TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 5 divizionas B grupė

2018-04-13

Gražią penktadienio popietę mūsų visų komandų apžvalgų ciklas pasiekė finišo tiesiąją. Kviečiame visus susipažinti su 5-o diviziono "B" pogrupio komandomis. 

LPK Liberna
Stipriai susilpnėjęs "LPK Liberna" klubas pirmą kartą išbandys jėgas 5-oje lygoje. Net ir turėdami daug netekčių šios komandos atstovai yra vieni realiausiu pretendentų kovoje dėl čempionų titulo. Klubas turi labai aukšto šiam lygiui meistriškumo žaidėjus: Saulių Keiną, Gediminą Balčių, Edviną Viršilą ir Darjuš Valdimirov, o ir kiti krepšininkai ir krepšininkė Vilūnė Martišauskaitė turi sukaupę labai daug patirties. Daug ekipai duos ir klubo smegenys veteranas Deimantas Žemaitis. Šis žaidėjas geba puikiai kontroliuoti visą akademinį komandos žaidimą.  Aukšto individualaus meistriškumo ir akademinio komandinio krepšinio derinys gali šiam klubui nukalti čempionų titulą.   

Vanagai
Įdomu, kaip varžytis seksis "Vanagų" ekipai. Šioje žais penki jau patirties Vilniaus krepšinio lygoje turintys žaidėjai ir šeši debiutantai. Iš jau žaidusių krepšininkų pavojingai po krepšiais atrodo Roko Dubausko, Domanto Navicko ir Gedimino Žemaičio trijulė. Sunku ką nors pasakyti apie Daniel Volčok, nes šis krepšininkas prieš keletą metų aikštelėje pasirodė tik epizodiškai bei buvo labai jaunas. Nesenai debiutavo ir dar deramai įsižaisti nespėjo Aivaras Bielskis. Iš naujokų derėtų išskirti labai tvirtai sudėtą gynėją - Deividą Kimsą. Šis krepšininkas nors ir yra VKL debiutantas, tačiau mėgėjiškame krepšinyje nėra naujokas ir gali pasigirti gana solidžia statistika.  Komanda nesusižaidusi, tačiau potencialo turi labai daug. 

Nepakeliui
Gana nemažai galimybių ką nors pasiekti turi "Nepakeliui" kolektyvas. Nors šioje ekipoje yra ne vienas gerai krepšinio mėgėjams pažįstamas krepšininkas, tikru lyderiu turėtų tapti Vilniaus mėgėjų krepšinio naujokas iš Lenkijos - Mateusz Karpinski. Puikiai sudėtas centras savo sudėjimu 5-oje lygoje ryškiai išsiskirs tarp aukštaūgių. Tiesa, kol kas Lietuvoje apie jo meistriškumą girdėti neteko. Mateusz sužaidė vienas rungtynes 4-oje lygoje, tačiau to yra per mažai, kad ką nors pasakyti. Svarbiu krepšininku turėtų būti ir iš "BC Vilniaus" perėjęs Augustas Igaunis, kuris su Martynu Urbonaičiu sudarys labai pavojingą snaiperių tandemą. Emociškai komandą turėtų užvesti Viktoras Klimovas, kuriam tai bus debiutas Vilniaus krepšinyje, tačiau yra neblogai žinomas Molėtų krepšinio pasaulyje. Jeigu ši ekipa išnaudos visas stipriąsias puses, gali pasiekti tikrai gerų rezultatų.  

Martynas Urbonaitis - vienas geriausių šio pogrupio snaiperių

Peace - 2 
Išleidę savo lyderius į 4 divzioną "Peace - 2" krepšininkai stengsis daugiausiai mažiau žaidusių krepšininkų pastangomis varžytis 5-ame divizione. Komandą ateinančioms kovoms nuteiks per abi ekipas žaisiantis emocinis lyderis - Marius Juška. Mariui puikiai talkinti turėtų puolėjų Ignoto Šidlausko ir Jose Navarro Carrillo tandemas. Gynėjų grandyje gerokai svarbesnį vaidmenį įgaus Lukas Kupčinskas, kuris, greičiausiai, ir bus pagrindiniu ekipos įžaidėju. Prie komandos prisijungę naujokai Rokas Kudirka, Mindaugas Nakrošis, Mažvydas Žilionis ir Rytis Butkus irgi turėtų gana sėkmingai įsilieti į komandos rotaciją. Nors žaidėjai ir pasikeis, tačiau ši ekipa išliks pavojingu priešininku bet kuriam varžovui. 

Svajonių Jaunikiai
Mobili ir universali komanda turėtų būti - "Svajonių jaunikiai". Ekipa neturi galingų aukštaūgių , tačiau visi aukštesni šio klubo krepšininkai yra greiti ir aikštelėje gali atlikti daug įvairių funkcijų. Dėmesį reikėtų atkreipti į gynėjo Povilo Butvinsko ir puolėjo Mindaugo Kalinausko tandemą. Ne pirmą sezoną drauge rungtyniaujantys žaidėjai gali sukelti daug rūpesčių ne vienam varžovui. Taip pat labai pavojingi turėtų būti krepšinio veteranai - Nerijus Grybė ir Christian Mozes. Abu šie žaidėjai yra pagarsėję kaip geri snaiperiai ir savo galimybes galės pademonstruoti 5-o diviziono dvikovose. Jeigu likę krepšininkai sėkmingai pritaps prie jau išvadintos ketveriukės, šis klubas gali iškovoti ne vieną pergalę/ 

BC Mickūnai
Naujai suburtos komandos lyderiais turėtų būti Kšištof Syrnicki ir Algio Jakšto tandemas. Abu šie žaidėjai mėgėjų krepšinyje yra ne naujokai ir tikrai žino nemažai subtilybių. Svarbiu žaidėju bus ir vienintelis tikras vidurio puolėjas - Kazimieras Šimkavičius. Ekipoje yra registruotas ir labai aukšto lygio krepšininkas Andrius Vilys, tačiau jis aikštelėje turėtų pasirodyti nebent išskirtiniais atvejais, todėl kol kas jo labai rimtai įtraukinėti prie lyderių nederėtų. Įdomu, kaip prie žaidimo su teisėjais ir išsamia statistika prisitaikys mėgėjiško krepšinio naujokai, kurių šioje ekipoje tikrai yra daug. Dabar apie juos daug papasakoti negalime, tačiau ateityje jau turėtumėme žinoti ir galėti parašyti daugiau. 

Magistrantai
Jonas Veličko, Aleksej Knyšov, Julius Gustys ir Irmantas Daleckis turėtų būti "Magistrantų" klubo branduolys. Ši ketveriukė turėtų kontroliuoti visą žaidimą. Tiesa, daug kas priklausys, kaip ekipos lyderiams pavyks į žaidimą įtraukti kitus krepšininkus. Po krepšiais didelė atsakomybė kris ant Žilvino Sireikos, Kornelijaus Rainio, Mindaugo Karmazos ir Justino Balčiūno pečių. Šie vyrukai niekada nebuvo kertiniai savo ekipose, todėl jiems prireiks daug drąsos, kad atlaikytų laukiantį krūvį. Emociškai komandą palaikyti turėtų ilgametis "Šernų" kapitonas - Audrius Švelnikas.  Nors pati sudėtis ir neatrodo labai grėsmingai, tačiau didelis darbas ruošiantis kovoms ir rungtynių metu tikrai su laiku gali atnešti rezultatus, nors to laiko ir nėra likę labai daug.  

TOP SPORT bukmekerių prognozė - kas taps grupės nugalėtojais:   
LPK Liberna 1,5
Vanagai 2,5
Nepakeliui 2,8
Peace - 2  4,5
Svajonių Jaunikiai 7,0
BC Mickūnai 8,8
Magistrantai 9,0

TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 5 divizionas B grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009