5 Lyga - savaitės apžvalga

2018-04-14

VKL V-ojoje Lygoje tęsiasi svarbiausios sezono kovos. Iš čempionatą pradėjusių kolektyvų liko 8 galingiausi, kurie toliau kausis dėl lygos apdovanojimų ir bandys iškovoti aukščiausios prabos medalius bei taures. Dabar nuo FINAL-4 varžybų kiekvieną ekipą jau skiria tik vienas barjeras, todėl kova bus bekompromisinė. Etape žaidžiamos dvejos rungtynės, skaičiuojant taškų skirtumą, todėl vienos iš rungtynių gali net ir pasibaigti lygiosiomis. Kaip ir kiekvieną penktadienį Jus pasitinka VKL V-osios lygos apžvalga, kurioje šį kartą pristatome VKL kolektyvo sudarytas prognozes, ko galima laukti ir tikėtis VKL V-osios lygos ketvirtfinalio PLAY-OFF varžybose. Primename, jog tai tėra tik spėlionės, kaip viena ar kita serija gali pasibaigti. Turite kitokią nuomonę ? Kviečiame ja pasidalinti su mumis !

 

Peace II  ( 47 % ) - Perkūno Oželiai ( 53 % )  
Turnyro aštuntfinalis "Perkūno Oželiams" klostėsi labai sudėtingai. Komanda du kartus susitiko su vos 8 poziciją kitoje grupėje užėmusia "Vilniaus Vilkų" komanda, tačiau sulaukė labai rimto pasipriešinimo. Serijos nugalėtojui išaiškinti prireikė net pratęsimo, po kurio vis dėlto triumfavo stipriausia reguliariojo čempionato "A" pogrupio komanda - "Perkūno Oželiai". Gaila, tačiau visą aštuntfinalio grožį sugadino netoleruotinas "Vilniaus Vilkų" poelgis, kuomet rungtynėms buvo registruotas žaidėjas kito asmens pavarde. Tai pastebėję rungtynių dalyviai informavo lygą, kuri, atlikusi išsamų tyrimą "Vilniaus Vilkų" komandą nubaudė pagal galiojančias taisykles. Skaudu, jog kai kurios komandos pergalių bando siekti pasitelkdamos nešvarias strategijas ir tai VKL pirmenybėse niekuomet nebus toleruojama. Visa laimė, jog teisybė triumfavo ir "Perkūno Oželiai" gali ruoštis ketvirtfinalio etapui. Sėkmingiausiai praeitame etape klube pasirodė Lukas Jurevičius, kuris per abu susitikimus surinko net +57 naudingumo balus. Beveik nėra abejonių, jog šis gynėjas bus viena pagrindinių komandos stipriųjų pusių ir ketvirtfinalyje. Jo komandos draugas Lukas Vaitkus taip pat nusiteikęs kovingai ir norėtų savo sirgaliams padovanoti kelialapį į FINAL-4 varžybas. Po krepšiu ganėtinai užtikrintu žaidimu pasižymi Nedas Leontjevas, kurio laukia įdomi mikro dvikova su "Peace II" aukštaūgiu Laimonu Juška. Puolimą labiausiai mėgstančių krepšininkų grafoje svarbi bus Kajaus Steponavičiaus bei Luko Vaitkaus "Perkūno Oželiai" ir Karolio Jatulio akistata. Gynėjų grandyje "Peace II" neabejotinai į priekį mes Marių Indriūną, kuriam teks susikauti su Luku Jurevičiumi. Abi komandos - panašaus pajėgumo, todėl spėlioti, kuri iš jų yra pajėgesnė yra labai sudėtinga. Neužtikrintas "Perkūno Oželių" žaidimas praeitame PLAY-OFF etape aplygina komandų galimybes. Vienas didžiausių pastarosios komandos minusų - labai prastai metamos baudos. Tikslą pasiekia mažiau, nei kas antras metimas, todėl šį komponentą tiesiog būtina pagerinti, tuo labiau, jog komanda išprovokuoja po 16.1 pražangos prieš varžovus. Jeigu tikėsime, jog praeito etapo bėdos "Perkūno Oželiams" buvo tik dėl nervų debiutiniame PLAY-OFF etape, tuomet galėsime juos įvardinti dvikovos favoritais, tačiau gali nutikti ir taip, jog viską lems keli metimai antrojo susitikimo pabaigoje.
 
KK Luksara  ( 55 % ) - BC Suppleo ( 45 % )  
Šios dvi komandos savo santykius aiškintis ketvirtfinalyje pradėjo anksčiausiai ir jau sužaidė pirmąjį susitikimą. Jo metu "KK Luksara" namuose laimėjo 73 : 61 ir į atsakomąsias rungtynes Grigiškėse vešis 12-os taškų persvarą. Daug tai, ar mažai ? Jeigu seksime "BC Suppleo" rezultatus reguliariame čempionate, ji retai kada pralaimi dviženkliu skirtumu. Kita vertus, toks pranašumas susikrautas tik paskutiniame kėlinyje, kurį "KK Luksara" laimėjo 10-ties taškų skirtumu. Pagaliau komandos sudėtyje sužibėjo Manvydas Statauskas, surinkęs +33 naudingumo balus ir pelnęs 27 taškus. Būtent tokio žaidimo iš šio krepšininko laukėme jau senai ir kai to reikia labiausiai, puolėjas prabilo. Grigiškiečių šansus gyvais išlaikė dar vienas geras rungtynes sužaidęs Šymon Narkevič. Jaunasis ekipos atstovas savo komandoje buvo rezultatyviausias ir dar kartą priminė apie save aukštesniųjų lygų skautams kitam VKL sezonui. Norint revanšuotis "BC Suppleo" vieno žaidėjo pastangų nepakaks. Reiks, jog prieš savo tiesioginį varžovą Manvydą Statauską pagal poziciją aikštelėje revanšuotųsi Tomaš Petrovskij, o prie jo prisijungtų ir dar vienas puolėjas - Edvinas Ščerbukas. Skirtumas nėra didelis, tačiau komandą jau slėgs -12 skaičius ir vien pergalės nebepakaks. "KK Luksara" sau susikūrė istorinę galimybę patekti į FINAL-4, tačiau atsilaikyti Grigiškėse dar reiks velniškai daug jėgų. Vienu pagrindinių "BC Suplleo" kelių į pergalę būtų ne tik minėtų žaidėjų išnaudojimas, tačiau ir geresnė kova dėl atšokusių kamuolių. Pirmoje akistatoje grigiškiečiai "lentą" pralaimėjo net 36:50, todėl nieko keisto, jog varžovai sulaukė daug antrųjų šansų ir jais puikiai pasinaudojo. Tikėtina, jog serijos favoritais dabar nežymia persvara tampa "KK Luksara", tačiau Girgiškių komanda dės visas pastangas, jog šias prognozes pakeistų savo naudai.

 

Ketvirtfinalyje pamatysime, ar "Perkūno Oželiai" jau pribrendo FINAL-4 varžyboms

 

Sėkmės Džentelmenai  ( 54 % ) - Pineca ( 46 % )  
Šių dviejų komandų tarpusavio keliai jau buvo susikirte reguliariame čempionate. Tuomet komandos pasidalino po pergalę: 69 : 63 pajėgesni buvo "Sėkmės Džentelmenai", o "Pineca" atsirevanšavo 44 : 42. Tačiau dabar - jau visai kitas etapas ir nauja istorija. Praeitame PLAY-OFF raunde "Sėkmės Džentelmenai" nepasigailėjo "Egzistencinių Klausimų" vyrukų ir nugalėjo juos kas kartą į savo krepšį praleisdami tik po 61 tašką. Puolime šie vyrai užima solidžią 2 poziciją visoje lygoje, kas kartą rinkdami po 66.7 taško per dvikovą. Tokiu solidžiu rezultatu jų varžovai iš "Pinecos" pasigirti negali. Nors "Sėkmės Džentelmenų" lyderiu yra Svajūnas Akstinas, prieš tai vykusiose rungtynėse puikiai save realizavo Artūras Povilas Kučevskij, buvęs rezultatyviausiu ekipos žaidėju. Šie du vyrukai ir bus kertiniai ketvirtfinalio serijoje. Jiems iššūkį stengsis mesti Manto Leonavičiaus, Roberto Stanevič bei Tomo Zajankausko tercetas. "Pineca" nustebino nemažą dalį krepšinio gerbėjų, praeitame etape iš tolimesnės kovos eliminuodami "Mėgėjų" kolektyvą, tačiau "Sėkmės Džentelmenų" barjeras šį kartą komandai jau gali būti pernelyg aukštas. Nemažai vaidmens suvaidinti gali ir panašių svarbių dvikovų stoka. Savo namų arena Trakų sporto salę pasirinkusi "Pineca" neturės aikštelės pranašumo ir tai gali būti dar vienas varžovų pliusas. Dvitaškius komandos meta labai panašiu taiklumu, tuo tarpu tritaškiais savo priešininkų nestebina nė viena iš jų. Labiausiai tikėtina, jog "Sėkmės Džentelmenams" padėti turėtų greitesnis krepšinis ir nežymi individualaus meistriškumo persvara, tačiau tai dar reiks įrodyti krepšinio aikštelėje. 
 
ESO  ( 57 % ) - BC Krienai ( 43 % )  
Nors ir yra mėgėjiško krepšinio debiutantai, "ESO" vyrai labai solidžiai pradėjo čempionatą. Pergalės dideliais skirtumais kalbėjo apie tai, jog klubas bus vienas realiausių kandidatų į pirmas pozicijas lygoje. Ši nuostata nepakito, tačiau laikui bėgant pergalingi skirtumai mažėjo, kol galiausiai pirmame PLAY-OFF etape klubui net iškilo labai rimtų nenumatytų sunkumų kaunantis prieš vos 8 reitingą savo pogrupyje turėjusią "Žiedinio Raumens" komandą. Antrame susitikime pergalę net šventė žemesnę poziciją užėmę varžovai, o bendra "ESO" persvara serijoje tebuvo 4 taškai. Turint omenyje, jog jų varžovas dabar - "BC Krienų" klubas, turėtumėme pamatyti labai įdomią kovą. "BC Krienai" čempionatą taip pat pradėjo sėkmingai, tačiau reguliariojo čempionato finiše netikėtai ėmė klupinėti. Tiesa, praeitą PLAY-OFF etapą, skirtingai, nei jų priešininkai. "Krienai" įveikė be jokių nuostolių. Komanda abu kartus sutriuškino "Agentai 007" vyrus ir dabar atsidūrė tarp 8 pajėgiausių lygos klubų. Intrigą kaitina ir tas faktas, jog komandos tarpusavyje dar nebuvo susitikę. "ESO" - geriausiai lygoje puolanti komanda, renkanti po 67.4 taško per rungtynes ir tai, be jokios abejonės, yra didelis jų privalumas. Kęstutis Ingelevičius, Danielius Kudulis ir Algminas Misevičius yra tas trejetukas, kuris komandą į pergales atvedė jau ne vienoje akistatoje. Kiek silpnesnė komanda yra metant iš tritaškio zonos, nes pataiko tik kas penktą savo tolimą bandymą. Tačiau čia "BC Krienai" taip pat pranašumo neturi. VKM sporto salėje rungtyniaujantis klubas geriau už "ESO" kovoja po krepšiu, tad gali susikurti kelias dėkingesnes pakartotinas progas taškams pelnyti. Lyderiais ekipoje veikiausiai bus Petras Gerasimenko, Marius Lipnickas ir patyręs Jonas Kabelka. Iš vienos pusės net gaila, jog abiejų stiprių komandų keliai susitiko jau ketvirtfinalyje ir jam pasibaigus vienas iš klubų galimybių kautis dėl medalių nebeturės. Kita vertus, seriją laimėjusi komanda bus eliminavusi labai rimtą kandidatą ne tik į medalius, tačiau ir į nugalėtojo titulą visoje lygoje. 

 

Kęstutis Ingelevičius (su kamuoliu) - vienas "ESO" ekipos lyderių

 
Primename, jog tai tėra spėlionės, kaip pasibaigs vienos ar kitos rungtynės, o pateikiama informacija - tik vieno iš galimų daugybės scenarijų spėjimas. Turite kitokią nuomonę ? Būtinai pasidalinkite ja su mumis !
5 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009