4 Lyga - savaitės apžvalga (paskutinė dalis)

2018-03-27

Tęsiasi VKL IV-osios Lygos maksimalių išbandymų metas. Pirmame PLAY-OFF etape žaidžiamos dvejos rungtynės, skaičiuojant taškų skirtumą, todėl vienos iš rungtynių gali net ir pasibaigti lygiosiomis. Ar taip nutiks, mes pamatysime jau artimiausios savaitės bėgyje, o Jums pristatome VKL kolektyvo sudarytas prognozes, ko galima laukti ir tikėtis VKL IV-osios lygos 1/16 finalo PLAY-OFF varžybose. Primename, jog tai tėra tik spėlionės, kaip viena ar kita serija gali pasibaigti. Turite kitokią nuomonę ? Kviečiame ja pasidalinti su mumis !

 

Logistai ( 58 % ) - Abi Kairės ( 42 % )   

Dvi kovingos ekipos jau pirmame etape parodė savo gynybinius sugebėjimus. Po atkaklios pirmosios kovos trapų pranašumą į namų aikštelę vežasi "Logistai". Keista, jog ilgu atsarginių žaidėjų suoleliu ir didele rotacija pasižymintis "Abi Kairės" klubas pabaigoje nuvargo ir leido priešininkams susikrauti pranašumą. Kita vertus, fiziškai stiprus "Logistų" kolektyvas nesugebėjo įtikinamai laimėti kovos dėl atšokusių kamuolių. "Abi kairės" puikiai paruošė namų darbus prieš vieną iš "Logistų" lyderių Bogdan Mikšo, tačiau kitas kertinis žaidėjas Darius Miloševičius sužaidė eilines puikias rungtynes ir buvo savo klubo vedlys į pergalę. "Abi kairės" klubo gretose dar kartą išsiskyrė tikrasis klubo lyderis Aivaras Aleksiejus, kuris protingu žaidimu padėjo savo ekipai prieš atsakomąsias rungtynes išlaikyti kovinį atstumą. Nors prieš susitikimą kaip aiškius dvikovos favoritus būtumėme įvardinę "Logistus", kurie praėjusio sezono metu buvo per žingsnį nuo finalinio ketverto, tačiau šiame susitikime įvykiai galėjo pakrypti bet kuria linkme, kadangi abi ekipos iššvaistė begalę taškų baudų metimais. Tai buvo pirmoji šių dviejų ekipų tarpusavio dvikova - susipažinimas. Priešininkai vieni kitų dar nežinojo, o antram susitikimui jau galės paruošti įvairių strategijų, kurios gali ir nulemti, kuri ekipa žygiuos toliau, o kuriai sezonas 4-oje lygoje turės pasibaigti.
 
Marijampolis II ( 65 % ) - Avedus ( 35 % )
Labai įdomi dvikova turėtų mūsų laukti šioje poroje. Nors nei vienos iš šių ekipų negalime pavadinti ryškiais favoritais patekti į finalinį ketvertą, abu klubai tikrai yra "juodieji arkliukai", kurie gali veržliai prasibrauti iki ketveriukės, tačiau taip pat gali bet kuriame etape prieš bet kurį varžovą iškristi. Abu klubai yra panašūs savo sudėtimi. Komandos turi galingus startinius penketukus, o likę krepšininkai atlieka mažiau svarbius vaidmenis. Pastarasis faktas leidžia teigti, jog vos vieno ar poros krepšininkų neatvykimas gali suvadinti labai didelį vaidmenį šios poros susitikimo baigčiai. "Avedus" gretose šio sezono metu kaip ryškus lyderis išsiskyrė Aurimas Guiga, kuris su Tado Mickaus, Elijaus Majausko ir Vilniaus Ankėno pagalba kol kas veda savo klubą į pergales. Kiek silpnesnį sezoną turi Linas Zasimavičius, o dar vienas potencialus klubo lyderis Žydrūnas Bautronis kol kas tėra sužaidęs vos 5 susitikimus. "Marijampolio" komandą šio sezono metu veda jų gausaus sirgalių būrio numylėtiniai: Valerij Rybak, Andžej Kolesnik, Tomas Laurinavičius, Raimondas Miniauskas ir Erik Bralkovski. Pavojingi varžovams yra ir Lešek Vasiljev bei Tomas Raževičius. Neabejotinai tarp abiejų ekipų naudingiausių ir rezultatyviausių žaidėjų bus kažkurie iš prieš tai išvardintų žaidėjų, tačiau lemiamą įtaką šio susitikimo baigčiai gali padaryti ir kažkuris čia nepaminėtas krepšininkas, iš kurio priešininkai net nesitikės didelės žalos.
 

Gytis Mickus su savo "Avedus" kariauna bandys palaužti "Marijampolio" vyrus
 

Bekupė / VezuMalkas.lt ( 69 % ) - BC Carmita ( 31 % )   

Galingas "Bekupė - VezuMalkas.lt" klubas be abejonės stengsis reabilituotis po praėjusio sezono patirto fiasko ir visomis išgalėmis bandys žygiuoti iki finalinio ketverto varžybų. Pagrindinis sėkmingo pasirodymo kūrėjas be abejonių bus veržlusis gynėjas Vitalijus Versockas, o jam sėkmingai turėtų talkinti dar 10 pakankamai aukšto pajėgumo krepšininkų. Galbūt labiausiai paminėjimo verti būtų Mantas Maišelis, Laurynas Putna ir Rolandas Mečkauskas. Jie ne tik yra naudingi savo ekipai, tačiau ir pakankamai dažnai reguliaraus sezono metu lankėsi rungtynėse. "BC Carmita" ekipos nariams belieka tikėtis, jog klubo lyderis Mantas Drungilas sugebės deramai lygiuotis su aukšto meistriškumo varžovų lyderiu, o likę krepšininkai su Evaldu Ašmontu, Ovidijumi Galiumi ir Rapolu Valučiu priešaky sugebės sužaisti aukšto lygio rungtynes. Taip pat labai svarbu, ar aikštelėje šio etapo metu "BC Carmitos" gretose pasirodys Tomas Ruškys, kuris reguliaraus sezono metu nebuvo pats dažniausias svečias rungtynėse. Intriga šioje poroje gali laikytis tris kėlinius, paskutinio ketvirčio metu Bekupės miestelio atstovai turėtų pabėgti tolyn dėl gerokai ilgesnio atsarginių žaidėjų suolelio ir susikrauti pakankamai solidų pranašumą.
 
Kočėlas ( 80 % ) - Atea ( 20 % )
Puikiai visą sezoną atrodę "Kočėlo" vyrukai pirmajame atrintamųjų varžybų etape susigrums su tik paskutiniuose turuose vietą atkrintamosiose varžybose užsitikrinusiais "Atea" krepšininkais. Iš pirmo žvilgsnio favoritas kaip ir yra aiškus. "Kočėlas" tarsi turėtų galingu žaidimu nublokšti savo varžovus. Dvikovos favoritus į priekį stengsis vesti universalusis gynėjas Ignas Kurklietis. Šis krepšininkas yra puikus snaiperis, tačiau tuo pačiu kuo puikiausiai gali ir pažaisti nugara prieš žemesnius priešininkus. Fenomenalu, tačiau šis gynėjas yra daugiausiai vidutiniškai komandoje atkovojantis kamuolių žaidėjas. Ignui puikiai talkins Lukas Tvarijonas ir Mantas Beniušis. "Atea" gretose pavojingiausias bus Edvino Šimkaus, Daroslav Bernat ir Audriaus Karnišausko trejetukas. Edvinas yra tikras komandos puolimo lyderis, o Daroslav su Audriumi padeda sucementuoti ekipos puolimą ir gynybą po krepšiais. Svarbus "Atea" ekipoje bus ir Lino Stepanausko vaidmuo, kuris yra pagrindinis klubo įžaidėjas ir turės atlaikyti labai didelį aukšto meistriškumo varžovų spaudimą. "Kočėlą" įvardiname ne tik kaip šios dvikovos favoritus, tačiau ir vienus rimčiausių pretendentų patekti į finalinį ketvertą, tačiau, jeigu pamatysime didelį kovingumo kontrastą, šioje poroje tikrai gali įsižiebti intriga, kadangi "Atea" tikrai nėra ta komanda, kuri leisis trypiama.
 

Edvinas Šimkus - vienas "Atea" ekipos lyderių
 
 
SK Skaidiškės ( 78 % ) - Radvilai ( 22 % )   
2016 metų gegužės mėnesį šios dvi ekipos susitiko VKL EKO lygos finale. To sezono metu abu klubai jau buvo susitikę po kartą ir pasidalinę po pergalę. Finale sėkmė daugiau šypsojosi "Radvilų" vyrukams, kurie ir tapo Vilniaus krepšinio EKO lygos čempionais. Abi ekipos nuo to laiko išsaugojo naudingiausius finalo žaidėjus. Tiesa, Ignas Gutmanas ("Radvilai") nesužaidė 5 rungtynių reguliariajame sezone ir savo ekipai nepadės, o Marius Bukauskas ("SK Skaidiškės") šio sezono metu daugiau iniciatyvos imtis leidžia jaunesniems krepšininkams. "Radvilų" komandą taip pat paliko ir Pijus Kiaušas, kuris praktiškai reiškė pusę visos komandos. Lyginant su finalo rungtynėmis abiejose ekipos galime pamatyti naujus dominuojančius aukštaūgius. "Radvilų" gretose komandą į priekį tempia Girmantas Praleika, Raimondas Pažemeckas ir Jurgis Šileikis, o "SK Skaidiškių" ekipoje puikiai lyderių vaidmenį kontroliuoja Darius Jucius ir Rokas Lukoševičius. Sunku nuspėti, kurie aukštaūgiai įrodys pranašumą šiose mikro dvikovose, visgi gynėjų grandyje Dominyko Zapolsko vadovaujama Skaidiškių miestelio ekipa turi ryškų pranašumą prieš Auktumo Indrašiaus vedamą "Radvilų" klubą. O ir reguliarus sezonas gerokai sėkmingiau klostėsi skaidiškiečiams, tad jie ir bus ryškūs šios poros favoritai. Kita vertus "SK Skaidiškės" favoritais buvo laikomi ir "EKO" lygos finale, tačiau tada patirtis ėmė viršų. Tiesa, šį kartą atsitiktinumams - minimalūs šansai. 
 
 
MKK ( 58 % ) - Ką Vakare ? ( 42 % )
Dvi viena kitos vertos ekipos susigrums tarpusavyje dėl patekimo į aštuntfinalį. Tai bus bene įdomiausia gynybinė viso šešioliktfinalio dvikova. Abu klubai jau ne kartą pademonstravo, jog geba labai gerai gintis, tiesa, su puolimu susijusių problemų šių ekipų žaidime irgi matėme ne kartą. "Ką vakare?" turi keturis ryškius komandos vedlius į pergales: Martyną Kastecką, Andrių Čerepanovą, Petrą Matulaitį ir Martyną Matulevičių. Galbūt šio klubo puolimo mechanizmą šiek tiek griauna tai, jog penkerių rungtynių sužaisti nespėjo ir todėl atkrintamosiose padėti nebegalės Ovidijus Kriaunaitis, kurio buvimas aikštelėje galėtų gana stipriai praplėsti "Ką vakare?" ekipos puolimo arsenalą. "MKK" tokių problemų neturės, kadangi tai viena iš pavyzdingiausiai rungtynes lankiusių visos 4-os lygos komandų. Po krepšiais labai svarbus žaidėjas "MKK" gretose turėtų būti Paulius Miškinis, o visą ekipos puolimą kontroliuos Audriaus Gusčio ir Pauliaus Kalakausko tandemas. Visų išvardintų abiejų komandų lyderių žaidimas, varžovų gynybinis krepšinis prieš juos ir atsarginių krepšininkų indėlis bus pagrindiniai šios poros aštuntfinalio dalyvį lemsiantys faktoriai.
 
 

Paulius Kalakauskas ir "MKK" serijoje tikisi sėkmės

 

TG LAB  ( 35 % ) - Elektrėnų PGT ( 65 % )  

Vieną geriausių visos Vilniaus krepšinio lygos kovotojų dėl atšokusių kamuolių, Deividą Jurkų, turinti "TG LAB" ekipa jau šešioliktfinalyje turės labai rimtą išbandymą. Elektrėnų "PGT" ilgus metus pasižymi kaip puikiai subalansuota ekipa, kuri gali tiek puikiai apsiginti, tiek ne ką prasčiau užpulti. Jeigu "TG LAB" gretose puolime išsiskiria tik Deividas Jurkus ir Raimond Pševodski, tai Elektrėnų "PGT" savo gretose turi net devynis puikiai užpulti galinčius krepšininkus su vienu geriausiai atakuojančiu visos 4-os lygos žaidėju, Mariumi Radvilu, priešaky. Pliuso "TG LAB" neprideda ir slogiai pabaigta reguliaraus sezono pabaiga, kai komanda pralaimėjo tris rungtynes per paskutinius keturis susitikimus, o Elektrėnų "PGT" finišavo net šešeriomis laimėtomis rungtynėmis iš eilės. Kokia gera "TG LAB" gynyba bebūtų, šioje poroje lemiamą žodį tars pranašumas puolime. Šio sezono metu "TG LAB" daugiausiai pavyko įmesti vos 75 taškus, kai jų priešininkai yra įmetę net 118. Taip pat vienas iš lemiamų faktorių turėtų būti Elektrėnų "PGT" namų aikštelės pranašumas. Įprastai ši komanda namie pralaimi labai retai, o ir šio sezono metu "PGT" klubas Elektrėnuose patyrė vos 3 pralaimėjimus. Galima drąsiai teigti, jog "TG LAB" šio sezono metu nelabai pasisekė ir labai reikės paplušėti, kad bent jau išlaikyti intrigą iki antrųjų rungtynių vidurio.
 
LIDL Lietuva  ( 75 % ) - JKK Kelelis ( 25 % )  
"JKK Kelelis" yra viena iš dviejų komandų, kurios sugebėjo šį sezoną įveikti "LIDL Lietuva" kolektyvą. Bendras abiejų klubų pasirodymas šio sezono metu intrigos neprognozuoja, tačiau faktas, jog "JKK Kelelio" žaidėjams pavyko iškovoti vieną pergalę, palieka šiek tiek įdomumo. "JKK Kelelis" turi tikrai pajėgų startinį penketuką. Jeigu visi penki krepšininkai (Lukas Čibinskas, Linas Petruškevičius, Ignas Jablonskas, Laurynas Jadenkus ir Vytenis Puzonas) atvyks į lemiamas rungtynes, galime sulaukti atkaklios kovos. "LIDL Lietuva" savo gretose turi 6 ryškius lyderius (Artūras Besevičius, Vytautas Malinauskas, Tautvydas Kairys, Nerijus Jurgelis, Edvinas Kundelis ir Raimondas Rasalas). Tiesa, "LIDL Lietuva" ekipos privalumas tas, jog visa komanda yra labai pajėgi ir puikiai suderinta gynyboje, o ir atsarginiai žaidėjai gynybinėse schemose būna labai svarbi klubo sėkmės dalis.  Įtakos turėtų ir tai, jog "JKK Kelelis" per paskutines šešias reguliaraus sezono rungtynes sugebėjo iškovoti vos vieną pergalę. Kita vertus, ta pergalė ir buvo iškovota prieš būsimus šešioliktfinalio varžovus. Jeigu Linas Petruškevičius sutvirtins savo komandos gynybą po krepšiais, o rungtynėse pasirodys ir visi puolimo lyderiai, galime tikėtis, kad intriga po pirmų rungtynių nedings ir nusikels į antrąjį susitikimą.

 

Deivido Jurkaus ir "TG LAB" laukia labai sudėtinga serija prieš Elektrėnų komandą

 

Primename, jog tai tėra spėlionės, kaip pasibaigs vienos ar kitos rungtynės, o pateikiama informacija - tik vieno iš galimų daugybės scenarijų spėjimas. Turite kitokią nuomonę ? Būtinai pasidalinkite ja su mumis !
4 Lyga - savaitės apžvalga (paskutinė dalis)

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009