KK Riešė: favoritai iš niekur

2018-04-24

KK Riešė La Birra Pub / galimybė tapti čempionais: 28%


Galingai visą sezoną atrodęs "KK Riešė - La Birra pub" klubas neabejotinai viliasi iškovoti aukso spalvos medalius, nors sezono pradžioje ekipos strategas Ervinas Stankus teigė, kad viso turnyro favoritai yra "Electrolux" krepšininkai. Būtent su šia ekipa "Riešės" lauks pusfinalio dvikova. 
Pagrindinis "KK Riešės" ginklas viso sezono metu buvo sunkiai sustabdomas puolimas. Gerą puolimą kurti padėdavo galinga kova dėl atšokusių kamuolių. Trenerio Ervino Stankaus didžiausias laimėjimas buvo tarpsezoniu į komandą prisiviliotas Gedimino Povilausko ir Deimanto Pavlovskio tandemas. Aplink šiuos du SKM absolventus ir yra statomas visas komandos žaidimas. Gediminas yra vienas fiziškai stipriausių lygos žaidėjų, o jo svarbą išryškina puikus krepšinio suvokimas ir universalus žaidimas. Deimanto privalumas yra tai, jog jis turi labai aukšto lygio atakuojančio gynėjo įgūdžius, tačiau tuo pačiu gali rungtyniauti ir kaip aukščiausios klasės įžaidėjas. Puikų "KK Riešė - La Birra pub" klubo žaidimą atspindi ir įspūdingas bendras Gedimino Povilausko ir Deimanto Pavlovskio 14,6 rezultatyvių perdavimų vidurkis, pagal kurį šiam tandemui nė iš tolo neprilygsta nei vienas kitas VKL 1-os lygos gynėjo ir puolėjo dvejetas.  Grėsmingu žaidėju be abejonės bus Rokas Balbierius, kuris sugebėjo tarpsezoniu gerokai patobulėti. Būtent Rokas pagal vidutinį naudingumą ir yra trečias žaidėjas po Gedimino Povilausko ir Deimanto Pavlovskio. Rokui gynėjų gretose lygiaverčiai padės Dominyko Gružinsko ir Kipro Davidonio tademas. Grėsmingiausiai atrodo lengvojo krašto puolėjo pozicija, kur labai sėkmingai rungtyniauti sekasi lengendinio Vilniaus "Statybos" krepšininko Aurimo Palšio sūnui - Dominykui Palšiui. 24 metų amžiaus snaiperis savo pozicijoje turi gausybę jo lygį atitinkančių žaidėjų. Kuo puikiausiai Dominyką pavaduoti galės Tautvydas Vyšniauskas, Lukas Motiejūnas, Arnas Arlauskas ar net pats Dainius Novickas, kuris sezono metu buvo retas svečias, tačiau šiaip ne taip minimalų rungtynių skaičių sužaisti sugebėjo. Kiek didesnis krūvis turėtų tekti aukštaūgių Gedimino Povilausko ir Lino Beliūno tandemui, kadangi juos tinkamai parotuoti galės vienintelis Karolis Ražukas, nes Povilas Kaminskas nesugebėjo įveikti minimalaus 5 sužaistų rungtynių barjero. Jeigu nors vienas iš šios trijulės neatvyks, komanda susidurs su nemažomis problemomis, tačiau visiems rungtyniaujant treneris Ervinas Stankus tikrai ras kaip tinkamai paskirstyti žaidybinį laiką. Viename šio sezono finale varžovai jau sugebėjo įrodyti, jog pergalei pasiekti reikia išjungti iš žaidimo Deimantą Pavlovskį. Tai padaryti nėra lengva, tačiau tikrai įmanoma. Šių metų kovo 10 dieną Deimantui prametus visus 11 metimu iš žaidimo "Užguosčio" komanda sugebėjo vos ne vos palaužti labai galingą "KK Riešės" kolektyvą. Taip pat prieš sezoną finale "KK Riešė" apmaudžiai nusileido "Tegros" vyrukams. Komanda turi šiek tiek problemų žaidžiant finalus. Šį kartą šiai ekipai finalas yra prognozuojamas jau pusfinalyje. Ar trečias kartas nemeluos? 

Deimantas Pavlovskis sulauks labai daug dėmesio iš varžovų

Įdomūs faktai:


- Komanda turi ilgiausią atsarginių žaidėjų suolelį. 
- Šiame klube žaidžia net 3  iš 4 visų laikų naudingiausių Vilniaus krepšinio lygos žaidėjų: Povilas Kaminskas (1 vieta), Gediminas Povilauskas (2 vieta) ir Deimantas Pavlovskis (4 vieta). 
- Gediminas Povilauskas yra Vilniaus krepšinio lygos vienų rungtynių naudingumo balų rekordininkas - 87, o Deimantas Pavlovskis rekordininkas pagal vieneriose rungtynėse atliktus rezultatyvius perdavimus - 25. 
- Per visą komandos istoriją už šią ekipą daugiausiai rungtynių (39) sužaidė ne kas kitas, o klubo treneris - Ervinas Stankus. 
- Iš visų finaliniame ketverte dalyvausiančių ekipų "KK Riešė" turi solidžiausius komandos rekordus trejose srityse: rezultatyvumas (142), atkovoti kamuoliai (73) ir perimti kamuoliai (27).KK Riešė La Birra Pub 28%
 

KK Riešė: favoritai iš niekur

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009