3 Lyga - FINALŲ SAVAITĖ

2018-05-07

Tęsiasi TOP SPORT - VKL III-iosios Lygos lemiamų kovų metas. Sėkmingai paskutinį PLAY-OFF barjerą įveikė 4 stipriausios šio pajėgumo diviziono komandos, kurioms beliko išsidalinti vietas bei medalius FINAL-4 etape. Vienintelis kluptelėjimas dabar jau kainuoja čempionų titulą, todėl suklupti nebėra kaip, o stipriausia lygos komanda galėsime vadinti tą kolektyvą, kuris laimės artimiausias dvi rungtynes MRU didžiojoje sporto salėje. Kol komandos ruošiasi svarbiausiems mūšiams, mes išlaikome tradiciją ir bandome paspėlioti, kurios komandos turi geresnes galimybes kautis dėl medalių bei kelti aukštyn nugalėtojų taurę.

Telšiai ( 34 % ) 

Trūko labai nedaug, jog per du pajėgumo divizionus VKL čempionate dalyvaujantis "Telšių" klubas būtų pasiekęs abudu FINAL-4. Deja, laimė VKL II-ojoje lygoje nuo komandos paskutinėmis serijos sekundėmis nusisuko, tad visą dėmesį dabar reiks sutelkti į III-iojo diviziono pirmenybes. O čia komandos šansai iš tiesų - puikūs. VKL darbuotojų kolektyvo nuomone "Telšių" komanda yra realiausia kandidatė į viršų kelti VKL III-iosios Lygos nugalėtojų taurę. Pabandykime pasižiūrėti, kodėl? Visų pirma apie tai byloja puikiai subalansuota komandos sudėtis. Ji - beveik identiška II-ojo diviziono komandos sąrašui, kuris tik "per Marytės plauką" nepateko į aukštesnio diviziono ketvertuko varžybas. Užtikrintas klubo lyderis - aukštaūgis Antanas Mikūta, kuris retose rungtynėse aikštelę palieka be dvigubo dublio. Kuomet krepšininkui sekasi ne taip gerai, jį visuomet pasiruošęs pakeisti būna Vytautas Ubartas. Dar viena labai svarbi klubo figūra - Matas Mankevičius. Puolėjas taip pamėgo krepšinį, jog šiame sezone praktiškai išbandė visų VKL pajėgumo divizionų varžybas. Tačiau bene geriausiai jaustis Matui sekasi būtent telšiškių kolektyve. Ekipos treneris Simas Pociūnas žaidėju pilnai pasitiki ir neretai jam patiki svarbias rungtynių užduotis. Nebe už kalnų ateis laikai, kuomet savo 100-ąsias rungtynes vilkint "Telšių" marškinėlius VKL pirmenybėse sužais ir dar viena smogiamoji klubo jėga - Martynas Rimkus. Tiesa, krepšininkas III-ioje lygoje kiek netikėtai demonstravo prastesnius rezultatus, nei tai darydavo aukštesniame divizione, tačiau priežasčių, kodėl šis vyrukas galėtų tapti komandos vedliu į pergalę FINAL-4 metu, beveik nėra. Nevertėtų pamiršti ir entuziastingo komandos vadovo Gabrieliaus Riškaus, kuris jau kelis sezonus paeiliui deda didžiules pastangas, jog komanda taptu varžovų gerbiamu kolektyvu VKL pirmenybėse. Ir jam tai sekasi tikrai puikiai. Pridėkime dar patyrusį strategą Simą Pociūną ir turėsim kovingą žemaičių kariauną, kurią dar labiau sustiprina iki šiol nepaminėtas snaiperis Žilvinas Bendoraitis. "Telšių" komanda visoje lygoje pirmauja pagal gynybą, į savo krepšį praleisdami tik po 54.8 taško per rungtynes. Jų pusfinalio priešininkams iš Senųjų Trakų ši riba taip pat gali būti sunkiai įveikiama. Jeigu pademonstruos viską, ką sugeba geriausio bei spės psichologiškai atsigauti po II Lygos pralaimėjimo ketvirtfinalyje, "Telšių" komanda jau pirmadienio vakare gali džiaugtis bent jau sidabro apdovanojimais. Tačiau anksčiau laiko medalių varžovai tikrai neatiduos.
 

Senieji Trakai ( 16 % )  

Taip jau nutiko, jog pusfinalyje susikirs dviejų komandų, rungtyniaujančių per du VKL pajėgumo divizionus, keliai. Tiek "Senųjų Trakų", tiek ir "Telšių" klubui lemiamu barjeru VKL II-ojoje lygoje tapo ketvirtfinalis, tad atsigriebti klubai be abejonės sieks III-ios lygos pirmenybėse. Kažin, ar "Senųjų Trakų" ir VKL Rinktinės strategas Marius Pavlovskis buvo labai patenkintas, sužinojęs, jog pusfinalyje keliai susikirs su telšiškiais. Tačiau varžovų FINAL-4 etape jau nepasirinksi ir norint tapt stipriausiais teks įveikti bet ką. Priešingai, nei "Telšių" klube, "Senųjų Trakų" komandos sudėtis nuo II-oje lygoje rungtyniavusios pagrindinės klubo ekipos skiriasi gerokai labiau. Todėl nieko keisto, jog komanda atrado ir kitus klubo lyderius. Tokiu ekipos gretose tapo pagirtinai komandos rungtynes visą sezoną lankęs Edgaras Fedorovičius. Puolėjas taikliai atakuoja tiek iš artimesnių, tiek ir iš tolimesnių distancijų, bei renka po kiek daugiau, nei 15 taškų per rungtynes. Jam geriausiai talkino jaunasis komandos draugas Aivaras Paukštė. Tiesa, gynėjo uždaviniai aikštelėje - kiek kitokie, tačiau ir jis gali pasigirti neblogu taiklumu. Svarbų vaidmenį klube gynyboje atlieka ir Pijus Kiaušas. Tiesa, pastaruoju metu krepšininko statistiniai rodikliai kiek krito, bet tai galimai yra tik maskuotė prieš lemiamas kovas. Kiek mažiau laiko aikštelėje praleidžia bet taip pat naudingu gali būti ir Lukas Šidlauskas. Gerokai sudėtingesnė situacija komandoje - po krepšiu. Vitalijui Podgaiskij žaisti visas rungtynes nėra lengva, todėl jam verkiant reikalingas keitimas. O į tokią poziciją geriausiai tinka Robertas Stanevič. Tiesa, VKL V-oje lygoje medaliu jau pasipuošęs žaidėjas III-ioje Lygoje toli gražu nėra ekipos lyderis, todėl jo lauks labai sunki užduotis, kuomet reiks kautis su kitų ekipų aukštaūgiais. Labai netipiškas ir pavojingas trakiškių gretose - Kęstutis Rimas. Kuomet žaidėjui sekasi, jis gali primesti tiek tritaškių, jog maža tikrai nepasirodys niekam. Telieka treneriui Mariui Pavlovskiui sustyguoti žaidimą taip, jog Kęstutis gautų kuo daugiau progų savo atakoms. Ir nors "Senųjų Trakų" komanda neatrodo taip galingai, kaip snaiperių pilna "Telšių" ekipa, ji gali pateikti staigmenų. Viena iš tokių galėtų būti pergalė pusfinalyje. Kita vertus, net jei ir nepasisektų, "Senųjų Trakų" vyrams liktų puiki galimybė pasidabinti bronzos medaliais kaunantis mažąjame finale.
 

"Telšių" vadovas Gabrielius Riškus ilgai ėjo tikslo link ir pagaliau - komanda FINAL-4 etape !
 

Sky Gym / Ego Forte ( 25 % )  

Sezoną pradėdama VKL III-iojoje lygoje komanda labai rimtai nusitaikė į aukščiausius apdovanojimus. Bėgant čempionatui pamatėme, jog tokie lūkesčiai nebuvo iš piršto laužti ir ekipa sėkmingai pasiekė FINAL-4 etapą. Tiesa, paskutiniame barjere jiems labai rimtą iššūkį metė "BC Liejykla" ir trūko labai nedaug, kad galingas "Sky Gym" kolektyvas liktų be apdovanojimų. Tačiau pavojus sėkmingai likviduotas o dabar jau visi keliai link medalių - atviri. Pagrindinis ekipos ginklas - itin galinga puolimo mašina. "Sky Gym" pirmauja visoje VKL III-ioje lygoje pagal pelnomus taškus, kas kartą surinkdama bent po 83.9 taško. Daugiausiai įtakos tokiam rezultatui turi komandos lyderiai: Manvydas bei Mantas Statauskai, Andrius Birulinas ir Ernestas Varakauskas. Kiek kuklesnė statistika šiemet Viktoro Azarkovo sąskaitoje, tačiau ir šis gynėjas reikiamu momentu gali būti labai pavojingu. Didžiausios problemos komandoje veikiausiai kils po krepšiu, kadangi toje pozicijoje pasirinkimas nėra toks didelis. Manvydas Statauskas šiek tiek stokoja ūgio ir "po lenta" gali nusileisti galingesniems vidurio puolėjams, o Andrius Araminas dar nėra to kalibro žaidėjas, kuri ant savo pečių išvestų komandą pergalės link, nes per visą sezoną dviženklį pelnytų taškų skaičių peržengė vos du kartus. Pagrindinis ekipos ginklas - žaibiškas puolimas, todėl pusfinalio rezultatas labai priklausys nuo to, kaip komanda apsipras su MRU didžiosios salės lankais. Jeigu ekipai kris, ji turi visas galimybes iškovoti bent jau sidabrą. Kita vertus, "Ridikas" turi neblogų savų kozirių, kurie "Sky Gym" klubui sudarys nemažai problemų. Tikėtina, jog be medalių ši komanda neliks, tačiau ar jie bus aukščiausios prabos, kyla nemažai abejonių. 
  

Ridikas ( 25% )  

Paskutiniai pretendentai į medalius - "Ridikas". Komanda šiemet taip pat startavo VKL III-ioje lygoje ir puikiai užsirekomendavo. Nors į pirmas pozicijas lygos ekspertai klubo ir nestatė, jis savo žaidimu įrodė, kad yra vertas bent jau medalių. Pirmieji klubo kelyje FINAL-4 etape bus "Sky Gym / Ego Forte". Norint nugalėti varžovus, klubui reiks šiek tiek nestandartinių sprendimų ir puikios gynybos. Stiprioji klubo pusė, lyginant su pusfinalio priešininkais, bus galinga priekinė linija. Čia nuolat karaliauja Viktoras Asačiovas, o jam į pagalbą dar atskuba ir Tomas Narkun. Nepamirškime ir dar vieno aukštaūgio Jono Norvaišo gebėjimų, nors geriausi krepšininko laikai jau taip pat bent jau laikinai - praeityje. Galingas tercetas po krepšiu - dažnų pergalių garantas, tačiau ar pakaks vien jo ? Ekipos vadovas ir įžaidėjas Regimantas Šeštokas taip pat bus vienas ekipos kozirių. Ilgametis klubo atstovas neprarado savo krepšinio uoslės ir gali nustebinti bet kada. Į Lietuvą sugrįžęs Lukas Radžiūnas taip pat netruko prisiminti savo gebėjimų bei iš karto tapo vienu kertinių komandos atstovų. Rezultatyviu puolimu komandos gerbėjus tradiciškai džiugina ir Ignas Vaičys, todėl puolime bėdų kilti neturėtų. 76.1 pelnomo taško per rungtynes yra pakankamai solidus rezultatas, tačiau ar jo pakaks norint nukarūnuoti lygos lyderius puolime ? "Ridikas" čempionais galbūt ir netaps, tačiau tikrai nebus silpniausia FINAL-4 komanda, tad belieka klubui palinkėti tik sėkmės. 
 

Viktoras Azarkovas ("Sky Gym / Ego Forte") varžovams gali bet kada pateikti staigmenų

 

Primename, jog tai tėra spėlionės, kaip pasibaigs vienos ar kitos rungtynės, o pateikiama informacija - tik vieno iš galimų daugybės scenarijų spėjimas. Turite kitokią nuomonę ? Būtinai pasidalinkite ja su mumis !
3 Lyga - FINALŲ SAVAITĖ

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009