TOP SPORT Vilniaus krepšinio 3 lygos 1/4 finalų apžvalga

2018-04-19

Vos vienas žingsnis iki geriausiųjų ketveriukės, kurį bandys žengti aštuonios komandos, tačiau tik pusė iš jų savo tikslą pasieks. Kuom ypatingos artėjančios lemiamos kovos, kviečiame pasiskaityti apžvalgoje. 

SK CENTAURAS 30%
SENIEJI TRAKAI 70%

Šį serija įdomi tuom, jog nei vienos rungtynės nevyks Vilniuje, kadangi keliai susikirto dviems kitų miestų komandoms. Tiek Elektrėniškiai, tiek Senųjų Trakų atstovai labai norėtų pagaliau prasibrauti į finalinio ketverto varžybas, kadangi nei vienai ekipai iki šiol pagrindinio sezono metu to padaryti nepavyko. Jeigu "Senųjų Trakų" žygį iki ketvirtfinalio galima buvo nedrąsiai nuspėti, tai "SK Centauras" čia atkeliavo gana sensacingai. "Senieji Trakai" įprastai imasi iniciatyvos nuo pirmųjų rungtynių ir bando priešininkus palaužti iškarto, o "SK Centaurui" pirmieji susitikimai kol kas buvo žvalgybiniai ir visą savo galią šis klubas pademonstruodavo antrose rungtynėse, kai treneris Vidmantas Pupininkas išsianalizuodavo varžovus ir paruošdavo tinkamą taktiką. Šį kartą Vidmantui papuls labai pavojingas varžovas - Marius Pavlovskis. "Senųjų Trakų" strategas irgi pasižymi puikiomis taktikomis ir kruopščiu pasiruošimu. Jis savo pagrindinę komandą jau atvedė į 2-os lygos ketvirtfinalį ir neabejotinai sieks tiek ten, tiek čia prasibrauti į finalinius ketvertus. Kas bežygiuotų tolyn, tikrai bus labai įdomu stebėti Vitalij Podgaiskij ir Pijaus Kiaušo individualias dvikovas prieš gynėjus brolius Bielskius bei patyrusiuosius aukštaūgius Roką Niparavičių bei Algirdą Rakšnį. Ar sugebės "Centauras" padaryti dar vieną sensaciją ir laimėti svarbiausią  savo komandos istorijoje dviejų pergalių seriją, pamatysime jau netrukus. 

TELŠIAI 49%
ATSIPŪTĘ 51%

Ši pora yra vienintelė, kurios abi komandos buvo įvardijamos kaip labai realios pretendentės žaisti finalinio ketverto turnyre. Visgi dabar vienai iš jų turnyras pasibaigs ketvirtfinalyje, o kita pateisins spėjimus ir prasibraus į finalinio ketverto turnyrą. Įdomiausia dvikova nusimato tarp "Atsipūtę" ekipos lyderių Nedo Petniūno ir Deivido Zorūbos bei pagrindinių "Telšių" vedlių į pergales Vytauto Ubarto ir Antano Mikūtos. Visi keturi žaidėjai yra aukštaūgiai todėl turės labai daug tiesioginių dvikovų, o jų baigtis nemaža dalimi lems ir visos serijos nugalėtojus. "Telšių" strategas Simas Pociūnas šį kartą susidurs su įdomiais priešininkais, kadangi "Atsipūtę" klubo gretose žaidžia ne vienas krepšinio treneris ir strategiškai šis klubas yra labai pajėgus. Visgi daugiausiai klubo taktiką turėtų įtakoti Artūras Leščinskas, kuris be taktinių gudrybių priešininkus gali dar nubausti ir tolimų metimų kruša. Lemiamu faktoriumi gali būti ir sportinio krūvio intensyvumas. "Telšiai" šiuo metu rungtyniauja VKL 2 lygoje, VKL 3 lygoje ir VKL Pavasario čempionate, o "Atsipūtusiems" beliko VKL 3 lygos atkrintamosios ir VKL taurės varžybos. Tokie krūviai turėtų būti "Telšiai" ekipos privalumu, tačiau kartais gali pasireikšti ir nuovargis, kuris gali netikėtai pakišti koją. Bet kokiu atveju tai turėtų būti įdomi serija, kurios nugalėtoją nuspėti yra labai sunku. 

RIDIKAS 68%
DAGOS 32%

Jeigu "Ridikas" visada buvo įvertinama, kaip pajėgus klubas ir jo žaidimas ketvirtfinalyje niekam nėra staigmena, tai "Dagos" patekimas tarp aštuonių stipriausių ekipų yra įvardijamas kaip viena didžiausių šio sezono 3-ios lygos sensacijų. Panašiai turėtų būti ir šioje poroje. "Ridiko" lyderis Ignas Vaičys yra šiek tiek aukštesnio meistriškumo už "Dagos" pagrindinį krepšininką - Darių Mockevičių. Gynėjų grandyje įžaidėjo Regimanto Šeštoko ir snaiperio Luko Radžiūno tandemas irgi atrodo pajėgiau nei "Dagos" pagrindinis įžaidėjas Karolis Pladas ir patikimiausias metikas - Mindaugas Lubys. Tiesa, "Ridikas" neturi tokio gero gynyboje vidurio puolėjo kaip Laurynas Bernatavičius, tačiau Viktoras Asačiovas vėlgi yra gerokai pranašesnis puolime. Abi komandos du kartus susirungė su "Marijampoliu". "Dagos" kartą nesunkiai įveikė priešininkus, o kartą patyrė pralaimėjimą po atkaklios kovos, o "Ridikas" abudu kartus šventė lengvas pergales. Galiausiai "Ridikas" jau yra ne kartą žaidęs Vilniaus krepšinio lygos finaliniuose ketvertuose, o "Dagos" klubui tai visiškai nauja patirtis ir tik vieną kartą ši ekipa buvo nužygiavusi iki ketvirtfinalio. Visi argumentai leidžia spėti, jog "Ridikas" švęs lengvą pergalę. Vienintelė intrigą išlaikanti detalė yra ta, jog panašiai neigiamos prognozės buvo "Dagos" ekipai ir šešioliktfinalio kovoje prieš "Thug Life", tačiau tą kartą "Dagos" sugebėjo jas paneigti. 

SKYGYM / EGO FORTE 61%
BC LIEJYKLA 39%

"Sky Gym / Ego Forte" dar aštuntfinalyje besivaržydami su "KK Ambicijos" ekipa, greičiausiai, ruošėsi tvirtam gynybiniam "Versus" barjerui, tačiau Martyno Rakausko puolimo arsenalas ir Tito Šepečio tvirtumas po krepšiais sugebėjo sukurti sensaciją ir padėjo "BC Liejyklai" žengti į ketvirtfinalį, kuriame taip lengva nebus. Gana galingas "Sky Gym - Ego Forte" klubas turėtų turėti priešnuodžių "BC Liejykla" lyderiams. Martyną Rakauską gali sėkmingai bandyti dengti fiziškai stiprūs ir labai mobilūs - Ernestas Varakauskas ir Andrius Birulinas. Po krepšiais Titui Šepečiui ir Andriui Kolesnikovui dominuoti neturėtų leisti Manvydo Statausko ir Andriaus Jaramino tandemas. Gal net kaip tik "Sky Gym - Ego Forte" vyrukai po krepšiais įgytų pranašumą, o ir gynėjų grandys su Viktoru Azarkovu priešakyje pas "SkyGym" atrodo galingiau nei "BC Liejyklos" gynėjai su Dominyku Žalioniu priešaky. Kita vertus "BC Liejykla" jau sugebėjo paneigti vieną labai tvirtą prognozę ir komentaruose apie tai du kartus priminė lygos apžvalgininkams.Deja, dar ir šį kartą dėl prieš tai įvardintų priežasčių "BC Liejykla" nebus šio susitikimo favoritai, tačiau, jeigu ir ketvirtfinalyje "BC Liejykla" pateiks sensaciją, galėsime drąsiai juos įvardinti didesniais ar mažesniais pusfinalio favoritais, prieš ką jiems betektų kovoti. 

TOP SPORT Vilniaus krepšinio 3 lygos 1/4 finalų apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009