2 Lyga - FINALŲ SAVAITĖ

2018-05-15

Tęsiasi TOP SPORT - VKL II-osios Lygos lemiamų kovų metas. Sėkmingai paskutinį PLAY-OFF barjerą įveikė 4 stipriausios šio pajėgumo diviziono komandos, kurioms beliko išsidalinti vietas bei medalius FINAL-4 etape. Vienintelis kluptelėjimas dabar jau kainuoja čempionų titulą, todėl pralaimėti nebėra kaip, o stipriausia lygos komanda galėsime vadinti tą kolektyvą, kuris laimės artimiausias dvi rungtynes MRU didžiojoje sporto salėje. Kol komandos ruošiasi svarbiausiems mūšiams, mes išlaikome tradiciją ir bandome paspėlioti, kurios iš jų turi geresnes galimybes kautis dėl medalių bei kelti aukštyn nugalėtojų taurę.

Vaikinai ( 22 % ) 

Šis sezonas "Vaikinų" istorijoje be jokios abejonės bus įrašytas didžiosiomis raidėmis. Nedrąsiai pirmenybes pasitikusi ekipa gerokai abejojo savo galimybėmis, tačiau su kiekvienu mėnesiu rungtyniavo vis solidžiau. Vienas neabejotinų komandos pranašumų - ne pirmus metus kartu rungtyniaujantis kolektyvas, kuriam diriguoja ir patyręs treneris Ignas Pagalys. Šio vedlio ranka jau pasijautė ketvirtfinalyje, kuomet principinėje kovoje paskutinėmis rungtynių sekundėmis iš tolimesnės kovos buvo eliminuota "Telšių" komanda. Kokie gali būti "Vaikinų" lūkesčiai FINAL-4 etape, nuspėti nėra lengva. Jau dabartinis pasiekimas yra vertas pagyrimo žodžių, tačiau kuris karys nenori būti generolu. Tuo labiau, jog pusfinalyje ekipai kelią bandys pastoti "Kupiškio/InfoTec" klubas. Tai - ekipa, kuriai vietos finaliniame čempionato etape taip pat niekas neprognozavo, tad galimybė yra unikali. Reguliariame čempionate stipresni buvo "Vaikinai", tačiau dabar, kuomet rungtynių svarba yra gerokai didesnė, favoritą nuspėti labai sunku. Komanda neblogai atrodo ginant savo krepšį, nes per rungtynes praleidžia tik po 65.3 taško, kas yra 4 rezultatas visoje lygoje. Įdomu tai, jog ketvirtfinalyje aukščiausią - vos 1.99m. ūgio krepšininką turinti komanda eliminavo geriausius kovotojus dėl atšokusių kamuolių - "Telšius". Tai neabejotinai pabrėžia komandos kovingumą, nes priekinėje linijoje akivaizdžių lyderių beveik nėra. Didžiausias krūvis po krepšiu tenka Mantui Leišiui. Andrius Kolesnikovas sezone rungtyniavo neblogai, tačiau užtikrintu lyderiu taip ir netapo. Gerokai pavojingesni ekipoje žemesni žaidėjai. VKL Rinktinės metikas Mindaugas Kraujalis gali bet kurį priešininką užmėtyti tritaškėmis bombomis, panašiai pasirodyti sugeba ir gynėjas Erlandas Balukonis ar ne tiek daug minčių aikštelėje gaunantis, bet puikiai jas išnaudojantis Vaidas Petrulionis. Komanda pasižymi apgalvotai rezgamomis atakomis ir kokybišku krepšiniu. Lieka klausimas, ar finalinių rungtynių atmosferos apsuptyje komanda "nepames galvos". Jeigu išliks šaltakraujiški, "Vaikinai" gali pasiekti ir finalą. Nors klubo ir nepriskiriame prie ketvertuko favoritų, jie turi puikias galimybes pasipuošti kažkurios spalvos medaliais.
 

Kupiškis / InfoTec ( 24 % )  

Pirmojoje pusfinalio poroje taip pat sutinkame ir dar vieno siurprizo autorius. "Kupiškis / InfoTec" VKL pirmenybėse debiutavo tik šiame sezone, tačiau iš karto tai padarė su dideliu trenksmu. Reguliarusis čempionatas klubui sekėsi puikiai ir ekipa nuolat figūravo lyderių tarpe. Dauguma mėgėjiško krepšinio ekspertų spėliojo, kiek ilgai tęsis tokia klubo pasaka ir vis laukė jos pabaigos. Tačiau kritikus klubas užčiaupė įspūdingu savo žaidimu. Komanda be jokių problemų įveikė visus PLAY-OFF etapus, kol galiausiai du kartus dviženkliu skirtumu buvo nugalėti ir "Mad Lamb". Kelias FINAL-4 etapo link klubui gal ir nebuvo pats sunkiausias, tačiau tai nė kiek nesumenkina ekipos pasiekimų. Kupiškėnai - rezultatyviausia lygos komanda, kiekvieną kartą įmetanti net po 82.2 taško. Turint tokį rezultatyvų puolimą galima pagrįstai tikėtis sėkmės pusfinalyje. Akivaizdus komandos lyderis - RKL atstovas iš Kupiškio klubo Deividas Grigėnas. Krepšininkas net ir RKL pirmenybėse praleidžia beveik po 35 žaidimo minutes, tad patirties ir meistriškumo turi iš tiesų daug. Ne itin daug nuo komandos draugo atsilieka ir Donatas Stonikas. Krepšininkas pelno daugiau, nei po 17 taškų per rungtynes ir yra viena pagrindinių komandos puolimo mašinų. Galingai sudėta kupiškėnų rinktinė atrodo ir žvelgiant į priekinę jos liniją. Ten po krepšiais karaliauja Ernestas Umbra, Arnas Juškevičius bei Andrius Vilys. Daug vilčių komandos gerbėjai veikiausiai deda ir į jaunąjį Domantą Pikūną, kuris viso sezono metu komandos rungtynes lankė pavyzdingai. Klubas turi visus resursus keliauti į finalą, tačiau norint ten patekti reiks įveikti Igno Pagalio paruoštas staigmenas. O kad tokių bus - galime net neabejoti.
 

Donatas Stonikas kartu su Kupiškio atstovais pasiekė FINAL-4 etapą
 

Taurus ( 31 % )  

Retai būna tokių krepšinio sezonų, kuomet finaliniame čempionato etape dar neišsidalinus medalių jau galima drąsiai tvirtinti, jog tai - pats sėkmingiausias turnyras visų komandų istorijose, nepriklausomai nuo mačų baigties. Būtent taip yra ir su "Taurus" ekipa. Tačiau čia būkime atsargesni, nes šios ekipos statusas VKL ekspertų nuomone iš visų FINAL-4 dalyvių atrodo solidžiausiai. Natūralu, jog tai reiškia, kad komandos šansai tapti čempione yra vertinami geriausiai. Iš vienos pusės - favoritų etiketė yra didelis pagyrimas komandai, tačiau iš kitos - gali būti papildoma našta, kuri slėgs ekipos pečius lemiamų kovų metu. "Taurus" kryptingai savo tikslo link ėjo jau ne vienerius metus ir pagaliau jie - geriausių VKL II-osios Lygos ketvertuke. Ekipos vadovas Mantas Bielinskas neabejotinai slapta tikisi laimėti, tačiau tokios viltys nėra vien tik iš piršto laužti lūkesčiai. Klubas pagirtinai rungtyniavo reguliariojo sezono metu, kuomet tapo jo nugalėtoju. Atkrintamosiose varžybose "Taurus" didesnio pasipriešinimo taip ir nesulaukė, o žaidimo kreivė tik kilo aukštyn. Pusfinalyje jų laukia principingas varžovas - "VPP Imperialstone.eu". Komanda tikrai nėra paranki, tačiau - įveikiama. "Taurus" puikiai atrodo puolime, kas kartą pelnanti po 80.3 taško, kas yra trečias rezultatas visoje lygoje. Tiesa, jų varžovai pusfinalyje atsilieka labai nežymiai, tad realu, jog pamatysime gražų krepšinį, paremtą puolimo veiksmais. Komandos vadovas pasistengė, jog sudėtis būtų subalansuota puikiai: pernelyg neišskiriant nė vieno lyderio, tokiu būdu favoritu paverčiant bet kurį ekipos narį. Baudos aikštelėje solidžiai šiemet atrodo Vidmantas Skapas, o ir pats ekipos vadovas Mantas Bielinskas gali žybtelti ir po krepšiu gerokai pasistumdyti. Nors kai kurie ekspertai prieš sezoną spėliojo, jog Justas Aršauskas vargiai taps komandos lyderiu, jis paneigė visas prognozes ir yra vienas ekipos vedlių pergalių link bei neabejotinai sėkmingiausias ekipos pirkinys. Krepšininkas atiduoda net po 5.5 rezultatyvaus perdavimo, todėl sakyti, jog Justas žiūri vien tik į krepšį, tikrai negalima. Fiasko su žemesniuose divizionuose rungtyniavusiomis "Kočėlo" ir "Thug Life" patyręs Ignas Kurklietis taip pat stengsis pasinaudoti trečiąja savo galimybe pasipuošti medaliu. Kaip visada puikus ir Julius Pinkevičius, tad kovinis penketukas jau dabar paruoštas pagrindinėms kovoms. Svarbu parodyti, jog pirmojo etapo rezultatai nebuvo atsitiktinumas, sužaisti taip, kaip komanda moka ir labai realu, jog "Taurus" vyrus galime pamatyti ant aukščiausiojo čempionato laiptelio.
  

VPP - Imperialstone.eu ( 23 % )  

Paskutiniai pretendentai į medalius - "VPP / Imperialstone.eu". Karolio Griziūno vadovaujama ir suburta kariauna pasiekė taip pat geriausią rezultatą ekipos istorijoje ir mintimis jau net galvoja apie kedų pakabinimą "ant vinies". Tačiau tai būtų neabejotinai viena didžiausių klaidų. Komanda pagaliau atrado tikrąjį savo veidą ir žaidžia patį geriausią krepšinį nuo savo susikūrimo. Klubas palaipsniui lipo aukštyn ir geriausią sportinę formą pasiekė būtent PLAY-OFF etapo metu. Įdomu tai, jog reguliariame čempionate "VPP" tebuvo savo grupėje tik dešimti, tačiau jau dabar sugebėjo nuversti kalnus. Tiesa, priešingai, nei "Taurus", šios ekipos sudėties komplektacijoje spragų yra gerokai daugiau. Po krepšiu kaunasi du aukštaūgiai: Žilvinas Grušas ir Kšyštof Kondratovič. Žilvinas gali ekipai padėti ne tik kaip žaidėjas, tačiau ir savo sukauptomis trenerio žiniomis. Tai gali būti vienas iš papildomų ekipos kozirių. Stipriausia grandis komandoje - metikai. Donatas Ratkevičius per visą VKL istoriją yra daugiausiai taškų pelnęs krepšininkas - surinkęs net 5324 taškus. Tokio rezultato pakartoti greičiausiai dar ilgai nesugebės niekas kitas. Pavydėtinas snaiperio taiklumas metant iš toli - šio sezono rezultatas net 38%. Labai didelį svorį ekipai prideda ir Martynas Striūkas, kiekvienose rungtynėse po 4.9 karto sėkmingai asistuodamas ekipos draugams. Solidžiai rungtyniauja Kęstutis Balčiauskas, kuris neabejotinai prisideda ir prie sėkmingo ekipos lyderio - Edmund Rodzevič, rezultatų. Nors krepšininkui greit jau 35-eri, jis ir toliau žiba visu gražumu. Kiek didesnės skylės atsiranda tuomet, kai pažvelgiame į atsarginių žaidėjų suolelį, tad "VPP" sirgaliams reikia tikėtis, jog didžiąją rungtynių svorio naštą ant savo pečių sėkmingai perims komandos lyderiai. Nepasakysime nieko naujo, jog snaiperių ekipa neabejotinai priklausys nuo savo tolimų metimų taiklumo. Jeigu kris - "VPP / Imperialstone.eu" gali rimtai susikauti su "Taurus" dėl patekimo į finalą. Bet kuriuo atveju klubas yra realus kandidatas bent jau į bronzos apdovanojimus.
 

Donatas Ratkevičius ("VPP / Imperialstone.eu", su kamuoliu) - daugiausiai taškų VKL istorijoje pelnęs krepšininkas

 

Primename, jog tai tėra spėlionės, kaip pasibaigs vienos ar kitos rungtynės, o pateikiama informacija - tik vieno iš galimų daugybės scenarijų spėjimas. Turite kitokią nuomonę ? Būtinai pasidalinkite ja su mumis !
2 Lyga - FINALŲ SAVAITĖ

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009