio baldai 1 2 4 23
Litcargus 1 2 4 2
Unohub 0 3 3 -36
Bebrusai 0 3 3 -59

 

Pirmoje pagal abėcėlę grupėje pastarąją savaitę įvyko dvi dvikovos, kurios pažymėjo tam tikrus kontūrus, kaip galėtų išsidėstyti komandos po pirmojo etapo pabaigos. Norime priminti, kad mes nesame ekspertai, tačiau tik darome prielaidas, kurias paneigti galės pačios komandos puikiu žaidimu! Labai svarbią pergalę prieš vieną iš tiesioginių konkurentų patekti tarp 4 stipriausių grupės komandų pasiekė jaunieji VKM septyniolikmečiai. Jie namuose 82:72 palaužė "Litcargus" ekipą. Pirmasis kėlinys jaunimui nesiklostė - 16:24. Tačiau rungtynėms įgaunant pagreitį, griežta trenerio Rolando Peniko ranka pažadino savo auklėtinius ir prieš paskutines 10 minučių jau "VKM 2001" turėjo dviejų taškų persvarą. Kiek sumaniau ilgą atsarginių suolelį panaudoję SKM auklėtiniai ketvirtajame kėlinyje dominavo ir varžybas sugebėjo laimėti net dviženkle persvara. Ką ir minėjome - gili rotacija davė savo vaisių. Tinkamai savo ūgį po krepšiais išnaudojęs Mantas Bilotas buvo naudingiausias savo komandoje su 20 naudingumo balų (16 tšk., 8 atk. kam.), o neabejotinai universaliausias ekipos gynėjas Nojus Vytautas Bieliauskas prisidėjo su 15 (9 tšk., 5 atk. kam., 7 rez. perd.). Augustinas Mikštas pridėjo įmetė 16 taškų. "Litcargus" gretose nesulaikomai žaidė Matas Karoblis, surinkęs trigubą dublį su išprovokuotomis pražangomis (26 tšk., 11 atk. kam., 12 išpr. praž., 33 naud. bal.), tačiau tai buvo vienintelis didesnis spindulys ekipoje. Nuo patekimo į TOP20 etapą, šią komandą skiria tik viena pergalė, todėl panikuoti dar tikrai nereikėtų. Visgi iš likusių keturių susitikimų "Litcargus" kolektyvui yra būtinos bent jau trys pergalės, todėl laukia itin sunkus darbas.

Matas Karoblis ("Litcargus") šį sezoną tapo tikru savo komandos lyderiu

 

Svarbią pergalę Jezuitų gimnazijoje iškovoje grupės favorite laikyta "BC Irsana" komanda. Ji antrą rungtynių pusę prieš "Unohub" laimėjo devyniais taškais, o galutinis dvikovos rezultatas - 61:54. Nugalėtojų komanda visus laurus kabinti turėtų savo įžaidėjui ir smegenims - Tadui Braziui, kuris pelnė 17 taškų, tačiau surinko net 36 naudingumo balus. Geresniu nei 80 procenų taiklumu šiemet baudas metantis gynėjas taip pat išprovokavo net 11 pražangų. "BC Irsana" į savo sąskaitą įsirašė antrą pergalę, kuri kol kas leidžia svečiuotis pirmoje grupės dalyje, tuo tarpu "UNOHUB" kolektyvui nebėra kur trauktis - vyrukai privalo rinkti pergales, kitaip kovą dėl atkrintamųjų varžybų pratęs BOTTOM20 pogrupyje.

 

B grupė

Turnyrinė lentelė
Komanda Pergalės Pralaimėjimai Taškai +/-
Melingos keliai 3 0 6 32
Jamam 2 1 5 42
KK Sinano Kebabai 2 1 5 23
Pasvalys 2 1 5 15
BC United Transline 2 1 5 -12
KK Kuršėnai 1 3 5 -18
Marijampolis 0 3 3 -51
Green Mazda Rangers 0 2 2 -31
 
B grupėje buvo sužaisti trys susitikimai, kuriuose pergales iškovojo sąlyginai stipresnės komandos. Centrinė pogrupio dvikova įvyko Tauro sporto mokykloje, kurioje namų sienas gynę "KK Sinano Kebabai" 82:73 nugalėjo "KK Kuršėnų" krepšininkus. Šias rungtynes drasiai galime prilyginti amerikietiškams kalneliams. Štai pavyzdžiui 1 kėlinį kuršėniškiai laimėjo 10 taškų skirtumu, tačiau antrą ir ketvirtą pralaimėjo bendra 19 taškų persvara. Kuomet komandoje turi net penkis žaidėjus, galinčius surinkti po 15 ir daugiau naudingumo balų - kartais tikrai gali pasimėgauti ir skaniu Sinano kebabu. Būtent tokį rezultatą rungtynėse užfiksavo J.Tilvikas (17),  R.Klabis (15), K.Stulginskas (15), E.Jatkūnas (16) ir M.Linkevičius (15). Kuršėniškių neišgelbėjo ir dviejų komandos narių tandemas - Benediktas Jonuška (24 tšk., 20 naud. bal.) ir Neilas Zagorskis (18 atk. kam., 28 naud. bal.). Beje, VKL lygoje tik šį sezoną debiutavęs Neilas per ketverias rungtynes kol kas fiksuoja įspūdingą 17 atkovotų kamuolių vidurkį.
 
Šioje grupėje išvydome ir tikrą NBA stiliumi paremtą krepšinį. Puikiai komandą sukomplektavę "Jamam" vadovai kol kas tikrai nesigaili, nors komandinėje gynyboje ir reikėtų kiek daugiau koncentracijos. Net 103 taškus "Green Mazda Rangers" komandai atseikėjęs ŠMKA IR VKM mokyklas baigusių jaunuolių derinys praleido 91 tašką, o tai kiek neramino ir komandos trenerį Karolį Bakanauską. "Jamam" puikiai išnaudojo milžinišką potencialą baudos aikštelėje - Lukas Žarskus buvo naudingiausias komandos žaidėjas (dvigubas dublis ir 28 naud. bal.), Audrius Karvelis įmetė 24 taškus, o Mažvydas Razgūnas sugriebė net 15 kamuolių. Pagirti privalome ir toliašaudę artileriją - neabejotinai vienas geriausių III lygos snaiperių Laurynas Jasionis pataikė 7 tritaškius metimus, o Dainius Rinkevičius įsūdė keturis. Atskiro paminėjimo vertas ir vienu kariu lauke bandęs būti Šarūnas Putna. Įžaidėjo sąskaitoje 31 taškas, 11  rezultatyvių perdavimų ir net 40 naudingumo balų.
 
Trečioji ir tikriausiai mažiausiai intrigos tiek prieš susitikimą, tiek ir dvikovos metu turėjusi akistata tarp  "Pasvalio" ir "Marijampolio" vyrų. Šįkart su kaupu pasiteisino ir prieš sezoną VKL ekspertų sudarytas grupės stiprumo reitingas - pasvaliečiams buvo numatyta pirmoji, o "Marijampolio" krepšininkams - aštuntoji vieta. Susitikimą 76:51 laimėjo "Pasvalys" komanda. Nugalėtojai pademonstravo komandinį krepšinį, žaidimu mėgavosi visi aikštelėje pasirodę krepšininkai, o tai įrodo ir praleistas laikas - nuo 17 iki 36 minučių, praleistų aikštelėje. Ryškesnius individualius pasirodymus surengė Audrius Trybė (11 tšk., 13 atk. kam., 21 naud. bal.), Edgaras Jonkus (15 tšk.), ir Justinas Poviliauskas (14 atk. kam.). Pirmose sezono rungtynėse pasvaliečiai gavo šaltą dušą, tačiau dabar iškovoję dvi pergales iš eilės gali jaustis tikrai geriau, o tuo pasidžiaugė ir ekipos vyriausiasis treneris.
 
 
C grupė
Turnyrinė lentelė
Komanda Pergalės Pralaimėjimai Taškai +/-
BC Šalčininkai 3 0 6 28
Telšiai 2 1 5 21
Aktyvi veikla 2 1 5 9
Penktukas 0 4 4 -45
Agmeka 1 1 3 26
Kumštis 1 1 3 -17
Citco BC 1 0 2 21
VK Naudingi 0 2 2 -43

 

Šioje grupėje - kol kas tikra painiava. Išskirti galėtume tik be pralaimėjimų žygiuojančią "BC Šalčininkų" ekipą, kuri vos ne prisižaidė ir 65:61 nugalėjo "Aktyvi veikla" komandą, su kuria potencialiai ir turėtų kovoti dėl aukščiausių vietų grupėje. Po trijų kėlinių aikštės šeimininkai turėjo net 16 taškų persvarą, tačiau rungtynių pabaigoje turėjo paplušėti iš peties, kad pasiektų trečią pergalę iš tiek pat galimų. "Šalčininkams" pasisekė? Galime teigti ir taip. Varžovų gretose nebuvo naudingiausio visų laikų VKL krepšininko Povilo Kaminsko, tačiau mačo nugalėtojai pergalę nusitiesė patys sau, kovą po lenta laimėję net 55:31. Svariausiai prie to prisidėjo Edgar Svorobovič, įmetęs 18 taškų ir atkovojęs 14 kamuolių (32 naud. bal.).  Varžovų gretose panašią statistiką fiksavo Gedminas Nakčeris, įmetęs 14 taškų ir sugriebęs 15 atkovotų kamuolių (28 naud. bal.). Beje, "Aktyvi veikla" šią dvikovą žaidė be keitimų - surinko vos penkis savo komandos atstovus.

 

Tiesa, jau po kelių dienų "Aktyvi Veikla" krepšininkai namuose grįžo į pergalių kelią. Jie 62:56 palaužė "Penktuko" kolektyvą, kuriam tai buvo jau ketvirtasis pralaimėjimas iš eilės. Į šias rungtynes grįžo svarbiausias "Aktyvios veiklos" pergalių komponentas - jau minėtas Povilas Kaminskas. Atletiškasis aukštaūgis įvedė tvarkos į komandos žaidimą, pajungė ir daugiau krepšininkų nuo suolo bei savo kolektyvui padovanojo antrą pergalę iš trijų galimų. P.Kaminsko sąskaitoje 12 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai, 9 išprovokuotos pražangos ir solidus 32 naudingumo balų skaičius.

Povilas Kaminskas ("Aktyvi veikla") yra naudingiausias visų laikų VKL lygos krepšininkas

 
Pagaliau savo sezoną III-oje VKL - Top Sport lygoje pradėjo gan įdomiai sukomplektuota "Citco BC" ekipa,  namų salėje 62:41 nepalikę vilčių "Kumščio" komandai. "Citco BC" savo gretose turi vieną geriausių praėjusio sezono I-osios lygos žaidėją Vytautą Saulevičių, tačiau abejones kelia atsarginių suolas. Žinoma, kad Vytautas yra pripratęs laimėti, tačiau tuo pačiu ir sulaukti rimtos pagalbos iš savo kolegų. Šiemet viskas gali būti kitaip - o ar vieno žaidėjo individualus meistriškumas nuves komandą link titulų - pamatysime sezono eigoje. V.Saulevičius jau pirmose sezono rungtynėse fiksavo solidžius skaičius - 23 taškai ir 34 naudingumo balai. "Kumštis" kolektyvui daugiau nei pusę komandos taškų - 21-ą surinko Giedrius Mikaila.
 
 
D grupė
Turnyrinė lentelė
Komanda Pergalės Pralaimėjimai Taškai +/-
BC Alfa 3 0 6 9
SK Skaidiškės 2 1 5 21
Western Union 2 0 4 11
Krituliai 1 1 3 -1
United Sharks 1 1 3 -2
BC Kibirai 0 2 2 -6
BC Versus 0 2 2 -8
VKK Masonai 0 2 2 -24

 

Šioje grupėje ir toliau visą Vilniaus krepšinio lygą nesiliauja stebinti "BC Alfa" krepšininkai. Laimėję jau trečią trilerį iš eilės (be pralaimėjimų) jie bent jau iki kito turo įsitvirtino 1-2 lentelės pozicijoje ("Western Union" sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau). Ši komanda įrodo, kad su dideliu noru ir žiupsneliu sėkmės rungtynes galima laimėti ir penkiese - tą komanda darė visose trijose varžybose. Kol kas "BC Alfa" savo varžovus nugali vidutinišku 3!!! taškų skirtumu - kas daro tikrai didelį įspūdį apie komandos penketuko stiprią psichologiją ir puikų fizinį pasiruošimą. Komandoje ir toliau spindi dvidešimtmetis Juozas Rimavičius, kurį jau sutikome ir II-osios lygos batalijose. Krepšininkas įmetė 24 taškus (5/7 tritaškiai). Šįkart jam į pagalbą atskubėjo ne brolis Paulius, o Simonas Krasauskas (24 tšk.) ir Giedrius Papėčenka (20 tšk.) Įdomu -  kokios yra "BC Alfos" nepailstančių žaidėjų ribos? O galbūt šį sezoną matysime tikrą šios komandos fenomeną?

 

Sunkią, tačiau labai reikalingą pergalę iškovojo "Western Union" komanda, rezultatu 60:54 įveikusi "SK Skaidiškes". Pastarieji pagirtinai žaidė tris kėlinius, tačiau paskutiniosiose 10 minučių pametė koncentraciją (pralaimėjo 7:23) ir paleido pergalę iš rankų. Daug kritikos šįkart susilaukė ne konkretus žaidėjas, bet teisėjas - Marekas Strelkovskis. "Skaidiškių" komandos narys piktinosi, kad šis arbitras teisėjauja jau ketvirtose varžybose iš eilės, bet ne tai pikčiausia. Pikčiausia, kad žaidėjo teigimu, teisėjas neatitinka III-osios lygos pajėgumo ir daro kritines klaidas. Tai - didelis akmuo mestas į teisėjo daržą. Bus įdomu matyti, ar klubo ir vieno iš VKL arbitrų keliai ateityje dar susikirs. "Skaidiškių" klubui eilinį dvigubą dublį surinko Darius Jucius (20 tšk., 13 atk. kam., 20 naud. bal.), o "Western Union" gretose 17 taškų įmetė Tautvydas Misevičius.

 

E grupė

Turnyrinė lentelė
Komanda Pergalės Pralaimėjimai Taškai +/-
BC Krienai 1 3 5 -5
Verslo spaudos centras - R2P Sport 1 3 5 -29
Naujininkų kiemas 2 0 4 28
Transcom 2 0 4 16
Antra komanda 2 0 4 16
Komfakas 1 2 4 -7
SK Centauras 1 2 4 -19
Dagos 1 1 3 0

 

Ir paskutinė - E grupė, kurioje buvo sužaisti du susitikimai. Kelkimės į milžinišką intrigą turėjusią dvikovą tarp "BC Krienų" ir "Antros komandos" atstovų. Tris kėlinius vyko bekompromisė kova, visgi šiokią tokią persvarą didesnę dalį laiko turėjo aikštės šeimininkai - "BC Krienai", kurie puikiai naudojosi persvara baudos aikštelėje. Visgi krepšinį reikia žaisti ne 30, o 40 minučių. Būtent tai ir pademonstravo "Antros komandos" dvidešimtmečiai krepšininkai. Tiesiog surakinę savo varžovus zoninėje gynyboje jaunuoliai sugebėjo išlyginti rezultatą likus kelioms minutėms iki varžybų pabaigos, o NKL lygoje praeityje žaidęs Ignas Repčys pademonstravo, kad yra pasirengęs nešti lyderio naštą savo ekipoje. Įžaidėjas rungtynių pabaigoje dūrė du lemiamus tritaškius į varžovų krepšį, o iš viso surinko 23 taškus. Savo komandos gynybą baudos aikštelėje tinkamai cementavo Mykolas Radionovas, kurio sąskaitoje 11 atkovotų kamuolių ir 4 blokai (21 naud. bal.). "BC Krienų" neišgelbėjo ir savo fizinius duomenis nuostabiai išnaudojęs Petras Gerasimenko, surinkęs monstrišką dvigubą dublį - 24tšk., 22 atk. kam. ir 32 naudingumo balai.

 

Paskutinėje savaitės dvikova "Naujininkų kiemas" kolektyvui buvo labai speciali - per jau gan ilgą komandos gyvavimo laikotarpį (120+ sužaistų varžybų) ekipa pirmą kartą laimėjo dvi rungtynes iš eilės. Šįkart jie 85:68 patiesė Elektrėnų "SK Centauro" jaunimą, kurie patyrė antrą pralaimėjimą. Svariausiai prie "Naujininkų kiemo" rekordo prisidėjo Andrej Kovalevskij, pelnęs 27 taškus, atkovojęs 16 kamuolių ir surinkęs 30 naudingumo balų. Linas Petreikis įmetė 18 taškų. "Elektrėnų" komandoje ir vėl spindi jos lyderis - Danielius Baslyk, kuriam pritrūko vos dviejų rezultatyvių perdavimų iki trigubo dublio (20tšk., 10 atk. kam., 29 naud. bal.).

 

Simbolinis savaitės penketukas

 

Šarūnas Putna  (31 tšk., 11 rez.perd., 40 naud.bal.)

 

Matas Karoblis (26 tšk., 11 atk. kam., 11 išpr. praž., 33 naud. bal.)

Vytautas Saulevičius (23 tšk., 14 atk. kam., 34 naud. bal.)

Povilas Kaminskas (12tšk., 8 atk. kam., 9 išpr. praž., 32 naud. bal.)

Petras Gerasimenko (24 tšk., 22 atk. kam., 32 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Danielius Baslyk ("SK Centauras), Andrej Kovalevskij ("Naujininkų kiemas"), Edgar Svorobovič 
("BC Šalčininkai"), Tadas Brazys ("BC Irsana"), Šarūnas Tumosa ("United Sharks").

III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009