TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 5 divizionas C grupė

2018-04-13

Gausybės TOP SPORT Pavasario čempionato 2018 dalyvių apžvalga pasiekė finišą. Dėmesio sulaukė visi dalyviai. Buvo puiki proga susipažinti su savo grupės priešininkais ir pasiskaityti apie savo komandą. Paskutiniai susipažinimui - 5-o diviziono pogrupis "C". Įdomaus skaitymo!  

Žali
Gana neblogą galimybę kovoti dėl aukštų pozicijų turės Vilniaus krepšinio lygos naujokai - "Žali". Komandos žaidėjai vieni kitus pažįsta iš senų laikų, todėl turėtų būti labai gerai susižaidę. Būtent brandus komandinis krepšinis ir turėtų būti pagrindinis raktas į pergales. Kas bus komandos lyderiais, pasakyti sunku. Tiek Laimis Gudaitis, tiek Mindaugas Lapėnas, tiek Simonas Zairys, tiek Donatas Danielius, tiek Marius Narmontas, tiek Darius Kazėla, tiek bet kuris kitas šio klubo narys gali puikiai sužaisti ir tapti sėkmę tose rungtynėse lemiančiu faktoriumi. Priešininkams strateguoti prieš šią ekipą bus be galo sunku, o šis klubas tikrai bandys siekti medalių. 

LT 2018
Vienais didžiausių visos lygos favoritų turėtų būti "LT - 2018" krepšininkai. Puikią gynybą demonstruojantys vyrukai šio sezono metu kartas nuo karto labai solidžiai pasirodydavo ir 4-os lygos rungtynėse. Ekipą į priekį neabejotinai ves gynėjas Tadas Maknickas, o jo didžiausias pagalbininkas bus Paulius Smažinas. Labai svarbūs komandai bus ir Vytautas bei Mindaugas Pukštos. Kokybiškas minėtosios ketveriukės žaidimas puolime ir kibi gynyba tikrai gali šį klubą drąsiai vesti į finalinį ketvertą, tad sprendimas atsisakyti didžiosios dalies kertinių žaidėjų yra gana logiškas, o šis sezonas, nepaisant sunkaus starto, gali būti sėkmingiausias klubo istorijoje. 

Tobulėjimo akademija
Tobulėjimo akademijos krepšininkai ir toliau siekia tobulėjimo. Komanda grįžta kiek pasikeitusi, tačiau jos lyderiais išlieka tie patys krepšininkai. Klubą į priekį ves aukštaūgiai broliai Gintautas ir Vidmantas Narbutai, kurie tikrai bus tokie patys įtakingi 5-oje lygoje, kaip įtakingi LKL yra Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai. Puolimo varikliuku šio klubo gretose turėtų būti Mantvydas Varnagiris. Visą sezoną gynėjas plušėjo drauge su "Telšių" komanda. Aukštame lygmenyje prakaitavęs krepšininkas tikrai bus gerokai patobulėjęs ir varžovams sukels labai daug rūpesčių. Lengvų kovų ekipa gal ir neturės, tačiau pakovoti dėl vietos tarp lyderių šis klubas tikrai gali!

Mantvydas Varnagiris - tikras "Tobulėjimo akademijos" lyderis

Kreivai nesigaus
Naujas mėgėjiškas kolektyvas  debiutuosiantis 5-oje lygoje kelia nemažai klausimų. Visgi drąsiai galime teigti, jog šio klubo žaidimas labai priklausys nuo vienintelio tikro vidurio puolėjo Gyčio Liškausko, kuris ne tik vienintelis turi nuostabius vidurio puolėjui skirtus duomenis, tačiau ir yra spėjęs gerokai pasižymėti įvairiose mėgėjiško krepšinio dvikovose. Gyčiui puikiai turėtų talkinti iš Kauno atvykęs gynėjas - Edgaras Tarasovas, kuris spėjo atsiskleisti 3x3 Lietuvos krepšinio lygoje. Dviems numatomiems lyderiams rimta parama turėtų būti Kęstutis Usevičius ir Darius Domarkas, kurie įspūdingais rezultatais neišsiskyrė, tačiau toli gražu nėra naujokai mėgėjiškame krepšinyje. Įdomiu naujoku turėtų būti ir Jonas Bakys, kuris debiutuos iškarto net dvejose ekipose.   

UWB
Įdomu, kaip 5-ame divizione atrodys iš pagrindų atsinaujinęs "UwB" kolektyvas. Komandoje neliko rudens sezono kertinių krepšininkų, o iš likusių geriausiai atrodė Romuald Tumaš, Kšištof Aškelovič ir Januš Roginskij. Taip pat ekipoje galime matyti nemažai naujokų, kurie kol kas mėgėjiškame krepšinyje nespėjo pasižymėti. Komandoje trūksta tikro vidurio puolėjo, nors ekipos sudėtyje ir galime matyti keletą krepšininkų, kurių ūgis siekia maždaug 190 cm. Patirties dauguma krepšininkų jau spėjo sukaupti aukštesniame lygmenyje. Dabar šiems vyrukams reikės viską, ką išmoko, panaudoti praktiškai 5-o diviziono kovose. 

Mėgėjai
Galingai 5-oje lygoje atrodęs mėgėjų klubas netikėtai suklupo aštuntfinalyje ir leidosi eliminuojami "Pineca" kolektyvo. Pavasario čempionatą "Mėgėjai" pasitiks su siekiu daugiau pažaisti sezono metu mažiau rungtyniavusiems krepšininkams. Artūras Besevičius, Jovydas Cegelis ir Aleksandras Karčmit šį čempionatą praleis. Komandos lyderiais turėtų tapti Valiaus Klimavičiaus, Dainiaus Žiliaus ir Valento Seredos trijulė.  Nors teoriškai "Mėgėjai" ant popieriaus tikrai gerokai susilpnėjo, praktiškai šio klubo gali laukti net labai neblogi variantai, kadangi 5-as divizionas šį sezoną nusimato išties labai mėgėjiškas! 

VKM 2002
Nors prieš sezoną buvo labai sunku įsivaizduoti, kaip iš 15-16 metų amžiaus krepšininkų sudarytam jaunam krepšinio klubui pavyks pasipriešinti gerokai fižiškai galingesniems krepšininkams, laikas parodė, jog krepšinyje gera taktika ir pastovus darbas treniruotėse gali įveikti ir didelį fizinės jėgos skirtumą. "VKM 2003" sugebėjo palaužti net 3 tikrai pajėgius priešininkus. Ypatingai šioje ekipoje viso sezono metu išsiskyrė Matas Sakalnikas, o jam puikiai talkino Margiris Upskus. Pavasario čempionatą asmeniškai gerai pradėjo Arnas Valeika ir Emilis Oskolovas, tiesa, iki pirmosios pergalės šiai ekipai pritrūko šiek tiek sėkmės, nors ir buvo žaista prieš grupės lyderius. Galima net neabejoti, jog šie jaunieji Roko Rolio auklėtiniai tikrai sparčiai tobulės ir po poros metų juos matysime demonstruojančius labai aukšto lygmens krepšinį.  

TOP SPORT bukmekerių prognozė - kas taps grupės nugalėtojais:  
LT 2018 1,25
Žali 1,8
VKM 2002  3,9
Mėgėjai 4,8
Tobulėjimo akademija 5,0
Kreivai nesigaus 8,0
UWB 9,5

TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 5 divizionas C grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009