Vasaros krepšinio lygos 5 diviziono komandų apžvalga

2018-07-07
Priartėjome prie apžvalgų ciklo pabaigos ir kviečiame susipažinti su silpniausio 5 diviziono komandomis.

Peace2

Sąlyginai labai galingai atrodo "Peace 2" ekipa. Ši ekipa reitingavimo metu per plauką nepateko į 4 divizioną. 5-ame divizione komandą leido palikti aukštų krepšininkų trūkumas, tačiau Laimonas Juška ir Rytis Butkus be abejonės bus tarp elitinių 5-o diviziono aukštaūgių, o jiems deramai talkins sunkiasvoriai krašto puolėjai - Aivaras Martinaitis ir Mantas Repečka. Tiesa, kelią į pergales komanda skinsis dėka puikios gynybos, kuria šis klubas per porą metų jau spėjo pagarsėti. Svarbūs bus ir gynėjai Marius Indriūnas, Marius Juška ir Kirilas Michailovas. Visi jie trys yra labai skirtingi žaidėjai, todėl vienas kitą galės labai gerai papildyti. Grupės etape ši komanda gali kiek strigti, kai "Peace - 2" vyrukai įsibėgės, juos bus labai sunku sustabdyti bet kuriam varžovui.  

Tobulėjimo akademija

Po truputį tobulėja ne pirmą sezoną mėgėjiškame krepšinyje rungtyniaujantys "Tobulėjimo akademijos" vyrukai. Sunku nuspėti kaip pasirodys "Tobulėjimo akademija" šiame čempionate. Komandos puolimo lyderiu turėtų išlikti aukštaūgis Žilvinas Makutis. Gynėjų grandyje ir toliau solidžiai turėtų atrodyti Andriaus Žakelio ir Mantvydo Varnagirio tandemas, o prie jų puikiai pritapti turėtų buvęs "Monetų kalikų" lyderis - Andžej Germanovič. Didelę naudą po krepšiais atneš Vidmantas Narbutas, tačiau tikrai pasijaus jo brolio Gintauto netektis. Įdomu, ką komandai gero suteiks keli naujokai. Nemenkas susižaidimas ir vienas kito supratimas bus rimtas šio klubo privalumas, kuris geriausia pasimatys per rungtynes prieš naujai suformuotas ekipas. 

Burj khalifa


Aukščiausio pasaulio dangoraižio vardą ginantis "Burj Khalifa" klubas nėra priskiriamas prie turnyro favoritų, tačiau turi visas galimybes pagadinti varžovams nervus. Komanda antroje rungtynių pusėje turėjo visas galimybes iškovoti pergales tiek prieš "Mėgėjus", tiek prieš "Vilko Broliją". Ypatingai didelį potencialą šiai ekipai suteikia patyrusių krepšininkų Pauliaus Kapšio ir Jono Mikalkėno tandemas. Jie ne tik praktiškai dar demonstruoja brandų krepšinį, tačiau ir sugeba nukreipti komandą teisinga linkme. Grėsmingas individualiai yra ir Tomo Daškevičiaus bei Evaldo Amilevičiaus tandemas, nuo kurių ne ką mažiau atsilieka Irmantas Daleckis su Laimonu Bareikiu. Siekiant pergalės gali pasireikšti ir Ervinas Stankus, kuris yra iškovojęs daug medalių aukštame lygmenyje kaip treneris ir vadybininkas, tačiau dabar jo gerokai daugiau reikės kaip žaidėjo. Nors komandos priekinė linija yra labai silpna, tačiau visumoje potencialo yra daug, tereikia laiko jam atskleisti. 
Paulius Kapšys - vienas iš daugiausiai patirties sukaupusių 5-o diviziono krepšininkų

Mėgėjai

Vieni iš 5 diviziono favoritų neabejotinai bus: "Mėgėjai". Komanda rungtyniaus be kelių svarbių Pavasario čempionato žaidėjų, tačiau labai svarbiu krepšininku ir vienu iš klubo lyderių tikrai taps fiziškai galingas vidurio puolėjas - Edgaras Misiukas. Būtent aplink šį krepšininką ir turėtų suktis "Mėgėjų" puolimas Vasaros krepšinio lygoje. Didelį vaidmenį atliks ir puikiai Pavasario čempionate prie komandos pritapęs Andrius Šimanskas, o visą ekipos žaidimą kontroliuos Valiaus Klimavičiaus ir Eimanto Vereniaus tandemas. Komandos pagrindas šį sezoną rungtyniauja visuose trejuose čempionatuose be pertraukos. Pastovus žaidimas be abejonės bus didelis pranašumas prieš kitas komandas, kurios tiek daug drauge nerungtyniavo ar išvis susirinko tik pirmą kartą.

Don Pedro užkandinė

Jeigu ši komanda žaistų taip gerai, koks geras maistas yra Šiaurės miestelyje įsikūrusioje "Don Pedro užkandinėje", tai jau galėtumėme sakyti, kas taps čempionais, tačiau startas šiam klubui, deja, nebuvo labai sklandus. Prie nesėkmių šiek tiek prisidėjo tai, jog nei viename iš pirmųjų dviejų susitikimų negalėjo dalyvauti komandos lyderis Šarūnas Tuskenis. Tiesa, kaip lyderiui pavyko atsiskleisti Klaidui Bružinskui, kuris su Šarūnu sudarys labai grėsmingą puolimo tandemą. Neblogą sportinę formą demonstruoja ir Mykolo Gurkovo, Mindaugo Kalinausko ir Vytauto Pažėros trijulė.Įdomu būtų pažiūrėti, kokį krepšinį pademonstruotų visas šis trejetas aišktelėje vienu metu. Nederėtų nuvertinti ir likusių žaidėjų, kurie tikrai nėra naujokai mėgėjiškame krepšinyje ir gali pademonstruoti gražų ir darnų krepšinį. 

4Fun

Titas Šepetys, Simonas Šidlauskas, Vytautas Petkevičius, Mantas Gajauskas ir Giedrius Judickas kol kas demonstruoja puikią sportinę formą, kuri padėjo šiai ekipai turnyrą pradėti dvejomis pergalėmis iš tiek pat galimų ir taip susidėti tvirtus pamatus žengti į atkrintamąsias varžybas. Komandoje pakanka ir veržlumo, ir kovingumo, ir jėgos po krepšiais, ir draugiškumo. Kai visi žaidėjai susirenka ir vyksta normali rotacija, "4-Fun" tampa pavojingais bet kuriam varžovui. Fenomenaliai kol kas aikštelėje atrodo gynėjas Vytautas Petkevičius, kuriam iki trigubo dublio vidurkio kol kas trūksta ne tiek ir daug - dviejų atkovotų kamuolių ir pusantro rezultatyvaus perdavimo. Aišku, kai susidurs su pavojingesniu priešininku, šiai ekipai atsiras gerokai daugiau sunkumų, tačiau šis klubas to bijoti neturėtų. Didelis kovingumas gali nuvesti gal net iki finalinio ketverto? 

Titas Šepetys - vienas iš individualiai geriausių 5-os lygos krepšininkų 

Vilko brolija

Ignas Vilkelis subūrė  visai neblogą kaip 5-am divizionui komandą, kurią pats veda į priekį ir siekia iškovoti pirmąjį finalo naudingiausio žaidėjo titulą savo karjeroje. Kol kas Ignui sekasi neblogai ir jis tvirtai pirmauja savo komandos statistinėse kategorijose, o jo ekipa turnyre rungtyniauja pergalingai. Ignas turi gana rimtą užnugarį. Visi komandos žaidėjai išskyrus Aivarą Dubinską turi sukaupę gana daug patirties ir geba demonstruoti aukšto lygio, kaip 5-ai lygai, krepšinį. Kol kas iš pagalbininkų solidžiausiai atrodo snaiperis Adas Paparatis, kuris irgi žaidė abi komandos rungtynes ir sėkmingai baudė varžovus iš tolimų distancijų bei buvo naudingiausias komandos žaidėjas sunkioje dvikovoje prieš "Peace - 2" kolektyvą. Gal ekipai reikėtų kiek dažnesnio vidurio puolėjo Artūro Giedraičio pasirodymo, kadangi kiti aukštaūgiai neturi tiek patirties, kiek yra sukaupęs Artūras ir sunkiose rungtynėse nesugebės taip sėkmingai pasirodyti. Bet kokiu atveju "Vilko brolija" yra šio turnyro favoritai, tačiau nederėtų pamiršti posakio, jog kamuolys yra apvalus. 

Ferratum

Kaip ir galima buvo nuspėti, Vilniaus krepšinio lygos naujokų "Ferratum" klubo lyderiu iškarto tapo "Sky Gym" klubo atstovas - Paulius Krištaponis. Sukaupta patirtis šiam atakuojančiam gynėjui leidžia lengviau ardyti varžovų gynybą ir taip pelnyti taškus. Pauliui, greičiausiai, rimčiausią užnugarį suteiks kitas gynėjas - Povilas Asijavičius, o po krepšiais visas spragas užkamšyti bandys - Tadas Plančiūnas. Svarbu bus ir tai, kaip atgauti sportinę formą pavyks kitam patirties turinčiam  krepšininkui - Viliui Nikitinui. Debiutinėse rungtynėse labai jautėsi komandos startinis jaudulys ir jį įveikti prireikė laiko. Antrajame susitikime komanda neturėtų būti taip stipriai pasimetusi ir jau nuo pirmųjų akimirkų turėtumėme pamatyti tikrąjį šio klubo veidą. Tiesa, patirties stoka ir ūgio po krepšiais trūkumas gali būti priežastimis, kurios neleis šiai ekipai neleis šį kartą žengti į atkrintamąsias varžybas.

Parazitas

Praėjusio sezono metu "Parazitas" pralaimėjo visus 7 žaistus susitikimus ir iš jų vos vienerios rungtynės pasibaigė tik vienženkliu (9) taškų skirtumu. Naująjį sezoną klubas iškarto pradeda pergalingai. Komandą ir toliau į priekį veda tikrasis šios ekipos lyderis - Mantas Giedraitis. Praėjusio sezono metu Manto geriausias pagalbininkas buvo snaiperis - Vytautas Kakakras. Kol kas šis taikliarankis žaidėjas nėra pasiekęs savo sportinės formos aukštumų, tačiau galime pasidžiaugti iš pirmo žvilgsnio neblogu Artūro Kalvelio progresu. Taip pat gana drąsiai aikštelėje jaučiasi Sergėjus Chirkovas, o visą žaidimą po krepšiais gerokai sustiprina komandos naujokas, aukštaūgis, Žilvinas Svirnelis. Viso sezono trukmės treniruotės davė savo vaisių ir sezonas pradėtas pergalingai, tačiau tai yra dar tik pradžia ir ant laurų užmigti neverta. Laukia ilga ir nelengva kova dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. 

Mantas Giedraitis ir toliau išlieka tikru "Parazitas" komandos lyderiu
Vasaros krepšinio lygos 5 diviziono komandų apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009