2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2018-04-03

TOP SPORT - VKL II-osios Lygos "Almarūno Prekybos" taurės dalyviai sėkmingai įveikė pirmąjį PLAY-OFF varžybų etapą. Dabar jau liko 16 stipriausių klubų, kuriems išlieka puiki galimybė kautis dėl pačių tauriausių šio diviziono apdovanojimų. Tradicinėje antradienio apžvalgoje kviečiame paspėlioti, kurių klubų galimybės žengti tarp 8 geriausių lygos klubų yra dėkingiausios, o kurioms komandoms galimai reiks gerokai pasistengti, norint keliauti tolyn.

 

Rumida LLK ( 55% ) - Telšiai ( 45% )

Ar pamenate praėjusių sezonų vieną didesnių sensacijų, kai "Telšiai" 2-os lygos aštuntfinalyje eliminavo labai galingą "Plasta.lt" kolektyvą? "Déjà vu"! "Telšiai" vėl susitinka su ne vieną tuometinės "Plastos" žaidėją turinčia ekipa, kuri ir vėl yra viena iš viso turnyro favoričių. Skirtumas yra tik tas, jog dabar ši kova vyksta aštuntfinalyje. Pirmasis susitikimas įvyko ir, kaip keista bebūtų, "Telšiai" ir vėl sugebėjo susikauti kaip lygūs su lygiais su galingu varžovu ir antras susitikimas įvyks nuo nulio taškų "Telšių" namų aikštelėje. "Rumida" turi labai galingą priekinę liniją, kurią sudaro: Vitalijus Danilovas, Dmitrij Meškevič ir Arvydas Urbanovičius, o visą šią trijulę puikiai valdo Algirdas Tomas Venclovaitis. Kad pristabdyti šią ypatingai galingą grandį Antanui Mikūtai ir Vytautui Ubartui tenka darbuotis dvigubai geriau, o jiems maksimaliai talkina Matas Mankevičius. Serijos baigtį nulemti gali ir puikiai puolime pasižymėti gebančių telšiškių Martyno Rimkaus ir Žilvino Bendoraičio dvikova su Mindaugu Pukelevičiumi ir Aurimu Lukauskiu. Praėjusių metų pralaimėjimas turėtų leisti "Rumidos LKK" krepšininkams maksimaliai nusiteikti prasibrauti į ketvirtfinalį bei patvirtinti savo, kaip favoritų, statusą. "Telšių" treneriui Simui Pociūnui reiks gerokai pasukti galvą, kad sugalvoti, kaip pasiekti tokią svarbią pergalęnes antrą kartą paeiliui lentvariečiai tikrai nebejuokaus.

Didėja ( 45 % ) - Vaikinai ( 55 % )

Didžiulė "Didėja" klubo patirtis surems ginklus su nepaprastu "Vaikinų" entuziazmu ir labai griežta trenerio Igno Pagalio įvesta drausme. Neabejotina šio susitikimo žvaigždė bus Edgaras Matusevičius. Žaidėjas iki šiol spėjo pasirodyti 7 rungtynėse ir visus šiuos 7 susitikimus "Didėja" laimėjo, o pats Edgaras Matusevičius į savo kraitį spėjo įsirašyti vidutiniškai po 20,3 taško ir +31,1 naudingumo balo. Edgarui puikiai puolime talkina Andriaus Montvydo, Vlado Jucevičiaus ir Martyno Šikšnio trijulė. Didelė našta užguls Pauliaus Kapšio pečius, kadangi šis krepšininkas turės atlaikyti energingų, kibų ir fiziškai stiprių varžovų gynėjų spaudimą. "Vaikinų" gretose komandą į priekį turėtų vesti Mindaugo Kraujalio, Erlando Balukonio ir Manto Leišio trijulė. Statistiškai puikiai atrodo ir tritaškių meistras Vaidas Petrulionis, tačiau praėjęs sezonas parodė, jog lemiamų kovų metu Ignas Pagalys mėgsta palaikyti šį tritaškių talentą ant suolo, o aikštelėje rotuoti geriau besiginančius krepšininkus. "Vaikinai" šios poros favoritai, tačiau per mėgėjiško krepšinio istoriją po "Didėjos" kojomis krito ne vienas sąlyginai stipresnis priešininkas. 

Mad Lamb ( 67 % ) - Jamam OPK ( 33 % )

Dvi puikios jaunos bei energingos komandos pasistengs savo energiją nukreipti pergalinga linkme ir pabandyti žengti žingsnį finalinio ketverto link. Neabejotini šios poros favoritai yra "Mad Lamb", kurie jau spėjo vieną kartą reguliariajame sezone įveikti "Jamam OPK". Be to, "Mad Lamb" turnyrinėje lentelėje užėmė gerokai aukštesnę vietą. "Mad Lamb" į priekį veda puolėjo Žilvino Rubliausko ir snaiperio Roko Rolio tandemas. Rokas šiuo metu yra trečias geriausias tritaškių metikas visoje lygoje, o jo pataikymas iš tolimų distancijų siekia beveik 50% ribą. Kiek sunkiau šiai ekipai yra su aukštaūgiais, tačiau trys gana mobilūs aukštaūgiai: Manvydas Statauskas, Darius Bušmic ir Karolis Staniokas kol kas gana užtikrintai atlieka savo pagrindines pareigas. "Jamam OPK" gretose pagrindiniai klubo vedliai į pergales yra Karolis Bakanauskas, Tomas Zalieckas, Audrius Karvelis ir Robertas Vainickas. Prie šio ketvertuko galima būtų priskirti rečiau rungtynėse besilankiusį Aurimą Pocių ir turėsime labai pajėgų startinį penketuką. Šie krepšininkai ne tik naudingiausi klubo gretose, tačiau įprastai rungtyniauja daugiausiai minučių bei daugiausiai įtakoja visus aikštelėje priimamus sprendimus. Lemiamu veiksniu gali tapti ir abiejų ekipų treneriai. Ervinas Stankus labai atsakingai žiūri į "Mad Lamb" klubo treniravimą, o Žygimantas Čėnas sezono viduryje dėl asmeninių priežasčių paliko "Jamam OPK" kolektyvą, tad klubas šiuo metu yra be stratego. 

Aktyvi Veikla ( 54 % ) - Kupiškis / InfoTec ( 46 % )

Buvęs Lietuvos nacionalinės jaunių rinktinės vienas iš lyderių Mindaugas Markevičius pabandys pademonstruoti aukščiausią krepšinio kokybę pakankamai jaunai "Kupiškis / Infotec" ekipai. Niekas net neabejoja, jog Mindaugas Markevičius yra pagrindinis savo komandos variklis puolime. "Aktyvios veiklos" puolimas dažniausiai pasibaigia Mindaugo Markevičiaus kamuolio į krepšį išmetimu. Per tryliką rungtynių Mindaugas jau spėjo išmesti 338 metimus (vid. 26 metimai per vienerias rungtynes). Antras komandoje yra septyniolikametis krepšinio talentas Paulius Nasvytis, su 157 išmestais metimais per 14 rungtynių (vid. 11,2 metimo per vienerias rungtynes). Pridėkime Mindaugą Mažeikį ir gal dar Kęstutį Vanagą ir tai bus visas šios ekipos puolimo branduolys. Kiti krepšininkai daugiausiai "juodai" dirba, kad sukurtų progas klubo lyderiui ir pagrindiniams jo pagalbininkams. Atrodo, būtų lengva užduotis susikoncentruoti ties klubo lyderiais, tačiau tai kol kas padaryti nelabai kam pavyko. "Aktyvi Veikla" kuo puikiausiai rungtyniauja tiek 2-oje lygoje, tiek VKL taurės varžybose. Kupiškėnaii turi net 10 lygių ir puolime galinčių sužaisti krepšininkų. Vienintelis Ignas Domža kol kas sezono metu nesugebėjo atrasti geros sportinės formos. Kertiniai šios ekipos krepšininkai bus Deividas Grigėnas ir Ernestas Umbra. Šie krepšininkai atitinkamai pasirodė šį sezoną 6 ir 7 rungtynėse, o "Kupiškis" jiems esant iškovojo atitinkamai 5 ir 6 pergales. Jeigu šie abu vyrukai ateis, tai bus liūdnos žinios "Aktyviai veiklai". Bet kokiu atveju visiems mėgstantiems gražų krepšinį rekomenduojame atvykti pasižiūrėti Mindaugo Markevičiaus ir Kupiškio miestelio atstovų puolimo šou!

 

Kupiškėnų (juoda apranga) laukia labai rimtas varžovas - "Aktyvi Veikla"

 

Austa / Vaitesa ( 69 % ) - VPP / Imperialstone.eu ( 31 % )

Abi šios ekipos labai skirtingai sužaidė reguliarų sezoną ir pradėjo atkrintamąsias. "Austa / Vaitesa" iškarto įsitaisė tarp lyderių ir galingu žaidimu savo grupėje užėmė 2 vietą. "VPP - Imperialstone.eu" sezono metu patyrė daug skaudžių smūgių ir į atkrintamąsias šiaip ne taip žengė iš kuklios 10 vietos, kur jau pirmajame susitikime pasiuntė savo varžovus "VKK Masonus" į tokį nokdauną, po kurio jie antrajame susitikime atsigauti nesugebėjo. Tuo tarpu "Austa / Vaitesa" pirmosiose rungtynėse nesugebėjo įtikinamai nutolti nuo gerokai silpnesnio "DAGOS" klubo ir visus reikalus spręsti nusikėlė į antrąjį susitikimą. Tiesa, reguliaraus sezono metu pergalę tarpusavio dvikovoje iškovojo "VPP / Imperialstone.eu" klubas, o tai gerokai pakursto intrigą. Įdomu, jog "Austa Vaitesa" yra grynai gynybinė komanda su keliais puolimo lyderiais, o "VPP Imperial" yra puikus puolimo arsenalo atstovas, tačiau sezono metu ne kartą teko pamatyti, jog šios ekipos žaidėjai nėra itin kantrūs gynyboje. "Austa Vaitesa" gretose visas puolimas sukoncentruotas į tris krepšininkus - Kristupą Surgėlą, Vytautą Saulevičių ir Deividą Dimbelį. Jeigu juos išeitų visiškai išjungti iš žaidimo - pergalė garantuota. Tiesa, kol kas to niekam padaryti nepavyko, vargu, ar ir pavyks ."Imperialstone.eu" ekipa turi gerokai daugiau pasirinkimų puolime. Absoliučiam klubo lyderiui Edmund Rodzevič gali deramai talkinti Martynas Striūkas, Kęstutis Balčiauskas, Donatas Ratkevičius, Kšyštof Kondratovič ar net Karolis Griziūnas, kuris daugiau leidžia reikštis kitiems žaidėjams, tačiau ir pats turi sukaupęs aukštą meistriškumą. Pridėkime dar Žilviną Grušą, kuris šiuo metu yra kamuojamas traumų, tačiau dar brandus kaip žaidėjas bei puikus autoritetą turintis treneris ir turėsime derinį, kuris tikrai yra pajėgus pateikti nemažą sensaciją. 

Jungent ( 47 % ) - Electrolux II ( 53 % )

Jeigu prieš prasidedant atkrintamosioms varžyboms reikėtų spėti, kas žais šioje poroje, be abejonės, dauguma ekspertų spėtų, jog čia susitikę būtų "Krituliai" su "Elektrėnų Sporto centro" krepšininkais. Tiesa, krepšinis kupinas įdomybių ir viskas atsitiko atvirkščiai. Dvi silpnesnėmis laikytos ekipos palaužė "ant popieriaus" galingesnius priešininkus ir dabar tarpusavyje susigrums dėl kelialapio į ketvirtfinalį. Puikiai prie "Jungent" komandos pritapęs įžaidėjas Šarūnas Belevičius greitai išnaudojo savo puolimo arsenalą ir aikštės matymą, bei iš karto tapo rezultatyviausiu bei daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekančiu krepšininku. Jam puikiai talkina naudingiausias klubo krepšininkas Kęstutis Bagdanavičius, kuris labai sėkmingai atsigavo po traumos. Dar derėtų išskirti ir Paulių Jasukaitį, Paulių Rimavičių ir Valdą Jonavičių. Visi šie žaidėjai gana dažnai lankėsi rungtynėse reguliaraus čempionato metu ir dabar išlieka patikimais klubo ramsčiais kovoje dėl pergalių. "Electrolux - II" ekipos neabejotinas lyderis yra mažasis ir staigusis kėdainiškis - Gytis Gadeika. Savo sudėjimu ir žaidimo stiliumi Luką Lekavičių primenantis gynėjas yra labai sunkiai bet kuriam priešininkui įmenama mįslė. Drauge su Šarūnu Nekrošiumi, Liudu Balčiūnu ir Dariumi Mickūnu Gytis atvedė savo ekipą į atkrintamąsias varžybas. Atkrintamosiose prie ekipos neabejotinai prisijungs ir pavyzdingai rungtynėse lankysis Edvinas Ernaitis, Arnas Naruševičius bei Arnoldas Norgėla, kurie reguliaraus sezono metu lankytis dažnai nesistengė ir žaidė praktiškai tiek, kad galėtų padėti savo komandai atkrintamosiose. Kad ir kuri komanda patektų toliau, abudu klubai galės didžiuotis savo tikrai gerais čempionato pasirodymais. 

Senieji Trakai ( 54 % ) - BC Nol Semkers ( 46 % )

Dvi viena kitos vertos ekipos jau spėjo kartą susigrumti ketvirtfinalyje ir tikrai įrodė, jo abi yra labai aukšto pajėgumo. Edgaras Pundzius sužaidė geriausias savo karjeros TOP SPORT - Vilniaus krepšinio lygoje rungtynes ir davė ne vieną pamoką jaunesniems "BC Nol Semkers" žaidėjams. Tuo tarpu Dovydas Sakalnikas sužaidė pačias blogiausias savo šio sezono rungtynes. Šie du individualūs pasirodymai leido sunkią pergalę po permainingos kovos keturių taškų skirtumu išplėšti "Senųjų Trakų" ekipai. Atsakomasis susitikimas dabar kelsis į Vilnių, kur "BC Nol Semkers" gali turėti savos aikštelės pranašumą. Nors "Senieji Trakai" ir turi trapų 4 taškų pranašumą, tačiau atsakomojoje dvikovoje tikrai negalima tikėtis, jog tokį patį įspūdingą šou padarys Edgaras Pundzius, o Dovydas Sakalnikas sužais dar vienas blankias rungtynes. Be to, daug kas priklausys nuo Senųjų Trakų miestelio atstovų Vitalij Podgaiskij, Roko Rudžinsko, Pijaus Kiaušo ir Edgaro Fedorovičiaus bei "BC Nol Semkers" krepšininkų Tomo Butrimo, Dominyko Bučo, Merardo Pauliukėnno, Airido Neifalto ar Karolio Gailiūno. Lemiamą žodį gali tarti ir puikus snaiperis Lukas Jonkus, kuris yra sukaupęs daug žaidimo Panevėžio aukščiausioje lygoje patirties. Bet kokiu atveju, laukia labai įdomi kova ir dabar nėra nė trupučio aiškumo, kas šioje poroje žengs tolyn.  

DUV Reklama ( 8 % ) - Taurus ( 92 % )

Gana sensacingai pirmąją vietą "B" pogrupyje iškovoję "Taurus" vyrukai darbais įrodinėja, jog tai toli gražu nebuvo atsitiktinumas. Jau pirmajame aštuntfinalio susitikime kovingasis Manto Bielinsko "Taurus" kolektyvas susikrovė net 21 taško persvarą prieš dėl nesusirinkimo į rungtynes turnyrinėje lentelėje gana žemą poziciją savo pogrupyje užėmusius "BC DUV Reklama" krepšininkus. Kad "BC DUV reklama" ekipai yra nepalankus "Taurus" klubas, galime spręsti ir iš reguliariojo sezono rezultato, kuomet "Taurus" savo priešininkus sutriuškino net 32 taškais. Nors prieš dvejus metus "Taurus" žaidėjai kritikavo dviejų rungtynių sistemą, kai pirmąjį susitikimą "Ridikui" pralaimėję net 48 taškų skirtumu iškarto prarado galimybę žygiuoti toliau, šio sezono metu kovingieji jaučiai jau antrą kartą iš eilės stengiasi visus klausimus išsispręsti pirmajame susitikime. Daugiausiai prie "DUV reklamos" nesėkmės prisidėjo dviejų aukštaūgių (ne) žaidimas. Eligijus Ročys neatvyko į šį svarbų susitikimą, o Dovydas Lopetaitis sužaidė pačias blogiausias šio sezono rungtynes ir prametė visus 13 tądien mestų dvitaškių. Taip pat neatvyko ir kertinis klubo gynėjas Tomas Melnikavičius, o kitas svarbus gynėjas Mindaugas Sutkus dar kenčia potrauminius padarinius. "Taurus" gretose Justas Aršauskas parodė savo, kaip tikro komandos lyderio, galią ir vedė nugalėtojų ekipą į pergalę. Puikiai viską po krepšiu sucementavo reguliaraus sezono metu ne itin dažnai besilankęs Tomas Pribušauskas. Pridėkime solidų Igno Kurkliečio žaidimą ir "Taurus" klubo puikaus rezultato nesugebėjo paveikti net gerokai blankesni, nei įprastai, Juliaus Pinkevičiaus ir Vidmanto Skapo pasirodymai. "Taurus" žengė tvirtą žingsnį ketvirtfinalio link, tad beliko neatsipalaiduoti ir sėkmingai pabaigti tai, kas pradėta. 

 

Panašu, jog "DUV Reklamai" ir Ernestui Ščesnulevičiui sezonas pasibaigs ties šiuo PLAY-OFF etapu

 

Primename, jog tai tėra spėlionės, kaip pasibaigs vienos ar kitos rungtynės, o pateikiama informacija - tik vieno iš galimų daugybės scenarijų spėjimas. Turite kitokią nuomonę ? Būtinai pasidalinkite ja su mumis !

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009