2018/2019 m. sezonas: 3 lygos D grupės apžvalga

2018-10-29

Visoms komandoms ši grupė išties nepalanki, o gal kaip tik tai labai palankus pogrupis, kuris jį išgyvenus taip užgrūdins, jog viena ar kita komanda gal net nužygiuos iki pat finalinio ketverto?

Krituliai


Kertiniai krepšininkai: Edgaras Žemaitis, Vaidas Vaičiulis, Aurimas Vaičiulis, Marius Krukonis.
Stiprybės: Kiekvieno žaidėjo rolė komandoje.
Prognozuojama vieta: 1


Ne pirmus metus drauge žaidžianti komanda tarpsezoniu nusprendė išsiskirti su savo ekipos lyderiu Povilu Kaminsku ir nusileisti divizionu žemiau. Komandos privalumas, kad kiekvienas žaidėjas turi savo rolę ir ją bando vykdyti. Svarbiausi ekipoje yra Edgaras Žemaitis, Vaidas Vaičiulis ir Marius Krukonis. Edgaras yra pagrindinė "Kritulių" puolimo opcija, Vaidas sucementuoja komandos gynybą, o Marius sustato visą puolimą į savo vietas. Įprastai reguliaraus sezono metu galingai atrodantis klubas atkrintamosiose patenka į duobę ir taip pat galingai, kaip pradėjo, finišuoti nesugeba. O gal šį sezoną bus atvirkščiai? 

BC Versus

Kertiniai krepšininkai: Mindaugas Lastauskas, Lukas Balčaitis, Šarūnas Broga, Tadas Abišala. 
Stiprybės: Tradicijų suformuota žaidimo filosofija
Prognozuojama vieta: 2


Bene ilgiausiai gyvuojanti mėgėjiško krepšinio komanda per ilgus metus spėjo susiformuoti savo žaidimo viziją. Ilgą laiką komanda garsėjo gniuždančia gynyba ir kiek silpnesniu puolimu. Vasaros krepšinio lygoje truputį atsinaujinęs klubas pirmą kartą leido varžovams taip lengvai pulti ir sezoną "Versus" pabaigė su labai sau neįprastu praleistų į savo krepšį taškų skaičiumi.  Šį sezoną Mindaugo Lastausko vedamas klubas pasitiks su dar daugiau pakitimų. Pagrindinė komandos užduotis turėtų būti padėti klubo naujokams išmokti kibiai ir organizuotai gintis. Įvykdę šią užduotį "BC Versus" vyrukai gali tikėtis dar vieno sėkmingo sezono.  

SK Skaidiškės

Kertiniai krepšininkai: Dominykas Zapolskas, Darius Jucius, Rokas Lukoševičius, Marius Bukauskas, Kristupas Gabrielius Kuklys. 
Stiprybės: Kovingumas
Prognozuojama vieta: 6


Labai sėkmingą praėjusį sezoną turėjęs "SK Skaidiškių" klubas kyla laipteliu aukščiau ir bandys pademonstruoti savo galią 3 lygoje. Prieš sezoną dar nelabai gerai mėgėjiškame krepšinyje žinomi Dominykas Zapolskas ir Darius Jucius dabar yra priskiriami elitinių žaidėjų būriui, o jų pėdomis po truputį seka ir Rokas Lukoševičius. Kartais išlendantį taktinį broką komanda su kaupu kompensuoja didelėmis pastangomis ir kovingumu. Komandos rungtyniavimas sukelia nemažą susidomėjimą tarp Skaidiškių ir Rudaminos miestelių gyventojų,  todėl klubas neretai susilaukia palaikymo, kuris tampa dar vienu motyvacijos siekti pergalių šaltiniu. 

VKK Masonai

Kertiniai krepšininkai: Simonas Rambynas, Rimantas Ivoška, Vilius Balčikonis, Edgaras Ivanovas.
Stiprybės: Pajėgi puolėjų grandis
Prognozuojama vieta: 5


Ilgamečiai Vilniaus krepšinio lygos dalyviai "VKK Masonai" dar kartelį pabandys įkopti į viršūnę. Ilgamečiai 2-os lygos dalyviai tarpsezoniu, praradę Antaną Stabulionį, kiek nusilpo ir šiemet startuos 3-ioje lygoje.  Neabejotinu komandos lyderiu ir toliau išliks universalusis Simonas Rambynas, kuriam praėjęs sezonas priminė geriausius karjeros laikus. Tiesa, kad komandai pasijaustų realus Simono naudingumo efektas, šis krepšininkas turi pradėti dažniau lankytis rungtynėse. Ne vieną skambią pergalę iškovojusi ekipa iki finalinio ketverto dar nėra prasibrovusi, gal tai atėjo laikas tai padaryti šio sezono metu?

BC Alfa

Kertiniai krepšininkai: Paulius Rimavičius, Jonas Rimavičius, Juozas Rimavičius, Giedrius Papėčenka, Simonas Krasauskas, Tomas Bagdonas.
Stiprybės: Galinga priekinė linija
Prognozuojama vieta: 8


2015/2016 m. sezono metu "BC Alfa" sugebėjo paneigti visas neigiamas sau prognozes ir prasibrovė iki pat 3 lygos finalo. Po pertraukos klubas sugrįžta nepraradęs nei vieno savo startinio penketuko žaidėjo, o sudėtyje matosi ir vienas labai solidus pastiprinimas - Tomas Bagdonas. Šis žaidėjas anksčiau yra nemažai žaidęs pačiame aukščiausiame lygmenyje ir jo meistriškumas bei sukaupta patirtis turėtų nemenkai sustiprinti "BC Alfa" klubą. Visgi dabar žaidėjai, greičiausiai, sportuoja gerokai mažiau, nei kad tai darė prieš tai ir pakartoti savo sėkmingą žygį bus be galo sunku. 

United Sharks

Kertiniai krepšininkai: Vytautas Radzevičius, Edmundas Akstinas, Kazimieras Motiekaitis, Tomas Ambrasas, Giedrius Pikturna.
Stiprybės: Ilgametis komandos branduolio žaidimas kartu
Prognozuojama vieta: 3


Garbingą praeitį turintis klubas visada yra grėsmingas bet kuriam varžovui. Komanda praėjusio sezono metu užtikrintai laimėjo savo grupę ir peržengė šešioliktfinalį, tačiau aštuntfinalyje neturėjo jokių priešnuodžių būsimiems čempionams - "Telšiams". Šį sezoną "Telšiai" pagal nuostatus atsisakė dviejų svarbių žaidėjų, todėl "United Sharks" komanda turės gerokai daugiau galimybių pasiekti revanšą, jeigu šių dviejų klubų keliai susikirs. Taip pat bus įdomu stebėti po ilgos pertraukos į mėgėjų krepšinį sugrįžtantį Tomą Ambrasą. 2004 - 2011 metais ryškiai mėgėjų krepšinyje žibėjęs krepšininkas vėl pasirodys krepšinio aikštelėje. Tiesa, šį kartą, greičiausiai, Tomą išvysime ne kaip gynėją, o kaip puolėją. 

Western Union

Kertiniai krepšininkai: Justas Urmanavičius,  Aurimas Dalius Butkus, Arvydas Serapinas, Rokas Balbierius. 
Stiprybės: Keli ryškūs lyderiai.
Prognozuojama vieta: 4


Justas Urmanavičius, Rokas Balbierius ir Aurimas Dalius Butkus, greičiausiai, būtų realūs kandidatai prasibrauti į individualiai geriausių 3-čios lygos žaidėjų penketus, tačiau net ir mėgėjiškame krepšinyje ne individualus meistriškumas laimi čempionatus, o komandinis krepšinis. Individualiai "Western Union" turės vieną pajėgiausių startinių sudėčių su įvairius vaidmenis galinčiais atlikti žaidėjais, tačiau ir likę krepšininkai turės deramai įsilieti į komandos žaidimo schemas. Be to nėra aišku, kiek klubo lyderiai galės lankytis svarbiose rungtynėse, tad likę krepšininkai turi išmokti imtis atsakomybės sunkiais momentais, tada galima bus mąstyti ir apie solidesnį rezultatą.  

BC Kibirai

Kertiniai krepšininkai: Rolandas Bajoras, Tomas Šilingis, Julius Kuliešis, Ervinas Blažys. 
Stiprybės: Gerai subalansuota sudėtis
Prognozuojama vieta: 7


Gana solidžiai reguliaraus sezono metu atrodęs klubas tapo praėjusio sezono sensacingiausiai pralaimėtos atkrintamųjų varžybų serijos Vilniaus krepšinio lygoje autoriais. Šešioliktfinalyje išbarstyti po pirmojo susitikimo 29 taškai bus skaudi, tačiau vertinga pamoka ateities kovoms. Komandos branduolys yra gana neblogai susižaidę, o didelis klubo privalumas yra turėjimas visose pozicijose bent po porą pajėgių žaidėjų. Jeigu "BC Kibirai" teisingai išnaudos savo galingus vidurio puolėjus, o prie komandos žaidimo deramai prisiderins klubo naujokas Julius Kuliešis, tikrai galime tikėtis geresnio sezono už praėjusį.  

2018/2019 m. sezonas: 3 lygos D grupės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009