4 Lyga - FINALŲ SAVAITGALIS

2018-05-18

Tęsiasi TOP SPORT - VKL IV-osios Lygos lemiamų kovų metas. Sėkmingai paskutinį PLAY-OFF barjerą įveikė 4 stipriausios šio pajėgumo diviziono komandos, kurioms beliko išsidalinti vietas bei medalius FINAL-4 etape. Vienintelis kluptelėjimas dabar jau kainuoja čempionų titulą, todėl pralaimėti nebėra kaip, o stipriausia lygos komanda galėsime vadinti tą kolektyvą, kuris laimės artimiausias dvi rungtynes MRU didžiojoje sporto salėje. Kol komandos ruošiasi svarbiausiems mūšiams, mes išlaikome tradiciją ir bandome paspėlioti, kurios iš jų turi geresnes galimybes kautis dėl medalių bei kelti aukštyn nugalėtojų taurę.

LIDL Lietuva ( 40 % ) 

Gana brandžiai ir užtikrintai viso sezono metu rungtyniavęs "LIDL Lietuva" klubas atžygiavo iki 4-os lygos finalinio ketverto ir dabar bus pagrindiniai pretendentai iškovoti čempionų titulą. Komanda yra fiziškai stipri ir demonstruoja labai kietą gynybą, o puolime visas žaidimas yra labai komandiškas. Ekipa išsiskiria ilgu atsarginių žaidėjų suoleliu ir tai, sėkmingai įveikus pusfinalį, gali tapti labai dideliu pranašumu finale. Klubui strategiškai labai gerai vadovauja Julius Kilsch, kuris pats yra nemažai aukšto lygio krepšinio patirties turintis krepšininkas, tačiau jo šio sezono žaidimą apribojo nelengva trauma. Taip pat "LIDL Lietuva" turėtų visai neblogai jaustis erdvioje MRU arenoje ir tai gali tapti nemenku pranašumu tiek pusfinalio, tiek ir finalo rungtynėse. Vis tik didžiausiu pranašumu turėtų būti jau prieš tai minėta kieta gynyba. "LIDL Lietuva" į savo krepšį varžovams vidutiniškai neleidžia įmesti net 55 taškų ir pagal šį rodiklį yra antra visoje lygoje. Taip pat šis klubas mėgsta dominuoti po krepšiais ir pagal kovą dėl atšokusių kamuolių vėlgi yra antroje pozicijoje. Komandoje yra begalė tikrai gerų žaidėjų, tačiau ryškiausiomis figūromis turėtų būti Artūro Besevičiaus, Laimono Rasalo ir Tautvydo Kairio trijulė. Šiame finaliniame ketverte "LIDL Lietuva" turėtų "Logistus" ir "SK Skaidiškes" palaužti ilgesniu atsarginių žaidėjų suoleliu ir sukaupta patirtimi, o "Litcargus" klubą - kietu fiziniu krepšiniu. 
 

SK Skaidiškės ( 28 % )  

Iš pirmo žvilgsnio "SK Skaidiškės" pasitiko naująjį sezoną susilpnėję, tačiau vėliau išryškėjo du kertiniai klubo krepšininkai, kuriems jau neabejotinai laikas kilti į aukštesnį lygmenį. Būtent Dominykas Zapolskas ir Darius Jucius viso sezono metu konstravo komandos žaidimą ir privedė savo klubą iki finalinio ketverto. Didžiausiu "SK Skaidiškių" rūpesčiu turėtų tapti erdvi MRU sporto salė. Gerokai mažesnę namų aikštelę turintys skaidiškiečiai mažoje erdvėje jaučiasi labai gerai. Taip pat "SK Skaidiškėms" labai svarbus yra aistringų sirgalių palaikymas, kurio neturėtų trūkti ir finalų metu, kadangi tikrai į salę veikiausiai susirinks gausybė sirgalių, kurie sukurs tikrai įspūdingą savo klubo palaikymą. Jeigu reikėtų spėti, kuri komanda finaliniame ketverte sulauks didžiausio palaikymo, tai be abejonių atsakymas būtų - "SK Skaidiškės". Taip pat verta pastebėti, jog 2-os lygos čempionais tapo "Kupiškis", o trečios - "Telšiai". Galbūt ir 4-os lygos kovose triumfuos savo miestelio garbę ginantys krepšininkai - ne vilniečiai ? "SK Skaidiškės" mėgsta kietai grumtis ir tai leidžia šiai ekipai be konkurencijos būti mažiausiai taškų praleidžiančiu klubu visoje 4-oje lygoje. Pusfinalyje "SK Skaidiškės" turėtų fizinės kietos kovos dėka palaužti "Litcargus", o finale, greičiausiai, jau pritrūks jėgų prieš fiziškai lygiavertį varžovą - "LIDL Lietuva".
 

Marius Bukauskas ("SK Skaidiškės") sieks su komanda dar vieno titulo
 

Litcargus ( 20 % )  

Prieš sezoną pamatyti "Litcargus" VKL 4 lygos finaliniame ketverte, greičiausiai, tikimybė buvo lygiai tokia pati, kaip Eurolygos finaliniame ketverte pamatyti Kauno "Žalgirį". Visgi abu klubai sezono metu rungtyniavo labai sėkmingai ir dabar grumiasi dėl kurios nors spalvos medalių komplektų. Į akis labai krentantis šių dviejų komandų panašumas ir tas, jog prie abiejų šių ekipų įspūdingų pergalių labai nemaža dalimi prisideda ir treneriai - Šarūnas Jasikevičius ir Donatas Sauliūnas. Jeigu apie Šarūno pasiekimus visi puikiai žinome, tai apie Donato pasiekimus galime paminėti  25 pergalių ir vos 5 pralaimėjimų sezoną bei VKL taurėje eliminuotus 2-os ar net 1-os lygos klubus. Nedaug trūko, kad Donato vadovaujama ekipa eliminuotų 2-os lygos 4-os vietos laimėtojus "VPP - Imperialstone.eu" klubą. Komandoje yra nemažai lygiaverčių žaidėjų, tačiau klubą į priekį veda Aleksandr Karčmit ir Mato Karoblio tandemas. Puikiai į ekipos žaidimą įsiliejo komandos debiutantas - Dovydas Braknys. "X-faktoriumi" gali tapti vos 17,5 procento taiklumu šį sezoną tritaškius metantis Andrius Kurecas. Juk negali taip visą laiką snaiperiui nesisekti? Pusfinalyje "Litcargus" turėtų palūžti puolime prieš kietą "SK Skaidiškių" gynybą, tačiau kovoje dėl trečiosios vietos prognozuojame taktinę trenerio pergalę prieš "Logistų" ekipą. 
  

Logistai ( 12 % )  

Jau praėjusiais metais daug kas kalbėjo, jog "Logistai" bus finalinio ketverto dalyviai, tačiau ši komanda labai netikėtai suklupo ketvirtfinalyje ir pabaigė pasirodymą anksčiau laiko. Šiais metais žygis į svarbiausią sezono renginį irgi nebuvo itin lengvas. "Logistams" ketvirtfinalio 80-ies minučių dramoje tik paskutinėmis sekundėmis pavyko įrodyti pranašumą prieš principinį varžovą "Sudervė TEAM" ir taip įžengti į finalinio ketverto turnyrą. Ketvertuke lengviau tikrai nebus. Visi trys varžovai reguliaraus sezono metu atrodė galingiau už "Sudervė TEAM" kolektyvą, o šio klubo idėjinis vadas Gžegoš Jasinkij spėja, jog pusfinalyje "Logistai" nesugebės pasipriešinti galingam "LIDL Lietuva" kolektyvui. Ekipos lyderiais tikrai bus Bogdan Mikšo ir Dariaus Miloševičiaus tandemas. Bogdanui po krepšiais solidžiai talkins Andžėjus Zmejauskas, Erikas Guščio ir Valdemaras Naruševičius, o Dariui pagalbos bus mažiau, kadangi Jevgenij Korvel ir Ervinas Stankus nedemonstruoja labai geros sportinės formos ir šimtu procentų pavaduoti pagrindinio komandos įžaidėjo nesugebės. Pusfinalyje turėtumėme pamatyti labai kietą kovą, kurioje susigrums dvi labai fiziškai stiprios ekipos, tačiau "Logistai" visomis prasmėmis nuo varžovų vienu žingsniu atsilieka, todėl šią kovą turėtų pralaimėti, o rungtynėse dėl trečios vietos, greičiausiai, reiks grumtis prieš "Litcargus" ir ten "Logistų" ekipai gali pritrūkti greičio prieš energingus varžovus. Šią akimirką "Logistams" yra prognozuojama 4 vieta. Ar sugebės jie paneigti niūrias prognozes?
 

"Logistų" komanda FINAL-4 etape gali tapti "juoduoju arkliuku"

 

Primename, jog tai tėra spėlionės, kaip pasibaigs vienos ar kitos rungtynės, o pateikiama informacija - tik vieno iš galimų daugybės scenarijų spėjimas. Turite kitokią nuomonę ? Būtinai pasidalinkite ja su mumis !
4 Lyga - FINALŲ SAVAITGALIS

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009