5-os lygos finalinio ketverto 2018 apžvalga

2018-04-27

Silpniausiojo diviziono stipriausios komandos netrukus pabaigs sezoną. Liko 4 pretendentai į čempionų titulą, kurie jau netrukus išsiaiškins, kuri komanda yra geriausia. Kviečiame susipažinti su artėjančiu finaliniu ketvertu!

ESO / galimybė tapti čempionais:33%


Nuo pat sezono pradžios visų varžovų favoritais vadinti "ESO" krepšininkai antrojoje sezono pusėje prarado sportinę formą ir gana sunkiai atkeliavo iki finalinio ketverto.Sezoną komanda pabaigė gana netikėtais dviem pralaimėjimais iš eilės. Aštuntfinalyje po labai įtemptų dviejų rungtynių vos trijų taškų persvara pavyko palaužti "Žiedinio raumens" klubą, o ketvirtfinalyje "Krienai" net turėjo paskutinį metimą, kuris galėjo lemti "ESO" klubo eliminavimą. Sėkmė tą kartą nusišypsojo "ESO" - metimas buvo netaiklus. Komanda turėtų gerokai susimąstyti ir į lemiamas kovas žengti su dvigubu užsivedimu. Juk visi labai norės palaužti turnyro favoritus, o psichologiškai varžovai jausis gerokai lengviau, kai pamatė, jog "ESO" yra tikrai nugalimi. Niekas net neabejoja, jog visą ekipos puolimą palaikys trys lyderiai: Kęstutis Ingelevičius, Danielius Kudulis ir Algminas Misevičius. Likę krepšininkai yra labai tvirti fiziškai ir fizinė jėga bei protingas krepšinis bus pagrindinis "ESO" klubo privalumas. Puikiai su priešininkais po krepšiais tvarkytis turėtų puikiai fiziškai sudėti: Sergej Jarmuševič, Edgaras Veitengeris, Valentinas Nemcevas ir Vytautas Kunigėlis. Gynėjų grandyje bus labai svarbi ne pirmus metus mėgėjiškame krepšinyje rungtyniaujančio Jono Paulausko patirtis. Pati komanda treniruojasi erdvioje EGO Forte sporto komplekso krepšinio aikštelėje, todėl labai didelė "MRU" arena turėtų būti "ESO" ekipos privalumu. Finalinį ketvertą "ESO" pasiekė būdama rezultatyviausia, mažiausiai taškų praleidžianti, daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekanti, daugiausiai kamuolių perimanti ir taikliausiai dvitaškius metanti ekipa visoje 5-oje lygoje. "ESO" įvardijame kaip nežymius finalinio ketverto favoritus. Pamatysime: gal sudėtinga antroji sezono pusės buvo komandos nesėkmės pranašė, o gal laiku atsiradęs ir sėkmingai pasibaigęs dirgiklis, kuris neleis nė trupučio atsipalaiduoti prieš lemiamas kovas. 

Kęstutis Ingelevičius - rimčiausias pretendentas tapti 5-os lygos finalinio ketverto naudingiausiu žaidėju
 

Pineca / galimybė tapti čempionais: 26% 


"Pineca" klubo istorija buvo visiškai skirtinga nei "ESO". Nuo sezono pradžios niekas jų nelaikė rimtais favoritais laimėti čempionų titulą, tačiau po truputį komanda atskleidė savo potencialą ir dabar jau ne vienas krepšinio mėgėjas būtent šį klubą įvardina kaip pagrindinius favoritus laimėti čempionatą. Komanda startavo atkrintamosiose vos iš 6 pozicijos, tačiau jau pirmajame etape gana netikėtai eliminavo labai solidžiai atrodžiusį ir aukščiausius tikslus kėlusį "Mėgėjų" klubą. "Pineca" pirmauja pagal blokuotus metimus tarp visų komandų, o šio klubo atstovas Mantas Leonavičius pagal blokuotus metimus pirmauja tarp visų žaidėjų. Būtent Mantas ir bus pagrindinis komandos ramstis komandos gynyboje, puolime ir taktikose. Šalia Manto labai grėsmingai atrodo kitas aukštaūgis - Robertas Stanevič. Abu šie tvirtai sudėti vyrukai vaidins labai svarbų vaidmenį komandos žaidime. Gynėjų grandyje nemažas krūvis kris ant Tomo Zajankausko ir Mindaugo Luškevičiaus pečių, o nemažą sukauptą patirtį mėgėjiškame krepšinyje neabejotinai išnaudos Dainius Rudokas. Tikrai sėkmingai į mėgėjiško krepšinio sūkurį įsisuko Lukas, Narkevič, Aleksas Liudvinavičius ir Vaidotas Sadauskas. Dabar ant jų pečių kris labai didelė atsakomybė. Tiesa, tik epizodiškai aikštelėje reguliaraus sezono metu pasirodę Tomas Balčiūnas ir Lukas Belekša savo komandai padėti negalės. Iki finalinio ketverto šis klubas prasibrovė dėka įspūdingos gynybos. Kad gynyba labai gera bus ir finalinio ketverto metu, mes net neabejojame, tačiau iškovoti medaliams bus labai svarbu, kaip krepšininkai atlaikys tokių svarbių rungtynių metų slegiančią psichologinę įtampą bei sugebės užpulti.

Robertas Stanevič turėtų būti rimčiausias Manto Leonavičiaus pagalbininkas lemiamų dvikovų metu

Peace 2 / galimybė tapti čempionais: 23%


Nors ši komanda viso sezono metu buvo nuvertinama dėl savo ribotų galimybių puolime, krepšininkai sugebėjo įrodyti, jog į finalinį ketvertą galima prasibrauti ir dėka labai geros gynybos. "Peace 2" patekimas į šį finalinį ketvertą buvo gana netikėtas, kadangi atkrintamosiose jų laukė du labai galingi varžovai. Aštuntfinalyje vos ne vos pavyko palaužti geriausio 5-os lygos žaidėjo, Dariaus Juciaus, vedamą "Na pabandom" klubą, o ketvirtfinalyje "Peace 2" savo gniaužtuose supančiojo galingą "Perkūno Oželių" klubą, kurie buvo laikyti vienais iš viso turnyro favoritų. Komandą į priekį veda lengvasis krašto puolėjas Karolis Jatulis, kuriam kuo puikiausiai talkina aukštaūgis Laimonas Juška. Įžaidėjo pozicijoje puikiai visą žaidimą styguoja Marius Indriūnas, o emociškai komandą užveda ir puikiai varžovų lyderius uždengti gali Marius Juška. Taip pat nederėtų pamiršti brandų žaidimą šį sezoną demonstruojančių Ignoto Šidlausko ir legionieriaus iš Ispanijos Antonio Jose Navarro Carrilo. Pirmuosius žingsnius mėgėjiškame krepšinyje deda Lukas Kupčinskas, Matas Linkevičius ir Martinas Vysockis. Šie vyrukai įspūdingo nieko nepademonstravo, tačiau, jeigu nenustos tobulėti, dar daug apie juos ateityje galėsime išgirsti. Galime net neabejoti, jog aikštelėje "Peace - 2" kolektyvą pamatysime atiduodanti visas jėgas gynybai. Jeigu komandai dar nusišypsos šiek tiek sėkmės ir puolime, žaidėjai galėtų tikėtis ir kurios nors spalvos medalio. 

Karolis Jatulis - "Peace 2" puolimo variklis

KK Luksara / galimybė tapti čempionais:18%


Ilgą sezono dalį daugiau dėmesio emocijoms o ne krepšiniui skyręs "KK Luksara" kolektyvas sezono pabaigoje susikaupė ir tai leido šiam klubui prasibrauti tarp keturių pajėgiausių 5-os lygos ekipų. Klubo smogiamąjį tandemą sudarys Manvydas Statauskas ir Mindaugas Capas. Gynėjų grandyje didžiausia atsakomybė kris ant puikų sezoną rungtyniavusio Igor Orlov pečių, kuriam gerokai pagelbėti turėtų blankiau rungtyniavę, tačiau ne ką mažiau pavojingi: Aurelijus Bezakavičius ir Vaclovas Greičius. Savo žodį lemiamomis akimirkomis tarti gali ir puikūs snaiperiai: Karolis Zlatkauskas ir Andrius Gižas. Pavojingi gali būti ir Tomas Kairis, Dovydas Šlapelis ir Marius Litvinas. Išvardintas būrys žaidėjų parodo, kokią plačią ir galingą rotaciją turi šis klubas. Teisingas savo privalumų išnaudojimas gali leisti šiai ekipai pasipuošti medaliais, o gal net ir tapti čempionais. Komanda nepralaimėjo 11 rungtynių iš eilės, o tai parodo, jog klubas palaiko labai neblogą sportinę formą. Tiesa, sezono metu nemažu privalumu buvo nedidelė Radvilų gimnazijos namų arena. Finalai dabar vyks didžiuliame MRU sporto komplekse. Ar tai nesutrukdys komandai pratęsti pergalingos serijos?  Bet kokiu atveju komandos įkūrėjas Mantas Zlatkauskas turėtų būti patenkintas šio sezono krepšininkų pasirodymu. Komanda pirmą kartą per klubo istoriją pasiekė finalinį ketvertą, kuriame turės galimybę parodyti visą savo galią. 

Igor Orlov šį sezoną demonstravo įspūdingą krepšinį. 

Arnas Dubra ("Krienai"): 


Pusfinalis nr. 1. 
Abi labai geros komandos ir tikiu kad bet kurias kitas sezono varžybas nugalėtų "ESO", bet ne šiandien.  Manau vienintelis kuris gali žaisti V lygoje prieš Ingelevičių yra Mantas Leonavičius.  Abu protingi, korektiški, profesionalūs, žaidėjai su kuriais norisi žaisti, bet taškus ant "i" dės - "Pineca" zoninė gynyba arba viską ištrauks Kudulis. Mano spėjimas: + 8 "Pineca".
Pusfinalis nr. 2.  
Nesu matęs kaip lošia "Peace - 2", bet, žiūrint į rezultatus, akivaizdu, kad turi labai gerą charakterį laimėti V lygą, bet .sezono metu tikrai negalvojau, kad "Luksara" apskritai pradės žaisti kažką normalaus, vertinant juos ir iš emocinės pusės. Džiugu, kad klydau, nes komanda susikaupė, įjungė greičius, protą ir atsakomybę ir "vuolia" - Finalinis ketvertas. Visgi manau, kad laimės bičai, kuriems nereikia šitose rungtynėse sekmės - "Peace II" + 12 

Giedrius Judickas ("4fun"):


V lygos favoritai bus "ESO" krepšininkai. Komanda atrodo ganėtinai stipri šiame lygyje, tad vieninteliai aukso medaliai turėtų juos tenkinti, kitas rezultatas būtų kaip nesėkmė šiai komandai. Stipriosios pusės būtų kieta gynyba, masės ir fizinės jėgos pranašumas, taip pat ilgas atsarginių suolelis. Komandos lyderiai: K. Ingelevičius, D. Kudulis ir A Misevičius. Didžiausia pasipriešinimą jiem finale suteikti gali "Peace 2" kolektyvas. Komanda stebina puikiu ir darniu komandiniu žaidimu, kuriame galima pamatyti ir kibią bei tvirtą komandinę gynybą bei nemažai greitų atakų, kuriomis stengiamasi užklupti nepasiruošusius tam varžovus. Komanda turi aiškiai išreikštus lyderius, tačiau retkarčiais iššauna ir kuris nors kitas rotacijos žaidėjas. Lyderiai: K. Jatulis, broliai Juškos, žaidimo vadžias laikantis M. Indriūnas. "Pinecos" komandai ne itin pasisekė su pusfinalio varžovu, tačiau įveikus šį varžovą šansai tapti čempionais labai išaugtų. Komanda turi labai galingus, aukštus ir tvirtus aukštaūgius, kurie atlieka visą sunkųjį darbą, atkovoja daug kamuolių ir kartoja netaiklius savo metimus. Nusimato kieta, fizinė kova pusfinalyje, kurios nugalėta lems darnesnis komandos žaidimas ir šaltesnis protas priimant sprendimus. Komandos lyderiai: T. Balčiūnas, M. Leonavičius, R. Stanevič, L. Beleška, P. Vasylius. "Luksara" tai komanda, kuri pamažu žingsnis po žingsnio atkeliavo iki finalinio ketverto, tačiau iš jų to tikėtis buvo ganėtinai sudėtinga, nes pakeliui link to ši komanda pašalino gana grėsmingą varžovą. Komanda neturi labai daug stiprių individualiai žaidėjų, tačiau ganėtinai ilgas tarpusavio susižaidimas ir dažnos treniruotės leidžia pasiekti tokių rezultatų. Tarp komandos lyderių galima būtų išskirti M. Statauską ir I. Orlov. Nusimato atkakli ir ganėtinai graži akiai komandinio žaidimo propaguotojų dvikova pusfinalyje, tad sirgaliai turėtų išvysti daug rezultatyvių perdavimų ir pilnai išpildytų derinukų, jei tik komandas nekaustys papildoma svarbių rungtynių įtampa. Finaliniame ketverte triumfuoti turėtų komanda, kuri labiau orentuosis į gynybą, o ne į puolimą, tad rezultatyvių dvikovų pusfinaliuose išvysti nederėtų. Taip pat labai svarbu bus išlaikyti šaltą protą ir nepasimesti po blogesnės atkarpos, o susikaupus žaisti atkakliai savąjį žaidimą. Labiausiai intriguoja ar "ESO" komandai pavyks pasidabinti aukso medaliais apie kuriuos jie jau svajoja nuo grupių etapo. 

Paulius Zapolskas ("Suppleo"): 


Manau, kad "ESO" turėtų pirmajame ketverte laimėti, nebent "Pineca" ekipai pavyktų visiškai sustabdyti Kęstutį Ingelevičių. Antroje poroje galimybės gana lygios. "KK Luksara" pasikliauja daugiausiai savo lyderiu Manvydu Statausku bei mėgsta greitą krepšinį. Jeigu "Peace 2" pakris tritaškiai ir pavyks uždengti Manvydą Statauską, "Peace 2" tada turės triuputį daugiau šansų. 

Lukas Vaitkus ("Perkūno Oželiai"): 


Manau, kad favoritai - "ESO". Deja nesusitikom sezone su jais,tikėjomės susitikti finale,gaila iškritom,bet pagal rezultatus ir kitų komandų komentarus,sprendžiu, kad jie yra pagrindiniai pretendentai laimėt V lygą. Pusfinalio poroje "Peace-2" - "KK Luksara" galvoju bus kova taškas į tašką: abi komandos priklausomos nuo lyderių, bus įdomi kova tarp K. Jatulio ir M. Statausko. Aišku, rungtynės bus vienos tiek pusfinalyje,tiek finale ir visko tokiuose finalo ketvertuose būna. Užeis vienai komandai juoda diena, kitai atvirkščiai ir favoritų etiketė nepadės. Išskirčiau krepšininkus, kurie prieš mus darė daugiausiai žalos: Karolis Jatulis ("Peace-2"), Manvydas Statauskas ("KK Luksara"). "Pinecos" lyderiai abi varžybas prieš mus neatvyko,bet pagal statistiką atrodo solidžiai Robert Stanevič bei Mantas Leonavičius. "ESO" žaidėjų išskirt negaliu, kadangi nesam žaidę, bet pagal statistiką matosi, kad žaidimas remtas trimis žaidėjais. Labiausiai lemiantys faktoriai tokiose rungtynėse nusiteikimas,komandinė dvasia ir šaltas protas.

Rungtynių tvarkaraštis: 


2018.04.28d. (šeštadienis)
13:00h.: 5 Lyga pusfinalis „Pineca“ – „ESO“;
15:00h.: 5 Lyga pusfinalis „Peace II“ – „KK Luksara“;

2018.05.01d. (antradienis)
14:00h.: 5 Lyga dėl 3 vietos;
16:00h.: 5 Lyga FINALAS;

5-os lygos finalinio ketverto 2018 apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009