Vasaros krepšinio lygos 2 diviziono komandų apžvalga prieš reguliaraus sezono pabaigą

2018-07-30
2-o diviziono kovos artėja link kulminacijos. Reguliariojo sezono pabaiga jau ne už kalnų. Kviečiame susipažinti su visomis 2-o diviziono dalyvėmis ir jų pasiekimais šiai akimirkai. 
 

1. KAŽKAS BUS 5 pergalės 1 pralaimėjimas

 
Kristupo Surgėlo ir Justo Urmanavičiaus vedamas "Kažkas bus" klubas startavo labai galingai ir iškovojo net keturias pergales iš eilės bei pačiame pirmajame susitikime privertė kapituliuoti turnyro favoritus - "Taurus" krepšininkus. Tiesa, atsakomajame susitikime "Taurus" sugebėjo atsitiesti ir išplėšti svarbią pergalę bei susigrąžinti tarpusavio santykio pranašumą. Dabar "Kažkas bus" komandos laukia paskutinė reguliaraus sezono dvikova prieš "www.vilnews.lt" klubą. Pergalės atveju "Kažkas bus" užsitikrintų reguliaraus sezono nugalėtojų vardą, o pralaimėję, greičiausiai, atsidurtų 2-oje vietoje. Neabejotini komandos vedliai yra jau prieš tai minėtieji Kristupas Surgėlas ir Justas Urmanavičius. Abu žaidėjai yra svarbūs komandos puolime, tačiau be to dar Kristupas labai sustiprina kovą po krepšiais, o Justas savo gynybiniais sugebėjimas gali surakinti bet kurį kertinį varžovų gynėją. Komanda labai pasikliauna savo taiklumu iš trijų taškų zonos ir vidutiniškai per rungtynes atlieka net 32 trijų taškų metimus ir vidutiniškai beveik 9 iš jų savo tikslą pasiekia. Tiesa, net 176 metimus iš 192 bandymų atliko vos 4 žaidėjai - Vaidas Petrulionis (63), Mindaugas Kraujalis (46), Viktoras Azarkovas (30), Kristupas Surgėlas (20) ir Paulius Borkys (16). Nors visos lemiamos kovos dar bus priešaky, tačiau kol kas "Kažkas bus" komandos perspektyvos atrodo labai šviesiai. 

Kristupo Surgėlo suteikiama nauda "Kažkas bus" komandai yra begalinė
 

2. TAURUS 4 pergalės 2 pralaimėjimai 

 
Ryškūs viso turnyro favoritai per daug atsipalaidavo ir dabar yra labai netoli to, kad net netaptų reguliaraus čempionato nugalėtojais. Tiesa, tai praktiškai nieko nelemia, kadangi visos svarbiausios dvikovos prasidės ties finaliniu ketvertu, o "Taurus" ir toliau ant popieriaus išlieka pagrindiniais pretendentais į 2-o diviziono čempionų titulą. Viso turnyro metu kertiniai komandos krepšininkai yra Ignai: Kurklietis ir Urbonas bei broliai Jozoniai - Nerijus ir Ramūnas. Šie žaidėjai ne tik, kad demonstruoja brandžią asmeninę statistiką, tačiau bet to dar ir pasižymi puikiu lankomumu. Be šių žaidėjų ekipoje dar yra 7 krepšininkai, kurie gali žaisti aukščiausiame lygmenyje, tačiau kol kas geru lankomumu nepasižymi. Nors viskas ir nesiklosto visiškai sklandžiai, tačiau "Taurus" komanda pagal puolimą neturi sau lygių ir yra daugiausiai taškų pelnantis 2-o diviziono klubas. Jeigu komanda pradės gausiai rinktis, o žaidėjai draugiškai pasidalins lyderių vaidmenimis, galime teigti, jog ši komanda turės didžiausias galimybes iškovoti čempionų titulą, o idėjinis klubo vadas Mantas Bielinskas savo trofėjų kolekciją pasipildys dar viena taure. 

Ignas Urbonas rudeninį trenerio kostiumą iškeitė į vasarinę "Taurus" aprangą ir iškarto tapo vienu klubo lyderiu
 

3. BC GELEŽINIS VILKAS 2 pergalės 4 pralaimėjimai

 
Nors kol kas "BC Geležinis Vilkas" neturi realių galimybių pakilti aukščiau trečiosios vietos, šio klubo nurašyti nevertėtų. Kęstučio Bagdanavičiaus vedama ekipa turi gausybę neišnaudotų rezervų. Svajūnas Matulėnas, Paulius Jasukaitis ar Eigirdas Keblikas yra tokie krepšininkai, kurie puikių žaidimu gali net nulemti svarbių rungtynių baigti, o kol kas nei vienas iš šių žaidėjų nėra sužaidęs daugiau nei 2 rungtynių.Taip pat pati "BC Geležinis Vilkas" komanda kol kas neturėjo jokių realių galimybių pasipriešinti "Kažkas bus" ar "Taurus" klubams, tačiau gal tai tik protingas taktinis pasiruošimas ir priešininkų migdymas prieš lemiamas dvikovas? Pati komanda yra gerai subalansuota, o svarbiausias pranašumas prieš kitas ekipas yra puikus ilgus metus brandintas daugumos šio klubo krepšininkų susižaidimas ir vienas kito supratimas. Prieš du metus "BC Geležinis Vilkas" nužygiavo iki pat finalinio ketverto, tačiau rungtynėse dėl trečiosios vietos netikėtai nusileido "Litresta" kolektyvui. Gal pagaliau atėjo metas iškovoti medalių komplektą?   

Svajūnas Matulėnas - vienas individualiai stipriausių "Geležinio Vilko" žaidėjų
 

4. WWW.VILNEWS.LT 2 pergalės 3 pralaimėjimai

 
"www.vilnews.lt" komandos kertinis žaidėjas be didesnių abejonių yra Janas Jurgo. Tiesa, kol kas šis krepšininkas pasirodė vos viename susitikime, tačiau net ir gerai nespėjęs susipažinti su komanda tapo ryškiausiu krepšininku aikštelėje ir ženkliai prisidėjo prie to, jog "www.vilnews.lt" sugebėjo palaužti "Taurus" žvaigždyną. Be Jano "www.vilnews.lt" taip pat sugebėjo įveikti ir "BC Geležinis Vilkas" ekipą, su kuria šiuo metu yra prognozuojama dvikova dėl trečiosios vietos. Solidžiai individualiai "www.vilnews.lt" gretose atrodo mėgėjiško krepšinio senbuviai - Dovydas Lukšas ir Visvaldas Ašmena. Keli įspūdingi pasirodymai, greičiausiai, privertė stipresnius klubus atkreipti dėmesį tokio aukšto lygmens rungtynėse debiutavusį snaiperį - Gražvydą Balsevičių. "www.vilnews.lt" gana silpnai puola bei yra daugiausiai klystanti 2-o diviziono ekipa, tačiau dėka geros trenerio Deniso Olifero įvestos gynybos sugeba kartais atrasti kelią į pergalę. Viską reziumuojant galima drąsiai teigti, jog "www.vilnews.lt" galimybės kovoti dėl 2 diviziono medalių labai stipriai priklausys nuo to, ar sugebės į rungtynes atvykti vos kartą lyg šiol pasirodęs Janas Jurgo. 

"Iš niekur" atsiradęs Gražvydas Balsevičius puikiu žaidimu turėjo atkreipti ne vienos 1 ar 2 lygos komandos dėmesį prieš naują sezoną
 

5. NAUJOKŲ BIRŽA 0 pergalių 3 pralaimėjimai

 
Pralaimėję 2 rungtynes prieš turnyro favoritus "Naujokų biržos" krepšininkai pradingo neįvykdę finansinių įsipareigojimų. Dėl nesąžiningų šios komandos veiksmų bus kreiptąsi į atitinkamas institucijas. 
Vasaros krepšinio lygos 2 diviziono komandų apžvalga prieš reguliaraus sezono pabaigą

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009