TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 2 divizionas C grupė

2018-04-08

Paskutinis, tačiau ne silpniausias pogrupis "C" Jūsų dėmesiui. Kviečiame susipažinti su kieviena šios grupės ekipa. 

KK Riešė
Ervinas Stankus eilinį kartą sugebėjo, nepaisydamas jokių apribojimų, sulipdyti nuostabią sudėtį su praktiškai svajonių penketuku. Du vieni geriausių Vilniaus miesto įžaidėjų, Linas Valatkevičius ir Deimantas Pavlovskis, kels varžovams daug problemų savo aštriais prasiveržimais, L4lengvojo krašto pozicijoje įdėkime snaiperį Roką Rolį, kuris yra vienas taikliausių visos Vilniaus krepšinio lygos metikų, o po krepšiais pridėkime nepriekaištingą puolimo arsenalą turintį Pavelą Braknį ir vieną iš fiziškai stipriausių krepšininkų mėgėjų - Viktorą Asačiovą. Jeigu šiam penketukui bus sėkminga diena, juos sustabdyti bus sunkiai įmanoma bet kuriam varžovui. O ir atsarginiai krepšininkai tikrai gali sėkmingai leisti pailsėti atsarginiams krepšininkams. Jeigu traumos ir rinkimosi problemos nesutrukdys, "KK Riešė" bus viena pagrindinių pretendenčių tapti turnyro čempionais. 

Mad Lamb
Lyginant su pagrindiniu čempionatu "Mad Lamb" sugebėjo išsaugoti savo kertinę ketveriukę - Žilviną Rubliauską, Darių Bušmic, Aurimą Butkų ir Šarūną Putną. Tiesa, klubą iš tikrai svarbių krepšininkų paliko Rokas Rolis (perėjo į "KK Riešė") ir Manvydas Statauskas (perėjo į "Reaktoriaus Smogikai"). Išvykusius žaidėjus deramai pakeisti turėtų Tado Brazio, Arno Arlausko ir Gedimino Idzelio trijulė. 2-os lygos aštuntfinalyje "Mad Lamb" po pirmojo susitikimo turi gana nemenką 11 taškų pranašumą prieš "Jamam OPK" ekipą, todėl tikėtina, jog klubas žengs į ketvirtfinalį. Pavasario čempionatas bus puiki galimybė šiai ekipai palaikyti sportinę formą, nors ir šiek tiek kitokios sudėtis, prieš lemiamas 2-os lygos kovas, o tuo pačiu ir  pabandyti pakovoti dėl dar vieno titulo. 

Litresta
Andrej Kovalevskij vedama komanda jau pabaigė savo kovas TOP SPORT VKL 2-os lygos varžybose ir dabar galės visą dėmesį skirti Pavasario čempionato kovoms. Statybos įmonės vardą garsinančios komandos lyderiui Andrej Kovalevskij viso sezono metu puikiai talkino snaiperis Vaidas Vinevičius ir kovingasis Artur Tysevič. Būtent ši trijulė ir toliau turėtų išlikti pagrindinė varomoji ekipos jėga aplink kuria ir formuosis visas puolimas. Taip pat šis klubas gali labai neblogai gintis ir tai didele dalimi lemia sėkmę. Dėka puikios gynybos ir įspūdingų Andrej Kovalevskij asmeninių pasirodymų Ruslan Turčila vadovaujamas klubas jau spėjo iškovoti ne vieną medalių komplektą ir ne kartą tai nutiko, kai niekas iš šios komandos to nesitikėjo. Nesitiki ir dabar, tačiau gal jau atėjo laikas pasipildyti medaliais?

Andrej Kovalevskij turėtų būti vienu ryškiausių šio pogrupio žaidėjų, nors jo ekipa tapti grupės nugalėtojais tikrai nepretenduoja

VKL Darbuotojai
"VKL darbuotojų" komandos kertinis trejetukas bus: Mindaugas Pukelevičius, Simas Liepinaitis ir Edvinas Slapšys. Šie trys šiuo metu labai solidžiai 1-oje lygoje atrodantys žaidėjai neabejotinai darys didžiausią įtaką komandos rezultatams. Verta pastebėti, jog visi trys krepšininkai yra mėgėjai rungtyniauti kiek toliau nuo krepšio, tad su labai atsakingomis užduotimis susidurs pagrindinių ekipos aukštaūgių, Audriaus Savicko ir Tauro Vilūno, tandemas. Jeigu ekipos lyderiai nuo šių vyrukų turėtų nuimti didžiąją dalį atsakomybės puolime, tai gynyboje reikės labai pasistengti, kad neleisti varžovams įgyti pranašumo. Svarbūs bus ir likę krepšininkai, kurie turės demonstruoti tikrai gerą sportinę formą, nes tikrai nei vieni varžovai lengvai taškų pasiimti neduos.

Festima
Nors teoriškai komandoje yra 4 žaidėjai, kurie išbandė jėgas 1-oje lygoje, limituotu skaitomas tik Audrius Gėrkis. Artūras Karapetian, Mindaugas Paulavičius ir Andrej Maisak atstovavo 3 lygos ekipas, kurioms nepavyko įveikti net šešiolktfinalio, todėl visi trys žaidėjai ir lieka priskiriami, kaip jų krepšininkai. Tokiam sprendimui pritarė dauguma 2-o diviziono komandų vadovų. Komandai vadovaus patyręs strategas Raimundas Kalesnykas, kuris, greičiausiai, į aikštelę nežengs, kadangi konkurencija tarp žaidėjų bus tikrai didelė, nors, kita vertus, ekipoje kol kas trūksta įžaidėjo. Kertiniu krepšininku šiame klube gali tapti Egidijus Mažeika, kuris su Rapolu Čepe bus pagrindiniais komandos ramsčiais po krepšiais. Jeigu fortūna šypsosis, ši ekipa gali iškovoti ne vieną pergalę. 

TOP SPORT bukmekerių prognozė - kas taps grupės nugalėtojais:   
KK Riešė 1,05
Mad Lamb 4,5
Festima 12
VKL Darbuotojai 15,5
Litresta 30

TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 2 divizionas C grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009