2018/2019 m. sezonas: 5 lygos B grupės apžvalga

2018-11-09

O štai ir dar 17 komandų iš 5-os lygos, kurios mėgins varžytis dėl tauriausios spalvos apdovanojimų. Sureitinguoti jas visas buvo ypatingai sunku, tačiau tai padaryti reikėjo ir mes sureitingavome.

BC Carmita

Kertiniai krepšininkai: Tomas Ruškys, Evaldas Ašmontas, Ovidijus Gailius, Matas Drungilas. 
Stiprybės: Sukaupta komandinė patirtis
Prognozuojama vieta: 5

Ne vienus metus aukštesniame lygmenyje savo jėgas bandę "BC Carmita" krepšininkai šį kartą startuos gana žemai - 5-oje lygoje. Komandos branduolys išlieka toks pats ir iš tradicinių lyderių nematysime tik Rapolo Valučio, kuris pasirinko atstovauti toje pačioje lygoje "Snackbox.lt" klubą. Rapolo netektį, greičiausiai, bandys kompensuoti aukštaūgis Ignas Budrys, kuriam tai bus puiki galimybė patekti tarp klubo lyderių. "BC Carmita" bus gana universali komanda, kuri nemenką pavojų varžovams sukels tiek po krepšiais, tiek iš tolimesnių distancijų. Individualus meistriškumas ir žaidimo aukštesniame lygmenyje patirtis bus pagrindiniai aspektai vedantys šią ekipą į pergales.

SK Skaidiškės 2

Kertiniai krepšininkai: Marius Bukauskas, Kristupas Gabrielius Kuklys, Jaroslav Caplin, Artur Kilkovskij, Tomas Kitkovskij. 
Stiprybės: Kovingumas
Prognozuojama vieta: 1

Praėjusio sezono metu pagrindiniai "SK Skaidiškių" lyderiai buvo Darius Jucius ir Dominykas Zapolskas ir per šiuos du vyrukus vyko visas komandos žaidimas.  Stiprioji sudėtis pakilo divizionu aukščiau o silpnesnieji krepšininkai bandys varžytis 5-ame divizione. Puikių progų asmeniškai solidžiai pasirodyti turės Marius Bukauskas, Kristupas Gabrielius Kuklys, Jaroslav Caplin, Artur Kilkovskij, Tomas Kitkovskij ir kiti žaidėjai. Pagrindine komandos jėga ir toliau išliks kovingumas ir namų aikštelės pranašumas. "SK Skaidiškės" anksčiau buvo labai galingas klubas, tačiau laikas bėga o žaidėjai sensta. Ar palietė laikas šiuos krepšininkus pamatysime šio sezono metu. 

LPK Liberna Gervėčių Kraštas

Kertiniai krepšininkai: Saulius Keina, Vilmantas Maslauskas, Darjuš Vladimirov, Edvinas Viršila, Edgaras Vinogradovas, Gediminas Balčius. 
Stiprybės: Pajėgi puolėjų grandis
Prognozuojama vieta: 2

Pajėgią puolėjų grandį turintis klubas galingais puolėjais gali užlopyti ir spragas vidurio puolėjo pozicijoje, tačiau iki tobulybės šiai ekipai dar reikės ir puikaus gynėjų, ypatingai įžaidėjų, darbo. Įžaidėjo pozicijoje kertiniais krepšininkais turėtų būti amžiaus poveikio nejaučiantis Deimantas Žemaitis ir jo mokinys nuo mažų dienų Artūras Seržantas. Būtent šių dviejų krepšininkų indėlis pasijaus keletą kartų susitikus su pačiais rimčiausiai priešininkais lygoje, kadangi prieš silpnesnes ekipas visus reikalus turėtų išspręsti galingoji puolėjų grandis. Į aikštelę išbėgs kartais ir Vilūnė Maslauskienė, kuri parodys varžovų vyrukams, jog ir merginos moka žaisti krepšinį. Šiuo metu ši moteris per savo karjerą Vilniaus krepšinio lygoje turi įmetusi 94 taškus, tad labai tikėtina, jog jubiliejinis šimtasis taškas bus pasiektas gana greitai. 

Meridianas

Kertiniai krepšininkai: Marius Krukonis, Ovidijus Juonys, Vytautas Kumetaitis, Almantas Stankevičius.
Stiprybės: Geriausias 5-os lygos įžaidėjas
Prognozuojama vieta: 4

Bene geriausią įžaidėją 5-oje lygoje turėsiantys "Meridiano" krepšininkai turės išnaudoti šį savo privalumą prieš kitas komandas. Pats Marius be puikių vadovavimo komandai įgūdžių tuo pačiu geba ir labai sėkmingai pats atakuoti krepšį, net ir verždamasis pagrinde tik pro dešinę pusę. Didelė parama Mariui bus labai galingų aukštaūgių Almanto Stankevičiaus, Ovidijaus Juonio ir Vytauto Kumetaičio trejetukas. Šie krepšininkai turėtų sucementuoti gynybą po krepšiais, išspręsti atkovotų kamuolių problemas bei praplės puolimo įvairumą. Likę žaidėjai pasižymi kaip puikiai besiginantys krepšininkai, kurie turi nemažai rungtyniavimo aukštesniame nei 5 lyga lygmenyje, o žaisdami kartu su Mariumi Kriukoniu taps dar geresniais puolime. Deramai išnaudoję savo potencialą "Meridiano" vyrukai gali bandyti siekti pačių aukščiausių tikslų. 

Kavarskas

Kertiniai krepšininkai: Tomas Laurinavičius, Darius Ragalskas, Audrius Daniūnas, Vytautas Jaruševičius, Erikas Bucylinas. 
Stiprybės: Idėjinis tikslas.
Prognozuojama vieta: 6

Kavarsko miestelio garbę Vilniuje ginantys vyrukai turėtų atiduoti daugiau jėgų dėl pergalės vien iš idėjinio tikslo. Tokia tendencija jaučiasi jau ne pirmus metus stebint iš kitų gyvenviečių kilusių žaidėjų pagrindu suformuotas komandas. "Kavarsko" lyderiu turėtų tapti puikiai visiems besidomintiems mėgėjišku krepšiniu pažįstamas gynėjas Tomas Laurinavičius, kuriam jau yra 36 metai, tačiau šis vyrukas vis dar demonstruoja brandų krepšinį. Tomui didžiausią paramą suteikti turėtų Vilniaus krepšinio lygoje dar negirdėti žaidėjai: Darius Ragalskas, Audrius Daniūnas, Vytautas Jaruševičius ir broliai Bucylinai. Žvelgiant į klubo žaidėjų amžių ir fizinius duomenis, ši ekipa turėtų daugiausiai remtis akademiniu krepšiniu, o jaunesniems klubams tai nėra labai gera žinia. Nuspėti, kaip seksis šiam klubui, yra labai sunku, patys žaidėjai turės įrodyti savo vertę aikštelėje. 

Lyderiai

Kertiniai krepšininkai: Edmundas Katovičius, Tomas Silvanavičius, Vidas Paltarackas. 
Stiprybės: Pajėgi puolėjų grandis
Prognozuojama vieta: 8

Praėjusio sezono metu net trečiame divizione žaidęs "Lyderių" klubas atsisakė gausybės savo lyderių ir naująjį sezoną pasitinka 5-ame divizione. Komandą į priekį ves Tomo Silvanavičiaus ir Edmundo Katovičiaus tandemas. Abu šie krepšininkai atitinkamai užima 1 ir 2 vietas labai ilgai gyvuojančio "Lyderių" klubo visų laikų naudingiausių žaidėjų sąraše. Gerokai daugiau galimybių nei anksčiau save realizuoti turės Mindaugas Nakrošis ir Justinas Zailskas, kurie, greičiausiai, bus pagrindiniais šios komandos įžaidėjais. Dideliu komandos privalumu turėtų būti tai, jog dauguma šios ekipos krepšininkų ne vieną sezoną yra žaidę kartu ir puikiai vieni kitus pažįsta bei jaučia. Stiprūs lyderiai, geras susižaidimas ir vieningumas turėtų būti pagrindiniai šio klubo vedliai į naująsias pergales. 

Žiedinis Raumuo

Kertiniai krepšininkai: Lauras Širmenis, Danius Pakeltis, Arnas Rutkauskas, Laurynas Kažukauskas, Domas Vitėnas. 
Stiprybės: Sukaupta patirtis
Prognozuojama vieta: 16

Prie per ilgus metus puikiai susižaidusio "Žiedinio Raumens" kolektyvo tarpsezoniu prisijungė aukštaūgis Dainius Pakeltis, kuris turėtų iškarto prasibrauti į komandos lyderių gretas ir gerokai sustiprinti klubo priekinę liniją. Taip pat komandos sudėtyje galime išvysti ir debiutantų, tačiau dėl duomenų trūkumo sunku nuspėti, kaip šie krepšininkai paveiks ekipos žaidimą. Puolime ir toliau pagrindine jėga turėtų išlikti Lauro Širmenio ir Lauryno Kažukausko tandemas.Tiesa, šiems krepšininkams dviese sunku atlaikyti nemažą krūvį, todėl beveik visada šios komandos varomoji jėga buvo gera gynyba, o ne puolimas. Jeigu komanda teisingai išnaudos savo patirtį ir deramai į žaidimo sistemas įves naujus krepšininkus, tada nei vienam varžovui neturėtų būti lengva palaužti "Žiedinį raumenį". 

LT 2018

Kertiniai krepšininkai: Tadas Maknickas, Gediminas Slipkus, Paulius Smažinas, Vytautas Pukšta, Mindaugas Pukšta.  
Stiprybės: Gausybė lyderių
Prognozuojama vieta: 3

Vilniaus krepšinio lygos senbuviais jau galima vadinti "LT 2018" kolektyvą. Ketvirtą sezoną su Vilniaus krepšinio lyga pasitinkantys krepšininkai išsiskiria tuo, jog kiekvienose rungtynėse komandą į pergalę gali vesti vis kitas žaidėjas. Be abejonės ryškiausias krepšininkas šio klubo sudėtyje yra Tadas Maknickas. Fiziškai tvirtas įžaidėjas yra puikus tiek vadovaujant komandai puolime, tiek besiginant prieš bet kurį varžovų krepšininką. Puikiais rungtynes sužaidus ne kartą matėme tiek Gediminą Slipkų, tiek Paulių Smažiną, tiek Vytautą ir Mindaugą Pukštas, tad, jeigu "LT - 2018" susirinks, varžovai neturės jokių galimybių koncentruoti savo gynybą į Tadą Maknicką. Galbūt 4-ojo sezono metu "LT-2018" pagaliau prasibraus į pirmąjį komandos istorijoje finalinį ketvertą? 

Knauf Reunion

Kertiniai krepšininkai: Augustinas Zigmontas, Augustas Gailius, Matas Mockevičius, Ignas Baranauskas, Kipras Tilvytis, Ugnius Mickus. 
Stiprybės: Jaunatviškas veržlumas
Prognozuojama vieta: 10

Jauni ir energingi "Knauf Reunion" vyrukai bus Vilniaus krepšinio lygos debiutantai. Iš pirmo žvilgsnio tai turėtų būti veržli ir energinga komanda, kuri savo žaidimo stiliumi turėtų priminti "Perkūno Oželius". Sudėtyje matome gausybę Vilniaus krepšinio lygos debiutantų, tačiau galime nuspėti, jog komandą į priekį ves: Augustinas Zigmontas, Augustas Gailius, Matas Mockevičius, Ignas Baranauskas, Ugnius Mickus ir Kipras Tilvytis. Pati komanda išsiskiria labai aukštu ūgio vidurkiu, žemiausias žaidėjas yra net 185 cm ūgio. Debiutinėje dvikovoje pergalės iškovoti nepavyko, tačiau jaunatviška energija ir pergalių troškimas gali šiam klubui padėti pasiekti visai solidžių rezultatų. 

TV 3 & TV Play home

Kertiniai krepšininkai: Žilvaras Zinkevičius, Juozas Skara, Jonas Norvaišas, Lauras Baranauskas.
Stiprybės: Erdvi namų arena
Prognozuojama vieta: 17

Dar vieni debiutantai 5-oje lygoje bus "TV 3 & TV Play home" krepšininkai. Komandoje iškarto į akis krenta galinga priekinė linija su gerai mėgėjų krepšinyje žinomais: Žilvaru Zinkevičiumi, Juozu Skara ir Jonu Norvaišu. Greičiausiai, tinkamai išnaudoti šiuos milžinus bandys landusis Lauras Baranauskas. Šių žaidėjų ketvertas turėtų formuoti visą klubo žaidimą. Įdomu tai, jog Jonas Norvaišas šiuo metu yra 4-as daugiausiai rungtynių per visą VKL istoriją sužaidusių žaidėjų sąraše, o Žilvaras Zinkevičius šiuo metu ten pat yra šeštas ir sparčiai vejasi. Panaši situacija, tik truputį žemesnės užimamos pozicijos yra ir tarp visų laikų daugiausiai kamuolių atkovojusių krepšininkų, tad aikštelėje ši komanda varžysis ne tik su priešininkais tačiau vyks ir mini dvikovos tarpusavyje.   

Socialinių mokslų kolegija

Kertiniai krepšininkai: Domantas Jasionis, Andrius Tichonovas, Rokas Lukoševičius, Benas Račys. 
Stiprybės: Du individualiai stipresni žaidėjai
Prognozuojama vieta: 7

Ilgą laiką paraiškos nepateikusi "Socialinių mokslų kolegijos" komanda buvo priskirta į 5 divizioną, kadangi klubo vadovas deklaravo, jog sudėtis nuo praėjusio sezono stipriai nesikeis. Visgi buvo įregistruoti net keturi labai aukšto meistriškumo krepšininkai, todėl 5-os lygos komandai buvo leista vienose rungtynėse registruoti tik du iš keturių aukšto meistriškumo žaidėjus, taigi rungtynėse nepamatysime daugiau nei dviejų žaidėjų iš: Domanto Jasionio, Andriaus Tichonovo, Roko Lukoševičiaus ir Beno Račio ketverto. Būtent šie krepšininkai ir be abejonės ir bus klubo lyderiais ir visi varžovai daugiausiai privalės koncentruotis į jų gynybą. Deramai susižaidusi ši komanda gali tikėtis siekti aukščiausių tikslų. 

KK Luksara

Kertiniai krepšininkai: Mantas Statauskas, Mindaugas Capas, Andrius Gižas, Vaclovas Greičius. 
Stiprybės: Kovingumas
Prognozuojama vieta: 9

Praėjusio sezono 5 lygos 2 vietos laimėtojai šiek tiek susilpnėjo ir paskutinę akimirką iš 4 diviziono buvo sugrąžinti atgal į 5. Kaip ir praėjusio sezono metu komanda turės gana pajėgų startinį penketuką, o klubo vizitine kortele turėtų tapti kibi gynyba. Iš naujokų komandoje, greičiausiai, turėtų išsiskirti Mantas Statauskas - klubą palikusio lyderio Manvydo Statausko brolis. Tiesa, Mantas rungtyniauja gynėjo pozicijoje, todėl ši rokiruotė gali įtakoti ir komandos žaidimo stilių. Pirmąjį susitikimą komanda pralaimėjo, tačiau tai yra ne pirmą sezoną mėgėjiškame krepšinyje rungtyniaujantis klubas, kuris žino, jog svarbiausios dvikovos prasideda nuo atkrintamųjų varžybų pradžios. 

Brick City

Kertiniai krepšininkai: Tomas Urbonas, Tomas Gerbutavičius, Tomas Džiugelis, Ernestas Lebedev
Stiprybės: Tomai 
Prognozuojama vieta: 11

Dar viena jauna ir energinga komanda, greičiausiai, taps labai principiniais "Knauf Reunion" varžovais, kadangi krepšininkai yra to paties amžiaus ir vieni su kitais turėjo ne kartą susitikti krepšinio aikštelėje. Komanda išsiskiria tuo, jog net trys iš keturių prognozuojamų komandos lyderių turi vardą Tomas. Vienam iš jų, Tomui Džiugeliui, buvo pritaikyta išimtis ir leista startuoti 5-oje lygoje net ir viršijant meistriškumo ant popieriaus ribą. Jau šiandien jaunosios komandos laukia pirmas išbandymas prieš gerokai vyresnius "TV 3 & TV PLAY HOME" krepšininkus. Būtent po šios dvikovos galima bus kiek daugiau nuspėti realų klubo pajėgumą.   

OAKS

Kertiniai krepšininkai: Gražvydas Balsevičius, Simonas Šidlauskas, Tomas Juknys, Karolis Radzevičius, Dainius Podpilskas, Matas Audickas.
Stiprybės: Aukštesnio lygmens patirtis
Prognozuojama vieta: 12

Gražvydas Balsevičius, Simonas Šidlauskas, Karolis Radzevičius ir Matas Audickas buvo pagrindiniai komandos krepšininkai praėjusio sezono metu buvo kertiniais "OAKS" komandos žaidėjais, tiesa, aukštaūgis iš šio ketverto tėra vienintelis Karolis Radzevičius. Šio sezono metu prie komandos prisijungė net 206 cm ūgio Tomas Juknys ir kiek žemesnis tačiau tikrai aukšto meistriškumo žaidėjas Dainius Podlipskas. Šis tandemas turėtų gerokai sustiprinti visą komandos priekinę liniją ir subalansuoti sudėtį. Jeigu komanda deramai rinksis į rungtynes, susitvarkys gynybą bei deramai išnaudos visą savo platų puolimo arsenalą, šis klubas gali žygiuoti išties toli. 

Duok dėdei vieną

Kertiniai krepšininkai: Justinas Musteikis, Darius Sviderskis, Marius Letukis.
Stiprybės: Pripažinti lyderiai
Prognozuojama vieta: 13
Buvęs "Vichy Vandens parko" kolektyvas keičia pavadinimą ir šį sezoną startuos 5-os lygos varžybose. Komandos lyderiais ir toliau turėtų išlikti nuo senų laikų pripažintas Justino Musteikio ir Mariaus Letukio tandemas, o jiems sėkmingu žaidimu neabejotinai talkins komandos naujokas Darius Sviderskis. Įdomu, kaip prie komandos pritaps Daumanto Šilkaus ir Tomo Romankevičiaus pora. Praėjusio sezono metu startuoti komandai sekėsi sunkiai, tačiau įsivažiavę jie demonstravo labai akiai gražų krepšinį. Galima spėti, jog ir šio sezono metu "Duok dėdei vieną" krepšininkai nuo pirmųjų rungtynių žibėti nepradės, tačiau prasibrovę į atrkitnamąsias varžybas pateiks ne vieną netikėtumą. 

BC Suppleo

Kertiniai krepšininkai: Šymon Narkevič, Paulius Zapolskas, Tomaš Petrovskij, Nerijus Daunoravičius. 
Stiprybės: Komandinis susižaidimas
Prognozuojama vieta: 14

Praėjusio sezono metu šią reguliaraus sezono metu solidžiai atrodžiusią komandą į priekį vedė Šymon Narkevič, Pauliaus Zapolsko ir Tomaš Petrovskij trijulė. Šio sezono atidaromajame susitikime rimtą paraišką į šio trejeto viršūnę užkilti pateikė komandos ir Vilniaus krepšinio lygos debiutantas - Nerijus Daunoravičius. Pridėkime prie šios ketveriukės įspūdingą sportinę formą šį sezoną demonstruojantį Rafal Narkevič ir turėsime tikrai labai brandų startinį penketuką, kuris sukels daug rūpesčių bet kuriam varžovui, tačiau nemaža dalimi komandos galutiniai rezultatai priklausys ir nuo to, kaip į žaidimą įsilieti sugebės nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakilę krepšininkai. 


MarkMonitor

Kertiniai krepšininkai: Egidijus Mažeika, Arūnas Liudvinavičius, Romualdas Suchodskis.
Stiprybės: Lyderių trejetas
Prognozuojama vieta: 15

Neabejotinai "MarkMonitor" komanda remsis trim pagrindiniais žaidėjais, o kiti krepšininkai turės labai daug padirbėti, kad galėtų deramai talkinti lyderių trijulei ir taip padėti ekipai siekti pergalių. Egidijus Mažeika bus vienu ryškiausių 5-os lygos vidurio puolėju, Arūno Liudvinavičiaus pagrindinė pareiga bus deramai sustyguoti visą komandos žaidimą ir padėti komandos draugams būti dar geresniais, o Romualdas Suchodskis "pjaustys" varžovų gynybą savo aštriais prasiveržimais.  Susirinkus šiam trejetui puolime problema lyg ir turėtų būti išspręsta, tačiau labai svarbu bus ir tai, kaip ši komanda sugebės sustyguoti savo komandinę gynybą, nuo kurios nemenkai priklausys bendri ateities komandiniai pasiekimai.  

2018/2019 m. sezonas: 5 lygos B grupės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009