2018/2019 m. sezonas: 3 lygos B grupės apžvalga

2018-10-27

Judame toliau ir pristatome 3 lygos b pogrupio komandas su jų lyderiais, stiprybėmis, prognozuojamomis vietomis bei trumpais aprašymais. 

Pasvalys


Kertiniai krepšininkai: Evaldas Jonkus, Edgaras Jonkus, Andrius Čepkauskas, Domantas Ilgutis, Danielius Kudulis.
Stiprybės: Kietas krepšinis
Prognozuojama vieta: 1

Kietą krepšinį mėgstanti "Pasvalio" krepšinio komanda neabejotinai bus "kietas riešutėlis" bet kuriam varžovui. Tiesa, klubui ilgą laiką negalės padėti vienas iš lyderių - Edgaras Jonkus. Jo broliui Evaldui ir kitiems pasvaliečiams pagelbėti bandys Andrius Čepkauskas, kuris pasižymi labai aukštu meistriškumu puolime, tačiau neretai būna išvykęs iš Lietuvos ir nėra aišku, kiek galės pagelbėti savo komandai. Sunkumų šiam klubui gali būti ir po krepšiais, kadangi labai galingų aukštaūgių ši ekipa neturi ir visi lyderiai yra žemesnio ūgio, tačiau kaip visada šias problemas turėtų maksimaliai sumažinti kovinė komandos dvasia. 

Jamam

Kertiniai krepšininkai: Lukas Žarskus, Robertas Vainickas, Dainius Rinkevičius, Audrius Karvelis, Laurynas Jasionis, Marius Gruodis. 
Stiprybės: Pajėgi startinė sudėtis.
Prognozuojama vieta: 5

Kardinaliai pasikeitusiame "JAMAM" kolektyve šį sezoną nerasime idėjinio lyderio - Ramūno Puodžiaus, kuris su 101 sužaistomis rungtynėmis užtikrintai pirmauja šioje komandos statistinėje kategorijoje ir bent jau šį sezoną Ramūno čia niekas nepralenks. Komanda turės pajėgų startinį penketuką. Visi kertiniai žaidėjai yra žaidę aukštame lygmenyje ir turi sukaupę nemažai patirties. Ar klubas sugebės pasiekti didesnių laimėjimų lems tai, kaip atsarginiai krepšininkai sugebės pavaduoti startinės sudėties žaidėjus.

Marijampolis

Kertiniai krepšininkai: Valerij Rybak, Jurij Mendus, Raimondas Miniauskas, Tomas Laurinavičius, Erik Bralkovski, Lešek Vasiljev.
Stiprybės: Komandinis pasitikėjimas vieni kitais.
Prognozuojama vieta: 8

Gana neblogai praėjusio sezono metu atrodęs "Marijampolis" daugiausiai pagarsėjo, kai 3-ios lygos 1/16 finalo antrosiose rungtynėse sugebėjo panaikinti po pirmojo susitikimo turėtą 29 taškų deficitą ir iš tolimesnės kovos eliminuoti pajėgų "Kibirų" klubą. Tarpsezoniu ekipos lyderių būrį papildė Jurij Mendus, kurio užduotis bus sustyguoti visą komandos žaidimą. Pagrindiniu "Marijampolio" ekipos privalumu turėtų išlikti namų arena su įspūdingu žiūrovų palaikymu. 

Melingos keliai

Kertiniai krepšininkai: Dovidas Verikas, Dovydas Prušinskas, Aistis Juočepis, Mantas Petkevičius, Mindaugas Paulavičius.
Stiprybės: Ilgametis žaidimas kartu
Prognozuojama vieta: 4

Ne pirmus metus drauge žaidžiantys molėtiškiai puikiai vienas kitą pažįsta ir aukštas susižaidimas yra viena pagrindinių komandos sėkmės priežasčių. Pati komanda yra labai mobili bei dažnai mėgsta taikyti zoninę gynybą, kuri dalį varžovų išties išmuša iš vėžių. Daugiausiai klubo žaidimas sukasi aplink universalųjį aukštaūgį - Dovydą Veriką. Jeigu šiam krepšininkui sėkmingai talkina komandos draugai, ši ekipa gali eiti labai toli ir tai ne kartą įrodė Vasaros krepšinio lygoje. 

KK Kuršėnai

Kertiniai krepšininkai: Žilvinas Milaknis, Gražvydas Mockus, Benediktas Jonuška, Benas Klapatauskas.
Stiprybės: Stiprus gynėjo/vidurio puolėjo tandemas
Prognozuojama vieta: 7

Grėsmingą Gražvydo Mockaus ir Žilvino Milaknio tandemą turintis "KK Kuršėnų" klubas jau ne pirmus metus Vilniuje suburia iš Kuršėnų miestelio kilusių žmonių bendruomenę Vilniuje. Visi žaidėjai puikiai vieni kitus pažįsta ne tik krepšinio aikštelėje, tačiau ir realiame gyvenime. Tai šį klubą padaro dar daugiau grėsmingu. Šį sezoną grupė papuolė tikrai sudėtinga ir dėl kiekvienos pergalės teks labai sunkiai kovoti. Ekspertai spėja, jog komandai nepavyks prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. "Kuršėnai" turės puikią progą paneigti visas sau neigiamas prognozes.  

KK Sinano Kebabai

Kertiniai krepšininkai: Rokas Klabis, Lukas Jonkus, Ugnius Stulginskas, Kipras Stulginskas, Jonas Montvilas, Vilius Kudokas. 
Stiprybės: Gerai sustyguotas greitas žaidimas
Prognozuojama vieta: 6

Savo erdvioje namų arenoje greitai žaisti mėgstantys "Sinano Kebabų" krepšininkai su lyg kiekvienu sezonu gerina savo žaidimą. Išlaikyti proporcingą progresą ir šio sezono metu bus labai sunku, kadangi varžovai grupėje yra išties grėsmingi. Treneris Ugnius Stulginskas sėkmingai vadovauja savo ekipai, tačiau, greičiausiai, šio sezono metu reikės ir dažnesnio jo pasirodymo aikštelėje kaip žaidėjo. Taip pat komandą sustiprins jaunasis Ugniaus brolis - Kipras, kuris jau spėjo subręsti kaip krepšininkas ir turėtų įsilieti į klubo lyderiu gretas bei solidžiai prisidėti prie visų ateinančio sezono metu iškovotų pergalių. 

BC United Transline

Kertiniai krepšininkai: Dilanas Švaistys, Paulius Gedminas, Dilanas Švaistys, Rokas Ruseckas, Vilius Gedminas.
Stiprybės: Galingas startinis penketukas.
Prognozuojama vieta: 2

Vieną galingiausių startinių penketukų turėsianti "BC United Transline" ekipa bus nemažai priklausoma nuo atsarginių žaidėjų rolę turinčių krepšininkų. Kertiniai klubo žaidėjai pasižymi labai aukštu meistriškumu, tačiau jie nėra pajėgūs visas 40 minučių maksimaliai aukšto tempo. Taip pat komandos žaidimui įtakos turėti gali neturėjimas pajėgaus vidurio puolėjo. Kita vertus šiuolaikiniame krepšinyje matome, jog galima sėkmingai galima žaisti į be tvirto centro puolėjo. Tą praėjusio sezono metu demonstravo ir "BC United Transline" kolektyvas. 

Green Mazda Rangers


Kertiniai krepšininkai: Šarūnas Putna, Andrius Putna, Laurynas Putna, Justinas Sakalauskas, Laimonas Brazauskas.
Stiprybės: Darnus komandinis krepšinis. 
Prognozuojama vieta: 3

Vasaros krepšinio lygos metu "Green Mazda Rangers" prieš sezoną apžvalgoje buvo įvardinta kaip paskutinę vietą užimsianti komanda, tačiau sugebėjo su kaupu paneigti visas sau neigiamas prognozes ir tapo 3 diviziono čempionais. Šį kartą ekspertai šią ekipą vertina gerokai atsargiau. Visas ekipos puolimas grindžiamas mažais krepšininkais, o aukštaūgiai sunkiai dirba gynyboje ir puolime padeda ekipos lyderiams. Nemažu pastiprinimu šiai ekipai gali tapti Laimonas Brazauskas. Puikiai mėgėjų krepšinyje žinomas žaidėjas neabejotinai bus vienu iš svarbiausių šios ekipos krepšininkų. 

2018/2019 m. sezonas: 3 lygos B grupės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009