4 Lyga - savaitės apžvalga

2018-04-12

Tęsiasi TOP SPORT - VKL IV-osios Lygos maksimalių išbandymų metas. Sėkmingai pirmąjį PLAY-OFF barjerą įveikė 16 stipriausių šio pajėgumo diviziono komandų, tad dabar liko perpus mažiau pretendentų į aukščiausias pozicijas. Dabartinis etapas - čempionato aštuntfinalis (1/8 finalo), kuriame žaidžiamos dvejos rungtynės iš taškų skirtumo. Toliau žygiuoja komanda, kuri susumavus dviejų mačų rezultatą turės teigiamą taškų balansą. Kelios poros savo serijas jau pradėjo ir tai padarė labai atkakliomis dvikovomis. Tuo tarpu mes skubame paspėlioti, kurių klubų šansai žengti dar vieną žingsnį medalių link yra realesni.

 

Svajonių Turintys ( 22 % ) - SK Skaidiškės ( 78 % )   

Šios ekipos jau du kartus tarpusavyje susitiko ir abudu kartus dominavo "SK Skaidiškių" vyrukai su Dariumi Juciu priešaky. Galingas vidurio puolėjas buvo nesulaikomas ir vidutiniškai per abu susitikimus rinko net 38,5 naudingumo balo. Jeigu "Svajonių turintys" nori išlaikyti šioje serijoje intrigą, jie pirmiausia turėtų sugalvoti, kaip maksimaliai pristabdyti galingąjį Skaidiškių miestelio atstovų vidurio puolėją. 5-oje lygoje tai padaryti pavyko "Peace 2" kolektyvui, kas ir lėmė šios ekipos kelionę į ketvirtfinalį. "Svajonių turintiems" Dariaus pristabdymas gerokai palengvins situaciją, tačiau to neužteks. Po krepšiais "SK Skaidiškės" dar turi jaunąjį talentą Roką Lukoševičių, kuris irgi yra labai pavojingas bet kuriam varžovui. Gynėjai labai sunkiai turės dirbti su Dominyku Zapolsku, kuris puikiai valdo visą skaidiškiečių žaidimą, o sportinės formos dar neprarado ir snaiperis Marius Bukauskas. Tiesa, "SK Skaidiškių" gretose rungtyniauti, kol nesusimokėjo nuobaudų, negali Tomas Kitkovskij ir broliai dvyniai Brendonas bei Artūras Rimavičiai. Visi trys žaidėjai gali žaisti labai naudingai, todėl jų negalėjimas padėti savo komandai gali tapti nemenku nuostoliu. Be nuostolių neapsieis ir "Svajonių turintys". Gynėjas Ernestas Zubė išvyko iš Vilniaus ir komandai nebepadės, o puolėjas Rolandas Repšys intensyviai ruošiasi dviračių sporto varžyboms ir taip pat komandai padėti negalės. Komandą svajonės link tempti turėtų Galminas Mačiulis, Džiugas Paškevičius ir Ernestas Monginas. Ne ką prasčiau atrodantiems Valdui Jonavičiui ir Liutaurui Pabrinkiui solidžiai sužaisti bus sunku vien dėl galingos varžovų priekinės linijos. Lemiamų kovų metas prasidėjo, todėl nei viena komanda nenorės nusileisti. Sensacijos visada įmanomos, tačiau šioje poroje "SK Skaidiškės" yra ryškūs favoritai.
 
X komanda ( 48 % ) - Karolinos Boulingas / Kegliai.lt ( 52 % )
 
Dvi brandžiai reguliaraus sezono metu atrodžiusios ekipos surėmė ginklus 4-os lygos aštuntfinalyje ir ties šiuo etapu vienai žygis turės pasibaigti. Po pirmosios dvikovos vienu tašku arčiau tikslo yra "X komanda". Pirmajame susitikime "Kegliai.lt" nesugebėjo deramai pristabdyti pagrindinių varžovų lyderių trijulės: Andriaus Birulinio, Taumanto Mikaišio ir Aivaro Keršio. "Karolinos boulingo" ekipai pasisekė, jog deficitas po pirmojo susitikimo tėra vos taškas, nes galėjo būti ir kur kas blogiau. Tiesa, Edvinas Urkis pademonstravo, kodėl jis yra laikomas komandos lyderiu ir viso susitikimo metu savo puikiu žaidimu leido komandai nepalūžti. Prieš galingą priešininkų priekinę liniją nesutriko ir patyręs vidurio puolėjas Mantas Bielinskas, tačiau gerokai blankiau sužaidė kitas vidurio puolėjas - Artūras Giedraitis. Puikią gynybą dažniausiai demonstruojanti "X komanda" atsakomajame susitikime jau geriau žinos, į ką koncentruoti žaidimą, todėl "Kegliai.lt" lyderiams bus gerokai sunkiau. Kad žygiuoti tolyn reikės daug brandesnio kitų krepšininkų indėlio. Sėkmingiau rungtyniauti turės Aivaras Martinaitis, Laimonas Juška, Audrius Gurskis, Tomas Laurinavičius ir visi kiti krepšininkai. Jeigu "X komanda" turi tikrai geresnius klubo lyderius, tai "Kegliai.lt" turi gerokai pajėgesnį atsarginių žaidėjų suolelį. Po pirmųjų rungtynių psichologinę persvarą turėtų turėti "X komanda", tačiau "Karolinos boulingo" vairininkas Denisas Oliferas yra išmintingas treneris ir tikrai paruoš gerą planą. Kitas klausimas, ar žaidėjams pavyks jį įgyvendinti? Galiausiai, lemiamą įtaką šioje poroje gali suvaidinti ir sėkmės faktorius.
 

Lewben ( 64 % ) - Ką Vakare ? ( 36 % )

Gana nesunkiai "BKK Vėjas" ekipą eliminavęs "Lewben" klubas susigrums su kovingąja "Ką vakare?" ekipa. Jeigu "Lewben" praėjusiame etape vargo neturėjo, "Ką vakare?" pirmąjį susitikimą namų arenoje pralaimėjo 3 taškais ir į išvykos rungtynes važiavo būdami poros autsaideriais. Kita vertus, intrigos įneša tai, jog šio sezono metu "Ką vakare?" jau buvo du kartus susitikę su "BKK Vėjas" ir abiejuose susitikimuose šventė užtikrintas pergales. "Lewben" didžiausia jėga yra po krepšiais, kur karaliauja: Remigijus Untulis, Pranas Drakšas ir Ovidijus Juonys. Gynėjų grandyje visą žaidimą reguliuoja Vytauto Vičiaus ir Martyno Pelenio tandemas, o veržlusis Mantas Baranauskas yra tartum jungiamoji dalis tarp šių dviejų grandžių. Jeigu Petras Matulaitis ir Andrius Čerepanovas gali sėkmingai susitvarkyti su aukšto meistriškumo priešininkų gynėjais, tai Martynui Matulevičiui ir Martynui Kasteckui pristabdyti dominuojančius priešininkų aukštaūgius su Remigijum Untuliu priešaky bus labai sunku. Šį kartą reikės ir Kazimiero Radzevičiaus bei Luko Taujenio didžiulio indėlio ir sunkaus darbo. Ne kartą mėgėjiško krepšinio užkulsiuose buvo giriama puiki "Ką vakare?" gynyba. Ar ji išties yra tokia įspūdinga, galėsime pamatyti šioje labai "Ką vakare?" klubui nelengvoje aštuntfinalio serijoje.

 
Elektrėnų PGT ( 44 % ) - Litcargus ( 56 % )
Porą kartų sezono metu susitikusios ekipos pasidalino po pergalę. Namie elektrėniškiai sugebėjo reguliaraus sezono metu įveikti "Litcargus" ekipą, o Vilniuje - pralaimėjo. Aštuntfinalis prasidėjo dar vienu susitikimu Elektrėnuose, tačiau "PGT" šį kartą nepavyko iškovoti pergalės. Trapų dviejų taškų pranašumą pasisekė susikrauti Andriaus Kureco ir Aleksandro Karčmit vedamam "Litcargus" klubui. Elektrėniškių neišgelbėjo ir kaip visada puikiai pasirodęs Marius Radvilas. Antrasis susitikimas vyks Vilniuje ir didelį psichologinį pranašumą bei teorines galimybes turėtų turėti "Litcargus", tačiau, ar taip bus išties, nuspėti sunku. Du taškai yra labai trapus pranašumas ir viskas šioje serijoje prasidės iš naujo. Patyręs krepšinio veteranas Marius Radvilas pabandys suburti savo komandą į lemiamą šturmą ir pats savo žaidimu padėti klubui žengti svarbų žingsnį į ketvirtfinalį. Tuo tarpu "Litcargus" treneris Donatas Sauliūnas pasistengs padaryti viską, kad jo auklėtiniai šioje sunkioje kovoje atsilaikytų. Įspūdingų pergalių prie "Litcargus" komandos vairo šį sezoną šio stratego kolekcijoje yra tikrai nemažai, tačiau čempionatas vis dar juda pirmyn ir kiekviena kova tampa vis svarbesne. Vilniaus krepšinio lygos apžvalgininkų nuomonė išsiskiria ir labai sunku spėti, kas šioje poroje žygiuos tolyn. Laukia labai įdomi atsakomoji dvikova tarp šių dviejų klubų Vilniuje.
 

Audrius Gurskis (su kamuoliu) rengia dar vieną "Karolinos Boulingo / kegliai.lt" ataką
 

LIDL Lietuva ( 65 % ) - BC No Semkers II ( 35 % )   

Komandų keliai šiame sezone jau buvo du kartus susikirtę pirmenybių reguliariame čempionate, kuomet ekipos rungtyniavo tame pačiame pogrupyje. Tuomet abu kartus pajėgesni buvo "LIDL Lietuva" vyrai, kurie savo grupėje liko pirmoje pozicijoje. Tiesa, pirmojo rato pergalė buvo gerokai solidesnė, o antrame mače "BC Nol Semkers" dubleriai pralaimėjo tik paskutinėmis sekundėmis. Tai tarytum byloja apie faktą, jos aštuntfinalyje visų taškų ant "i" dėti dar nereiktų. "LIDL Lietuva" iš tiesų startavo šiemet įspūdingai ir yra poros favoritais. Komandos gretose net penki krepšininkai renka po dviženklį taškų skaičių, taip sumoje komandai per dvikovą sukrapštydami po 70.4 taško. Didžiausia ekipos stiprybė - priekinė linija, kurioje karaliauja Edvinas Kundelis bei geriausias ekipos kovotojas "po lenta" - Artūras Besevičius. Jiems solidžiai talkina ir ne itin pavyzdingai rungtynėse besilankęs Laimonas Rasalas. Krepšininkas turi ilgametės žaidybinės mėgėjiškame krepšinyje patirties, tad komandai lemiamu momentu gali būti labai svarbus. "LIDL Lietuva" lenkia savo varžovus net 10-čia atkovojamų kamuolių per dvikovą, kas suteikia tiek pat papildomų progų metimams. Taškais varžovus baudžia ir Tautvydas Kairys. Tiesa, gynėjų tarpe kiek liūdniau, nes lyderiu pagal rezultatyvius perdavimus yra ne kas kitas, o komandos aukštaūgis Artūras Besevičius. Iš gybėjų tik bene vienintelis Vytautas Malinauskas kiek labiau išsiskiria savo statistiniais rodikliais, tad komandai labai reiks atrasti dar bent vieną "mažiuką", kuris galėtų klubą vesti pergalės link. "BC Nol Semkers II" taip pat turi susiformavusį ekipos penketuką, tačiau jo privalumai - kitokie nei priešininkų. Ekipos smogiamoji jėga - gynėjai Aivaras Paukštė bei Gytis Poviliūnas. Nuo to, kaip šiems vyrukams sekasi įžaidinėti kamuolį neretai priklauso ir ekipos rezultatai. Priekinėje linijoje labai sunkios serijos gali tikėtis Mantas Linkevičius bei Medardas Pauliukėnas. Tuo tarpu taškų rinkimo "mašina" greičiausiai bus Lukas Jonkus, žinoma, jei apsilankys komandos rungtynėse. Ne paslaptis, jog viena didžiausių jaunimo ekipos problemų visame sezone buvo prastas rinkimasis į rungtynes, tad nuo to, kaip vaikinai susirinks lemiamoms kovoms tiesiogiai ir priklausys serijos rezultatas. Favoritais tarp šių komandų turėtų būti "LIDL Lietuva", tačiau greitas ir veržlus jaunimas gali pateikti staigmenų.
  
 
Blue Sharks ( 98 % ) - Avedus ( 2 % )
Tai bene vienintelė aštuntfinalio pora, kurioje viskas aišku, praktiškai, jau po pirmųjų rungtynių. Sensacingai praeitame etape iš tolimesnės kovos "Marijampolio II" vyrus eliminavę "Avedus" pirmame susitikime nesugebėjo mesti rimtesnio iššūkio savo varžovams ir pralaimėjo net 77 : 102. Po tokio nokauto tikėtis galima nebent stebuklo, tačiau labai menka tikimybė, jog jis įvyktų. "Blue Sharks" tokį skirtumą susikrovė žaisdami net ne savo namų arenoje, kas byloja apie galingą komandos puolimo arsenalą. Nesustabdomu, kaip ir reikėjo tikėtis, vėl buvo Tomas Minkevičius, šį kartą įmetęs 32 taškus. Lemiamu rungtynėse tapo trečiasis kėlinys, kuriame "Avedus" tiesiog pramiegojo savo varžovus ir paleido juos nepavejamu skirtumu į priekį. Įdomu tai, jog dvikovoje tritaškius taikliau metė "Avedus", tačiau "Blue Sharks" pataikė net 12 tolimų šūvių, kas be jokios abejonės turėjo įtakos galutiniam dvikovos rezultatui. Dar viena iš didelio skirtumo priežasčių - užtikrintai (beveik dvigubai) laimėta "Blue Sharks" kova dėl atšokusių kamuolių. Tuo tarpu "Avedus" sudėtyje tik Remigijus Guiga buvo kiek rezultatyvesnis, sugebėjęs įmesti 18 taškų. Nors komanda ir viršijo savo pelnomų taškų vidurkį, su tokia gynyba, o tiksliau, jos nebuvimu, tikėtis pergalės buvo nerealu. Dabar telieka garbingai susikauti antroje dvikovoje ir kurti planus kitų metų sezonui. Tuo tarpu pagrindine "Blue Sharks" užduotimi veikiausiai bus traumų saugojimąsis ir derinių ketvirtfinaliui šlifavimas.
 
Logistai ( 52 % ) - Bekupė / VezuMalkas.lt ( 48 % )   
Aštuntfinalyje susikirs dar dviejų labai įdomių kolektyvų keliai. Puikiai šiemet rungtyniaujanti "Bekupė / VezuMalkas.lt" bandys pateikti dar vieną siurprizą bei peržengti "Logistų" barjerą. Komandos viena kitos jėgas išbandys pirmą kartą istorijoje, tad be galo smalsu pamatyti, ar veržlus "Bekupės" klubas sugebės pasinaudoti savo resursais. Komandos pagrindinė jėga yra gynėjų linijoje. Čia nuolat varžovus savo reidais gąsdina Vitalijus Versockas bei Laurynas Putna, o ne taip senai prisijungęs Mantas Statauskas komandai prideda stabilumo, kurio lemiamų serijų metu gali labai prireikti. Gaila, tačiau priekinėje linijoje klubas nėra toks stiprus ir čia gerokai nusileis savo varžovams. Antrą vietą pagal atšokusius kamuolius visoje lygoje užimanti "Logistų" komanda dažniausiai puikiai išnaudoja savo lyderį Bogdan Mikšo bei Jevgenij Korvel. Nors tikrasis vidurio puolėjas Valdemaras Naruševičius ir nežaidžia taip, kaip kažkada rungtyniaudavo, jo indėlis į komandos sėkmę taip pat labai svarbus. Kolegai neblogai talkina ir Erik Guščo, kas kartą sugriebdamas bent po 7 atkovotus kamuolius. Tuo tarpu "Bekupės" gretose po krepšiu kiek sėkmingiau žaidžia tik Vitalijus Kamenevas ir Vladimir Beneš. Giedrius Mečkauskas kol kas nuo komandos draugų pagal visus statistinius rodiklius dar atsilieka. Tiesa, susikaupusi "Bekupės" komanda gali nugalėti savo lygoje bet ką, tad serijoje tikrai bus intriga, bet nedidelį pranašumą šį kartą skiriame "Logistų" klubui. Jis gerokai taikliau meta dvitaškius, pataikydamas po 49.91% metimų, tačiau nusileidžia savo priešininkams pagal rezultatyvumą. Bet kuriai iš komandų ketvirtfinalis būtų fantastiškas pasiekimas, todėl abi jos stengsis pasinaudoti atsiradusia puikia galimybe keliauti toliau.
 
 
Sudervė Team ( 57 % ) - Atea ( 43 % )
Vieną didžiausių staigmenų praeitame PLAY-OFF etape pateikė "Atea" komanda. Ji iš tolimesnės kovos eliminavo 2 reitingą visoje lygoje turėjusį "Kočėlo" klubą ir taip pateko tarp 16-os geriausių lygos komandų. Tačiau sakyti, jog "Sudervė Team" klubui labai pasisekė su varžovu - kažin ar galima. Taip, priešininkas nėra tokio kalibro, kaip panevėžiečių ekipa, tačiau tai, jog eliminuoti favoritai, apie klubą pasako labai nemažai. Dar labiau šis rezultatas stebina tuo, jog pats "Atea" klubas toli gražu nepasižymi puikiais statistiniais rodikliais. Dvitaškius komanda meta vos 38.43% taiklumu, o per rungtynes pelno tik po 60.2 taško. Tačiau to pakako nukauti favoritams. Pagrindinę klubo jėgą sudaro keturi žaidėjai: Edvinas Šimkus, Daroslav Bernat, Audrius Karnišauskas bei Linas Stepanauskas. Jie ir turėtų būti pagrindiniu suderviškių taikiniu gynyboje. Pernelyg gera kova po krepšiu "Atea" taip pat nepasižymi, tad "Sudervė Team" atstovas Erikas Augūnas gali būti kertine persona serijoje. Puolime kaip ir visuomet "Sudervė Team" klubą pirmyn vesti turėtų Aleksandr Lipnevič bei František Subatovič. "Atea" atsilieka pagal visus statistinius rodiklius, tačiau tik ne pagal kovingumą. Šito iš komandos - tikrai neatimsi, tad "Sudervė Team" jokiu būdu negali atsipalaiduoti, besijausdama serijos padėtiems šeimininke. Jeigu primame mače "Atea" patirs pralaimėjimą, grįžti į kovą dėl pergalės jiems bus nelengva, tačiau išlaikius apylygį rezultatą galima būtų tikėtis intrigą nukelti paskutinėms serijos sekundėms. Kuri komanda bežengtų toliau, ji jau drąsiai savo sezoną galės vadinti puikiai pasisekusiu.
 

"Atea" vyrai pateikė didžiausią praeito etapo staigmeną eliminuodami "Kočėlą"

 

Primename, jog tai tėra spėlionės, kaip pasibaigs vienos ar kitos rungtynės, o pateikiama informacija - tik vieno iš galimų daugybės scenarijų spėjimas. Turite kitokią nuomonę ? Būtinai pasidalinkite ja su mumis !
4 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009