Vidaus reikalų ministerija: patyrę ir ambicingi

2018-04-25

Vidaus reikalų ministerija / Galimybė tapti čempionais: 23%

Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai nusprendė įrodyti, jog jie yra patys geriausi krepšininkai ne tik tarp įmonių darbuotojų, tačiau ir tarp visų vilniečių. Tai padaryti lengva nebus, tačiau "VRM" jau pateko tarp keturių geriausių VKL 1-os lygos komandų ir išsvajotam tikslui pasiekti beliko vos dvejos rungtynės. Komandos didžiausia stiprybė yra didžiulė sukaupta patirtis.Vien ką pasako šios ekipos sudėtyje esantis vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšinio lygos žaidėjų - Rolandas Matulis. Prie Rolando pridėkime Lauryną Jacevičių, Otą Majerą bei Gabrielių Ramoną ir gausime įspūdingai galingą ketveriukę. Tiesa, treneriui Vincui Žydeliui galvos skausmu tapo Ernesto Abmorševo trauma. Neoficialiais duomenimis naudingiausias šio sezono "Vidaus reikalų ministerijos" krepšininkas komandai padėti negalės, o jo vietą startiniame penketuke turėtų perimti Andrius Filipovas, kuris drauge Arvydu Dakinevičiumi ir Lauriumi Jablonskiu bandys užpildyti atsivėrusią spragą po krepšiais. Gynėjų grandyje didžiausiu pastiprinimu komandos lyderiams turėtų būti veteranas Artūras Daugulis, kuris galbūt nėra toks staigus ir ištvermingas, kaip kad buvo savo geriausiais laikais, tačiau tikrai ne ką prasčiau mato aikštelę ar gali pataikyti iš toli. Galima spėti, jog iškritus Ernestui Abmorševui "Vidaus reikalų ministerijos" puolimas remsis stipriąja gynėjų grandimi ir tik vienintelis Rolandas Matulis iš aukštaūgių ryšis imtis daugiau iniciatyvos puolime. Tiesa, ši komanda kelią į pergales skinasi ne pelnytais taškais, o geležine gynyba. "VRM" yra visoje 1-oje lygoje mažiausiai taškų į savo krepšį leidžiantis įmesti klubas. Kažkiek optimizmo įkvėpti gali tai, jog vienas šios ekipos puolimo lyderių Otas Majeras 1-oje lygoje pasirodė šį sezoną vos 7 kartus ir iš jų ekipa iškovojo 6 pergales. Tikėtina, jog visi galintys žaisti "VRM" krepšininkai dalyvaus svarbiausiose komandai rungtynėse. Jeigu žaidėjai susirinks, sėkmė lydės ir patirtis padės, Vidaus reikalų ministerijos krepšinio komanda gali nustebinti ne vieną šiai ekipai niūrias prognozes piešiantį skeptiką. 

Artūras Daugulis kils nuo suolo, tačiau bus labai svarbus rotacijos žaidėjas

Įdomūs faktai:

- Arvydas Dakinevičius yra pirmų dviejų Vilniaus krepšinio 1 lygos sezonų  čempionas. Tada jis atstovavo "Stamperija" kolektyvą. 
- Praėjusio sezono metu VKL Įmonių lygoje "Vidaus reikalų ministerija" pasiekė 24 pergales iš tiek pat žaistų rungtynių.
- Komandoje registruotas yra ir Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, tačiau aikštelėje ministras pasirodyti dar nespėjo. 
- "VRM" yra vienintelė komanda iš finalinio ketverto, kuri neturi nei vieno krepšininko Vilniaus krepšinio lygos visų laikų TOP 10 pagal kurią nors statistinę kategoriją. Aukščiausiai pakilęs yra Otas Majeras. Jis užima 11 vietą pagal rezultatyvius perdavimus (833).
- Nei vienam varžovui šį sezoną nepavyko įveikti "Vidaus reikalų ministerijos" daugiau nei vieną kartą.

Vidaus reikalų ministerija: patyrę ir ambicingi

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009