2018/2019 m. sezonas: Viskas ką reikia žinoti apie LDA taurės varžybas

2018-11-07
Kiekvienais metais geriausiai krepšinį žaidžiančios Lietuvos draudikų komandos varžosi tarpusavyje dėl gražuolės LDA taurės. Pažvelkime į praeitį ir dabartį bei pabandykime paspėlioti apie dar vieno intriguojančio sezono ateitį!
 

 COMPENSA

 
Kertiniai krepšininkai: Valdemar Narkevič, Vladislav Piskariov, Artur Dolgovič, Vytautas Petrauskas, Žydrūnas Kačinskas.
Stiprybės: Patyrę lyderiai.
Prognozuojama vieta: 3
Nuo 2013 iki 2015 metų trejus sezonus iš eilės čempionų titulu besimėgavęs "Compensa" klubas dabar lygiai tiek pat sezonų lieka be medalių. Tiesa, šio sezono pradžioje prie komandos prisijungė aukšto meistriškumo krepšininkas Vladislav Piskariov, kuris savo individualiais sugebėjimais gali sugrąžinti šiam klubui prarastą šlovę. Tiesa, vienas Vladislav kalnų nenuvers ir šiam klubui bus būtinas dažnas kitų svarbių žaidėjų pasirodymas aikštelėje. Visi kertiniai žaidėjai ilgus metus rungtyniauja mėgėjiškame krepšinyje ir turi sukaupę solidų patirties kraitį. Ypatingai svarbus bus žaidžiančio trenerio Žydrūno Kačinsko dalyvavimas rungtynėse viso sezono metu. Apžvalgininkai spėja, jog ši ekipa jau yra išalkusi pergalių ir yra pajėgi vėl iškovoti medalius, tačiau viskas priklausys tik nuo pačių krepšininkų nusiteikimo.  
 

BTA

 
Kertiniai krepšininkai: Giedrius Kulbis, Paulius Kalakauskas, Vaidotas Oldenburg.
Stiprybės: Ryškus lyderis. 
Prognozuojama vieta: 5
Giedriaus Kulbio vedamas "BTA" klubas visada kelia didelę grėsmę bet kuriam priešininkui, o pagrindinis varžovų dėmesys įprastai būna sutelkiamas į Giedrių Kulbį. Šis aukšto meistriškumo krepšininkas visų laikų "LDA taurės" rezultatyvumo lentelėje su 2477 taškais nusileidžia tik Domantui Bimbai ("IF" - 2702 taškai). Nors komanda vis patenka į finalinį ketvertą, tačiau per pastaruosius ketverius metus galutinis rezultatas tolygiai blogėjo nuo 2 vietos iki 4.  Komandai labai trūksta Valdo Liegaus, kurio nebematome klubo sudėtyje nuo praėjusio sezono. Šiuo metu didžiausi Geidriaus pagalbininkai yra praėjusio sezono pradžioje prie komandos prisijungę Vaidotas Oldenburg bei klubo senbūviai Audrius Cesevičius ir Vaidas Labanauskas. Šio sezono metu komandai reikės labai pasistengti, kad dar kartą nepasibloginti praėjusio sezono galutinio rezultato. 
 

AON BALTIC

 
Kertiniai krepšininkai: Arvydas Ūsaitis, Rytis Kriūnas, Juozas Sargūnas, Tautvydas Paškauskas, Šarūnas Baleišis, Rimantas Ravaitis.
Stiprybės: Puikiai subalansuota sudėtis.
Prognozuojama vieta: 2
"AON BALTIC" yra vienintelė "LDA taurės" komanda, kuri lygiagrečiai su LDA taurės varžybomis varžosi ir kuriame nors kitame Vilniaus krepšinio lygos čempionate, šį sezoną tai yra 4-oji lyga. Praktika kol kas parodo, jog tokia taktika atneša gerų vaisių ir papildoma varžybinė patirtis tampa puikiu keliu link čempionų titulo. "AON BALTIC" ekipa garbingiausią "LDA taurės" trofėjų kelia jau trejus metus iš eilės. Nemažai prie sėkmingų rezultatų prisideda ir puikus klubo lyderio Arvydo Ūsaičio žaidimas. Šis krepšininkas šiuo metu yra trečias rezultatyviausias (4805 taškai) visų laikų Vilniaus krepšinio lygos žaidėjas.    Pati komanda ir toliau išlieka puikiai subalansuota, tačiau ekspertai spėja, jog ketvirtą kartą iš eilės kelti į viršų "LDA taurės" nepavyks, kadangi trofėjų troškimas jau po truputį turėtų mažėti.   
 
 

GJENSIDIGE

 
Kertiniai krepšininkai: Augustinas Stropus, Edgar Moroz, Daumantas Kasperovičius, Mykolas Sabaitis, Karolis Blavaščiūnas.
Stiprybės: Galinga priekinė linija. 
Prognozuojama vieta: 4

Prieš trejus metus septinti, prieš dvejus metus ketvirti, o praėjusiame sezone net žaidė finale! Bet kuri silpnesnė "LDA taurės" komanda galėtų pavydėti tokio kryptingo "Gjensidige" progreso. Pagal trejų metų progresą galima spėti, jog šiame sezone čempionais taps "Gjensidige" vyrukai, tačiau, atsižvelgiant į visų komandų pajėgumus, tenka prognozuoti, jog šiai ekipai teks likti be medalių komplekto, o dėl patekimo į finalinį ketvertą varžysis su panašaus pajėgumo ant popieriaus "BTA" klubu. Itin stipria priekine linija išsiskirianti ekipa turėtų dažnai naudotis šiuo privalumu, o kertiniu žaidėju, greičiausiai, taps Augustinas Stropus, kuris sucementuos visą gynybą po krepšiais dėka savo puikių gynybinių sugebėjimų. Šiuo metu Augustinas yra 6 tarp visų laikų Vilniaus krepšinio lygos žaidėjų pagal blokuotus metimus. 
 

ERGO

 
Kertiniai krepšininkai: Rolandas Pocius, Rokas Puišys, Algirdas Žemaitis. 
Stiprybės: Ryškus lyderis
Prognozuojama vieta: 7

Rolandas Pocius neabejotinai yra viena ryškiausių "ERGO" komandos figūrų, tačiau vienam jam sunkiai sekasi sugrąžinti komandą į šlovingus laikus, kai šis klubas buvo žaidęs "LDA taurės" finale ar net tapęs čempionais. Skaudžia netektimi, kuri turėtų dar daugiau sumenkinti komandos galimybes varžytis dėl aukštų pozicijų, šiai ekipai turėtų būti vieno iš lyderių Luko Savicko persikėlimas į konkurentų "AON Baltic" gretas. Prognozės niūrios. Šio sezono metu "ERGO" greičiausiai kovos tik dėl to, kad neliktų paskutiniais, tačiau, jeigu prie ekipos sezono eigoje prisijungs labai aukšto lygmens įžaidėjas, visa situacija gali kardinaliai pasikeisti.
 

LIETUVOS DRAUDIMAS

 
Kertiniai krepšininkai: .Laimonas Rasalas, Audrius Blauzdys, Nerijus Jurgelis, Aurimas Majauskas,Tautvydas Kuras.
Stiprybės: Subalansuotas startinis penketukas
Prognozuojama vieta: 6
Gana aukšto meistriškumo ir puikiai subalansuotą startinę sudėtį turintis "Lietuvos draudimo" klubas paskutiniu metu niekaip nesugeba prasibrauti iki finalinio ketverto. Praėjusio sezono eigoje prie komandos prisijungė buvęs "IF" kapitonas Valdemaras Jakubovskis, kuris spėjo pagarsėti puikiais vadybiniais sugebėjimais, todėl galime tikėtis, kad išvajotą žygį finalinės ketveriukės link ši ekipa 2-3 sezonų bėgyje padarys. Nors šio klubo kertiniai žaidėjai yra gana aukšto meistriškumo, šiai ekipai trūksta poros dabartinio startinio penketo lygmens žaidėjų arba vieno ryškaus lyderio ir komanda bus puikiai subalansuota nepražūti sunkioje kovoje dėl medalių. 
 
 

IF

 
Kertiniai krepšininkai: .Domantas Bimba, Edgaras Urbanavičius, Kristupas Jonas Dovydaitis, Dominykas Garuckas, Marius Savielius, Mantas Matuzas
Stiprybės: Ryškus lyderis
Prognozuojama vieta: 1
Tris sezonus iš eilės LDA taurės medalius iškovoję "IF" krepšininkai niekaip nesugeba užlipti ant paties aukščiausio laiptelio. Komandą įprastai į priekį veda puolėjas Domantas Bimba, kuris per savo sužaistas 98 rungtynes jau spėjo surinkti net 2589 naudingumo balus! Praėjusio sezono starte komandą papildė būrys jaunų, individualiai stiprių ir energingų žaidėjų, kurie nuėmė nemažą krūvį nuo veteranų Gintaro Kazlausko, Manto Matuzo, Rimvydo Kamarausko ir Dariaus Jančiulio pečių bei teoriškai gali tapti kelio čempionų titulo link tiesėjais, jeigu tik sugebėtų savo meistriškumo dėka suteikti daugiau laisvės Domantui Bimbai, tačiau kol kas komanda nesugebėjo maksimaliai išnaudoti šių naujųjų žaidėjų potencialo. Dar vienas įdomus sezonas nusimato "IF" ekipai su tikslu pagaliau užkariauti LDA taurę!
 
 

„LDA taurės“ dalyvių  tarpusavio pergalių/pralaimėjimų balansas per visą žaidimo Vilniaus krepšinio lygoje istoriją:

 
 

AON BALTIC 11 VS ERGO 1

AON BALTIC 11 VS LIETUVOS DRAUDIMAS 2

IF 10 VS LIETUVOS DRAUDIMAS 1

BTA 11 VS LIETUVOS DRAUDIMAS 4

COMPENSA 8 VS ERGO 1

AON BALTIC 12 VS COMPENSA 6

ERGO 10 VS LIETUVOS DRAUDIMAS 4

BTA 8 VS ERGO 2

GJENSIDIGE 7 VS COMPENSA 2

IF 11 VS BTA 7

AON BALTIC 11 VS BTA 8

COMPENSA 8 VS LIETUVOS DRAUDIMAS 5

GJENSIDIGE 6 VS LIETUVOS DRAUDIMAS 3

COMPENSA 8 VS BTA 6  

 COMPENSA 8 VS IF 6

BTA 6 VS GJENSIDIGE 4

IF  6 VS ERGO 4

AON BALTIC 5 VS GJENSIDIGE 3

GJENSIDIGE 3 VS LIETUVOS DRAUDIMAS  1

AON BALTIC 8 VS IF 7

IF 7 VS GJENSIDIGE 6

2018/2019 m. sezonas: Viskas ką reikia žinoti apie LDA taurės varžybas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009