Vasaros krepšinio lygos 1 diviziono komandų apžvalga

2018-06-22

Vasaros metu nemažai krepšininkų stengiasi palaikyti gerą sportinę formą, o Vasaros krepšinio lyga yra puiki galimybė pasivaržyti su savo meistriškumo priešininkais ir neleisti savo žaidimo kreivei smukti žemyn. 1-ajame Vasaros krepšinio lygos divizione dar kartelį susirinko labai pajėgūs klubai, kurie per gana trumpą laiką išsiaiškins santykius tarpusavyje, o aukšto meistriškumo žaidėjai sėkmingai palaikys sportinę formą. Kviečiame Jus susipažinti su visomis keturiomis šiame divizione dalyvausiančiomis komandomis!

KK Riešė - 55% tapti čempionais

Dar vieną taurę į savo kolekciją įsirašyti ketina "KK Riešė" klubas. Komanda kaip reikalas garsina Riešės gyvenvietės pavadinimą ir jau spėjo pasidabinti 1 lygos bei Pavasario čempionato 2 diviziono medaliais. Šį kartą šiam klubui, kad iškovoti medalį, užteks aplenkti vos vienus varžovus. Komandos vadovas Ervinas Stankus kaip visada surinko labai aukšto meistriškumo lygiavertę sudėtį, kurioje be galo sunku išskirti lyderius. Čempionų titulą šio klubo gretose gins veteranas Dainius Novickas, kuris dar parodo aukštą meistriškuma ir toliau pildo savo MVP titulų kolekciją, tačiau jam puolėjo pozicijoje nemažą konkurenciją sudarys Rokas Jukonis ir Tomas Zdanavičius. Gynėjų grandyje Linas Valatkevičius ir Deimantas Pavlovskis po Pavasario čempionato atras Lauryno ir Kristijono Kirlių tandemo bei Augusto Šuliausko konkurenciją. Po krepšiais atšokusius kamuolius rinksis ir VKL istorijos metraščiuose pozicijas gerinsis Gediminas Povilauskas. Apžvelgus visus krepšininkus net toks galingas krepšininkas kaip Tautvydas Vyšniauskas atrodo šiek tiek silpnokai. Ervinas Stankus eilinį kartą pademonstruoja savo solidų kaip vadybininko vaidmenį ir dabar belieka, turint, tokią galingą sudėtį sėkmingai nužygiuoti iki čempionų titulo. 

Praėjusio sezono metu Dainius Novickas ne tik tapo Vasaros krepšinio lygos čempionu, tačiau dar ir iškovojo finalo MVP statulėlę

 

Just not - 15% tapti čempionais

Dovydas Redikas debiutuos Vasaros krepšinio lygoje? Tikrai taip! Jau artimiausiu metu galime išvysti Dovydą ginant "Just not" komandos garbę krepšinio aikštelėje. Dovydo užnugarį aikštelėje saugos tokie žymūs mėgėjiško krepšinio žaidėjai kaip: Edgaras Matusevičius, Žilvinas Rubliauskas, Paulius Tubis, Tadas Brazys, Vilius Nausėda, Dominykas Zupkauskas ar Martynas Jokubauskas. Gerai subalansuotas klubas turės jėgos visose pozicijose, o mobilūs krepšininkai galės aikštelėje kaitaliotis vietomis ir taip ardyti priešininkų gynybinius planus. Esant tokiai gausybei pajėgių krepšininkų, varžovams bus sunku dvigubinti gynybą prieš Dovydą Rediką, nes net ir truputėlį laisvės pajutę kiti žaidėjai baus "Just not" priešininkus labai skaudžiai. Problemų neturėtų būti ir po krepšiais, kur gana sėkmingai turėtų susitvarkyti Martynas Jokubauskas, o jam sėkmingai talkins Paulius Tubis. Gal kiek baisiau atrodo įžaidėjo pozicija, kurioje lyg ir yra vienintelis Tadas Brazys, tačiau net ir tas pats Dovydas Redikas bet kada gali imtis įžaidėjo vaidmens ir deramai sureguliuoti komandos žaidimą. Bus labai įdomu, kaip šiai ekipai pavyks susiklijuoti ir kokius rezultatus šio sezono metu šis galingas klubas pademonstruos. Visi tikisi iš šios komandos labai daug, tačiau tai tik pakelia jų varžovų motyvaciją. 

"Just Not" komandos gynėjas Vilius Nausėda praėjusio sezono metu tenkinosi 4-ąja vieta. Šį kartą lūkesčiai tikrai didesni. 


94 ir RAŽAS - 13% tapti čempionais

Net vienuolika 1994 metų gimimo krepšininkų susirinko į vieną būrį ir išsibandys jėgas aukščiausio pajėgumo Vasaros krepšinio lygos divizione. Prie jų prisijungs Ričardo Gorišnio brolis Liudvikas (1999 m.) ir Karolis Ražukas (1995 m.). Būtent Karolis bus labai svarbus šiai ekipai, kadangi taps nemaža parama vidurio puolėjui Artūrui Besevičiui. Praktiškai visi žaidėjai labai gerai vienas kitą pažįsta ir tai bus nemenkas privalumas kovoje dėl kuo tauresniu apdovanojimų. Labai didelį vaidmenį šio klubo gretose turės aukšto meistriškumo gynėjai - Mantas Dong ir Paulius Naraškevičius. Savo aukštą meistriškumą šie žaidėjai jau spėjo įrodyti, tačiau daug įtakos turės, kaip dažnai jie atvyks į rungtynes ir kokią sportinę formą bus pasiekę. Įdomu, kaip rungtyniauti pavyks Ričardui Prybylskiui, kuris vis dažniau pastebimas 3x3 krepšinio turnyruose ir tolsta nuo 5x5 krepšinio. Svarbu bus ir tai, kokią formą viso turnyro metu demonstruos metikai: Tautvydas Jodelis, Dominykas Palšis ir Arnas Arlauskas. Jeigu komanda deramai rinksis, o kertiniai gynėjai ir snaiperiai bus savo sportinių formų aukštumose, šis klubas gali tapti sunkiai sulaikoma ekipa bet kuriam varžovui. 

Dominyko Palšio (su kamuoliu) sportinė forma bus labai daug įtakos bendrą "94 ir Ražas" komandos pasirodymą Vasaros krepšinio lygoje

 

FESTIMA - 17% tapti čempionais

Praėjusio sezono metu medalių su "MRU" ekipa neiškovojęs treneris Raimundas Kalesnykas šį kartą gerai pasiruošė ir subūrė labai galingą komandą, kuri gali kautis dėl pačių aukščiausių tikslų. Ypatingai galingai atrodo Prano Skurdausko, Andriaus Gaidžio, Vytauto Saulio ir Manto Kadzevičiaus ketvertukas. Visi keturi žaidėjai per savo karjeras yra nemažai kartų žaidę Nacionalinės krepšinio lygos lygmenyje ir gali demonstruoti aukšto lygmens krepšinį. Pridėkime įspūdingą sezoną VKL 1 lygoje turėjusį Edviną Lebecką ar pavojingąjį Eduard Rogačiov ir turėsime startinį penketuką, kuris galės kovoti dėl pačių aukščiausių apdovanojimų - gal net auksinės spalvos medalių. O dar jeigu prisiminsime tokius galingus aukštaūgius kaip Robertą Sinkevičių, Karolį Bakanauską ar Mantą Kazlauską, tai vaizdelis tampa labai gražiu. Pranas Skurdauskas, Mantas Kadzevičius ir Mantas Kazlauskas gins čempionų titulą, o "KK Riešė" bandys šiems krepšininkams atsirevanšuoti už skaudų smūgį praėjusio sezono metu. Už "Festimos" komandos vairo stovės krepšinio profesorius Raimundas Kalesnykas. Ilgametę patirtį turintis strategas pabandys visas savo žinias panaudoti taip, kad ši galinga ekipa demonstruotų maksimaliai gerą krepšinį. Lengva tikrai nebus, tačiau pavyzdingas rinkimąsis į rungtynes ir drausmingas žaidimas gali šiai ekipai nukalti medalius.  


Pranas Skurdauskas (nr. 7), Mantas Kadzevičius (nr. 4) ir Mantas Kazlauskas (nr. 12) praėjusio sezono metu tapo Vasaros krepšinio lygos čempionais

Vasaros krepšinio lygos 1 diviziono komandų apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009