2018/2019 m. sezonas: 5 lygos A grupės apžvalga

2018-11-08

Po truputį apžvalgų ciklas artėja prie pabaigos ir šiandien kviečiame susipažinti net su 18 komandų iš 5 lygos A grupės. 

Perkūno Oželiai

Kertiniai krepšininkai: Lukas Jurevičius, Kajus Steponavičius, Nedas Leontjevas, Lukas Vaitkus, Rokas Stankevičius.
Stiprybės: Pasiskirstyti vaidmenys
Prognozuojama vieta: 2

Praėjusio sezono metu ši komanda dalyvavo 5-oje lygoje ir 4-ame Vasaros krepšinio lygos divizione, kur įgavo labai įdomios patirties. Rudens sezono metu šis klubas sensacingai pasitraukė iš kovos dėl finalinio ketverto jau ketvirtfinalyje, o Vasaros krepšinio lygoje taip pat sensacingai nužygiavo iki pat finalo, kur nebeturėjo daugiau jėgų pasipriešinti "Zulu Team" kolektyvui. Penktas divizionas sąlyginai sustiprėjo, tačiau "Perkūno Oželiai" kaip ir praėjusio sezono metu išlieka rimtais pretendentais į medalius. Komandos viduje visi žaidėjai turi savo vaidmenis ir juos puikiai išnaudoja. Tikrai visiems varžovams bus labai sunku kautis prieš šį jauną, energingą ir gausiai sirgalių palaikomą klubą.

Vilko Brolija

Kertiniai krepšininkai: Artūras Giedraitis, Ignas Vilkelis, Mantas Bielinskas, Vaidas Petrulionis, Adas Papartis.
Stiprybės: Subalansuota sudėtis
Prognozuojama vieta: 5

Ignas Vilkelis šiam sezonui subūrė gana įdomų klubą. Komanda turi du galingus vidurio puolėjus Mantą Bielinską ir Artūrą Giedraitį bei du pripažintus snaiperius - Adą Papartį ir Vaidą Petrulionį. Bendrai klubo lyderiu turėtų būti pats Ignas Vilkelis. Įdomu tai, jog abu komandos snaiperiai per savo netrumpas mėgėjiško krepšinio karjeras yra išmetę daugiau nei trigubai gausiau tritaškių, nei dvitaškių. Pats Ignas Vilkelis dėl savo atletiškumo aukštesniame lygmenyje įprastai žaidžia puolėjo pozicijoje, tačiau 5-oje lygoje turės puikią galimybę pasivaržyti taip trokštamoje įžaidėjo pozicijoje. Komanda turi nemažai potencialo, tačiau teisingai suskirstyta priešininkų gynyba gali palaužti šį pajėgų klubą. 

Abi Kairės

Kertiniai krepšininkai: Aivaras Aleksiejus, Mindaugas Žalkauskas, Rapolas Mangirdas, Benas Balukonis. 
Stiprybės: Kibi gynyba
Prognozuojama vieta: 4

Labai kibia gynyba garsėjantis "Abi kairės" klubas turėtų sukaustyti daugumos varžovų puolimą ir tada, kad pasiektų pergalę teliks sėkmingai užpulti, o tai komandai sekasi gerokai sunkiau.  Palaikyti intensyvią gynybą padeda labai dažna klubo rotacija, o labai daug šiai ekipai tiek puolime, tiek gynyboje suteikia klubo lyderis Aivaras Aleksiejus. Šis klubas savo kolekcijoje jau turi Vasaros krepšinio lygos bronzinės spalvos medalių komplektą, o šio sezono metu pabandys komandai svarbų pasiekimą pakartoti arba pagerinti. Šio klubo šansai prasibrauti į finalinį ketvertą yra gana neblogi, tačiau tam prireiks ir trupučio sėkmės.

Snackbox.lt

Kertiniai krepšininkai: Arminas Beniušis, Mantas Bacevičius, Rapolas Valutis.
Stiprybės: Didžiulė patirtis
Prognozuojama vieta: 7

Ilgus metus įvairiausiame lygmenyje rungtyniavę "Snackbox.lt" krepšininkai po truputį nusileido iki pat 5-o diviziono. Prieš tai šis klubas aukščiau žaidė, kadangi įregistruodavo labai aukšto meistriškumo žaidėjų, kurie rungtynėse taip ir nepasirodydavo. Dabar komanda registravo savo senąjį branduolį ir bandys išsinaudoti visą prieš tai sukauptą patirtį. Komandos lyderiais turėtų būti taiklieji Mantas Bacevičius ir Arminas Beniušis bei vidurio puolėjas Rapolas Valutis, tačiau čia patekti pretenduoja ir Paulius Levandavičius, kuris sezoną pradėjo demonstruodamas uraganinį puolimą. Pastariesiems žaidėjams spindint puolime, o komandai demonstruojant sau įprastą tvirtą gynybą, šis klubas gali žygiuoti labai toli. 

Blue Sharks

Kertiniai krepšininkai: Tomas Minkevičius, Artūras Bielskus, Lukas Vilkončius, Žydrūnas Benaitis, Egidijus Čyžas. 
Stiprybės: Treneris
Prognozuojama vieta: 3

Pajėgų startinį penketuką turintis "Blue Sharks" klubas yra labai teigiamai vertinamas ne dėl žaidėjų meistriškumo, tačiau dėl trenerio Gaudento Puškoriaus, kuris per ilgus metus sugebėjo įrodyti labai aukštą savo kaip trenerio lygmenį. Puikiai sustyguota gynyba, teisingai pasirinkta puolimo taktika ir šiek tiek individualių Tomo Minkevičiaus sugebėjimų ateinančio sezono metu atves šį klubą į ne vieną pergalę. Visumoje komanda turi pajėgių krepšininkų visose grandyse, o treneris Gaudentas Puškorius kiekvienam žaidėjui suteikia vaidmenį, kurio sportininkai klusniai laikosi, o laiku įgauta geriausia sportinė forma gali tapti pagrindiniu kelio finalinio ketverto link sėkmės aspektu. 

BC Rudamina

Kertiniai krepšininkai: Darius Jucius, Gražvydas Balsevičius, Zbignev Tvardauskas.
Stiprybės: Ryškūs lyderiai
Prognozuojama vieta: 13

Neskaitant Dariaus Juciaus ir Gražvydo Balsevičiaus, kurie galėtų neblogai atrodyti ir 1+2 lygoje, ši komanda yra 6-o diviziono lygmens, tačiau šie du krepšininkai savo aukštu meistriškumu galingai ištraukia klubą vienu divizionu aukščiau. Net ir nepasirodžius Gražvydui Balsevičiui šis klubas debiutinėje dvikovoje pasipriešino (nusileido tik po pratęsimo) pajėgiam "Snackbox.lt" klubui ir taip deklaravo savo aukštus siekius 5-os lygos varžybose. Tiesa, sezonas yra labai ilgas, todėl komanda, kad pasiektų solidesnių rezultatų, turės viso jo metu pavyzdingai rinktis ir išlikti psichologiškai stiprūs. 


Pineca

Kertiniai krepšininkai: Aurimas Virganavičius, Robertas Stanevič, Tomas Zajankauskas, Mantas Leonavičius, Lukas Beleška. 
Stiprybės: Puolimo ir gynybos balansas
Prognozuojama vieta: 1

Teoriškai viena lyga aukščiau turėjęs kilti "Pineca" klubas dėl žemutinio diviziono išskaidymo ir VKL skirstymo komisijos klaidų pasiliko 5-oje lygoje ir čia turės tikrai gana neblogas galimybes dar kartelį gerai pasirodyti. Mantas Leonavičius yra nepakeičiamas žaidėjas puolime bei labai gerai sustato komandos gynybą. Be Manto ekipoje yra dar keletas išties aukšto pajėgumo krepšininkų, kurie ir turėtų būti pagrindiniais pergalių kalviais. Taip pat į lyderių gretas turėtų Lukas Beleška, kuris Lietuvoje didesnių pasiekimų neturi, tačiau yra solidžiai rungtyniavęs Britanijos Lietuvių krepšinio lygoje. Stiprų startinį penketuką turinčiai ekipai varžovai gali bandyti "įkasti", kai klubas leidžia savo atsarginius krepšininkus, tačiau pirmosios rungtynės parodė, jog ir šie žaidėjai per vieną sezoną spėjo gerokai ištobulėti. 

VK Tobulėjimo akademija

Kertiniai krepšininkai: Arnas Juškevičius, Vidmantas Narbutas, Žilvinas Makutis, Andrius Žakelis, Deividas Stakauskas. 
Stiprybės: Ryškus lyderis
Prognozuojama vieta: 15

Su kiekvienais metais tobulėjantys "VK Tobulėjimo akademija" vyrukai paskutiniu metu vis turi vieną ryškų lyderį, kuris tempia komandą. Šie lyderiai rotuojasi ir šio čempionato metu toks vaidmuo, greičiausiai, teks Arnui Juškevičiui. Šiam krepšininkui solidžiai talkinti turėtų kito naujoko Deivido Stakausko ir komandos senbūvio Žilvino Makučio tandemas, o po krepšiais visą gynybą, greičiausiai, sutvirtins broliai Narbutai. Sklinda gandai, jog komanda turi rūpesčių dėl rinkimosi į treniruotes. Norint siekti aukštesnių rezultatų, šią problemą reikės būtinai išspręsti. 

BC Kelreida

Kertiniai krepšininkai: Lukas Savickas, Saulius Duoba, Marius Rimošaitis.
Stiprybės: Ilgas žaidimas drauge
Prognozuojama vieta: 8

Ilgą laiką sporto salėje savo malonumui rungtyniavęs "Kelreida" kolektyvas praėjusį pavasarį debiutavo Vilniaus krepšinio lygos Pavasario čempionate ir tai buvo pasiruošimas naujajam ilgajam sezonui.  Komanda turi šiek tiek problemų su puolimu, tačiau demonstruoja tikrai labai tvirtą gynybą, kuri, greičiausiai, ir bus raktu į ateinančio sezono pergales. Puolime daugiausiai ekipa turėtų remtis individualiais Luko Savicko, Sauliaus Duobos ir Mariaus Rimošaičio sugebėjimais. Sezono pradžioje šiam klubui dar reikės laiko priprasti prie mėgėjiško krepšinio subtilybių, o antroje pusėje jau galėsime išvysti tikrąjį klubo veidą. 

BKK Vėjas

Kertiniai krepšininkai: Lukas Valeika, Darius Kolesnik, Ignas Jurgaitis, Vilius Lengvinas. 
Stiprybės: Vadovybės energingumas
Prognozuojama vieta: 9

Komandos idėjiniai lyderiai Algimantas Padegimas ir Justinas Jurkus įdeda daug pastangų, kad sukurtų gerą komandinę atmosferą ir tai atsispindi ekipos žaidime. Net ir neturėdami išskirtinai aukšto meistriškumo krepšininkų "BKK Vėjas" žaidėjai dėka geros atmosferos komandoje per komandos gyvavimo istoriją spėjo iškovoti ne vieną gražią pergalę prieš pajėgesnį varžovą. Šį sezoną klubas pradės 5 lygoje, kur turės visas galimybes varžytis dėl apdovanojimų. Puolime komanda turėtų remtis daugiausiai Luko Valeikos, Dariaus Kolesnik, Igno Jurgaičio ir Viliaus Lengvino gebėjimu efektyviai rungtyniauti, tačiau aukščiausi tikslai gali būti pasiekti tik darniu komandiniu krepšiniu. 


Užgesę talentai

Kertiniai krepšininkai: Adolfas Žygas, Deividas Razminas, Ignas Tamašauskas, Arnas Aidukas, Laurynas Dirma. 
Stiprybės: Ryškus lyderis
Prognozuojama vieta: 17

Po pirmų labai blankių rungtynių yra labai sunku spėti apie komandos ateities rezultatus, tačiau galima nė neabejoti, kad klubo lyderiu bus savo tvirtu sudėjimu ir didele praeityje sukaupta patirtimi išsiskiriantis Deividas Razminas, nors šiam krepšininkui debiutas buvo labai sunkus. Šis žaidėjas yra kiek lėtesnis, tačiau fiziškai labai stiprus, o aplink Deividą susibūręs būrys veržlių krepšininkų. Potencialo klubas išties turi, tačiau galima spėti, jog šio sezono klubo sudėtis dar toli gražu nespėjo pakankamai susižaisti. Atsiradus deramam susižaidimui su laiku turėtų ir ženkliai pagerėti demonstruojami rezultatai.  

VKM 2002

Kertiniai krepšininkai:  Ridas Mikalauskas, Augustas Pliavgo, Deividas Latvys. 
Stiprybės: Jaunatviškas veržlumas
Prognozuojama vieta: 12

Praėjusio sezono metu "VKM 2002" krepšininkai sugebėjo iškovoti 3 pergales išties pajėgaus 5-o diviziono varžybose. Atsižvelgiant į tokio amžiaus žaidėjų tobulėjimą, galima teigti, jog komanda sugrįžo ženkliai sustiprėjusi. Tiesa, šio sezono metu nematome registruotų keliu praėjusio sezono lyderių. Greičiausiai,  Matas Sakalnikas, Emilis Oskolovas ir Margiris Upskus buvo pakylėti į stipresnes savo amžiaus sudėtis, tačiau jau pirmose rungtynėse galėjome pastebėti ženklų Augusto Pliavgo progresą ir lyderio savybes. Be to svarbiu krepšininku turėtų tapti naujokas Deividas Latvys, o komandoje išliko praėjusio sezono metu solidžiai atrodęs Ridas Mikalauskas. Bet kokiu atveju bet kuri 5 diviziono komanda turės bijoti energingo jaunų krepšininkų spaudimo per visą aikštelę, o "VKM 2002" krepšininkų pergalių skaičius, nepaisant netekčių, turėtų būti tikrai geresnis.   

VK Sėkmės džentelmenai

Kertiniai krepšininkai: Edgaras Ivanovas, Svajūnas Akstinas, Artūras Povilas Kučevskij.
Stiprybės: Priekinė linija
Prognozuojama vieta: 10

Labai galingą priekinę liniją ir gerokai silpnesnę gynėjų grandį turintys "VK Sėkmės Džentelmenai" bandys pasigerinti savo praėjusio sezono rezultatą ir pagaliau prasibrauti į finalinio ketverto varžybas. Lengva nebus, kadangi varžytis tikrai bus su kuo. Praėjusio sezono metu ryškiausiai komandoje spindėjo Svajūnas Akstinas ir Artūras Povilas Kučevskij, o šio sezono metu prie šių dviejų vyruku prisijungė Edgaras Ivanovas ir dabar priekinė komandos linija atrodo išties įspūdingai. Kiek sudėtingesnė situacija gynėjų grandyje. Čia teisingų vadovavimo komandai veiksmų turėtų imtis Karolis Prieskienis ir Lukas Nenartavičius. Jeigu pastarieji krepšininkai pradės solidžiai vadovauti komandos puolimui, galime tikėtis ne ką prastesnio krepšinio nei pernai, nepaisant blankaus šių metų starto. 

BC Vilniaus Skycop

Kertiniai krepšininkai: Domantas Navickas, Dominykas Žitkauskas, Algirdas Žemaitis, Deividas Klimkevičius. 
Stiprybės: Aukšta ir mobili sudėtis
Prognozuojama vieta: 14

Gana jauna ir energinga bus "BC Vilniaus Skycop" komanda. Įdomu bus pamatyti po dviejų metų pertraukos į Vilniaus krepšinio lygą sugrįžtantį veržlųjį snaiperį Deividą Klimkevičių. Pirmosios šio žaidėjo rungtynės nebuvo labai geros, tad Deividui dar reikia laiko, kad susigrąžinti buvusią sportinę formą. Pati "BC Vilniaus Skycop" ekipa yra kupina aukštų ir mobilių krepšininkų aplink kuriuos galima pritaikyti labai greitą ir efektingą krepšinį. Tiesa, pirmosiose rungtynėse komandos puolimas buvo bedantis ir trenerio vaidmenis turintys žaidėjai turės šiek tiek laiko pamąstymui, kaip komanda išmokyti teisingai pulti. Sezono startas šiai ekipai jau nuo pat pradžių yra labai sunkus ir pergalių nežada, tačiau sunkiomis kovomis užsigrūdinę šie vyrukai turėtų atskleisti visą savo potencialą dvikovoms įsibėgėjus. 

Kardinolai

Kertiniai krepšininkai: Karolis Marcinkus, Andrius Kerbelis, Gediminas Albrichtas. 
Stiprybės: Patyrę krepšininkai
Prognozuojama vieta: 16

Ne vieną patyrusį žaidėją išvysime "Kardinolai" komandoje. Be abejonės ryškiausiais krepšininkais turėtų tapti vidurio puolėjas Karolis Marcinkus ir snaiperis Andrius Kerbelis. Ši komanda yra tarsi jungtinė. Dalis žaidėjų jau yra tarpusavyje žaidę nemažai rungtynių, tačiau kaip komanda visi krepšininkai į vieną būrį susijungia pirmą kartą. Iš pirmo žvilgsnio šiai ekipai gali trūkti greičio, tačiau galime net neabejoti, jog šis klubas yra pajėgus bet kuriam varžovui suteikti rimtą fizinę kovą. Svarbūs bus ir komandos vadybininko Maksim Trojan sugebėjimai. Maksimas yra vadovavęs daugeliui komandų ir yra pasisėmęs nemažai patirties iš trenerio Genadijaus Kuliomino. Būtent 5-os lygos varžybose ši patirtis komandai gali atnešti labai apčiuopiamos naudos ir realiai padėti siekti pergalių!

TBA

Kertiniai krepšininkai: Tomas Kviklys, Antanas Popiliauskis, Redas Dulinskas, Šarūnas Jankauskas. 
Stiprybės: Individaliai stiprus startinis penketukas
Prognozuojama vieta: 6

Gana pajėgų startinį penketuką turintis klubas gali drąsiai varžytis dėl aukščiausių apdovanojimų. Krepšininkai vienas kitą tarpusavyje gerai pažįsta ir didelė dalis yra anksčiau žaidę tose pačiose komandose ir šis faktas turėtų tapti pagrindiniu raktu į pergales. Ypatingai grėsmingai atrodo veržliųjų gynėjų Tomo Kviklio ir Redo Dulinsko tandemas. Antrosios sudėties krepšininkams reikėtų pasitempti, kad galėtų lygiaverčiai pakeisti komandos lyderius. Taip pat ant popieriaus atrodo, jog priekinė šio komandos linija nėra pajėgi pasipriešinti galingesniems varžovams, tačiau pirmasis susitikimas prieš "Sėkmės džentelmenus" užtikrintai paneigė šį spėjimą. Jeigu žemesni žaidėjai demonstruos savo krepšinį, o aukštaūgiai susitvarkys su visomis problemomis po krepšiais, galime tikėtis labai solidžių šio klubo pasiekimų. 

Acarginiai

Kertiniai krepšininkai: Tadas Botyrius, Mantas Mosėnas, Justas Kudirka, Viačeslavas Matas Kravčionok.
Stiprybės: Susižaidęs branduolys
Prognozuojama vieta: 11

Praėjusio sezono metu beveik visas rungtynės šios ekipos kertiniai krepšininkai žaidė susirinkę vos 5-6 žaidėjai. Toks žaidimas leido branduoliui gerai vieni kitus pajausti, o vaizdas aikštelėje kartais palikdavo labai malonų įspūdį. Sunkus praėjęs sezonas turėtų duoti teigiamų rezultatų ateinančiose kovose. Komandą į priekį turėtų vesti tie patys žaidėjai, tačiau tarpsezoniu performuoto klubo lankomumas dabar turėtų būti gerokai padidėjęs ir galime sezono atrasti naujai suspindėjusių krepšininkų. Komanda iš šono atrodo gana neblogai subalansuota, gal būt dar trūksta tikro atakuojančio gynėjo, tačiau tai tikrai nėra tokia labai kritinė pozicija, dėl kurios klubas galėtų patirti didelius nuostolius. Tado Botyriaus, Manto Mosėno, Justo Kudrikos ir Viačeslavo Mato Kravčionok vedamas klubas tikrai bus nelengvais priešininkais bet kuriai 5-os lygos komandai. 

BC Mickūnai

Kertiniai krepšininkai: Algis Jakštas, Renatas Tekorius, Andrius Vilys, Kšyštof Syrnicki. 
Stiprybės: Komandos sporto bazė
Prognozuojama vieta: 18


Puikias sąlygas treniruotis Mickūnų miestelio sporto komplekse turintys "BC Mickūnai" klubo krepšininkai kol kas dar nesugebėjo atrasti komandinio susižaidimo. Daugumą žaidėjų yra kilę iš Mickūnų, tačiau ši ekipa turi ir legionierių. Ryškiai šio klubo gretose išsiskiria kupiškėnas Andrius Vilys, tad, norint iškovoti svarbių pergalių, reikės dažnesnio šio žaidėjo pasirodymo aikštelėje. Be Andriaus svarbiais žaidėjais puolime turėtų būti Renatas Tekorius, Kšištof Syrnicki ir Algis Jakštas. Taip pat komanda ieško pasiprinimo dėl dubliavimosį klubą palikusiam Laurynui Dirmai. Be to labai svarbu, kaip komandos žaidimą sugebės žaisdami įžaidėjo pozicijoje valdyti broliai Andžej ir Francišek Grochiacki. Skirstymo metu be Andriaus Vilio ši komanda buvo 6 lygos ribose, tačiau nusprendė pasibandyti jėgas divizionu aukščiau. Ar tai buvo teisingas sprendimas, pamatysime sezono eigoje.  

2018/2019 m. sezonas: 5 lygos A grupės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009