Vasaros krepšinio lygos visų 4 diviziono komandų apžvalga grupės etapui pasibaigus

2018-08-06

Grupės etapas pasibaigė ir dabar prasideda lemiamos kovos. Pasižiūrėkime, kaip visom komandos sekėsi grupių etape ir kas jų jau laukia ateityje.

MRU A1 - ABI Kairės B4 /Vilniaus Vilkai A5


Ketvirtfinalyje savo varžovų jau laukia "MRU" kolektyvas. Su vienais iš turnyro favoritų susigrumti progą gaus "Abi Kairės" arba Vilniaus "Vilkai". Ekspertai prognozuoja, jog  "MRU" ekipa žengti į pusfinalį turi 76%, "Vilniaus Vilkai" - 14%, o "Abi kairės" komandos galimybės vertinamos 10%.
"MRU" klubas turi tris ryškius lyderius, kurie turi nemažai žaidimo aukštame lygmenyje patirties: Rolandas Pocius, Artur Tysevič ir Donatas Kilikevičius. Be šių žaidėjų klubo žaidžiantysis treneris gali rinktis iš gausybės gerai žaisti galinčių vyrukų. Tiesa, juos kokybiškai įvesti į žaidimą yra gerokai sunkiau, kadangi didžiąją dalį žaidimo metu išmestų metimų susirenka komandos lyderiai. Bet kokiu atveju ant popieriaus "MRU" yra galingiausias klubas iš šios trijulės. Tą Raimundas Kalesnykas su savo auklėtiniais jau įrodė grupių etape. Antri pagal pajėgumą ant popieriaus šiame trejete yra "Vilniaus Vilkai". Šioje komandoje ryškiai spindi "LPK Liberna" komandos krepšininkai - Edvardas Vinogradovas, Gediminas Balčius ir Dariuš Vladimirov. Taip pat puikiai į žaidybines schemas įsiliejo sezono eigoje prie ekipos prisijungęs Edgaras Ivanovas, kuris dabar po truputį reabilituojasi po nesenai atliktos operacijos, tačiau demonstruoja puikų krepšinį. Edgaro užnugarį po krepšiais sėkmingai prižiūri Gytis Liškauskas. Nors komanda į play off patenka iš labai žemo reitingo, paskutines 4 rungtynes šis klubas atrodė ypač solidžiai ir teoriškai yra įvardijami kaip individualiai stipresnis klubas už Aivaro Aleksiejaus vedama "Abi Kairės" kolektyvą. Kita vertus negalima nurašyti ir "Abi Kairės" klubo, kuris reguliaraus sezono pabaigoje sugebėjo atimti ketvirtąją poziciją iš galingos "Sudervė TEAM" ekipos. Kaip visada bendro naudingumo lentelės viršuje yra įsitaisęs Aivaras Aleksėjus, tačiau šią vasarą labai gerą sportinę formą demonstruoja ir lyderiui labai sėkmingai talkina: Ričardas Verslovas, Mindaugas Žalkauskas ir Rokas Urba. Be solidaus šių krepšininkų indėlio puolime visa komanda dar pasižymi kieta gynyba ir labai dažna rotacija. Nors ant popieriaus "Abi kairės" tikrai nebus favoritai nei prieš vieną varžovą, staigmenų jie padaryti gali.

Rolandas Pocius gerokai aukštesnio nei 4 diviziono pajėgumo žaidėjas ir tai puikiai pats patvirtina savo žaidimu

 

Zulu team B2 - Fizinis kontaktas A3 / BKK Vėjas B6 


Ketvirtfinalyje savo varžovų jau laukia "Zulu team". O dėl galimybės susirungti su "Zulu team" varžysis "Fizinis kontaktas" ir "BKK Vėjas". "Zulu team" galimybės prasibrauti į pusfinalį vertinamos 50%, "Fizinis konktatas" turi 32%, o "BKK Vėjas" - 18%.
Nors prieš turnyrą "Zulu team" nebuvo priskiriami prie favoritų, o patį turnyrą pradėjo blankiu žaidimu, sportinė komandos forma visą laiką gerėjo. Galiausiai, "Zulu team" po labai atkaklios kovos įveikė principinius priešininkus "Sudervė team" ir užėmė pogrupyje 2 vietą. Komandoje statistiškai išsiskiria 5 žaidėjai: Vytenis Vainiušis, Mykolas Mankevičius, Jonas Staniulis, Karolis Griziūnas ir Žilvaras Zinkevičius. Nors vienam iš šių žaidėjų neatvykus į rungtynes, varžovų galimybės turėtų nemenkai išaugti. Tiesa, klubas turi nemažai rezervų, kol kas labai silpnai atrodo Jonas Veličko, Edmundas Katovičius, Mateuš Karpinski ar Eduard Bielskij. Šie krepšininkai jau prieš tai vykusiuose turnyruose pademonstravo, jog gali žaisti geriau, laikas parodys ar sublizgės šie vyrukai dar šią vasarą. "Fizinis kontaktas" komandos lyderis - Vaidas Petrulionis. Šis krepšininkas labai savimi pasitiki ir per rungtynes išmeta net dvyliką su puse tritaškių bei beveik aštuonis dvitaškius metimus. Komandos draugai dėl to nepyksta, kadangi Vaidas tai daro gana taikliai, o priešininkai jam neranda jokių priešnuodžių. Vaidui sėkmingiausiai talkina gynėjų - Luko Ragausko, Manto Vaičekauskio ir Ramūno Linkaus trijulė. Kiek sunkiau komandai yra po krepšiais, kur kertinis žaidėjas kol kas yra Dominykas Žitkauskas, tačiau komanda gana sėkmingai bendromis pastangomis susitvarko su ūgio trūkumo problemomis. Komandos žaidimas sezono metu buvo banguotas, tačiau užimta 3 vieta grupėje tik parodo, jog klubo siekiai yra tikrai nemenki. Sunkiausiai kol kas iš šios trijulės sekasi "BKK Vėjas" komandai. Aišku, paskutinėse trejose rungtynėse buvo galima įžvelgti nemažai potencialo, o gerėjanti ekipos sportinė forma tikrai neturėtų leisti priešininkams atsipalaiduoti. Komandos tikras lyderis yra Edvinas Šaltenis. Jam sėkmingiausiai kol kas talkina Patriko Voicechovski ir Viliaus Lengvino tandemas. Vos vieną susitikimą sužaidė ir atkrintamosiose komandai nepadės Lukas Valeika, o tai šiek tiek apmažina komandos galimybes. Neabejotinai "BKK Vėjas" bus šios trijulės autsaideriai, tačiau net menkiausias priešininkų atsipalaidavimas gali suteikti puikią progą "BKK Vėjas" ekipai žygiuoti tolyn. 

Karolis Griziūnas ir toliau išlieka vienu iš "Zulu Team" komandos lyderių

 

Perkūno Oželiai A2 - Lazdynai B3  / BC  Drambliai A6


Ketvirtfinalyje savo varžovų laukia "Perkūno Oželiai", o dėl galimybės susirungti su "Perkūno Oželiais" varžysis "Lazdynai" ir "BC Drambliai". "Perkūno Oželių" galimybės žengti į pusfinalį vertinamos 55%, "Lazdynų" - 36%, o "BC Dramblių" - 9%.
Pasakius, kad "Perkūno Oželiai" yra priskiriami prie keturių reitinguotų komandų, keletas ekspertų labai sudvejojo tokiu sprendimu, tačiau "Perkūno Oželiai" greitai išskaidė jų dvejones ir sėkmingai išsisaugojo antrąjį A grupės reitingą. Be to ši komanda sugebėjo mesti rimtą iššūkį ir absoliutiems A pogrupio favoritams - "MRU Veteranams". Kaip tampa įprasta, sunkiausiai šios komandos gretose sustabomas yra Lukas Jurevičius. Jam puikiai talkina Kajus Steponavičius, Rokas Stankevičius ir Lukas Vaitkus. Nors "Perkūno Oželiai" ir turėjo labai sunkias rungtynes prieš "Žalias rytas" ir "Vilniaus Vilkai" komandas, tačiau jiems pavyko sėkmingai išsigelbėti, o tai tik parodo, koks šio klubo didelis susikaupimas ir šalti nervai lemiamomis rungtynių akimirkomis. Nors po penktųjų rungtynių "Lazdynai" buvo labai keblioje situacijoje ir trečia vieta jiems nesišvietė nė iš tolo, lazdyniečiai pademonstravo tvirtą charakterį ir sutriuškino grupės lyderius - "Thug Life", o netikėtas "Sudervė Team" suklupimas prieš "Abi Kairės" kolektyvą atnešė "Lazdynams" trečiąją vietą pogrupyje ir ketvirtfinalyje išvengtą tą patį "Thug Life" kolektyvą. Ypatingai lazdyniečių gretose išsiskiria galinga aukštaūgių trijulė su Pauliumi Miškiniu, Andrėjumi Šabanu ir Mantu Tursa priešaky. Pridėkime aukšto meistriškumo gynėjus Julių Rukšėną ir Edviną Prokofjevą ir turėsime vieną stipriausių Vasaros krepšinio lygos 5 diviziono startinių penketukų. Jeigu atsarginiai krepšininkai deramai talkins klubo lyderiams, ši komanda gali žygiuoti labai toli. Į nemalonią mėsmalę pateko "BC Drambliai". Aurimo Stelmoko vedamai komandai reiks sužaisti virš savo galimybių ribos, kad prasibrautų į pusfinalį. Labai reikėtų, jog pavasarinę sportinę formą atgautų Marius Krisiūnas, o svarbiausiu faktoriumi, greičiausiai, bus tai, kaip "BC Drambliai" komandos aukštaūgiai, Gediminas Kregždė, Karolis Gutauskas ir Kęstutis Stundys, sugebės susitvarkyti su galingais priešininkų aukštaūgiais. Gynėjų grandyje Aurimas Stelmokas eilinį kartą turėtų būti sunkiai sustabdomas, tačiau varžovų pajėgūs aukštaūgiai turėtų jau aštuntfinalyje pabaigti "BC Dramblių" žygį Vasaros krepšinio lygoje.

Lukas Jurevičius pats dar yra jaunas, tačiau jo demonstruojamas krepšinis jau yra labai brandus


 Thug life B 1 - Žalias Rytas A 4 / Sudervė TEAM B 5


Ketvirtfinalyje savo varžovų laukia "Thug life", o dėl galimybės susirungti su "Thug life" aštuntfinalyje varžysisi "Žalias rytas" ir "Sudervė Team". "Thug life" galimybės žengti į pusfinalį vertinamos - 62%, "Sudervė TEAM" - 20%, o "Žalias Rytas" - 18%.
Ekspertų prognozės išsiskiria dėl to, kas taps čempionais - "Thug Life" ar "MRU Veteranai", tačiau praktiškai niekas neabejoja, kad būtent šios dvi ekipos susitiks finale. Gausybė aukšto meistriškumo žaidėjų ir treneris Mantas Ambraška, kuris šiuos krepšininkus paskatina dirbti kaip komanda - tai derinys, kuris turėtų be didesnių problemų nusgauti iki finalo. Likusios dvi komandos tikrai turi galimybių įgelti Edvino Urkio ir Ramūno Beliūno vedamam "Thug Life" klubui, tačiau tos galimybės nėra didelės. "Sudervė TEAM" turi ilgametes tradicijas ir labai pajėgią sudėtį, tačiau sezono pabaigoje komanda įkrito į gilią duobę ir neaišku, ar jau spėjo iš jos iškopti. Ypatingai išsiskiria stipri priekinė "Sudervė TEAM" linija, o dažniausiai klubo žaidimą puikiai sustyguoja Zbignev Dubovski ir Valerij Stefanovič. Labai svarbu bus ir dažna komandos rotacija, kadangi į rungtynes įprastai susirenka labai daug krepšininkų ir dažnai keisdamiesi jie gali labai sėkmingai nuvarginti mažesnę galimybę keistis turinčius priešininkus. Ypatingu privalumu tai bus prieš "Žalias Rytas" klubą, kurie turi bene galingiausią priekinę liniją visoje 4-oje lygoje, kurią sudaro Andrej Kovalevskij ir Marek Stefanovič,  tačiau likę krepšininkai net nebūtų tarp 5-o divziono favoritų. Labai svarbu bus, kaip komandos lyderiams pagelbės Andrius Burdliauskas, Sergej Škarmeda, Mantas Venckus, Remigijus Jakas ir Andžej Dolgovič. Paskutinieji du žaidėjai turi daug patirties ir aukštą meistriškumą, tačiau kol kas rungtyniauja gerokai žemiau savo galimybių ribos. Įdomu ir tai, jog "Thug Life" ir "Sudervė TEAM" dalinasi 2-3 vietas 4-ame divizione pagal vidutiniškai per rungtynes perimamus kamuolius.   Bent kažkiek intrigos turėtų būti abejose šios trijulės dvikovose, tačiau neabejotinais favoritais žygiuoti tolyn išlieka galingasis "Thug Life" klubas.

Ramūnas Beliūnas pagaliau ir "Thug Life" ekipoje įgavo sau įprastą pasitikėjimą savo jėgomis


OUT OFF BOUNDS:


Meridianas


Visi pagrindiniai komandos žaidėjai išskyrus Mindaugą Žilionį praleido bent po vienerias rungtynes ir to visiškai pakako, kad realūs pretendentai į medalius pasitrauktų iš turnyro jau po grupių etapo. Pirmajame savo susitikime "Meridianas" palaužė aukštoje trečioje vietoje grupes varžybas pabaigusius "Fizinis kontaktas" krepšininkus, tačiau su pirmąją pergale "Meridiano" atstovai ir sustojo. Penki pralaimėjimai iš eilės neleido šiam klubui pakilti iš turnyrinės lentelės dugno ir turnyrą Justo Grubevičiaus auklėtiniai privalėjo pabaigti gerokai anksčiau nei tikėjosi. Nuo sensacijos komandos neišgelbėjo ir įspūdingai rungtyniavęs dešiniarankis įžaidėjas - Marius Krukonis. Marius rungtyniavo net 5 rungtynės ir vidutiniškai pelnydavo 18,4 taško bei rinkdavo 16,2 naudingumo balo, tačiau to buvo per mažai bent jau minimaliausiems komandiniams tikslams patenkinti. 

Lavonai


Paulius Zapolskas demonstravo sau būdingą solidų krepšinį, tačiau jo komandos draugai įgauti tinkamos sportinės formos taip ir nesugebėjo. Net keturias rungtynes iš šešių "BC Lavonai" pralaimėjo vienaženkliu taškų skirtumu ir visose jose turėjo kuo puikiausias galimybes kabintis į pergalę, tačiau fortūna visus kartus buvo priešininkų pusėje. Daugiausiai komandai pritrūko Mariaus Sabonio indėlio. Techniškas ir veržlus gynėjas niekaip neatrado savo žaidimo ir turnyrą pabaigė su minusiniu naudingumo balų vidurkiu, kai turėjo visą potencialą turėti dviženklį pliusinį naudingumo balą. Sėkmė šį kartą nebuvo "Lavonų" pusėje, tačiau tai buvo puiki patirtis, kuri padės užsigrūdinti ateities kovoms. 

Vasaros krepšinio lygos visų 4 diviziono komandų apžvalga grupės etapui pasibaigus

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009