2018/2019 m. sezonas: 4 lygos B grupės apžvalga

2018-11-02
O štai atėjo eilė ir 4-os lygos B pogrupiui bei visų šios grupės komandų pristatymui bei prognozėms. 
 

US Embassy

 
Kertiniai krepšininkai: Darius Čiūta, Žydrūnas Stankus, Edgaras Tkačenka, Edgaras Žemaitis.
Stiprybės: Ryškūs lyderiai
Prognozuojama vieta: 2
 
Praėjusio sezono metu komanda taip ir nesugebėjo iškovoti nei vienos pergalės 3-ioje lygoje bei iškrito į 4-ą divizioną, kuriame atrodys gerokai solidžiau. Neabejotinai ekipos žaidimas daugiausiai priklausys nuo Dariaus Čiūtos, Žydrūno Stankaus, Edgaro Tkačenkos ir Edgaro Žemaičio žaidimo. Ši ketveriukė drąsiai galėtų rungtyniauti ir pačiame aukščiausiame lygmenyje. Tiesa, likusių žaidėjų individualus meistriškumas po truputį mažėja ir į rungtynes neatvykus nors vienam iš lyderių ekipa greitai gali prarasti savo kaip rungtynių favoritų statusą. Visgi, jeigu krepšininkai pavyzdingai rinksis į rungtynes, šis klubas bus vienais iš 4-o diviziono favoritų. 
 

BC Burokėliai

 
Kertiniai krepšininkai: Titas Šepetys, Paulius Kavaliauskas, Vladislav Piskariov, Mantas Gajauskas.
Stiprybės: Ryškūs puolimo lyderiai
Prognozuojama vieta: 1
 
Jeigu šioje komandoje dar pilnavertiškai žaistų Deividas Dimbelis, šis klubas būtų priskiriamas prie favoritų net 3-ioje lygoje, tačiau šis krepšininkas šiuo metu užsienyje ir yra suspenduotas atkrintamosioms varžyboms 4-oje lygoje bei pasirodys tik keletą kartų reguliaraus sezono metu per savo atostogas. Visas puolimo krūvis grius ant VKL debiutanto Sauliaus Steponavičiaus bei senbūvių Tito Šepečio ir Vladislav Piskariov pečių. Puikiai spragas po krepšiais turėtų užpildyti Manto Gajausko ir Pauliaus Kavaliausko tandemas. Galutiniam klubo pasirodymui nemažai įtakos turės tai, kaip į žaidimą įsilies atsarginiai žaidėjai. Šiems pademonstravus savo aukščiausią sportinę formą, komanda gali eiti iki pat viršūnės, nepaisant pralaimėjimu pažymėto starto 4-os lygos starte. 
 

Sudervė TEAM

 
Kertiniai krepšininkai: František Subatovič, Meirūnas Sutkus, Valerij Stefanovič, Pavel Prokopovič, Alik Lipnevič, Zbignev Dubovski. 
Stiprybės: Kapitono autoritetas
Prognozuojama vieta: 3
 
Per ilgą šios komandos gyvavimo laikotarpį ne kartą matėme kaip sunkiais momentais klubo kapitonas Gžegoš Jasinskij taria griežtą kalbą ir komanda pabunda iš letargo miego bei išsikapsto be nuostolių iš labai sunkių situacijų. Kapitono žodis turėtų būti svarus ir ateityje. Labai svarbūs komandos sudėtyje turėtų būti gana nauji žaidėjai: Valerij Stefanovič ir Pavel Prokopovič, kurie nuo pat pirmų dienų turėtų įsilieti į lyderių gretas. Taip pat komanda pakeitė salę į gerokai erdvesnę ir todėl sau parankesnę LKNUC areną, o tai gali taip pat tapti nemenku privalumu, siekiant pagaliau prasibrauti į 4-os lygos finalinį ketvertą. 
 

Mad Lamb 2 

 
Kertiniai krepšininkai: Justinas Naidzinavičius, Manvydas Statauskas, Kristijonas Klečkauskas, Linas Vaigauskas, Linas Laukis. 
Stiprybės: Žaidimo aukštame lygmenyje patirtis 
Prognozuojama vieta: 4
 
Ilgus metus 2-oje lygoje žaidžiantis "Mad Lamb" klubas šio sezono metu įsteigė dublerinę ekipą, kurioje daug progų pasireikšti turės mažiau 2-oje lygoje žaidžiantys krepšininkai. Žaidybinė praktika šiems vyrukams turėtų būti labai naudinga ir tuo pačiu tai turėtų teigiamai atsiliepti aikštelėje 2-os lygos kovose. Komanda ant popieriaus atrodo gana greita ir universali. Statydami į puolėjų pozicijas aukštus ir mobilius krepšininkus "Mad Lamb" gali sukurti labai greitą nedaug kam atlaikomo tempo krepšinį. Taip pat privalumu taps ir tai, jog šio klubo kertiniai krepšininkai drauge rungtyniauja ne pirmus metus ir yra puikiai susižaidę.
 

Baltic Ground Services

 
Kertiniai krepšininkai:  Aurimas Lukauskis, Vitalijus Rancovas, Gediminas Bisigirskas, Rimvydas Subačius, Tomas Vyšniauskas, Justinas Daškevičius.
Stiprybės: Ryškus lyderis
Prognozuojama vieta: 5
 
Aurimą Lukauskį savo gretose turintis "Baltic Ground Services" klubas neabejotinai bandys labai daug remtis šiuo žaidėju. Tiesa, ir be Aurimo čia galėsime išvysti ne vieną brandžiai rungtyniauti galintį krepšininką. Kita vertus praėjusio sezono metu Aurimas Lukauskis pasirodė vos 7 susitikimuose, o Vitalijus Rancovas sezono eigoje iškrito dėl patirtos traumos ir "Baltic Ground Services" nesugebėjo konkurencingai varžytis su galingais 3-io diviziono priešininkais. Šį sezoną komandai šviečiasi gerokai pozityvesnės perspektyvos, tačiau bus būtinas ir nemenkas antros sudėties krepšininkų įnašas.
 

Venomas

 
Kertiniai krepšininkai: Vytautas Cicėnas, Laurynas Benediktavičius, Dovydas Macijauskas, Armandas Jokubauskas, Nedas Garjonis.
Stiprybės: Jaunatviškas energingumas
Prognozuojama vieta: 8
 
Sunku ką nors beprognozuoti "Venomas" klubui. Šioje ekipoje vienintelis geriau žinomas žaidėjas yra Vytautas Cicėnas, kuris, yra spėjęs užsitarnauti aukšto meistriškumo žaidėjo vardą mėgėjiškame krepšinyje bei, greičiausiai, taps šios ekipos vienu iš lyderių. Vienas Vytautas kalnų tikrai nenuvers ir jam reikės nemažos komandos draugų pagalbos, kurios daugiausiai sulaukti turėtų iš Lauryno Benediktavičiaus, Dovydo Macijausko, Armando Jokubausko ir Nedo Garjonio. Šie žaidėjai už Vilniaus miesto ribų yra sukaupę įvairios patirties, tačiau sunku nuspėti, kaip tai pavyks išnaudoti Vilniuje. Iš šono komanda atrodo neblogai sukomplektuota, tačiau to tikrai neužteks, siekiant didesnių tikslų Vilniaus krepšinio 4 lygos varžybose, reikės ir darnaus komandinio krepšinio. 
 
 

Atea Bitdefender

 
Kertiniai krepšininkai: Edvinas Šimkus, Deividas Baltrušaitis, Dovydas Lukšas, Daroslav Bernat, Audrius Karnišauskas.
Stiprybės: Kovingumas
Prognozuojama vieta: 7
 
Praėjusio sezono metu ši komanda kovingumu sugebėjo sukurti nedidelį stebuklą ir vos ne vos patekę į paskutinę atkrintamųjų varžybų vietą sugebėjo eliminuoti reguliaraus sezono nugalėtojus - "Kočėlą". Tiesa, aštunfinalyje kovoje prieš "Sudervė TEAM" sėkmės šiek tiek pritrūko ir planus žygiuoti toliau teko atidėti kitam sezonui. Naujasis sezonas atėjo ir "Atea Bitdefender" galės atsirevanšuoti "Sudervė TEAM" komandai jau grupės rungtynėse. Komandos potencialą sustiprina tarpsezoniu prie klubo prisijungęs Dovydas Lukšas. Galingas puolamojo stiliaus vidurio puolėjas gerokai sustiprins komandos priekinę liniją bei praplės klubo puolimo arsenalą. Pasistiprinę "Atea Bitdefender" galės bandyti šturmuoti naujas aukštumas. 
 

Nepakeliui

 
Kertiniai krepšininkai: Vilius Aleksandravičius, Slavomir Vinca, Egidijus Prieskienis, Erikas Triaginas, Vilius Bauras.
Stiprybės: Ryškus lyderis
Prognozuojama vieta: 6
 
5-oje lygoje turėję žaisti "Nepakeliui" krepšininkai paskutiniu momentu pasistiprino Viliaus Aleksandravičiaus ir Egidijaus Prieskenio tandemu bei buvo perkelti vienu divizionu aukščiau. Būtent Vilius Aleksandravičius turėtų tapti "Nepakeliui" lyderiu bei vienu ryškiausių 4-os lygos krepšininku. Viliui talkins būrys ne pirmus metus mėgėjiškame krepšinyje rungtyniaujančių krepšininkų. "Nepakeliui" komandos pagrindinė užduotis bus per trumpą laiką susiklijuoti iš pavienių žaidėjų į darnią komandą. Kai "Nepakeliui" pradės demonstruoti komandinį krepšinį, tada ateis ir pergalės. Jeigu komandinis krepšinis neatsiras, laukia ne vienas kartus pralaimėjimas.
2018/2019 m. sezonas: 4 lygos B grupės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009