2018/2019 m. sezonas: 4 lygos A grupės apžvalga

2018-10-30

Keliamės į 4 pagal pajėgumą divizioną ir pabandysime apžvelgti čia žaisiančias ekipas. Pradėkime nuo pirmojo pogrupio - "A".

Litresta

Kertiniai krepšininkai: Genadij Voroneckij, Lukas Motiejūnas, Artur Tysevič, Vaidas Vinevičius.
Stiprybės: Snaiperiai
Prognozuojama vieta: 3

Andrej Kovalevski netekę "Litrestos" krepšininkai gerokai susilpnėja po krepšiais. Genadijui Voronecki reikės komandos draugų pagalbos, kad komanda galėtų deramai varžytis su pajėgiomis priešininkų priekinėmis linijomis. Komandos keliais į pergalę, greičiausiai, bus gera komandinė gynyba ir solidus snaiperių Luko Motiejūno ir Vaido Vinevičiaus bei veržliojo Artur Tysevič žaidimas. Daugelis žaidėjų šioje ekipoje yra vyresnio amžiaus, todėl priešininkai galės išnaudoti greitą krepšinį ir kartais iš jo išpešti naudos kovoje prieš "Litrestos" vyrukus. 

Thug Life

Kertiniai krepšininkai: Mindaugas Sutkus, Edvinas Urkis, Artūras Giedraitis, Žilvinas Grušas.
Stiprybės: Individualus meistriškumas
Prognozuojama vieta: 1

"Thug Life" garsėja kaip individualiai labai stiprus, tačiau komandiškai dar nieko nepasiekęs klubas. Komandos vizija yra suburti maksimaliai limitų lubas siekiančią komandą ir su ja siekti aukštų rezultatų žemame divizione. Tiesa, kol kas puikų žaidimą šiam klubui pavyksta demonstruoti tik reguliarių sezonų metu, o atkrintamosiose ekipa, tiesiog, subyra. Pasimokę iš savo klaidų "Thug Life" vėl stoja į kovą ir bandys iškovoti pirmuosius medalius komandos istorijoje. Tarpsezoniu komanda atsisakė poros lyderių, tačiau pasistiprino Mindaugu Sutkumi, kuris, greičiausiai, ir taps naujuoju klubo lyderiu. 

Marijampolis 2

Kertiniai krepšininkai: Valerij Rybak, Jurij Mendus, Raimondas Miniauskas, Tomas Laurinavičius, Erik Bralkovski, Lešek Vasiljev.
Stiprybės: Patirtis ir bendruomeniškumas.
Prognozuojama vieta: 4

Ne pirmą sezoną Vilniaus krepšinio lygoje rungtyniaujanti "Marijampolio" ekipa spėjo išbandyti žaidimo su paties įvairiausio lygmens komandomis. Šis klubas kartais, palaikomas savo sirgalių, gali atrodyti lyg ant sparnų. Nors komanda yra nusileidusi ir silpnesniems varžovams, tačiau per klubo gyvavimo istoriją turi nemenką palaužtų galingų ekipų sąrašą. Komandos žaidimas ir toliau turėtų daug priklausyti nuo ekipos lyderio Valerij Rybak. Kol šis krepšininkas palaikys gerą sportinę formą, turėtų neblogai atrodyti ir "Marijampolio" komanda. Į lyderių gretas turėtų įsirašyti ir ekipos naujokas Jurij Mendus.

VK Zulu Team

Kertiniai krepšininkai: Mykolas Mankevičius, Mateuš Karpinski, Vytenis Vainušis. Karolis Griziūnas, Jonas Staniulis, Žilvaras Zinkevičius. 
Stiprybės: Subalansuota sudėtis 
Prognozuojama vieta: 5

Praėjusio sezono metu komanda rudens ir pavasario čempionatų metu 4 lygmens divizione nesugebėjo net patekti į atkrintamąsias varžybas, tačiau vasaros metu šis klubas tapo tokio paties lygmens čempionais sensacingai už savęs palikdami galingus "MRU" ir "Thug Life" klubus. Tiesa, vienintelį susitikimą prieš "Thug Life" ekipą "Zulu team" pralaimėjo ir revanšuotis bandyti galės jau rudenį grupės varžybose. Visose pozicijose pajėgių žaidėjų turintis klubas gali varžytis su bet kuriuo varžovu 4-oje lygoje, tačiau tą dieną turi būti susirinkę ir turėti "atsinešę" labai gerą sportinę formą.

VK Peace - 2

Kertiniai krepšininkai: Laimonas Juška, Karolis Jatulis, Martynas Kateckas, Aivaras Martinaitis. 
Stiprybės: Kieta gynyba.
Prognozuojama vieta: 7

Praėjusio sezono metu "Peace 2" kolektyvas nužygiavo iki pat finalinio ketverto, tačiau ten pralaimėjo abu susitikimus ir liko ketvirti. Taprsezoniu komanda pasistiprino ir išsibandys jėgas vienu laipteliu aukščiau. Kaip ir anksčiau šis klubas turėtų kelius į pergales skintis gera gynyba ir kovingumu. Kertiniais žaidėjais šioje ekipoje turėtų būti Laimonas Juška ir Karolis Jatulis. Po krepšiais jėgos turėtų pridėti naujokų Martyno Kastecko ir Kęstučio Moderio tandemas. Aišku, komanda tikisi, jog psichologiškai save įveiks ir pradės varžovus tolimais šūviais bausti snaiperis Aivaras Martinaitis.  

FNX

Kertiniai krepšininkai: Žilvinas Šlepikas, Linas Šlepikas, Aurimas Urbaitis, Mantas Rimšelis, Linas Bieliauskas. 
Stiprybės: 8
Prognozuojama vieta: 

Ilgus metus aukštame lygmenyje besikovę "Fenix" vyrukai šiek tiek sugriuvo ir atsinaujinę startuos 4 pagal pajėgumą diviziono varžybose. Komandos lyderiais turėtų išlikti ilgamečiai klubo krepšininkai: Žilvinas ir Linas Šlepikai, Aurimas Urbaitis ir Mantas Rimšelis. Puikiai prie šios ketveriukės prisitaikyti turėtų buvęs "Čiančia" ekipos įžaidėjas - Linas Bieliauskas. Iš įdomesnių krepšininkų šioje ekipoje galėtumėme išskirti puikaus sudėjimo vidurio puolėją Kristijoną Bulzgį bei krepšinio teisėją Andrių Žvironą. Įdomu, kaip senas komandos branduolys sugebės susižaisti su naujais žaidėjais. Bet kokiu atveju ir šioje lygoje lengvo pasivaikščiojimo šiai ekipai nebus. 

Draudimas.lt

Kertiniai krepšininkai: Arvydas Ūsaitis, Juozas Sargūnas, Rytis Kriūnas, Tautvydas Paškauskas, Rimantas Ravaitis.
Stiprybės: Susižaidimas
Prognozuojama vieta: 2

Trečią rezultatyviausią visų laikų Vilniaus krepšinio lygos žaidėją savo gretose turintis "Draudimas.lt" klubas lygiagrečiai išsibandys jėgas LDA taurės ir 4-os lygos varžybose. Neabejotinai komanda didžiausią dėmesį skirs Lietuvos draudikų asociacijos taurės varžyboms, kur šis klubas turės galimybę ketvirtą kartą iš eilės laimėti čempionų titulą. Šį sezoną ekipos sudėtyje nepamatysime vieno iš ilgamečių komandos kertinių krepšininkų - Šarūno Baleišio. Šiam žaidėjui neesant sudėtyje save realizuoti galimybę įgaus kiti, prieš tai mažiau žaidimo laiko gaudavę, žaidėjai. Reguliaraus sezono metu komanda, greičiausiai bus ties apatine atkrintamųjų varžybų riba, tačiau patekę į atkrintamąsias gali pateikti nemažų staigmenų. 

VK www.vilnews.lt

Kertiniai krepšininkai: Simonas Šidlauskas, Pranas Drakšas, Andrius Urbanavičius, Džiugas Paškevičius, Vladimir Beneš, Dovydas Butkus.  
Stiprybės: Individualus meistriškumas
Prognozuojama vieta: 6

Individualiai stipri "www.vilnews.lt" komanda yra sulipdyta iš pavienių žaidėjų, kurie jau yra įrodę savo aukštą meistriškumą atstovaudami kitas ekipas, tačiau šis klubas dar turės atrasti gražų komandinį krepšinį, jeigu nori šio sezono metu pasiekti brandesnių rezultatų. Įdomu, jog komandoje tikrai yra ne vienas puikiai daug kam pažįstamas krepšininkas, tačiau abu įžaidėjai (Ugnius Dumbrys ir Marius Rinkevičius) visiškai negirdėti ir turės pademonstruoti aukštos klasės vadovavimą komandai, kad užsitarnautų gerą vardą mėgėjų krepšinyje. Komanda perspektyvų turi, tačiau tik pačių žaidėjų sunkus darbas treniruočių metu gali atnešti teigiamų rezultatų. 

2018/2019 m. sezonas: 4 lygos A grupės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009