TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 2 divizionas A grupė

2018-04-08

Pavasario čempionatas startuoja jau šiandien. Ta proga pradedame visų dalyvių apžvalgas. Apžvelgsime visas 86 TOP SPORT Pavasario čempionato 2018 dalyves! Malonaus skaitymo!

KK Trakai
Nors dėl limitavimo "KK Trakai" turėjo atsisakyti net trijų svarbių krepšininkų, jų sudėtis išliko išties gana galinga. Komandą į priekį ves Roko Rudžinsko, Edgaro Pundziaus ir Vytauto Saulevičiaus trijulė. Labai įdomi konkurencija įžaidėjų grandyje nusimato tarp dviejų talentingų jaunųjų gynėjų - Augusto Rudelio ir Airido Neifalto. Šie du krepšininkai turės konkuruoti ne tik tarpusavyje, tačiau laiku reikės dalintis ir su vienu iš komandos lyderiu - Roku Rudžinsku bei kiek vyresniu, tačiau vis dar labai aukštą lygį palaikančiu gynėju - Pijumi Kiaušu. Po krepšiais visą žaidimą sucementuos ir tvarką aikštelėje įves Vitalij Podgaiskij, kuris turėtų tapti svarbiausiu trenerio pagalbininku aikštelėje. Potencialo Trakų komanda turi tikrai daug. Be to dauguma krepšininkų vienas kitą labai gerai pažįsta. Pridėkime puikiai paruoštas trenerio taktikas ir galime tikėtis labai brandžių rezultatų. 

Aktyvi Veikla
Mindaugo Markevičiaus vedamas kolektyvas kol kas gana užtikrintai atrodo 2-os lygos atkrintamosiose bei VKL taurės varžybose. Pats Mindaugas per 15 šio sezono žaistų rungtynių net 10 kartų pelnė 30 ir daugiau taškų. Tokia iškalbinga statistika parodo, jog meistriškumo šis žaidėjas dar neketina prarasti. Komanda turėjo šiek tiek rūpesčių gynėjų grandyje, tačiau šiuos nepatogumus netrukus turėtų išspręsti prie komandos Pavasario čempionatui prisijungsiantis VGTU krepšinio rinktinės žaidėjas - Dangiras Šulnius. Aukšto meistriškumo gynėjas pas trenerį Gintarą Šerkšną vis dar keliasi meistriškumą ir Pavasario čempionate turėtų tapti antra kertine figūra po Mindaugo Markevičiaus. Likę žaidėjai yra puikiai susipažinę su komandos filosofija, žino savo vaidmenis ir vadovaujami charizmatiškojo Žilvaro Zinkevičiaus pabandys nužygiuoti iki dar vieno trofėjaus. 

Aitvaras
Nelengvai 2-ame divizione turėtų būti "Aitvarui". Nors klubo penketukas yra labai gerai subalansuotas, tačiau atsarginiai žaidėjai gali lyderių deramai nepakeisti. Po krepšiais tikrai pavojingi turėtų būti Nerijus Kasperovičius ir, ypatingai, Mantas Jusis. Toliau nuo krepšio priešininkams nemažai rūpesčių turėtų sukelti Mantas Šiekštelė, Gytis Steckis ir Mantas Čebatorius. Pastarasis ir turėtų būti visos komandos lyderis bei daugiausiai lemti bendrus komandos rezultatus. Daug lems ir Manto Jusio pasirodymas aikštelėje. 1-oje lygoje "MRU" klubo gretose Mantas nebuvo labai dažnas svečias, jeigu taip bus ir "Aitvaro" gretose, komanda skaudžiai kentės, kadangi čia Manto deramai tikrai nesugebės niekas pakeisti. Ypatingai sunki nusimato derbio dvikova prieš kitą Švenčionėlių miestelio pagrindu sudarytą "Transcom" klubą. Pergalė šioje dvikovoje "Aitvarui", greičiausiai, būtų saldesnė už visus kitus laimėjimus kartu sudėjus. 

Mantas Jusis bus pagrindinis "Aitvaro" ramstis po krepšiais

SKM OPK 
Po šiokios tokios pertraukos į vieną būrį susirinko 1996 metų gimimo SKM absolventų būrys. Dauguma žaidėjų padarė tikrai įspūdingas mėgėjiško krepšinio karjeras ir dėl limitavimo visi net negalėjo startuoti 2-ame divizione. Komandoje neregistruotas Vytautas Saulevičius, kuris tame pačiame divizione gins "KK Trakų" garbę. Taip pat krepšininkai turės pasirinkti tarp Kristupo Surgėlo ir Pauliaus Cinelio. Logiškai mąstant reikalingesnis turėtų būti Kristupas, kadangi galingo vidurio puolėjo nėra, o gynėjų grandyje atsiradusią spragą puikiai užpildyti turėtų Mindaugas Gaveika. Krepšinio be anksčiau minėtų žaidėjų nuošaly nėra palikę ir Nerijus Urbelionis, Justas Jankauskas, Anžėjus Butkevičius ir Tautvydas Palaima. Jeigu šie vyrukai sugebės atsikurti prieš tai vyravusią drausmę, galime tikėtis gana solidaus pasirodymo ir ne vienos pergalės. 

Transcom
Tado Kuodžio, Augustino Pechovkos ir Modesto Mackevičiaus sugebėjo paneigti niūrias sau apžvalgininkų prognozes ir reguliariajame 2-os lygos sezone atrodė tikrai solidžiai. Tiesa, komanda palūžo jau pirmajame atkrintamųjų etape, kai turėjo pripažinti "Telšių" klubo pranašumą. Pagrindine iškritimo priežastimi tapo triuškinamai pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių. Idėjinis "Transcom" vadas Modestas Pipiras nedelsdamas ėmėsi šią spragą lopyti ir Pavasario čempionate komanda startuos su nauju ir labai galingu vidurio puolėju - Mariumi Kazlausku. Marius turėtų išspręsti daugumą problemų po krepšiais. Kitas ekipos naujokas Laimonas Brazauskas sustiprins puolimo lyderių grandį ir pagerins ekipos rotaciją. Dabar "Transcom" ekipa atrodys tikrai gerokai galingesnė ant popieriaus. Ar atitinkamai klubas geriau rungtyniaus ir aikštelėje, pamatysime neilgai trukus. 

Reaktoriaus Smogikai
Vitalijus Versockas, Andrius Birulinas, Linas Vitkauskas, Manvydas Statauskas ir Ignas Jackūnas yra labai pajėgus penketukas, kuris tampa dar pavojingesniu, kai jo žaidimą pradeda kontroliuoti patyręs treneris - Antoni Sventicki. Ne ką prasčiau nei prieš tai minėti krepšininkai atrodo ir Tomas Grybauskas su Viktoru Azarkovu. Mantui Statauskui ir Laurynui Žilinskui reiks gerokai paplušėti, kad galėtų pademonstruoti pajėgių komandos draugų žaidžiamo krepšinio lygį. Tiesa, antras divizionas irgi bus pajėgus, todėl net ir tokiam pajėgiam "Reaktoriaus Smogikai" klubui tikrai bus nelengva siekti pergalių. Ekipos idėjinis vadas Darius Petrikas pirmiausia turėtų pamąstyti, kaip prasibrauti į atkrintamąsias, o tada jau bus galima prisiminti patarlę - "Apetitas kyla bevalgant.". 

TOP SPORT bukmekerių prognozė - kas taps grupės nugalėtojais:  
KK Trakai 1,8
Aktyvi Veikla 2,2
Transcom  4,5
Reaktoriaus Smogikai 5
Aitvaras 12
SKM OPK  16

TOP SPORT Pavasario čempionatas 2018: 2 divizionas A grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009