3 Lyga - savaitės apžvalga

2018-04-04

VKL III-iojoje Lygoje tęsiasi PLAY-OFF etapas. Ekipos toliau kaunasi lemiamose rungtynėse, tad kiekvienas metimas tampa vis svarbesniu. Šiuo metu startuoja 1/8 finalo varžybos, kuomet liko 16 geriausių klubų. Keli iš jų savo susitikimus jau pradėjo, tačiau didžioji dauguma dar tik laukia antrojo PLAY-OFF barjero pradžios. Pabandykime paspėlioti, kaip šiame etape seksis vienai ar kitai komandai ir kurie

 

Verslo Spaudos Centras / R2P Sport ( 68% ) - SK Centauras ( 32% )

Vos ne vos įveikę "Big Baller Brand" barjerą galingieji "Verslo Spaudos centro / R2P Sport" krepšininkai aštuntfinalyje susigrums su energinguoju Elektrėnų miesto garbę ginančiu jaunimu. Tiesa, ne visi žaidėjai tokie jauni. Tarp penkių naudingiausių klubo krepšininkų patenkantys Algirdas Rakšnys ir Rokas Niparavičius jau abu spėjo atšvęsti trisdešimtmečio jubiliejus. Tarp penkių naudingiausių klubo žaidėjų patenkantys žaidėjai yra ne tik labai naudingi kokybišku krepšiniu, tačiau visada gali patarti savo jaunesniems ir mažiau patyrusiems bendražygiams. Įspūdingą progresą tarpsezoniu padarė Rapolas ir Gabrielius Bielskiai. Abu žaidėjai sugebėjo trigubai pasigerinti savo žaidimo efektyvumą, aplenkė pagal naudingumą jau ir praėjusiame sezone solidžiai atrodžiusį Luką Jančiauską ir šiuo metu yra tikri klubo lyderiai. Kiek silpniau nei tikėtasi kol kas atrodo gynėjas ir ilgametis klubo lyderis - Danielius Baslyk. "R2P Sport" ekipoje turėtų dominuoti Lino Stripinio ir Eriko Augūno tandemas. Kadangi tikrų aukštaūgių Elektrėnų atstovai neturi, o geriausią sudėjimą turintys Algirdas Rakšnys ir Rokas Niparavičius daugiau sugeba ir mėgsta žaisti atsitraukę nuo krepšio, tai Eriko ir Lino dominavimas ateities kovose yra labai realus. Be to, "dvigubinti" šių dviejų aukštaūgių nelabai pavyks, kadangi puikių snaiperių tandemas (Aidas Bacevičius ir Vitalijus Dūda) lauks savo galimybės prie trijų taškų linijos, o pataikyti šie vyrukai laisvi gali labai dažnai. Pridėkime dar būrį kitų greitą ir veržlų krepšinį galinčių žaisti krepšininkų ir galėsime gana užtikrintai teigti, jog "SK Centaurui" reikės daug sėkmės, kad patektų į ketvirtfinalio etapą. 

 
Atsipūtę ( 65 % ) - KK Sinano Kebabai ( 35 % ) 
Abi šios ekipos visus šešioliktfinalio reikalus susitvarkė per pirmuosius susitikimus ir antrosiose dvikovose beliko išsispręsti formalumus. Abiems to paties padaryti aštuntfinalyje jau nebepavyks, tačiau komandos tikrai bandys tą padaryti. Kovai labai atidžiai turėtų pasiruošti žaidžiantysis "Atstipūtusių" komandos treneris Artūras Leščinskas ir "Sinano Kebabų" strategas - Ugnius Stulginskas. Artūrui galvos skausmu bus "Sinano Kebabų" įžaidėjas Rokas Klabis ir snaiperis Lukas Jonkus.  Rokui prižiūrėti "Atsipūtę" klubo strategas turėtų priskirti nemažai patirties sukaupusį Roką Kasparavičių, o Luko Jonkaus priežiūros gal būt net būtų paliepta imtis pačiam Deividui Zorubai. Tuo tarpu Ugniui Stulginskui nuotaiką, greičiausiai, daugiausiai gadins trys galingi "Atsipūtusių" milžinai - Nedas Petniūnas, Deividas Zoruba ir Thomas Vergez - Pascal. Jonui Montvilui, Viliui Kudokui, Matui Striogai ir Mantui Linkevičiui gali tiesiog pritrūkti jėgų atsilaikyti prieš fiziškai labai pajėgius priešininkus. Fizinių jėgų stoką "Sinano Kebabai" turėtų kompensuoti greitu žaidimu. Be to, jaunieji krepšininkai turėtų demonstruoti didesnį norą laimėti ir tai kažkiek aplygintų abiejų ekipų galimybes. 
 
BC Salininkai ( 42 % ) - Senieji Trakai II ( 58 % )
Marius Pavlovskis su savo miestelio Senųjų Trakų garbę ginančiais krepšininkais aštuntfinalyje susitinka su reitingo kaimynais -  Kęsto Kudrešovo  vadovaujamais "BC Salininkais". Neabejotinai centrinėmis šios serijos figūromis bus Salininkų Saboniu vadinamas vidurio puolėjas Andrej Kovalevskij ir Senųjų Trakų krepšinio legenda Vitalij Podgaiskij. Abu krepšininkai yra puikiai pažįstami mėgėjų krepšinyje ir tikrai nei vienai kitai komandai nepatrukdytų tokie galingi vidurio puolėjai. Į pagalbą Vitalijui stos Edgaro Fedorovičiaus ir Kęstučio Rimo tandemas, o Andrejui padės Giedrius Bilotas drauge su Jonu Baranausku. Jeigu aukštaūgių dvikovoje didelio pranašumo nepamatysime, tada bus labai svarbu, kas laimės įžaidėjų mikrodvikovą. Tiek Pijus Kiaušas ("Senieji Trakai"), tiek Jurij Mendus ("BC Salininkai") yra aukšto meistriškumo žaidėjai ir stengsis atnešti kuo daugiau naudos savo ekipai. Atakuojančių žaidėjų grandyje intriguoja trakiškio Aivaro Paukštės ir Salininkų atstovo Viliaus Pakalniškio dvikova. Galiausiai, lemiamą įtaką gali padaryti ir gana aukšto meistriškumo krepšininkai, kurie šį sezoną atrodė ganėtinai blankiai: Gediminas Balčius, Saulius Keina, Laurynas Andriušis ar Mantas Verbus (visi "BC Salininkai") bei Marius Eidintas, Robertas Stanevič, Andrius Dainaravičius, Vytautas Repečka ar Aurimas Juchnevičius (visi "Senieji Trakai").  Laukia įdomi principinė kova tarp dviejų krepšinio tradicijas puoselėjančių miestelių, tuo labiau, jog pirmame susitikime vos 9 minutes Andrejų Kovalevskij aikštelėje turėjęs "BC Salininkų" klubas pralaimėjo nežymiai.
 
Telšiai II ( 64 % ) - United Sharks ( 36 % ) 
Galime tikrai drąsiai pasakyti, jog vienai iš šių komandų bus labai skaudu pralaimėti ir pasitraukti iš kovos jau aštuntfinalyje. Abu klubai yra tikrai galingi ir jų siekiai, be abejonės, mažiausiai - finalinis ketvertas. Nors gerokai aukštesnį reitingą išsikovoti sugebėjo "United Sharks", šios dvikovos favoritais po pirmosios pergalės bus "Telšiai", kurie sezono pabaigoje įgavo aukščiausią sportinę formą bei savo sudėtyje turi viską, ko reikia, neutralizuoti didžiausias "United Sharks" keliamas grėsmes. Nieks nedrįs prieštarauti, jog kertiniai "United Sharks" krepšininkai yra vidurio puolėjas Dovydas Petrauskas ir įžaidėjas Vytautas Radzevičius. Dovydą kuo puikiausiai pristabdyti gali du pagrindiniai "Telšių" žaidėjai, bokštai, Vytautas Ubartas ir Antanas Mikūta, o Vytautas gali įstrigti puikiai besiginančio Tado Gaižausko Gniaužtuose. Tačiau ar Dovydas pats sugebės apsiginti nuo šių dviejų galingų vidurio puolėjų? Čia jam tikrai reikės ir solidžios Kazimiero Motiekaičio pagalbos. Taip pat labai įdomi turėtų būti dviejų pripažintų snaiperių dvikova. Bus be galo smalsu pasižiūrėti, Vaidotas Andriuška ar Žilvinas Bendoraitis sugebės pataikyti daugiau tritaškių ar (ir) mesti juos geresniu taiklumu. O ir daug dar nepaminėtų abiejų ekipų atstovų gali labai solidžiai sužaisti ir kiekvieno iš jų individualus šou gali nulemti rungtynių baigtį. Pirmųjų rungtynių rezultato dėka pirmenybę skiriame telšiškiams, tačiau "United Sharks" po dvikovos paminėjo, jog ginklų dar tikrai nesudeda ir stengsis revanšuotis.
 

Algirdas Rakšnys ir vėl vilki "SK Centauro" marškinėlius

 

Ridikas ( 59 % ) - Marijampolis ( 41 % )
Šešioliktfinalyje "Marijampolis" įsirašė savo vardą į VKL istoriją. Pirmąjį susitikimą "Kibirų" krepšininkams pralaimėję net 29 taškų skirtumu atsakomojoje dvikovoje ekipos vyrukai ne tik sugebėjo panaikinti deficitą, tačiau dar ir dviejų rungtynių bendroje sumoje šventė pergalę bei žengė tolyn. Tai buvo didžiausias panaikintas deficitas po pirmojo susitikimo per visą VKL istoriją. "Ridikas" teoriškai turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį ir šio klubo lyderių individualus meistriškumas yra kiek aukštesnis, tačiau "Marijampolis" jaučia didelę atsakomybę prieš gausų būrį savo sirgalių ir nė už ką nenori jų nuvilti.  Teoriškai labai įdomi galėtų būti dviejų "Kevin Durant" stiliaus krepšininkų dvikova - Igno Vaičio ir Valerij Rybak. Tiesa, greičiausiai, šioje serijoje geriau pasirodys Ignas, kadangi Valerij niekaip šį sezoną negali atsigauti nuo jį kamuojančių traumų. Nors rungtynių krepšininkas sužaidė tikrai daug, tačiau sveikata vis neleidžia įgauti optimalios sportinės formos. Didelė našta kris ant "Marijampolio" vidurio puolėjo Lešek Vasiljev pečių, kuris turės neutralizuoti pavojingą "Ridiko" "centrą" - Viktorą Asačiovą, o situaciją apsunkins ir tai, jog Viktorui padės puikiai šį sezoną rungtyniaujantis Tomas Narkun bei Jonas Norvaišas. Įdomios turėtų būti ir Luko Radžiūno su Erik Bralkovski bei Regimanto Šeštoko su Tomu Laurinavičiumi dvikovos. Vis dėlto kiek galingiau bent jau "ant popieriaus" atrodo "Ridikas", kuris namuose turi pasistengti susikurti kiek įmanoma ženklesnį pranašumą.
 
BC Versus ( 67 % ) - BC Liejykla ( 33 % )
Daugiau nei dešimtį tūkstančių taškų pelnę ir prasileidę, bei dar tiek naudingumo balų surinkę "BC Versus" krepšininkai po truputį bando skintis kelią pirmųjų savo medalių link. Praėjusio sezono metu komandai pavyko pasiekti savo pirmąjį finalo ketvertą. Šiemet "BC Versus" pasipildė jaunuoju Luku Balčaičiu, kuris iš karto maksimaliai atsiskleidė bei įsitvirtino pirmojoje rezultatyviausių ekipos krepšininkų vietoje. Solidžiai prie komandos rezultatų prisideda ir praėjusio sezono ekipos lyderių Mindaugo Lastausko ir Kasparo Rimšelio duetas. Taip pat verta išskirti Tadą Abišalą, kuris, greičiausiai,  pajuto antrą jaunystę ir šio sezono, lyginant su praėjusiu, metu ženkliai pasigerino savo statistinius rodiklius. "BC Liejyklos" puolimas remiasi daugiausiai Martyno Rakausko aukštu individualiu meistriškumu. Talentingasis puolėjas ne tik puikiai rungtyniauja po krepšiais, tačiau ir nebijo atakuoti iš toli. Martynui puikiai talkina Titas Šepetys bei Andrius Kolesnikovas, Dominykas Žalionis ir Kristupas Matulis. Tiesa, "išjungus" Martyną, likę žaidėjai gali iki pergalės komandos ir nenuvesti. Visi puikiai žino, kokia puiki yra "BC Versus" komandinė gynyba. Galima spėti, jog šioje serijoje Martynas Rakauskas sužais blogiausias savo šio sezono rungtynes ir tai lems komandos pasitraukimą iš čempionato. Ar šis spėjimas pasitvirtins, pamatysime neilgai trukus.
 
KK Ambicija ( 19 % ) - Sky Gym / Ego Forte ( 81 % )
Ilgus metus Vilniaus krepšinio lygoje "Sky Gym" kolektyvui pritrūkdavo sėkmės, tačiau kol kas ši komanda yra įvardijama kaip viena iš 3-ios lygos favoričių. Tiesa, jau aštuntfinalyje šio klubo lauks labai grėsmingas varžovas - "KK Ambicija". Raimundo Kalesnyko vadovaujama ekipa turi individualiai galingą krepšininkų šešetą: Donatas Kilikevičius, Rapolas Čepė, Juozas Andriuška, Karolis Daukša, Tomas Balčiūnas ir Karolis Jatulis. Jeigu visas šešetas susirinks į rungtynes, "Sky Gym" klubui lengva tikrai nebus, tačiau kiekvienas "KK Ambicija" krepšininko neatvykimas ženkliai mažina jų kolektyvo galimybes žygiuoti tolyn. "Sky Gym" turi gerokai platesnę rotaciją, o kertiniai šio klubo žaidėjai yra: Manvydas Statauskas, Ernestas Varakauskas ir Andrius Birulinas. Pridėkime Giorgi Mačavariani, Mantą Statauską, Viktorą Azarkovą, Andrių Araminą ir Justą Meidų bei turėsime nuostabią sudėtį pergalėms pasiekti. Jeigu "Ego Forte" sugebės išsaugoti aukšto meistriškumo žaidėjų kiekybinį pranašumą, galime tikėtis spaudimo per visą aikštelę, siekiant nuvarginti varžovus. Taip pat "KK Ambicija" tikrai turės vargo stabdant varžovų lyderius. Priešnuodžių Raimundo Kalesnyko auklėtiniai turės tik prieš Manvydą Statauską, o Ernestas Varakauskas ir Andrius Birulinas gali tapti nesustabdomais, kadangi pagrindiniams pretendentams dengti varžovų lyderius, Karoliui Jatuliui gali trūkti greičio, o Donatui Kilikevičiui - jėgos. Galiausiai, Tomas Balčiūnas dar nėra pilnai atsigavęs po traumų. Visgi apžvalgos lieka apžvalgomis, o mes viską pamatysime aikštelėje, kur žais ne pavardės, o realūs žmonės. 
 
Dagos II ( 52 % ) - KomFakas ( 48 % )
Praeitame PLAY-OFF etape abi komandos pražygiavo garsiai pranešdamos apie savo tikslus. "Dagos" du kartus įrodė, jog yra stipresni už vieną geriausių reitingų čempionate turėjusią "Thug Life", tuo tarpu "KomFakas" palaužė vieno lyderio "BC United Transline" klubą. Dabar nutiko taip, jog abu klubai startuoja etape iš žemiausių pozicijų, tačiau turi puikias galimybes žengti tolyn. "Dagos" klubui tai, visų pirma, puikus šansas reabilituotis po vidutiniško reguliariojo sezono. Tuo tarpu buvusiems VU studentams - galimybė pratęsti 7 paeiliui nepralaimėtų dvikovų seriją. "KomFakas" turi aiškų išreikštą lyderį - Vitalį Pancerevą, kuris pelno po 25.7 taško per dvikovą. Tačiau praeito etapo kovose klubas prarado vieną svarbų sudėties žaidėją - traumą gavo ir sezoną pabaigti anksčiau laiko turėjo Vilius Aleksandravičius. Tokia naujiena be jokios abejonės turėtų būti palanki "Dagos" klubui, kuriam bus vienu galvos skausmu mažiau. Pagirtinai praeitame PLAY-OFF etape komandoje sužaidė ir mūsų apžvalgoje pagirtas Laurynas Bernatavičius, kuris blokų grafoje gerokai pakilo į viršų ir dabar varžovams vidutiniškai "išrašo" po 2.1 "stogo" per rungtynes. Šiame etape Lauryno lauks labai rimta kova su galingai sudėtu Vytautu Peisoku. Šį kartą pranašumas, deja, ne "Dagos" aukštaūgio pusėje, tad jam ir vėl reiks pasistengti parodyti, ką jis sugeba geriausiai. Likusiems komandos gynėjams bus ką veikti gaudant varžovų krepšininkus, nes "KomFakas" per rungtynes atlieka net po 18.6 rezultatyvaus perdavimo, o tai byloja apie puikų aikštelės matymą bei gerą ekipos mikroklimatą. Tiesa, čia irgi atsilieps Viliaus Aleksandravičiaus trūkumas, nes jis atlikdavo daugiau, nei po 4 perdavimus per rungtymes. Tačiau be jo dar yra Vitalis Pancerevas, Tomas Minkevičius, Lauras Baranauskas ar Juozas Skara. Pasirinkimo komandoje tikrai netrūksta, tad belieka spėlioti, kam iš jų seksis geriausiai. "Dagos" koziriu galėtų būti toliašaudė artilerija, nes komanda tritaškius meta beveik 30% taiklumu. Čia rezultatyviais šūviais pasižymi ir Karolis Pladas, ir Darius Mockevičius, bei retai, tačiau taikliai metantis Benediktas Mažeika. Nepamirškime ir Jono Staniulio, kuris turi begalę sukauptos patirties ir nuolat užveda komandos draugus kovai. Realu, jog pamatysime dvejas bekompromises kovas, kuriose nežymų pranašumą avansu skiriame panašu, jog sportinę formą atgaunančiai, "Dagos" ekipai.

 

Laurynas Bernatavičius ("Dagos", balta apranga) geriausiai sužaidė tada, kai reikėjo labiausiai

3 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009