TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 4 divizionas C grupė

2018-04-10

Tęsiame apžvalgų ciklą ir pristatome grupę, kurioje labai sunku nuspėti galutinę komandų rikiuotę. TOP SPORT Pavasario čempionato C pogrupis Jūsų dėmesiui. 

Craptors
Labai grėsmingą priekinę liniją ant popieriaus turės "Craptors" klubas. Komandos lyderis neabejotinai bus Ignas Cibulskas, kuris ir dabar spindi mėgėjiškame krepšinyje. Jo giminaičiai Motiejus ir Jokūbas yra kiek priblėsę, tačiau ketvirtajame divizione tikrai nepasimes. Išimties tvarka komandoje rungtyniauti leista Džiugui Maslenikui, kuris, pasak specialios VKL komisijos, neturėtų padaryti lemiamos įtakos savo ekipai šiame turnyre. Labai daug kas priklausys nuo Karolio Martinkėno ir Mariaus Prisevičiaus sugebėjimų valdyti komandos žaidimą. Jeigu šie du krepšininkai susitvarkys su visomis įžaidėjų funkcijomis, "Craptors" tikrai gali pagadinti nervus ne vienam varžovui.  

Vardant Tos
Nauja, tačiau labai įdomi ir perspektyvi komanda su labai patriotišku pavadinimu pabandys pakovoti dėl pergalių 4-ame divizione. Komanda yra puikiai subalansuota visose pozicijose. Svarbų vaidmenį atlikti turėtų išskirtinio sudėjimo aukštaūgis Justinas Povilauskas, tačiau ir be jo yra ne vienas tvirtai sudėtas komandos draugas, kuris nepasimes kovoje su priešininkais po krepšiais. Iki šiol iš šios ekipos be Justino mėgėjiškame krepšinyje daugiausiai išsiskyrė Gražvydas Balsevičius, Kristupas Dovydaitis, Tomas Biekša ir Laurynas Dirma, tačiau, kas matė daugiau šio klubo žaidėjų, teigia, jog visi komandos nariai yra gana panašaus pajėgumo, o tai turėtų būti nemažu privalumu. Jeigu "Vardan Tos" komandai pavyks suderinti dažną rotaciją su greitu puolimu ir aktyviu varžovų spaudimu, šis klubas gali žygiuoti tikrai toli.

Peace 2 
Gana sėkmingą sezoną 5-oje lygoje turintis "Peace 2" klubas Pavasario čempionatą pasitinka su dar didesniu entuziazmu. Komanda skyla į pagrindinę ir dublerinę sudėtis. Išlaikę stipriausius klubo krepšininkus ir pasistiprinę galingais naujokais "Peace 2" pasibandys laimę 4-ame pajėgumo divizione. Nauja komanda bus "Peace 2", "Karolinos boulingas - kegliai.lt" ir "Naudingi" ekipų junginys. Kertine šio klubo figūra turėtų tapti vidurio puolėjas Egidijus Mažeika. Taip pat komanda vykdo derybas su kitu gana garsiu krepšininku mėgėju - Pranu Drakšu, tačiau kol kas šio vyruko dar neregistravo. Neturėtų mažėti ir iki šiol visą laiką "Peace 2" ekipos lyderiu buvusio Karolio Jatulio vaidmuo. Jeigu ši ekipa sugebės išlaikyti tokį patį kovingumą, kokį demonstruoja 5-oje lygoje, galime tikėtis tikrai labai gero sezono.

Egidijus Mažeika sukels pakankamai rūpesčių ne vienam savo priešininkui 

Blue Sharks
Labai galingai 4-os lygos reguliariajame sezone rungtyniavusi ekipa tik per plauką sugebėjo įveikti šešioliktfinalio barjerą. Pajėgų klubą į priekį ir toliau turėtų vesti Tomo Minkevičiaus, Artūro Bielskaus, Domanto Večerskio ir Žydrūno Benaičio ketvertas. Taikliais tritaškiais šūviais priešininkų nervus be abejonės tampys patyręs snaiperis - Lukas Vilkončius. Daug komandai duos ir trenerio Gaudento Puškoriaus taktikos. Būtent šio stratego vadovavimas gerokai pagerino ekipos žaidimą. Ekipa be abejonės daugiausiai bandys koncentruotis į 4-os lygos kovas, o Pavasario čempionatas taps puikia galimybe palaikyti gerą sportinę formą. Visgi su laiku komanda galės pagalvoti ir apie solidesnius rezultatus Pavasario čempionate. 

Vichy Vandens parkas
Ketvirtojoje lygoje šį sezoną "Vichy Vandens parkas" startavo labai liūdna gaida, tačiau po truputį įsivažiavo ir labai realiai kovojo dėl galimybės prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. Ekipoje išliko lyderis Justinas Musteikis, kuriam klubą vesti į priekį turėtų daugiausiai padėti komandos naujokų tandemas - Andrius Čepkauskas ir Darius Sviderskis. Nederėtų pamiršti ir Justino Berenio, kuris kadaise rungtyniavo tikrai aukštame lygmenyje. Visų šių krepšininkų puolimas turėtų išlaikyti gana aukštą klubo puolimo potencialą ir, jeigu pavyks deramai sustyguoti komandinę gynybą, jos dėka, šis klubas gali tikrai toli nužygiuoti.  

Abi kairės
Nors komanda gana sunkiai prasibrovė į 4-os lygos šešioliktfinalį, jame pasirodė tikrai garbingai ir po pirmų rungtynių toli gražu nebuvo aišku, kuri ekipa žygiuos į aštuntfinalį. Iškritę 4-oje lygoje "Abi kairės" ekipos krepšininkai tęs kovas Pavasario čempionato 4-ame divizione. Klubo lyderiu kaip ir visada išliks Aivaras Aleksiejus. Šis krepšininkas labai daug padeda savo komanda ne tik individualia statistika, tačiau ir aukštu krepšinio supratimu. Pati komanda garsėja labai kibia gynyba ir dažna rotacija. Daugiausiai Aivarui šioje ekipoje talkina Karolis Rusovičius ir Mindaugas Žalkauskas, o šio sezono metu savo tikrosios žaidimo kokybės nepavyko pademonstruoti Pauliui Valiuliui ir Andriui Keleberdai. Jeigu ir šie žaidėjai pradėtų demonstruoti krepšinį ties savo galimybių riba, "Abi kairės" taptų labai sunkiai sustabdoma ekipa bet kuriam varžovui. 

TOP SPORT bukmekerių prognozė - kas taps grupės nugalėtojais:   
Blue Sharks 2,2
Peace 2  3,0
Vardant Tos 3,5
Craptors 5,8
Abi kairės  8,0
Vichy Vandens parkas 11,0

TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 4 divizionas C grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009