TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 4 divizionas B grupė

2018-04-09

Tęsiame apžvalgų ciklą ir keliamės į 4-o diviziono pogrupį "B". Kokios gi komandos susitiks šios grupės varžybose ir ką jos turi įdomaus, galite paskaityti būtent šiame straipsnyje.  

Get Jet Airlines
Vitalijaus Rancovo, Aurimo Lukauskio, Viliaus Andruškos, Viliaus Matulevičiaus ir Simo Jegelevičiaus penketukas turėtų būti kertinis naujai susirinkusio "GetJet Airlines" klubo branduolys. Šiam penketui iširus ekipai pasidarys gerokai sunkiau taktiškai varžytis su priešininkais, kadangi atsiras galimybė varžovams daugiau  koncentruoti gynybą ties svarbiausiais "GetJet Airlines" krepšininkais. Kas taps didžiausiais startinio penketo pagalbininkais atsakyti kol kas irgi yra labai sunku. Bet kokiu atveju ši ekipa turėtų būti labai pavojingu varžovu bet kuriam klubui ir tik rimtas nesusirinkimas gali šį kolektyvą padaryti nekonkurencingą. Ekipos vadovas minėjo, jog kol kas pagrindinis komandos tikslas yra patekti į atkrintamąsias. Visgi visi puikiai žinome, jog apetitas kyla bevalgant.  

ESO
5-oje lygoje galingai debiutavę ir iš karto vienais pagrindinių pretendentų į čempionų titulą tapę "ESO" vyrukai Pavasario čempionate ne tik pakilo į 4-ą divizioną, tačiau čia iš karto papuolė tarp reitinguotų ekipų. Klubą viso šio sezono metu labai sėkmingai į priekį vedė Kęstučio Ingelevičiaus, Danieliaus Kudulio ir Algmino Misevičiaus trijulė. Be to visa komanda yra labai fiziškai tvirta ir gali labai kietai gintis. Antrajame VKL taurės etape "ESO" triuškinamai iš tolimesnių kovų eliminavo 4-os lygos "Zulu Team" kolektyvą ir šiame Pavasario čempionate ekipos turės galimybę dar kartelį išsiaiškinti savo santykius. Be abejonės "ESO" ekipai Pavasario čempionatas bus puiki galimybė pasiruošti lemiamos 5-os lygos rungtynėms ir tuo pačiu pabandyti pasiekti ko nors solidesnio 4-ame Pavasario čempionato divizione. 

Snackbox.lt
Labai nesėkmingą sezoną 3-ioje lygoje turėjęs "Snackbox.lt" kolektyvas leidžiasi vienu laipteliu žemyn ir šį kartą išsibandys savo pajėgumą drauge su Pavasario čempionato 4-o diviziono komandomis. Prie klubo senbuvių prisijungė tris naujokai: Modestas Miciukevičius, Ovidijus Ratkus ir Audrius Klimas. Visi šie žaidėjai yra skirtingų pozicijų ir skirtingo žaidimo stiliaus todėl ši trijulė užkamšys labai daug komandoje buvusių spragų. Tikrai bent vienas iš šių krepšininkų prisijungs prie dabartinių komandos lyderių (Manto Bacevičiaus, Armino Beniušio ir Rapolo Valučio) trijulės, o komandos žaidimas turėtų gerokai pagerėti. Tiesa, Mantui Bacevičiui dubliuojasi dvi komandos šioje lygoje. Ar išsirinks Mantas "SnackBox.lt" kolektyvą, parodys laikas. Bet kokiu atveju šioje ekipoje Mantas yra daug svarbesnis krepšininkas. 

Mantas Bacevičius atsidūrė ne pačioje smagiausioje situacijoje, kai abi jo atstovaujamos ekipos pateko į tą patį pajėgumo divizioną

Zulu Team
Nors ir bandė kabintis iš paskutiniųjų jėgų, 4-oje lygoje "Zulu Team" taip ir nesugebėjo įsikibti į galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas. Neaktyvius žaidėjus pašalinusi ekipa jų vietas užkamšė motyvuotais krepšininkais ir jau pirmajame susitikime sugebėjo susirinkti net 12 žaidėjų. Pirmas naujai suformuoto klubo blynas neprisvilo ir komanda iškovojo psichologiškai labai svarbią pergalę. Komandoje yra daug solidžiai galinčių sužaisti krepšininkų, tačiau gynėjų grandyje komandos žaidimą turėtų formuoti Vytenio Vainiušio ir Jono Staniulio tandemas. Tarp veržliųjų puolėjų daugiausiai išsiskirti turėtų Karolis Griziūnas, o po krepšiais Žilvaras Zinkevičius ir Darius Mažrimas sulaukė labai svaraus pastiprinimo. Prie komandos prisijungė legionierius iš Lenkijos - Mateusz Karpinski. Tvirtai sudėtas vyrukas turėtų pagaliau leisti "Zulu Team" klubui po truputį pradėti leisti pirmauti prieš varžovus dvikovose po krepšiais, ką vakar dienos rungtynėse ši ekipa ir padarė.  

KK Noname
Veržlumu ir greičiu kelią į pergales turėtų skintis "KK Noname" klubas. Tikro galingo vidurio puolėjo šios komandos gretose nėra, tačiau Aurimas Birutis drauge su Pauliumi Tubiu turėtų tapti vienu daugiausiai statistiškai išsiskiriančių aukštaūgių visoje lygoje, kadangi aikštelėje kažkuriam iš jų, greičiausiai, teks vienu metu atidirbti už du aukštaūgius. Veržlių gynėjų ekipoje netrūksta. Tiek Žilvinas Pareigis, tiek Deividias Ambrulevičius, tiek Mantas Vaičekauskis, tiek Karolis Trijonis spėjo Vilniaus krepšinio lygoje pasižymėti savo aštriais prasiveržimais. Visą šį darinį bandys suvaldyti įžaidėjas Ramūnas Linkus. Kaip jam pavyks tai padaryti, tokie ir turėtų būti šio klubo rezultatai. Kita vertus, svarbus bus ir krepšininkų rinkimasis į rungtynes. Pirmajame susitikime atvykti pavyko vos 6 žaidėjams, todėl debiutuoti pergalingai, tiesiog, pritrūko jėgų. 

Elteros projektai
"Elteros projektai" ekipos branduolys neabejotinai bus keturi žaidėjai. Klubo lyderiai ir pagrindiniai varžovų galvos skausmai bus Linas Kivyta, Matas Mankevičius ir Žilvinas Bendoraitis. Šiai trijulei solidžiai pagelbėti turėtų nemažą kraitį mėgėjiško krepšinio patirties turintis Tadas Narušis. Likusių žaidėjų užduotis bus sėkmingai gintis ir puolime padėti kuo daugiau atsiskleisti klubo lyderiams.  Šios ekipos privalumu turėtų tapti tai, jo ekipoje yra tikrai nemažai aukštų krepšininkų, kuriuos taktiškai galima labai puikiai išnaudoti. Tiesa, greičiausiai, bet kokiu atveju visose rungtynėse tiek Linas, tiek Žilvinas, tiek Matas, tiek Tadas susidurs su padidintu priešininkų dėmesiu, o tai įneš į dvikovas daugiau įdomumo, kadangi jeigu visi žaidėjai būtų tokio pajėgumo kaip šie keturi žaidėjai, čempionas būtų aiškus dar prieš prasidedant turnyrui. 

TOP SPORT bukmekerių prognozė - kas taps grupės nugalėtojais:   
ESO 1,8
Get Jet Airlines 2,5
Elteros projektai 3,3
Snackbox.lt 6,0
Zulu Team 7,5
KK Noname 12,0

TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 4 divizionas B grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009