TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 3 divizionas B grupė

2018-04-09

Ne ką mažiau įdomybių galime atrasti ir 3-io diviziono pogrupyje "B". Čia labai įdomu bus stebėti, kaip vyks dvikovos tarp galingus aukštaūgius turinčių ir jų neturinčių ekipų. 

SK Skaidiškės
Galingas "SK Skadiškių" kolektyvas labai galingai startavo 4-oje lygoje ir iškarto tapo vienais iš reitingo lyderių. Dabar ekipa turės galimybę išsibandyti jėgas tarp pajėgesnių varžovų. Klubo varomoji jėga bus galingų aukštaūgių Dariaus Juciaus ir Roko Lukoševičiaus tandemas. Jiems puikiai vadovauja jaunasis gynėjas - Dominykas Zapolskas, kuriam gerų patarimų gali duoti gerokai daugiau patyrę gynėjai - Marius Bukauskas ir Kristupas Gabrielius Kuklys.  Po šiokios tokios pertraukos į ekipą sugrįžta fiziškai stiprus puolėjas Artur Aškelovič, kuriam labai daug vargti nereikės, kad įsitvirtinti komandos rotacijoje. Jeigu išnaudos visą potencialą, Skaidiškių miestelio atstovai gali žygiuoti tikrai toli.

BC Salininkai
Andrej Kovalevskij ir Jono Baranausko tandemas po krepšiais išties atrodo grėsmingai. Kokia galinga bebūtų priešininkų priekinė linija, greičiausiai, po krepšiais problemų jie neišvengs. Šiuos du žaidėjus po krepšiais labai sėkmingai gali keisti ir suteikti poilsio atsigavimui Giedrius Bilotas, o Gediminas Balčius paskutiniu laikotarpiu pagarsėjo kaip labai gerą uoslę kovoje dėl atšokusių kamuolių turintis žaidėjas. Tačiau kyla klausimas, ar gynėjai sugebės suvaldyti savo aukštaūgius. Geriausias gynėjas, greičiausiai, yra Vilius Pakalniškis, tačiau šis žaidėjas daugiau mėgsta žaisti 2 ar 3 pozicijose, tad įžaidėjo vaidmuo teks kažkuriam kitam krepšininkui. Jeigu šis krepšininkas susitvarkys, "BC Salininkai" gali žygiuoti labai toli. 
 
Tirola
"Tirolos" klubui buvo leista išimtinai sudaryti komandą darbuotojų pagrindu net ir turint porą limitus viršijančių krepšininkų. Komandą į priekį ves tris aukšto meistriškumo krepšininkai: Modestas Gilys, Karolis Murauskas ir Julius Kubertavičius. Labai tikėtina, jog į startinį penketuką dar pateks puikiai sudėtas Gediminas Jačunskas ir galybę krepšinio patirties sukaupęs Tomas Burtilius. Likusiems žaidėjams reikės labai pasistengti, kad galėtų prilygti startinio penketuko nariams. Priešininkai, atitinkamai, galės prieš šį klubą naudoti specialią į tam tikrus žaidėjus orientuotą gynybą, o tai leis "Tirola" krepšininkams pasivaržyti prieš gana aukšto lygmens gynybą ir patiems pasitreniruoti pulti prieš į save sukoncentruotą priešininkų gynybą. Ką pasieks "Tirola" prognozuoti sunku, tačiau tikrai bus įdomu stebėti, kaip šiam klubui seksis siekti pergalių ir tuo pačiu leisti pakankamai parungtyniauti visiems įmonės darbuotojams. 

Modestas Gilys pabandys įrodyti, jog patarlė "Vienas lauke - ne karys." yra ne visada teisinga 

BC Vilnius
Pavasario čempionate "BC Vilnius" kolektyvą į priekį neabejotinai ves galingų aukštaūgių trejetas. Tiek Andrius Araminas, tiek Šarūnas Gaidakevičius, tiek Domas Česnulaitis savo žaidimu mėgėjiškame krepšinyje sugebėjo įrodyti, jog jie yra labai aukšto kalibro žaidėjai. Šį trejetuką maksimaliai išnaudoti bandys Lukas Virozerovas, kuris paskutiniais metais tobulinasi kaip krepšinio treneris. Puikus Luko fizinių savybių ir krepšinio supratimo derinys gali ekipai atnešti nemažą sėkmę. Klubo aukštaūgiai daugiau pasižymi techniškumu nei didele fizine jėga, tad komanda gali susidurti su sunkumais, kai teks varžytis prieš kitų klubų galingus vidurio puolėjus. Kita vertus aukštaūgių greitis ir mobilumas atveria neišpasakytas greito puolimo galimybes, kurias išnaudoję šios ekipos žaidėjai gali pasiekti labai neblogų rezultatų. 

Nemeta
Viena sunkiausiai nuspėjamų yra "Nemeta" ekipa. Komanda lyg ir nėra labai galinga krepšininkų fiziniais duomenimis, tačiau dauguma šiauliečių pagrindu sudaryto klubo žaidėjų turi žaidimo Regionų krepšinio lygoje patirties. Į priekį ekipą turėtų vesti Donato Čepaičio ir Augusto Meškausko tandemas. Kadangi aukštaūgių šio klubo gretose nėra daug, šie vyrukai turėtų gauti nemažai žaidybinio laiko, o, kadangi yra individualiai labai pajėgūs, tai natūralu, jog imsis nemažai iniciatyvos. Ekipos sudėtis "ant popieriaus" leidžia spėti, kad pamatysime greitą ir mobilų krepšinį. O ir patiems šiauliečiams, greičiausiai, bus labai įdomu šioje grupėje pasivaržyti prieš labai įvairias ekipas.

Reunion
1992 - 1993 metų gimimo pirmoji SKM laida po netrumpo laiko nusprendė vėl susirinkti į vieną būrį ir drauge pasivaržyti su kitomis ekipomis. Šiame klube nėra tokių garsių krepšininkų kaip Deimantas Pavlovskis ar Gediminas Povilauskas, tačiau pavyko suburti tikrai nemažą būrį senų bendraklubių. Kertiniais žaidėjais čia turėtų būti Vyganto Strakaus ir Roko Balbieriaus tandemas. Vygantas senai pradingęs iš krepšinio žemėlapio, tačiau savo laikais tikrai buvo vienas iš klubo lyderių, o Rokas dar ir dabar palaiko labai aukštą sportinę formą. Vertėtų taip pat atkreipti dėmesį į brolius Daumantą ir Mindaugą Kraujalius, Aurimą Butkų, Andrej Maisak ir Mantą Gajauską. Šie vyrukai irgi gali išsiskirti savo geru žaidimu bet kuriose rungtynėse. Kokių rezultatų ši komanda bepasiektų, susirinkimas po ilgo laiko bus puiki proga prisiminti senuosius derinius.   

VKM 2001
Jėgas tarp vyrų pagaliau turės galimybę kaip komanda išsibandyti - "VKM 2001" krepšininkai. 16-17 metų žaidėjai iš karto debiutuoja gana aukštame lygmenyje, kur susitiks su jau gana solidų vardą mėgėjiškame krepšinyje užsitarnavusiais klubais. Komandą į priekį vesti turėtų Nojus Vytautas Bieliauskas, Mariuš Leščevski, Augustinas Vainauskas ir Julius Vainius. Būtent Juliui ir Mariušui, greičiausiai, teks sunkiausios užduotys rungtynėse su "SK Skaidiškių" ir "BC Salininkų" kolektyvais, kurie savo gretose turės vienus iš geriausių viso Pavasario čempionato 3-io diviziono vidurio puolėjus - Andrej Kovalevskij ir Darių Jucių. Lengva nebus, tačiau daugkartinis Lietuvos ir Europos jaunimo krepšinio čempionatų laimėtojas ir prizininkas treneris Rolandas Penikas tikrai atras būdų kaip kaip išspausti iš savo komandos maksimalų pajėgumą. 

TOP SPORT bukmekerių prognozė - kas taps grupės nugalėtojais:   
SK Skaidiškės 2,2
BC Salininkai 3,5
Reunion 4
Tirola 7
Nemeta 7,5
BC Vilnius 8,5
VKM 2001 9 

TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 3 divizionas B grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009