TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 3 divizionas A grupė

2018-04-09

Judame į trečią divizioną ir kviečiame susipažinti su "A" pogrupio dalyviais. 

Svajonių komanda
"Svajonių komandoje" iš svajonių trijulės šį sezoną liko vienintelis Domantas Jasionis. Kristupas Bratikas ir Andrėjus Tichonovas šį sezoną padėti negalės. Net ir idėjinis klubo lyderis Jonas Lidė dėl tarnybos kariuomenėje aikštelėje pasirodyti negalės, tačiau turėtų, kiek galės stebėti šio klubo rungtynes gyvai. Kiek per metus bebūtų patobulėjęs Domantas Jasionis, vienam jam bus labai sunku vesti ekipą į pergales. Galime tikėtis, jog didžiausias Domanto pagalbininkas bus kitas talentingas aukštaūgis - Rokas Urbelis. Visgi šiai ekipai tikrai bus svarbu, kad atsirastų gynėjas, kuris suvaldytų klubo žaidimą. Kas jis bus, nuspėti dabar yra labai sunku. Ekipa tikrai yra pajėgi demonstruoti aukštą puolimo tempą ir gynybinį spaudimą. Tai nėra palanku ne vienam priešininkui ir gali tapti "Svajonių komandos" raktu į pergales ne vieneriose rungtynėse. 
 

KK Šviesa
Praėjusio sezono metu "KK Šviesa" sugebėjo tapti 3 diviziono čempionais. Komandą šio sezono metu į priekį turėtų vesti tas pats varomasis ketvertukas - Mantas Viliušis, Algirdas Gaidys, Tomas Urbanavičius ir Dominykas Makūnas. Iš lyderių penketuko ekipa neteko Modesto Bieliausko, tačiau susilpnėjimą gynėjų grandyje turėtų kompensuoti pastiprinimas po krepšiais. Aukštaūgių grandyje prie ekipos prisijungia Donatas Vaidogas, Jevgenij Volkov ir Julius Alekna. Visi trys krepšininkai spėjo pademonstruoti įspūdingo asmeninio žaidimo epizodų Vilniaus krepšinio lygoje. "KK Šviesa" savo gražiu komandiniu krepšiniu, kuris paremtas nemažai tritaškiais metimais gali drąsiai bandyti pakartoti savo praėjusio sezono sėkmę. 
 

VKL darbuotojai 2 
Dublerinėje "VKL darbuotojų" komandoje gana aiškiai ima ryškėti startinis penketukas, kurį sudarys: Linas Vaigauskas, Vaidas Petrulionis, Lukas Ragauskas, Lukas Vaičiulis ir Marius Gaškas. Nors tai nėra sudėtis, kuri būtų galinga po krepšiais, tačiau visi penki krepšininkai yra labai taiklūs ir mobilūs ir greitame žaidime gali paskandinti ne viena varžovą. Esant jėgos poreikiui po krepšiu padėti visada galės Tauras Vilūnas. "X-faktoriumi" tapti gali netikėtai sportinę formą atgavęs krepšinio veteranas - Raimondas Paukštė. Lengva šiai ekipai tikrai nebus, kadangi visi priešininkai yra verti dėmesio, tačiau, pasitaikius gerai dienai, šis klubas gali palaužti bet kurį priešininką. 

Linui Vaigauskui nusimato labai svarbus vaidmuo VKL darbuotojų antrojoje ekipoje

Čiginskiniai
Irmanto Čiginsko vadovaujama "Čiginskinių" kompanija sieks pademonstruoti aukšto lygio krepšinį Pavasario čempionate. Kokybišką krepšinį daugiausiai be abejonės konstruos ekipos strategas Mantas Ambraška, kuris praėjusio sezono metu atvedė šį klubą iki pat finalo, kur po gana įtemptos kovos teko pripažinti "KK Šviesos" (buv. "Komanda X") pranašumą. Burtai lėmė, jog šios dvi ekipos praėjusio sezono finalą galės pakartoti jau grupių etape. Lyginant su praėjusiu sezonu "Čiginskiniai" neteko labai svarbių rotacijo žaidėjų - Domanto Peteraičio ir Vitold Voitukovič.  Jų netektį bandys kompensuoti Deividas Grinkevičius ir Ignas Urbonas. Po krepšiais pagrindiniais ramsčiais ir toliau išliks Manto Bielinsko, Eduardo Gebenio ir Karolio Jatulionio trijulė, o bene svarbiausiu žmogumi ekipoje bus Paulius Karūnas, kuriam reikės teisingai suvaldyti visą šį galingą darinį. Truputis sėkmės ir ši ekipa tikrai gali tikėtis puikių rezultatų. 
 

Oligarchai irgi žmonės
Kad oligarchai irgi yra žmonės pabandys įrodyti Ryčio Žarkausko ir Šarūno Janušo tandemas drauge su būriu pagalbininkų. Iš pagalbininkų solidžiausiai atrodo ne kartą mėgėjiškame krepšinyje sužibėję Saulius Keina ir Kęstutis Vanagas. Įdomu bus pamatyti kaip per metus patobulėjo jaunieji Gytis Jakubėnas, Giedrius Klimavičius, Robert Dulko, Matas Sosnovskis, Lukas Pūras ir Gedminas Nakčeris. Praėjusio sezono metu nei vienas iš jų nebuvo kertine klubo figūra, tačiau gal dabar pavyks kuriam nors įsiveržti į lyderių gretas? Lengva komandai varžytis su pajėgiais priešininkais tikrai nebus, tačiau potencialo šis gana jaunas klubas turi tikrai nemažai. 
 

BC Carmita
Po šiokios tokios pertraukos į "BC Carmita" kolektyvą sugrįžta Aurimas Dalius Butkus, kuris šį kolektyvą padarys dar galingesniu. Neabejotinai  Aurimas taps komandos lyderiu, tačiau labai daug lems ir Manto Drungilo, Tomo Ruškio, Evaldo Ašmonto, Rapolo Valučio ir Ovidijaus Gailiaus žaidimas. 4-os lygos komandos lyderiai turės nepasimesti, nesitikėti, jog Aurimas laimės rungtynes už juos ir patys privalės demonstruoti brandų krepšinį. Praėjusiame Pavasario čempionate komandai pavyko nužygiuoti iki pat finalinio ketverto, tačiau didelis jaudulys neleido pasidabinti medaliais. Gal šį kartą krepšininkai pasimokys iš klaidų ir iškovos pirmąjį komandos istorijoje medalių komplektą? 

TOP SPORT bukmekerių prognozė - kas taps grupės nugalėtojais:   
KK Šviesa 1,5
Čiginskiniai 2,2
Svajonių komanda 4,5
BC Carmita 7
VKL darbuotojai 12 
Oligarchai irgi žmonės 18

TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 3 divizionas A grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009