Vasaros krepšinio lygos 5 diviziono komandų praeitis, dabartis ir ateitis

2018-08-07

Pažvelkime į 5 diviziono praeitį, dabartį ir pabandykime nuspėti ateitį iki pat finalo!

Ketvirtfinalio pora nr. 1:


Vilko Brolija 99% - Ferratum 1%


Ar gali čia įvykti stebuklas? Nelabai. "Ferratum" komanda pelnytai kupinoje emocijų kovoje išsikovojo kelialapį į ketvirtfinalį, tačiau čia jų jau laukia gerokai pajėgesnis priešininkas su gausybe rezervo. Tiesa, "Vilko Brolijai" šios rungtynės, greičiausiai, bus paskutinė galimybė leisti pažaisti silpnesnius krepšininkus ir pademonstruoti savo potencialą, tad šiame susitikime Aivaras Dubinskas, Irmantas Čiginskas, Aivaras Raila ar Julius Gustys gali aikštelėje išbūti 30 ir daugiau minučių, kadangi vargu ar visi šie vyrukai nuo pusfinalio gaus 10 ir daugiau minučių. "Feratum" gretose neabejotinai pirmuoju smuiku paskutinį sezono akordą skambiai individualiai pabandys sugroti Vaidas Bogdevičius, o jam talkinti bandys gausybė kitų krepšininkų su bene dažniausiai rungtynėse besilankiusiais ir neprastą krepšinį demonstravusiais Povilu Asijavičiumi ir Pauliumi Krištaponiu priešaky. Nors intrigos nedaug, tačiau abi komandos turės progą smagiai praleisti laiką. "Vilko Brolija" apšils prieš pusfinalio dvikovą, o "Ferratum" smagiai pabaigs debiutinį krepšinio turnyrą. 

Paulius Krištaponis ir jo komanda minimalų tikslą įvykdė ir į atkrintamąsias prasibrovė

Ketvirtfinalio pora nr. 2: 


Peace 2  98% - Parazitas 2%


Antroji pora neaiškumų jokių lyg ir nesukelia. Verta atkreipti dėmesį, jog kartais "Parazitas" sužaidžia labai kovingai ir, tiesiog, nokautuoja varžovus. Taip ši komanda sugebėjo iškovoti dvi pergales. Tiesa, kitoje dalyje rungtynių šios ekipos vyrukai nepersistengia ir žaidžia savo malonumui be gynybos ir traumų. "Parazito" gretose geriausiai sužaisti turėtų Manto Giedraičio ir Aliaus Didžioko tandemas. Alius buvo trejose rungtynėse ir iš jų kartą "Parazitas" laimėjo. Mantas rungtyniavo 4 susitikimuose ir iš jų dvejuose "Parazitas" šventė pergalę. "Peace 2" gretose turėtumėme pamatyti daugiau žaidžiančius Liną Šimkų, Justą Radavičių, Mantą Repečką ir Maksim Trojan. Klubo vadovai turėtų suteikti šiems žaidėjams šansą pademonstruoti savo galimybes, kadangi nuo pusfinalių jiems gauti kažkiek žaidimo laiko bus labai sunku. 

Justas Radavičius šiandien turės puikią progą sužaisti savo geriausias sezono rungtynes

 

Ketvirtfinalio pora nr. 3: 


4 Fun 88%  - Don Pedro užkandinė 12%


Trečioji ketvirtfinalio pora šiek tiek intriguoja, tačiau minimaliai. Pilnos sudėties "Don Pedro užkandinė" tikrai drąsiai galėtų kibti į atlapus "4 Fun" klubui, tačiau iš komandos stovyklos pasklido gandai, jog klubo puolimo lyderis Vytautas Pažėra neprisijungs ir nepadės lemiamoje komandos dvikovoje. Tai iškarto sumažina ekipos galimybes varžytis dėl pergalės. Teoriškai - tvirtai sudėtas Šarūnas Tuskenis galėtų bent kažkiek pristabdyti "4 Fun" klubo žvaigždę Titą Šepetį, tačiau kas susitvarkys su Mantu Gajausku, Simonu Šidlausku ir Vytautu Petkevičiumi. Vienintelė "Don Pedro užkandinės" viltis įveikti ketvirtfinalio barjerą, maksimaliai gynyboje surakinti prieš tai išvardintą ketvertą, o puolime be Vytauto Pažėros solidžiai gali sužaisti Klaidas Bružinskas, Mindaugas Kalinauskas, Šarūnas Tuskenis bei Mykolas Gurkovas. Nors "4 Fun" neabejotini šios poros favoritai, menka viltis, kad "Don Pedro užkandinė" pasipriešins, vis dar rusena.  

Tarek Nofal prarado turėtą sportinę formą ir kol kas komandai gali būti paspirtimi tik gynyboje
 

Ketvirtfinalio pora nr. 4: 


Tobulėjimo Akademija 48% - Mėgėjai 52%


Pirmoji šių dviejų ekipų dvikova pasibaigė "Tobulėjimo Akademijos" pergale po labai atkaklios kovos. Du kartus nugalėti tokį galingą klubą kaip "Mėgėjai" bus be galo sunku. Pirmaisiais smuikais savo komandose tikrai turėtų griežti gynėjas Aurimas Stelmokas ("Tobulėjimo Akademija") ir puolėjas Andrius Šimanskas ("Mėgėjai"). "Tobulėjimo Akademijos" gretose kol kas labai efektyviai rungtyniauja Aurimas Talutis ir Vidmantas Narbutas. kurie daug taškų nepelno, tačiau visi jų atlikti veiksmai sukrauna solidų naudingumo balų kiekį. Tuo tarpu puolime Aurimui daugiausiai talkinti turėtų Gediminas Gabnys, Žilvinas Makutis ir Mantvydas Varnagiris. Tuo tarpu "Mėgėjų" lyderis Andrius Šimanskas didžiausią užnugarį turėtų turėti iš krepšinio teisėjo Justino Švedo, kuris neturi savo pagrindinio ginklo, techninių pražangų, tačiau puikiai komandai padeda siekti pergalių kitais veiksmais. Be Andriaus ir Justino komandoje yra dar 6 krepšininkai, kurie atrodo labai brandžiai ir gali prisidėti prie pergalės. Atsakomoji šių klubų dvikova tikrai turėtų būti labai įdomi, o tolyn žengs, kas sėkmingiau apsigins.

Aurimas Talutis kol kas demonstruoja savo geriausią šio sezono sportinę formą

Į ketvirtfinalį nepateko:

Burj Khalifa


Netikėtai  ketvirtfinalyje nematome "Burj Khalifa" komandos, kuriai prieš turnyrą buvo prognozuota net galimybė prasibrauti į ketvertuką. Ūgio pranašumo prieš nei vieną varžovą neturėjęs klubas turėjo nemenką patirties persvarą prieš savo tiesioginius konkurentus, tačiau šiame turnyre ūgis suvaidino svarbesnę reikšmę. Kolektyvo viduje nepavyko sukurti pergalingos atmosferos ir komanda savo vasarą pabaigė gerokai anksčiau laiko. Klubui nepadėjo ir tokie patyrę krepšininkai kaip: Paulius Kapšys, Jonas Mikalkėnas ar Evaldas Amilevičius. Simboliška, tačiau tikslas patekti į "Play off" etapą pasirodė toks pat aukštas kaip ir didžiausias pasaulyje "Burj Khalifa" pastatas.

Numatomas pusfinalis nr. 1:


Vilko Brolija 67% - Mėgėjai 33% 


Primajame pusfinalyje prognozuojama, jog susirungs "Vilko Brolija" su "Mėgėjais" ar "Tobulėjimo Akademija". Kuri komanda bežengtų tolyn, gerokai ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį turintis "Vilko Brolijos" klubas turėtų gana nesunkiai susitvarkyti ir žengti į finalą. Taip pat "Vilko Brolijos" gretose yra pakankamai gerų krepšininkų, kurie neutralizuotų tvirtus varžovų lyderius. Pačiai "Vilko Brolijai" palankiau būtų "Mėgėjai", kadangi fenomenaliai rungtyniaujantis Aurimas Stelmokas galėtų patamptyti varžovų nervus, o ir tvirti "Tobulėjimo akademijos" vyrukai gali ir pasiginti prieš stiprią "Vilko Brolijos" priekinę liniją. Visgi teoriškai "Vilko Brolija" turėtų su trenksmu žengti į finalą. 

Numatomas pusfinalis nr. 2: 


Peace 2 55% - 4 Fun 45%


"Peace 2" ir "4 Fun" dvikova turėtų būti viena iš įdomiausių iš visų likusių susitikimų. Nors "4 fun" ant popieriaus yra stipresni, tačiau Marius Juška garsėjai puikiomis gynybos taktikomis prieš centrą lyderį turinčius klubus. Ekspertai su didelėmis dvejonėmis spėja, jog ant popieriaus silpnesnė komanda sugebės prasibrauti į finalą. Aišku, intriguoja ir kalbos užkulsiuose. Abiejų komandų atstovai savo varžovus yra pavadinę silpnomis ir dėmesio nevertomis ekipomis. Kaip yra išties, pamatysime jau greitai. 

Numatomos rungtynės dėl 3 vietos:


Mėgėjai 40% - 4 Fun 60%


Jeigu susitiktų "4 Fun" ir "Mėgėjai", favoritais būtų "4 Fun", kurių lyderis Titas Šepetys turėtų sugniuždyti visą varžovų priekinę liniją ir tuo pačiu pats uždengti Andrių Šimanską.


Numatomas didysis finalas:


Vilko Brolija 53% - Peace 2 47%


Finale "Peace 2" yra pajėgi mesti iššūkį "Vilko Brolijai", tačiau galingas klubas lemiamoje kovoje tikrai turėtų būti labai susikoncentravęs tiek prieš "Peace 2" (prieš kuriuos pergalę išplėšė paskutinėmis akimirkomis), tiek prieš "4 Fun" (prieš kuriuos jau kartą reguliariajame sezone nusileido).

 

 

Vasaros krepšinio lygos 5 diviziono komandų praeitis, dabartis ir ateitis

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009