ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2018-11-19

Pirmadienis - ne tik naujos darbo savaitės, bet ir naujos VKL savaitės pradžia, kuri prasideda nuo tradicinės Įmonių lygos apžvalgos. Pastarąją savaitę šioje lygioje buvo sužaisti keturi susitikimai, kuriuose pergales iškovojo favoritėmis laikytos komandos, sustiprinusios savo padėtį turnyrinėje lentelėje. Į ją iš pradžių ir pažvelgsime. Gero skaitymo!

Turnyrinė lentelė

Komanda Pergalės Pralaimėjimai Taškai +/-
Vilma 2 0 4 38
Girteka Logistics 2 0 4 31
SEB 2 0 4 17
Western Union 1 1 3 -5
VRM - Vidaus Reikalų Ministerija 1 1 3 -17
Tirola Basketball 0 3 3 -18
Press'as 0 2 2 -33
Patrulių rinktine Imperialstone.com 0 1 1 -13
 
Kas vyko praėjusią savaitę?
 
Viena iš lygos autsaiderių laikyta "Tirola Basketball" komanda MRU didžiojoje sporto salėje užkūrė tikrą pirtį aikštės šeimininkams "Vilma" krepšininkams. Tris kėlinius kaip lygūs su lygiais žaidę "Tiroliečiai" paskutiniame ketvirtyje galiausiai palūžo (pralaimėjo 15:24) ir 76:82 nusileido labiau Vilniaus krepšinio lygoje patyrusiems varžovams. "Tirola Basketball" ekipai koją kišo silpnokas baudų pataikymo procentas - tik 56 procentai. Visgi klubo žaidžiantysis treneris Modestas Gilys pasidžiaugė savo kolegų geromis varžybomis ir viliasi, jog ateityje komanda rungtynių pabaigas žais geriau. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė puikiai naujoje komandoje pritapęs Deividas Dragūnas - puolėjas pelnė 14 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Julius Kubertavičius įmetė 20, o Karolis Murauskas - 19 taškų. "Vilmos" komandoje ryškiausiomis spalvomis spindėjo vieni iš ekipos lyderių: Deividas Aukštuolis surinko 33 naudingumo balus (31 tšk., 7 atk. kam., 9 rez. perd.), o Ramūnas Viščinis solidų dvigubą dublį - 21 tašką ir 15 atkovotų kamuolių (30 naud. bal.).
 
 
Antroje savaitės dvikovoje susirėmė dvi pirmuosius savo susitikimus laimėjusios ekipos - "Girteka Logistics" namuose priėmė "Western Union" dvyliktuką. Kaip ir buvo tikėtasi, užtikrintą pergalę rezultatu 75:62 pasiekė aikštelės šeimininkai, pademonstravę, kad ne tik moka pulti, bet ir puikiai apsiginti. Tą po 40-ies minučių akcentavo ir ekipos vyr.treneris Paulius Šermukšnis. Na, o puolime galėjome išvysti totalų vieno žmogaus šou. Deimantas Pavlovskis eilinį kartą pademonstravo, kad yra vienas geriausių gynėjų visoje Vilniaus krepšinio lygoje, o Įmonių lygoje neabejotinai pretenduos ir į sezono MVP titulą. Gynėjas surinko 30 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir dvikovą baigė su 42 naudingumo balais. Vienintelis kitas komandos žaidėjas, pelnęs dviženklį taškų skaičių ir surinkęs dviženklį naudingumą buvo Gytis Badaška. 
 
Nieko naujo nepamatėme ir "Western Union" kolektyve - be keitimo rungtyniavęs Aurimas Dalius Butkus ir vėl
surinko dvigubą dublį (19 tšk., 10 atk. kam., 31 naud. bal.), tačiau kažin ar puiki statistika atperka
liūdėsį dėl pralaimėtų rungtynių.
 
Deimantas Pavlovskis ("Girteka Logistics") tapo neabejotinu šios Įmonių lygos savaitės MVP
 
 
Trečioji savaitės dvikova tikrai verta trilerio statuso. Antras rungtynes iš eilės penkiese žaisdami "VRM - Vidaus reikalų ministerija" krepšininkai gynybinio stiliaus rungtynėse 58:57 išvargo pergalę prieš "Pressas" vyrus. "VRM" žūtbūt reikia gilinti komandos rotaciją, nes neaišku, kiek dar tokių varžybų galės ištverti nebe pirmos jaunystės Artūras Daugulis bei Arvydas Dakinevičius. A.Daugulis laimėtose rungtynėse pasižymėjo 20 taškų ir 24 naudingumo balais, tačiau taip ir nesulaukė didesnės
kitų keturių ekipos narių pagalbos. Komandai ir toliau labai trūksta potencialių lyderių - Rolando Matulio, Oto Majero ar Lauryno Jacevičiaus pagalbos.
 
"Presso" gretose geriausiai girdėjosi LKL batalijų vienas iš pagrindinių balsų Žilvinas Aleksandravičius. Gynėjas pelnė 21 tašką ir pritrūko vos vieno kamuolio iki dvigubo dublio. Galingą dvigubą dublį surinko Giedrius Pacevičius, įmetęs 16 taškų ir sugriebęs 12 atkovotų kamuolių (26 naud. bal.). Šiems vyrukams Įmonių lygoje yra prognozuojama paskutinė vieta, o norėdami paneigti šias speliones, sporto pasaulyje puikiai žinomi vardai privalės surasti naujų kozirių.
 
Artūras Daugulis buvo pagrindinis "VRM" krepšininkų pergalės kalvis
 
 
Paskutinėse savaitės varžybose ir vėl galėjome išvysti jau minėtą "Tirola Basketball" komandą. Deja, tačiau šiam kolektyvui nepadėjo ir namų sienos - vėlgi kiek silpniau sužaistas ketvirtasis kėlinys lėmė, kad "Tiroliečiai" 69:73 turėjo pripažinti antrą pergalę iš tiek pat galimų iškovojusios SEB komandos pranašumą. Vos vienas pataikytas tritaškis iš 15-os nesutrukdė "žaliesiems" laimėti dvikovos, o labiausiai prie to prisidėjo aukštaūgis Dovydas Petrauskas, pelnęs 23 taškus ir surinkęs
25 naudingumo balus. Tomas Zaleckas pridėjo 16 taškų.
 
"Tirola Basketball" dvyliktuko neišgelbėjo ir sugrįžęs žaidžiantysis treneris Modestas Gilys, kuriam juodai nesisekė mesti tolimų metimų (vos 2/10). Iš viso 2 metrų ūgio snaiperis kiek neįprastai surinko tik 12 taškų ir liko kito komandos lyderio - Deivido Dragūno šešėlyje (20 tšk., 22 naud. bal.). Trys pralaimėtos rungtynės, tačiau jos pralaimėtos vidutiniškai tik 6 taškų skirtumų. Apmaudus, tačiau tikrai nekatastrofiškas komandos sezono startas, kuris tikrai yra pataisomas.
 
 
Savaitės simbolinis penketukas
 
 

Deividas Aukštuolis (31 tšk., 7 atk. kam., 9 rez.perd. ir 33 naud. bal.)

 

Deimantas Pavlovskis (30 tšk., 8 atk. kam., 9 rez.perd. ir 42 naud. bal.)

Ramūnas Viščinis (21 tšk., 15 atk. kam., 30 naud. bal.)

Julius Kubertavičius (20 tšk, 11 atk. kam., 27 naud. bal.)

Aurimas Dalius Butkus (19 tšk, 10 atk. kam., 31 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Artūras Daugulis ("VRM"), Giedrius Pacevičius ("Press'as"), Deividas Dragūnas ("Tirola Basketball"),
Žilvinas Aleksandravičius ("Pressas"), Dovydas Petrauskas ("SEB").

ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009