4 Lyga - savaitės apžvalga: vienas žingsnis iki FINAL-4

2018-05-03

Tęsiasi TOP SPORT - VKL IV-osios Lygos lemiamų kovų metas. Sėkmingai antrą PLAY-OFF barjerą įveikė 8 stipriausios šio pajėgumo diviziono komandos, kurioms iki FINAL-4 etapo liko vos vienas žingsnis. Dabartinis etapas - ketvirtfinalis (1/4 finalo), kuriame žaidžiamos dvejos rungtynės iš taškų skirtumo. Toliau žygiuoja komanda, kuri susumavus dviejų mačų rezultatą turės teigiamą taškų balansą. Išlaikome tradiciją ir ketvirtadienį bandome paspėlioti, kurios komandos turi geresnes galimybes kautis dėl medalių bei žygiuoti lemiamų čempionato kovų link.

"X Komanda" ( 42 % ) - "SK Skaidiškės" ( 58% )  

Dvi labai galingos komandos susitiks jau ketvirtfinalyje. Abu klubai išsiskiria tuo, jog juos į priekį veda vieni ryškiausių 4-os lygos žaidėjų. "SK Skaidiškių" gretose pirmuoju smuiku griežia Darius Jucius, kurio nelabai kas dažniausiai geba sustabyti, tačiau "X Komandoje" savo gynybinę jėgą turės galimybę pademonstruoti Andriaus Birulino ir Taumanto Mikaišio tandemas. Visi šie trys krepšininkai jau kelią nemažą susidomėjimą tarp 1-os lygos ekipų ir kitą sezoną gali pradėti gerokai aukščiau, nei rungtyniavo šiemet. Bus labai stebėti šią trikovę ir pamatyti, kieno meistriškumas bus didžiausias. Dariui Juciui, be abejonės, labai daug padės aukštaūgis Rokas Lukoševičius ir gynėjas Dominykas Zapolskas. Svarbūs rotacijoje bus ir daug žaidybinės patirties turintys Marius Bukauskas bei Kristupas Gabrielius Kuklys. "X komandoje" savo lyderiams daugiausiai talkins Aivaras Keršys ir Aurimas Senulis. Tolimais metimais netikėtai priešininkus gali nubausti veteranas Algimantas Mačys. Būtent Algimanto Mačio ir Mariaus Bukausko mikrodvikova šioje poroje bus antras pagal įdomumą įvykis. Šioje poroje susigrums dvi puikią gynybą gebančios demonstruoti komandos. "SK Skaidiškės" statistiškai yra geriausiai besiginanti lygos komanda. "X komanda" į dešimtuką nepatenka, tačiau ginasi tikrai ne ką prasčiau. Be abejonės, abiems klubams bus labai sunku puolime. Serijos rungtynės vyks "SK Skaidiškių" namų aikštelėje, o tai yra labai didelis šio klubo pranašumas. Komanda namie pralaimėjo tik pirmąjį susitikimą, o vėliau sekė vienuolika pergalių iš eilės. Ar pavyks "X komandai" šią įspūdingą seriją nutraukti?
 

"Litcargus" ( 60 % ) - "Ką Vakare?" ( 40% )  

"Litcargus" praėjusiame etape eliminavo "Elektrėnų PGT" klubą, su kuriuo sezono metu rungtyniavo toje pačioje grupėje. Dabar, kaip tyčia, reitingavimas suvedė su dar vienu gerai pažįstamu oponentu - "Ką Vakare?". Šio sezono metu ekipos jau spėjo grupėje susitikti du kartus ir abu kartus "Litcargus" šventė pergales dviženkliais taškų skirtumais. Galima pastebėti, jog "Litcargus" kolektyvui abu kartus pavyko visiškai iš žaidimo išjungti "Ką vakare?" komandos lyderius ir tai buvo viena svarbiausių pergalės priežasčių. "Ką vakare?" komanda sensacingai pagarsėjo, kai labai netikėtai iš tolimesnių kovų eliminavo galingą "Lewben" kolektyvą. Šioje serijoje komandą į pergalę atvedė Petras Matulaitis ir Martynas Matulevičius, kurie dabar pabandys įrodyti, jog "Litcargus" gynyba negali visada jų gesinti. Šiam tandemui puikiai turėtų pritarti gynėjas Andrius Čerepanovas ir puolėjas Martynas Kasteckas, kuris 2016 metų antrojoje pusėje padarė įspūdingą progresą, kuomet po labai blankaus sezono "Stress Off" klube tapo vienu iš "Ką vakare?" ekipos lyderių, o ši ekipa dabar yra vos per vieną žingsnį nuo varžymosi finaliniame ketverte. Tiesa, psichologinis pranašumas bus "Litcargus" ekipos pusėje, nes du kartus iškovojus pergales treneris žinos, ką daryti, kad tai pakartoti ir trečią, ir ketvirtą kartus. Būtent treneris Donatas Sauliūnas ir bus labai svarbia persona šioje serijoje. Treneris turi bent 8 tokio paties ar net didesnio meistriškumo, nei varžovų lyderiai, žaidėjus ir tą turės puikią progą išnaudoti. Bene svarbiausi šioje serijoje gali būti gynėjas Aleksandras Karčmit ir puolėjas Mantas Karoblis. "Ką vakare?" ekipa savo trūkumus serijoje bandys dangstyti užsivedimu ir komandine gynyba. "Litcargus" privalumu bus didelė aukšto meistriškumo žaidėjų rotacija bei trenerio sukurtos strategijos. Belieka vienas klausimas: ar pajėgūs "Ką vakare?" vyrukai sukurti dar vieną sensaciją? O gal jų parakas šiemet jau pasibaigė?
 

Martynas Kasteckas (su kamuoliu, "Ką Vakare?") kartu su komanda priartėjo prie FINAL-4 barjero
 

"LIDL Lietuva" ( 66 % ) - "Blue Sharks" ( 34% )  

Dvi brandų žaidimą demonstruojančios ekipos susikaus dėl patekimo į finalinį ketkvertuką. "LIDL Lietuva" komandos žaidimą puikiai styguoja žaidžiantysis treneris Julius Kilsh, o prie "Blue Sharks" vairo stovi Gaudentas Puškorius. "LIDL Lietuva" neturėjo didesnių rūpesčių atkrintamosiose, o "Blue Sharks" vos nepabaigė savo kelionės ties šešioliktfinaliu, kur susidūrė su rimtu "Šernų" pasipriešinimu. Didžiausias "LIDL Lietuva" pranašumas išryškėja aukštaūgių grandyje, kur komandą į priekį veda Artūras Besevičius. "Blue Sharks" pagrindiniam vidurio puolėjui Artūrui Bielskui bus nelengva stabdyti fiziškai labai galingą varžovą. Taip pat "LIDL Lietuva" turi nemažą ūgio pranašumą ir kova dėl atšokusių kamuolių gali tapti vienu pagrindiniu serijos baigtį lemsiančiu veiksniu. "Blue Sharks" gretose pirmuoju smuiku turėtų griežti veržlusis Tomas Minkevičius. Šio krepšininko gynyba, greičiausiai, teks mobiliems "LIDL Lietuva" aukštaūgiams - Tautvydui Kairiui ir Vytautui Malinauskui. Abi ekipos demonstruoja kietą fizinį krepšinį, todėl nemažai kas priklausys ir nuo to, kuris klubas sugebės varžovams duoti stipresnį fizinį atkirtį. "Blue Sharks" sezono metu buvo geriausiai puolanti lygos komanda, o "LIDL Lietuva" - antroji pagal mažiausiai praleistų į savo krepšį taškų skaičių. "LIDL Lietuva" ekipai koją pakišti gali nervai. Gana dažnai į teisėjų veiksmus apeliuojanti komanda technines pražangas vidutiniškai renka dažniau, nei kas antras rungtynes, ir pagal šį rodiklį lyderiauja visoje lygoje. "Blue Sharks" komanda tikrai turi galimybių žengti toliau, tačiau tam reikės labai kruopštaus trenerio Gaudento Puškoriaus pasirengimo, deramo į rungtynes susirinkimo ir trupučio sėkmės.
  

"Sudervė Team" ( 49 % ) - "Logistai" ( 51% )  

Jau praėjusio sezono metu brendo dvikova tarp "Sudervė TEAM" ir "Logistų" 4-os lygos ketvirftinalyje, tačiau tada net ir turėdami didžiulę persvarą po pirmų rungtynių "Sudervė TEAM" aštuntfinalyje sugebėjo ją iššvaistyti ir čempionatą pabaigė aštuntfinalyje. Ketvirtfinalyje nuo tų pačių "Naudingų" nukentėjo ir "Logistai". Kas neįvyko praėjusiame sezone - įvyks dabar. Abi ekipos pasiekė ketvirtfinalį ir viena iš jų tikrai pateks tarp keturių stipriausių lygos komandų. "Logistai" neabejotinai bandys naudotis fizine jėga ir taip palaužti truputį stipresnius varžovus. "Sudervė TEAM", greičiausiai, pergalės bandys siekti dažna rotacija, varžovų varginimu ir savo lyderių pastangomis. Daugiausiai iš suderviškių iniciatyvos imtis turėtų Aleksandr Lipnevič, František Subatovič ir Zbignev Dunovski. Svarbus po krepšiais bus ir Erikas Augūnas, kurio pagrindinė užduotis bus sumažinti fizinės jėgos skirtumą tarp komandų. Tiesa, pats Erikas neturėtų būti itin pastebimas, kadangi tvirtai sudėti varžovai po krepšiais karaliauti neleis. "Logistų" gretose be abejonės daugiausiai išsiskirs Bogdan Mikšo ir Dariaus Miloševičiaus tandemas, o jiems solidžiai talkins Erikas Guščio, Andžėjus Zmiejauskas, Jevgenij Korvel ir Valdemaras Naruševičius. Abi ekipos turėtų patogiau jaustis namų aikštelėse. "Sudervė TEAM" jau priprato prie Kunigų seminarijos labai mažos arenos ir ne vienas priešininkas pajautė Sudervės miestelio atstovų galią joje. "Logistai" ne pirmą sezoną varžosi irgi gana išskirtinėje Jono Pauliaus mokyklos sporto salėje, prie kurios spėjo labai priprasti, nors praėjusio sezono metu šios arenos namų pranašumas ketvirtfinalyje nepasijautė. Kova turėtų būti viena įdomiausių visame ketvirtfinalyje. Abi komandos labai norės žengti tarp keturių stipriausių klubų. Kas laimės? "Sudervė TEAM" ištvermė ar "Logistų" fizinė jėga? Pamatysime netrukus. 
 

Nors "Blue Sharks" ir nebus poros favoritais, Lukas Vilkončius (su kamuoliu) tiki ekipos sėkme

 

Primename, jog tai tėra spėlionės, kaip pasibaigs vienos ar kitos rungtynės, o pateikiama informacija - tik vieno iš galimų daugybės scenarijų spėjimas. Turite kitokią nuomonę ? Būtinai pasidalinkite ja su mumis !
4 Lyga - savaitės apžvalga: vienas žingsnis iki FINAL-4

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009