TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 3 divizionas C grupė

2018-04-09

Judame po truputį toliau ir kviečiame susipažinti su 3 diviziono pogrupio C dalyvėmis. Čia irgi nusimato nemažai įdomių ir sunkiai nuspėjamų dvikovų. 

Dagos
Labai blankiai 3-ioje lygoje šį sezoną atrodęs klubas reguliarų sezoną pabaigė su trenksmu ir prasibrovė į atkrintamąsias varžybas, o jose sensacingai sugebėjo eliminuoti galingą "Thug Life" ekipą. Tiesa, aštuntfinalyje komanda prarado savo galingo žaidimo pojūtį ir pirmajame susitikime susikaupė šiokį tokį deficitą. Jeigu šį deficitą pavyks likviduoti, Pavasario čempionatas "Dagos" klubui taps puikia vieta palaikyti deramai sportinei formai, jeigu nepavyks, bus galima visiškai susikoncentruoti ties Pavasario čempionato kovomis. "Dagos" kolektyvą ne pirmus metus į priekį veda Dariaus Mockevičiaus ir Lauryno Bernatavičiaus tandemas. Darius yra absoliutus ekipos puolimo lyderis, o Laurynas, tiesiog, nepakartojamas gynyboje. Puikiai į lyderių greta įsiliejo Jonas Drąsutis. Fiziškai tvirtas vyrukas jau spėjo duoti ne vieną pamoką aukštesniems už save priešininkams. Kaip "Dagos" pasirodys, prognozuoti yra sunku, nes jų žaidimas yra labai nestabilus. Visgi galima teigti, kad kuo daugiau komanda bus nuvertinta, tuo geresnį žaidimą jinai demonstruos. 

Ismegink.lt
Vieną Pavasario čempionato čempionų titulą turinti ekipa dar kartelį išbandys savo jėgas 3-iame divizione. Neabejotinai kertiniu klubo krepšininku bus vidurio puolėjas Vytautas Ubartas. Vytautui, kiek galės, pagelbėti bandys dažniausiai svarbiausiai momentais lyderio vaidmens besiimantis Mindaugas Sutkus bei Gediminas Ubartas, Eimantas Vasiliauskas, Vaidotas Jakavičius ir Egidijus Paulauskas. Prie šio šešeto turėtų puikiai pritapti žaidimo RKL lygoje patirties turintis krepšinio teisėjas - Remigijus Bartkus.  Pati komanda pasižymi labai  kibia gynyba, kuri dažniausiai ir būna pagrindiniu raktu į pergales. Nederėtų pamiršti ir emocinio klubo lyderio Audriaus Jaramino, kuris ir toliau įkvėps klubo viduje kovingumo dvasios.

Bekupė - vezumalkas.lt
Bekupės miestelio garbę ir toliau Vilniaus krepšinio lygoje gins "VezuMalkas.lt" kolektyvas. Komanda kol kas labai galingai atrodė tiek reguliariajame 4-os lygos sezone, tiek pirmosiose šešioliktfinalio rungtynėse. Pavasario čempionate silpnų varžovų nebus, o tai bus puikiu pasiruošimo tolimesnėms 4-os lygos atkrintamosioms varžyboms. Pagal pirminę sudėtį ekipą į priekį turėtų vesti Vitalijaus Versocko ir Lauryno Putnos tandemas. Jiems puikiai padėti turėtų Rolandas Mečkauskas drauge su Mantu Maišeliu ir Mantu Statausku. Svarbūs po po savo ir varžovų krepšiais bus Vitalijus Kamenevas ir Giedrius Mečkauskas. Galbūt atsigaus ir sportinės formos krizę šį sezoną išgyvenantis Vladimir Beneš, kuris galėtų būti labai svarbia šio klubo grandimi. Prie šių žaidėjų pridėkime dar kelis aukšto meistriškumo krepšininkus ir matome, jog šis klubas turi nesibaigiančią rotaciją ir dėka jos sukels nemažai rūpesčių ne vienam varžovui. 

Laurynas Putna - labai svarbus "Bekupė - vezumalkas.lt" komandos žaidėjas

EY
Po pertraukos sugrįžtančio "EY" kolektyvo varomąja jėga turėtų būti Roko Narkaus ir Pauliaus Ilakio tandemas. Labai įdomu, kaip aikštelėje atrodys Arijas Jurkonis. Jauni krepšininkai gana greitai tobulėja, o Arijas jau ir praėjusio sezono metu demonstravo labai kokybišką krepšinį. Nors "EY" klubas neturi tikro vidurio puolėjo, tačiau visi žaidėjai išskyrus Joną Kimontą yra aukštesni nei 184 cm, o tai ekipai suteikia labai daug universalumo. Jeigu krepšininkai visą universalumą sugebės nukreipti tinkama linkme, galime tikėtis, jog šis klubas atkakliai susigrums su ne vienu varžovu, tačiau ar to pakaks žengti tolyn, kol kas tegalime spėlioti. 

Sparta
Jodanas Milieška, Vilius Pieža, Vytenis Puzonas ir Laurynas Jadenkus ir toliau išliks kertiniais "Sparta" ekipos vedliais į pergales. Prie komandos prisijungs ir gerokai puolimą praplės snaiperis Lukas Lemežis. Taip pat komandai svarbu bus, kaip vadovauti žaidimui sugebės Vilius Benesevičius, nors dėl šio žaidėjo sportinės formos kol kas kyla mažiausiai klausimų, kadangi šis vyrukas visą sezoną liejo prakaitą "Kočėlo" komandoje, o ir atrodė tikrai gana solidžiai. Jau grupės varžybose "Sparta" dar kartą susigrums su principiniu varžovu - "Ismegink.lt" kolektyvu. prieš du metus teko nusileisti šiam klubui 3 diviziono pusfinalyje ,tačiau praėjusio sezono metu pavyko du kartus po labai atkaklios kovos palaužti galingą varžovą. 

Žiemgala
Išgirtam "Žiemgalos" lyderių trejetui (Ignui Cibulskui, Povilui Vilkui ir Edgarui Ivanovui) Pavasario čempionate turėtų padėti klubo naujokai - Erikas Ivanovas ir Aurimas Paleckis. Be to niekur nepradingsta ir pagrindiniai šio sezono lyderių pagalbininkai - Visvaldas Gumbis, Mindaugas Radvila ir Simonas Greičius. Tokie rotacijos pakitimai turėtų suteikti dar daugiau galimybių "Žiemgalos" treneriui Mantui Mudėnui varijuoti taktikomis. Pirmoji dvikova "Žiemgalos" kolektyvo laukia su 3-ios lygos aštuntfinalyje esančiu "Dagos" klubu. Tai bus puikus išbandymas ir savo jėgų pasitikrinimas. Įveikus šią kliūtį, toliau joks varžovas nebus baisus. 

TOP SPORT bukmekerių prognozė - kas taps grupės nugalėtojais:   
Dagos 2,5
Bekupė - vezumalkas.lt 3,2
Ismegink.lt 4,5
Sparta 5,0
Žiemgala 8
EY 25

TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 3 divizionas C grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009