1 lygos finalinis ketvertas: ekspertų pamąstymai

2018-04-26

Aukščiausio lygio krepšinio mėgėjų laukiamiausias renginys jau visai čia pat, tad paprašėme keturių mėgėjiško krepšinio ekspertų pasidalinti mintimis apie ateinantį turnyrą. Vietomis nuomonės sutapo, vietomis - išsiskyrė. Kviečiame pasiskaityti patiems!

Genadijus Kuliominas ("Ugniagesys - Sporticus.lt"):


Manau, jog į šį finalinį ketvertą pateko visos komandos, kurios to daugiausiai nusipelnė. Eilinį kartą ketveriukėje galime matyti praėjusių dviejų metų čempionus - "Electrolux". Manau, ši komanda ir šiame sezone bus finalinio ketverto favoritai. "Electrolux" drauge rungtyniauja jau 3 sezoną, o gal net ir daugiau bei turi tris NKL krepšininkus. Sukaupta NKL patirtis žaidėjams duos labai daug. Ženkliai aukštesniame lygmenyje patobulėjo Ignas Lukošius. Šis centras geriau skaito žaidimą, nešoka ant menkiausio pagąsdinimo. Po krepšiu gynyboje šis žaidėjas yra labai didelė jėga. Dauguma varžovų, tiesiog, bijo veržtis po krepšiu ir mėto iš toliau, nes bijo gauti "stogą" nuo Igno. O pakeisti kažką yra labai sunku ir mūsų komanda ketvirtfinalyje su tuo labai nemaloniai susidūrė. Labai man nepatiko "Electrolux" zoninės gynybos sistema, kai apačioje ginasi trys žaidėjai ir Ignas Lukošius būna praktiškai visą laiką baudos aikštelėje. Jeigu varžovai nepataiko iš toli, laimėti šansai pasidaro labai menki. Apie tai turėtų pagalvoti ir būsimi "Electrolux" varžovai. Kitas komandos lyderis Laurynas Kirlys irgi žaidžia daug brandžiau. Matosi, jog griežta tvarka "Ežerūno" klube įvedė šiek tiek disciplinos į šio krepšininko žaidimą. Dabar jis nemeta nelogiškų metimų puolime, daugiau veržiasi ir žaidžia "pick and roll" su Ignu Lukošiumi. Antri realūs pretendentai į čempionų titulą yra "KK Riešė". Šioje komandoje žaidžia daug man gerai pažįstamų krepšininkų. Jų sudėtis tikrai yra gera, ypač, talentinga puolime, tačiau koją gali pakišti problemos gynyboje, kurių yra tikrai gana nemažai. Dalis "Riešės" krepšininkų nemėgsta sunkaus darbo gynyboje ir tai gali jiems pakišti koją. Taip pat manau, nemažai šio klubo žaidėjų šiuo metu yra labai prastoje sportinėje formoje. Vienoje įdomiausių mikro dvikovų Gediminas Povilauskas tikrai nebus kaip visada dominuojantis, kai susigrums su Ignu Lukošiumi. Gynyboje 1x1 Ignas Lukošius Gediminui Povilauskui duos pakanakami neblogą atsaką. Manau, šis pusfinalis bus labai įdomus, gal net jį galima būtų pavadinti finalu. Sakykime, kad "KK Riešės" klubui labai nepasisekė tapti reguliaraus sezono nugalėtojais ir jau pusfinalyje gauti patį rimčiausią varžovą. Puikiai visi žinome kaip visos už finalinio ketverto ribų likusios komandos stengėsi išvengti ketvirtfinalyje dvikovos su "Electrolux".
Kitame pusfinalyje mane nustebino "VRM" kolektyvas, kurių prieš prasidedant sezonui net nelaikiau realiais pretendentais patekti į finalinį ketvertą. Tiesa, jie visą čempionatą gana neblogai rinkosi į rungtynes ir gana neblogai atrodė. Ši komanda ir gali būti tamsiuoju finalinio ketverto arkliuku, nes jie turi pakankamai žaidimo aukščiausiame lygmenyje patirties, taip pat gali pasigirti geru vidurio puolėju ir vienu geriausių įžaidėjų lygoje, o tia yra dvi kertinės pozicijos. Be to šiame klube yra ir dar būrelis gana gerų krepšininkų, tačiau trūksta rimtesnio atsarginių žaidėjų suolelio. 
"Austa" drauge rungtyniauja nemažai metų. Šio klubo žaidimas daugiausiai priklauso nuo Justo Šukelio, kuris gali vienas komandą atvesti į pergalę, tačiau tuo pačiu per daug užsižaidęs gali ekipą nutempti į dugną. Startinis penketukas "KK Austa" komandoje yra labai geras, tačiau atsarginis žaidėjų suolelis yra ganėtinai silpnas. Pastarąjį trūkumą ekipai pavyksta kompensuoti su dideliu noru ir užsivedimu. To gali pakakti vieneriose rungtynėse. Jie, aišku, turi nemažai rezervų. Vytautas Saulevičius gali tikrai daug geriau rungtyniauti, nei kad jis tą darė reguliaraus sezono metu. Taip pat yra du įžaidėjai, kurie labai sėkmingai gali organizuoti tvarkingą komandos žaidimą. Bendra paėmus, turėtų būti labai geras finalinis ketvertas. Aš pats pasistengsiu rasti laiko ir apsilankyti visose keturiose rungtynėse. 

 

Raimundas Kalesnykas (MRU):


Iš tiesų laukia labai įdomus ir sunkiai nuspėjamas Final 4. Į šį finalo ketvertą pateko tos komandos, kurios vertos būti čia ir nematau jokių netikėtumų, nes kiekviena komanda turi savo braižą, savitą žaidimų stilių ir skirtingą patirtį.
Pirmojo pusfinalio favoritais vis dėl to įvardyčiau "KK Riešės" klubą, kuris yra labiau susižaidęs, turi labai gerą įžaidėją, metikus, žaidžia drausmingai ir patikimai, nors jiems bus sunku atstovėti prieš "Elektorlux'o" trijulę, žaidžiančią NKL. Bet favoritai bus "KK Riešė". Kito pusfinalio favoritais laikyčiau "VRM", turinčią solidžius ir tokių varžybų patirtį turinčius žaidėjus, nors "KK Austa" tikrai bus sunkiai įkandamas riešutėlis "VRM" ekipai, bet ji pasinaudos fizine jėga ir laimės.  Finale turėtų žaisti "VRM" ir "KK Riešė", o šį turnyrą laimės "KK Riešė", kuri turi ilgą lygiaverčių žaidėjų atsarginį suolelį.
Kiekviena komanda turi savo lyderius su kuriais ir temps varžybas, "KK Riešėje" išskirčiau Dominyką Gružinską (labai geras įžaidėjas, greitas atletiškas, protingai valdo komandą), Gediminą Povilauską ir Dominyką Palšį, "Elektrolux'e" - Lauryną Kirlį ir Igną Lukošių, turbūt sunkiausiai sustabdomas tandemas lygoje, "Austa" - Justas Šukelis, kuris demonstruoja įspūdingą žaidimą paskutiniu metu, o "VRM" - Lauryną Jacevičių ir Rolandą Matulį, kurie turi LKL varžybų patirties, bei reikia prijungti atletišką Ernestą Ambroševą.(red. past. Ernestas Ambroševas, greičiausiai, dėl traumos finalinį ketvertą praleis). 
Kaip ir kiekviename Final 4, nugalėtojus lems komandos ir žaidėjų nusiteikimas tokioms varžyboms, noras laimėti, komandos psichologija ir tokių varžybų patirtis, nes visos komandos yra apylygės. O laimės ta komanda, kurios treneris nepatingės, atliks namų darbus ir paruoš komandą kovai.
Labiausiai šiame finaliniame ketverte intriguoja įdomi ir iki paskutinės minutės vykstanti atkakli kova, azartiškas ir techniškas žaidimas, profesionalūs teisėjai, kurie negadintų šventės nei komandoms, nei sirgaliams.  Tikiu, kad VKL suorganizuos krepšinio  įspūdingą šventę, kuri patiks visai VKL bendruomenei. O VKL vadovybei norėčiau pasakyti AČIŪ už puikų sezoną, gerą krepšinio varžybų organizaciją, krepšinio mėgėjų bendruomenės sutelkimą ir linkiu kuo didžiausios sėkmės plėtoti savo iškeltas idėjas ateityje, o mes būsime kartu su Jumis!!!


Jonas Staniulis (Če-Čėnija):


Mūsų laukia labai įdomus finalinis ketvertas, kuriame susirungs keturios savaip  čempionų titulo vertos komandos. 
"KK Riešė" nepaliko niekam vilčių reguliariajame sezone, kurį laimėjo net su techniniu pralaimėjimu. "Electrolux" porą sezonų iš eilės tapo 1-os lygos čempionais, ši komanda sugeba nesutrikti ir pačiose sudėtingiausiose situacijose. "VRM" nepabūgo būrio jaunesnių ekipų ir labai sėkmingai metė jiems iššūkį. "KK Austa" pademonstravo didelį atkaklumą, kuris juos atvedė pat finalinės ketveriukės. 
Visos komandos yra ne tik vertos tapti čempionais, tačiau ir turi nemažas galimybes tai padaryti. Net neabejoju, jog dauguma besidominčių žmonių TOP SPORT lažybose savo santaupas padėtų ant reguliaraus sezono nugalėtojų "KK Riešės" arba du kartus čempionais jau tapusių bei šį sezoną dar daugiau sustiprėjusių - "Electrolux". Visgi man pačiam nuojauta kužda, jog visas prognozes paneigs ir mažą sensaciją sukurs "Vidaus reikalų ministerija". Nors skaičiau, kad komanda neteko svarbaus žaidėjo, tačiau startinis šio klubo penketukas atrodo, išties, labai įspūdingai. Įspūdingi ir kitų komandų branduoliai, tačiau jie tikrai neprilygsta "Vidaus reikalų ministerijos" komandai savo patirtimi. Aišku, "VRM" gali klupti jau pusfinalyje, kuriame dominuos gynyba, kadangi susitiks dvi geriausiai besiginančios lygos komandos. Kiek neramu "VRM" turėtų būti, nes nesenai vykusiame paskutiniame šių dviejų ekipų susitikime labai įtikinamą pergalę šventė "KK Austa". Kita vertus tokį galingą klubą kaip "VRM" palaužti du kartus iš eilės tikrai bus labai sunku. 
Kitame pusfinalyje susitiks geriausią puolimo arsenalą turintys klubai ir laimės ta ekipa, kuriai pavyks pademonstruoti geresnę gynybą. Būtent geležinės gynybos dėka "Electrolux" du sezonus iš eilės sugebėjo prasibrauti iki čempionų titulo. Spėju, bent jau iki finalo prasibrauti šiai ekipai pavyks ir šį kartą. Šis klubas turi kažką tokio, kas juos tiesiog paverčia svarbiausiomis akimirkomis nugalėtojais. Tai yra kovotojų klubas, o kovotojai dažnai geba paneigti sau neigiamas prognozes. Gal "Riešė" turės kiek ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį, kas gali nemažai lemti, tačiau tokių svarbių rungtynių patirties stoka (kaip komandos), greičiausiai, leis kovoti tik dėl 3 vietos. Bet kokiu atveju ta komanda, kuri pralaimės šio pusfinalio susitikimą, greičiausiai, susidurs su didelėmis psichologinėmis problemomis kovoje dėl 3 vietos, kadangi nei vienas žaidėjas net negalvoja apie galimybę varžytis mažajame finale.
Išvada peršasi viena. Šis finalinis ketvertas tikrai bus reto grožio ir nei vienas krepšinio sirgalius nepasigailės, jeigu apsilankys šioje krepšinio šventėje. 


Mindaugas Pukelevičius ("Kolegos - Imperialstone.eu"):


Finalinis ketvertas tikrai bus labai įdomus bei intriguojantis. Vieno favorito negalėčiau išskirti, nes tai tiesiog neįmanoma.
Pirmas pusfinalis: „KK Austa“ ir „VRM“. Prognozuočiau 59% - 41% „Austos“ pergalę. Tai tikrai smagi komanda, bėganti, turinti visose pozicijose tam tinkamus žaidėjus. Labai daug kas priklauso Jų žaidimas pusfinalyje priklausys nuo to, kaip susitvarkys su fiziškai stipresniais ir patirties daugiau turinčiais „VRM“ vyrais. Jų privalumas yra greitis, tas didžiulis noras, iš tikro tai smagi komanda. Problema jiems gali būti tik trumpas atsarginių suolas. Jeigu lyderiai pavargs, tada gali būti sunku išlaikyti tempą. Po krepšiu labai sudėtinga turėtų būti K.Surgėlui, kuris yra kaip ir vienintelis išreikštas aukštas žmogus, žaidžiantis po krepšiu, o žinant, jog „VRM“ komanda pagrįsta pagrinde aukštaūgiais, tai gali būti problema. Apie „VRM“ kalbant man labai įdomu, kaip išeis pasidalinti kamuoliu trims žaidėjams: O.Majerui, G.Ramonui ir L.Jacevičiui. Turint po krepšiu R.Matulį, tikrai turėtų daug problemų tai sukelti „KK Austa“ komandai. Na bet vistiek, likčiau prie savo nuomonės ir atiduočiau pergalę „Austai“.
Antras pusfinalis: „KK Riešė“ ir „Electrolux“. Kaip daug kas sakė, didysis finals įvyks pusfinalyje, ir tai tikrai pagrįsti žodžiai. „Riešė“ visą sezoną visus triuškino, važiavo kaip traukinys ir nuvažiavo. Keli pralaimėjimai patirti tikrai ne dėl meistriškumo, labiau nesusirinkimo į varžybas ar nenoro žaisti. Tai gali būti jų didžiausia problema. Aišku, galima atsiminti praėjusį sezoną, kai „Sporticus“ komanda, paremta pagrindiniais Riešės žaidėjais taip pat sezono metu triuškino visus, tačiau atėjus lemiamoms kovoms subyrėjo. Bet šiemet manau kitaip bus. Treneris Ervinas tikrai sugeba sutvarkyti visus ir sustatyti ten kur reikia. Komanda turi viską, ko reikia laimėt: ir patirties, ir jėgos po krepšiu, ir metikų, ir tarpusavio susižaidimą, nes kartu visi žaidžia ne pirmus metus. Dėl Electrolux yra kiek kitokia situacija. Kaip ir pernai metais, komanda reguliaraus sezono metu nepersistengė, susirinkdavo tikrai nedažnai pilnos sudėties, todėl ir rezultatai buvo ne patys geriausi. Tačiau atėjus lemiamoms kovoms komanda susiima ir sužaidžia taip, kaip turi. Prisiminti verta, jog tai yra dviejų paskutinių metų čempionė. Komanda, taip pat turinti viską, ko reikia pergalei. Vien tas dalykas, jog komanda turi savo sudėtyje 3 NKL žaidėjus, kurie nėra tik statistai savo komandoje NKL, labai daug ką pasako. Įdomiausia bus stebėti, kaip seksis L.Kirliui su I.Lukošium demonstruoti tą patį žaidimą, ką jie demonstravo viso sezono metu, kai ateidavo kartu jau pusfinalyje. Nežymią persvarą, manyčiau, jog laimės „KK Riešė“, bet tikrai labai sunku prognozuoti. Tik manau tai, jog šio pusfinalio laimėtojai ir taps VKL 1 lygos čempionais.
Nenorėčiau kažko labai prognozuoti, tik palinkėt sėkmės ir be traumų visoms komandoms!

1 lygos finalinis ketvertas: ekspertų pamąstymai

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009