3 Lyga - savaitės apžvalga (paskutinė dalis)

2018-03-21

VKL III-iojoje Lygoje atėjo maksimalių išbandymų metas. Iš čempionatą pradėjusių daugiau, nei 40-ties komandų, dabar liko 32 stipriausios, kurios toliau kausis dėl lygos apdovanojimų ir bandys iškovoti aukščiausios prabos medalius bei taures. PLAY-OFF etape žaidžiamos dvejos rungtynės, skaičiuojant taškų skirtumą, todėl vienos iš rungtynių gali net ir pasibaigti lygiosiomis. Ar taip nutiks, mes pamatysime jau artimiausios savaitės bėgyje, o Jums pristatome VKL kolektyvo sudarytas prognozes, ko galima laukti ir tikėtis VKL III-iosios lygos 1/16 finalo PLAY-OFF varžybose. Primename, jog tai tėra tik spėlionės, kaip viena ar kita serija gali pasibaigti. Turite kitokią nuomonę ? Kviečiame ja pasidalinti su mumis !

 

SK Centauras  ( 44 % ) - Agmeka ( 56 % )  
Po "Elektrėnų SC" fiasko VKL II-osios Lygos PLAY-OFF varžybose "SK Centauras" tampa Elektrėnų miesto vėliavnešiais ir pagrindine viltimi kautis dėl apdovanojimų. Ne vienerius metus drauge rungtyniaujantis jaunimas šiemet pasipildė keliais patyrusiais žaidėjais. Prie vaikinukų prisijungė RKL patirties turintis Algirdas Rakšnys bei Rokas Niparavičius, kurie neabejotinai įnešė savotiškos ramybės bei užtikrintumo. Algirdas kiekvienose rungtynėse spėdavo surinkti po 13 taškų ir gerokai kilsteldavo "SK Centauro" puolimo kartelę. Panašius rezultatus demonstarvo ir Rokas, tad nė vienas iš "veteranų" komandai tikrai nemaišo. Iš jaunimo gretų šiemet bene labiausiai išsiskiria gynėjas Rapolas Bielskis. Krepšininkas ne tik sėkmingai pats puola, įmesdamas vidutiniškai po 18.1 taško, tačiau ir po 4.5 karto rezultatyviai perduoda kamuolį ekipos draugams. Ankstesniuose sezonuose Rapolo vaidmuo būdavo daugiau epizodinis, tad šiuos metus galima drąsiai pavadinti krepšininko atradimo metais. Sėkmingas sezonas kol kas ir Lukui Jančiauskui, kuriam taip pat dažnai patikima vieta pagrindiniame penketuke. Pati komanda rungtyniauja gana rezultatyviai ir lygoje pagal pelnomus taškus patenka į dešimtuką. Tokiu rezultatu jų priešininkai pasigirti negali. Tačiau "Agmekos" kišenėje - geresnė startinė pozicija prieš PLAY-OFF etapą ir aikštelės pranašumas. Komandoje apstu žaidėjų, kurie neišsiskiria vienvaldžio lyderio role, o draugiškai dalinasi ją tarp savęs. Kiek ryškiau sublizga tik Jonas Špokas, bei dideles pažangas nuo pernai padarę Žygis Palaitis ir Deividas Baltrušaitis. Po krepšiu Žygiui teks grumtis su Algirdu Rakšniu ir bus labai įdomu pasižiūrėti, kiek toli pažengęs į priekį "Agmekos" atstovas. Jam talkint stengsis Rimantas Mačernis, ne vienerius metus rungtyniavęs aukštame mėgėjiškame lygyje. Komanda reguliariame čempionate finišavo trimis pergalėmis, o VKL Taurėje nukeliavo iki 1/8 finalo etapo. Tokie rezultatai negali būti atsitiktinumas ir komanda stengsis tai dar kartą įrodyti. Žaidimą organizuoti turėtų Povilas Ančiukaitis, tad nuo varžovų dėmesio jam gali daug kas priklausyti. "Agmeka" neturėtų išsigąsti svečių aikštelės todėl tikėtina, jog po pirmųjų rungtynių gali parsivežti net ir teigiamą rezultatą. Jeigu pasisektų tai padaryti, ekipa turėtų visas galimybes žengti toliau. Dėka kiek didesnio amžiaus vidurkio spėjame, jog pranašumą serijoje veikiausiai turės "Agmeka".
 
Bebrusai  ( 42 % ) - BC Salininkai ( 58 % )  
"Bebrusai" VKL organizuojamose pirmenybėse dalyvauja jau penktą sezoną paeiliui, tačiau "BC Salininkai" - kartu su Vilniaus Krepšinio Lyga nuo pat jos įsikūrimo. Per visus tuos sezonus nė vienai iš komandų taip ir nepavyko pasidabinti jokios spalvos medaliais, tad abiejų ekipų viltys vienodos - galbūt šiemet yra būtent tie metai, kai pavyks pakilti iki išsvajotų aukštumų ? "Bebrusų" klubas šiame sezone dėjo daug pastangų, kad savo sudėtį sustiprintų keliais pajėgiais žaidėjais. Visų pirma tokiu tapo VKL Rinktinės žaidėjas Mindaugas Kraujalis. Krepšininkas iš karto tapo antru pagal rezultatyvyumą ekipoje ir pradėjo organizuoti ekipos puolimą. Kiekvienoje dvikovoje žaidėjas atlieka po 4.5 rezultatyvaus perdavimo, kas byloja apie šaunų žaidėjo aikštelės matymą. Ženkliai per sezoną patobulėjo ir Eugenijus Piešina, kuriuo komanda pasitiki vis dažniau. Gynėjas Aurimas Stelmokas sužaidė vos penkerias rungtynes, tačiau to pakanka, norint pasirodyti PLAY-OFF etape. Tik klausimas, ar pamatysime žaidėją aikštelėje. Jeigu taip, tai klubas turės labai įdomią gynėjų grandį, tačiau kartu - ir nemažą spragą po krepšiu. Taumantas Mikašis sužaidė per mažai rungtynių, todėl ekipai padėti atkrintamosiose negalės, o tikro vidurio puolėjo ekipoje nėra. Štai šia spraga "BC Salininkai" neabejotinai ir naudosis, savo gretose turėdami itin galingą vidurio puolėją Andrej Kovalevskij. Jis serijoje tikrai bus vienu iš lemiamų faktorių. Jeigu po krepšiu šiam monstrui seksis kovoti gerai, net ir puikus pataikymas "Bebrusams" nepadės. Tačiau kartu su šiuo pranašumu yra ir vienas "bet" - "BC Salininkų" gretose 10-ties pelnomų taškų ribą peržengia vos du žaidėjai. Todėl nieko keisto, jog komanda per rungtynes nesurenka nė 65-ių taškų. Pergalės komanda gali tikėtis tuo atveju, jei pažabos varžovų "mažiukus" ir neleis jiems pernelyg įsižaisti. Patirtis ir susižaidimas - salininkiečių pusėje, tačiau tai dar negarantuoja pergalės serijoje.

 

Mindaugas Kraujalis (su kamuoliu) bus viena didžiausių "Bebrusų" vilčių serijoje

 

SK Meškos  ( 39 % ) - Senieji Trakai II ( 61 % )  
"SK Meškų" komanda šiame sezone puikiai pasirodė VKL Taurės varžybose. Klubas kėlė nemažus tikslus ir VKL III-iame divizione, tačiau vėliau teko susidurti su kiek kitokia realybe. Neblogai pradėjusi čempionatą ekipa vėliau prarado keletą svarbių pozicijų, kol galiausiai savo pogrupyje užėmė penktą vietą. Komanda šiam sezonui į savo gretas susigrąžino seną bičiulį Liną Vitkauską ir nė kiek neprašovė. Linas yra pats naudingiausias VKL III-iojo diviziono žaidėjas, vidutiniškai renkantis net  po  +29.2 naudingumo balų. Krepšininkas pavyzdingai lankėsi rungtynėse todėl nėra jokių abejonių, jog jį pamatysime ir PLAY-OFF rungtynėse. Varžovų taikiniu turėtų tapti ir Lino ekipos draugas Karolis Jovaiša. Žaidėjas sensacingai anksti pabaigė savo pasirodymą VKL II-osios lygos čempionate su "Elektrėnų SC" komanda, tad dabar bus kupinas sportinio pykčio, jei, žinoma, krepšinis jam dar neatsibodo. Paskutinis didžiojo komandos trejeto atstovas - monstras Mantas Dockus. Žaidėjas ne tik rezultatyvus, tačiau ir šauniai kovoja dėl atšokusių kamuolių (12.3 atk.k.). Vienintelis ekipos vadovą Mantvydą Baranauską neraminantis faktas turėtų būti keturi pralaimėjimai paskutinėse rungtynėse. Tačiau jei pasisektų nukauti trakiškius, visos nesėkmės būtų pamirštos akimirksniu. Tačiau "Senieji Trakai" savo rezervinę sudėtį išstatė toli gražu ne tam, jog savo pasirodymą VKL III-iojoje lygoje pabaigtų pirmame PALY-OFF etape. Trakiškių persvara fiksuojama praktiškai visose statistinėse grafose. Komandos lyderiu III divizione yra Edgaras Fedorovičius, kuris pelno po 17.5 taško per susitikimą. Šauniai Edgarui talkina iš "Radvilų" perėjęs Pijus Kiaušas, kuris konstruoja visą ekipos žaidimą. Po krepšiu su Mantu Dockumi bandys susikauti Kęstutis Rimas. Dviejų augalotų aukštaūgių mikro dvikova gali būti labai įdomus reginys serijos žiūrovams. Nepamirškime ir Aivaro Paukštės, kuris vis dažniau įgauna trenerio M. Pavlovskio pasitikėjimą. Reikiamą rungtynių skaičių sužaidė ir VKL Rinktinės atstovas Vitalij Podgaiskij, tad komanda turi ne tik stiprų šiai lygai startinį penketuką, tačiau ir rezervinių žaidėjų, kuriais "SK Meškos" pasigirti negali. Visi koziriai tarsi byloja apie "Senųjų Trakų II" pranašumą, bet realų vaizdą apie galimą serijos baigtį galėsime susidaryti pirmosioms rungtynėms pasibaigus. 
 
Tirola II  ( 48 % ) - KK Sinano Kebabai ( 52 % )  
"Tirola" - viena iš tų komandų, kurios vienu bandymu mėgino laimę net keliuose VKL pajėgumo divizionuose. Deja, II-osios lygos PLAY-OFF pirmasis barjeras pasirodė per aukštas, tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gera - dabar visą dėmesį skirti galima III-iosios lygos reikalams. O varžovas čia - toli gražu ne pats silpniausias. "Tirolos" rezervinė sudėtis tapo ganėtinai pajėgia pirmenybių vidutinioke, galinčia įkąsti bet kuriam lyderiui. Komandoje netrūksta aukšto sportinio meistriškumo žaidėjų. Visų pirma tai Vladislav Piskariov, be kurio neįsivaizduojamos komandos rungtynės, o pats žaidėjas aikštelėje praleidžia beveik po 30 minučių per susitikimą. Jam šauniai talkina ir puolėjas Romuald Zemlianskij, renkantis vidutiniškai po 16.3 taško per rungtynes. Nepamirškime ir dar vieno puolėjo - Mindaugo Zalatorio, kuris, kaip ir Romualdas, yra labai rezultatyvus. Po krepšiu nuolat sau vietos ieško Dovydas Lukšas, o žaidimo gijas savo rankose laiko Denisas Oliferas. Krepšininkas pirmauja visoje lygoje pagal rezultatyvius perdavimus, sugebantis komandos draugams per dvikovą asistuoti net po 10.8 karto. Komanda puolime žaidžia drąsiai ir renka vidutiniškai po 72.3 taško. Jų varžovai - "KK Sinano Kebabai" dar rezultatyvesni. Ekipa savo grupėje liko trečia, o paskutinėse keturiose rungtynėse nelaimėjo didesniu, nei 6 taškų skirtumu. "Sinano Kebabai" neturi individualiai stiprių žaidėjų, tačiau yra galinga komandiniu žaidimu. Kartais lyderio vaidmens imasi Rokas Klabis, kartais - Lukas Jonkus ar Vilius Kudokas. Smogiamoji ekipos jėga - priekinėje linijoje, todėl "Tirolos" vyrams bus labai nelengva užduotis, kaip neutralizuoti priešininkų aukštaūgius. Įdomu tai, jog tarpusavyje susikaus dvi komandos, turinčios sudėtyje trenerius. Jų paruoštos staigmenos varžovams taip pat gali tapti lemiamu faktoriumi. Jeigu "Sinano Kebabai" dar būtų kiek taiklesni iš tolimos distancijos, galėtų turėti ryškesnę persvarą serijoje, tačiau dabar ekipų galimybes vertiname praktiškai lygiai, o nedidelis pranašumas - tik vadovaujantis reguliariojo čempionato rezultatais.

 

Lino Vitkausko ir "SK Meškų" komandos laukia rimtas "Senųjų Trakų" barjeras

 
United Sharks  ( 69 % ) - BC Vilnius ( 31 % )  
Nors metai bėga ir sudėtis nejaunėja, "United Sharks" ir vėl - tarp lygos favoritų. Šį kartą pirmaisiais jų kelyje pasitaikė "BC Vilniaus" vyrukai. Pernai "rykliai" pasiekė lygos aštuntfinalį ir užėmė lygoje 11-tą vietą. Šiemet ekipa ir vėl tikisi ne ką prastesnio rezultato, tad pergalė prieš varžovus yra tiesiog būtina. Sėkmingas reguliarusis čempionatas, patyrus tik 4 nesėkmes, garantavo ekipai pogrupio nugalėtojų titulą. Toks pasirodymas neabejotinai įpareigoja ilgam ir sėkmingam startui PLAY-OFF varžybose. "United Sharks" yra taikliausiai lygoje metantis tritaškius klubas, pataikantis net 32.5% tolimų savo metimų, tad "BC Vilniui" jokiu būdu negalima varžovams leisti atakuoti iš toli. Tiek Šarūnas Tumosa, tiek ir Aleksandras Medvedevas arba Vaidotas Andriuška nuolat laukia savojo šanso ir jam pasitaikius skaudžiai baudžia varžovus. Kadangi daug komandos metimų pasiekia tikslą, nereiktų stebėtis, jog klubas yra pirmas visoje lygoje ir dar pagal vieną statistinį rodiklį - rezultatyvius perdavimus. Jų komanda atlieka net po 20.3 per rungtynes. Čia liūto dalį darbo ant savo pečių pasiima Vytautas Radzevičius, kurio asmeninis rodiklis įspūdingas - 9.8 rez. perdavimo per mačą. Po krepšiu užtikrintai komandoje jaučiasi Dovydas Petrauskas, renkantis beveik po +27 naudingumo balus kiekviename susitikime. Komanda turi ir daugiau nepanaudotų rezervų, tačiau tikėtina, jog visų jų šešioliktfinalyje gali net ir neprireikti. Svarbu tinkamai nusiteikti ir galingai sužaisti jau pirmas rungtynes. "BC Vilniaus" klubas tokiais įspūdingais pasiekimais pasigirti negali. Komanda savo pogrupyje buvo tarp vidutiniokų ir solidžiomis pergalėmis nepasižymėjo. Tačiau laimėta serija dabar galėtų būti didžiausiu sezono laimėjimu. Jo link ekipą vesti bandys nė vieneriųų rungtynių reguliariame sezone nepraleidę Domas Česnulaitis ir Justas Grigeliūnas. Jiems savo pozicijose teks po rimtą priešininką, todėl gali tekti kai kuriuos uždavinius permesti ir ant komandos draugų pečių. Tokiais, kurie gali imtis iniciatyvos galėtų tapti Šarūnas Gaidakevičius arba nedaug rungtynių sužaidę ir galimai kaip "slapti koziriai" lemiamoms dvikovoms tausojami Rokas Urbonavičius bei Donatas Gruodis. Bet kuriam iš šių žaidėjų prabilus galima tikėtis atkaklių rungtynių ir įdomios serijos. Vis dėlto gana ryški meistriškumo persvara poroje turėtų būti "United Sharks" pusėje, tad realu, jog ši komanda ir laimės abejas šešioliktfinalio rungtynes.
 
KomFakas  ( 45 % ) - BC United Transline ( 55 % )  
"BC United Transline" galingai pradėjo sezoną, tačiau vėliau jų sportinė forma krito ir dabar nutinka taip, jog abiejų ekipų šansus patekti tolyn vertiname praktiškai identiškai. Taip, komanda turi savo sudėtyje VKL Rinktinės žaidėją Dilaną Švaistį, tačiau kiti ekipos draugai pastaruoju metu vis dažniau iš jo perima lyderio vaidmenį. Tą paskutinėse rungtynėse padarė Karolis Prišmantas bei Rokas Ruseckas. Dažna lyderių rotacija neabejotinai varžovams užmins mįslę, kuris iš žaidėjų gali sublizgėti konkrečiose rungtynėse, todėl "KomFakui" reiks visą situaciją stebėti bei prie jos prisitaikyti rungtynių metu aikštelėje. "BC United Transline" sirgalius turėtų neraminti reguliariojo čempionato finišas, kuomet buvo pralaimėtos net trys iš penkerių žaistų rungtynių. Kita vertus, tai buvo mačai, kurie komandai beveik nieko nelėmė. Tačiau dabar bus reikalingas maksimalus susikaupimas, nes jų kelyje - pagirtiną sportinę formą demonstruojantis "KomFakas". Nors savo grupėje klubas liko penktas, jų galimybės žengti toliau vertinamos ganėtinai palankiai. Komanda laimėjo paskutines penkerias rungtynes ir taip pabėgo iš nepatenkančių į PLAY-OFF komandų zonos. Buvę VU studentai, kaip ir jų varžovai turi vieną išreikštą lyderį - tai rezultatyvusis Vitalis Pancerevas, per rungtynes renkantis vidutiniškai po 26.0 taško. Gynėjas ne tik pats pelno taškus, tačiau ir sėkmingai asistuoja komandos draugams, perduodamas po 4 asistus per dvikovą. Tiesa, kito lygiaverčio žaidėjo gynėjo pozicijoje nėra, nebent sėkmingu žaidimu varžovus nustebina Juozas Skara. O tai gali būti vienas iš komandos minusų, ypač jei Vitaliui rungtynės klostytųsi nesėkmingai. Priekinėje linijoje neblogai save reprezentuoja Vytautas Peisokas, tačiau ir jam reiktų solidesnės pagalbos iš komandos draugų. "BC United Transline" stipri atakuojant iš dvitaškių zonos, nes savo metimus iš ten realizuoja net 51.9% taiklumu, kas yra antras rezultatas visoje lygoje. Daugiausiai prie šio pasiekimo prisideda jau minėti Dilanas Švaistys bei Rokas Ruseckas. Komanda paskutiniu metu renkasi kiek kuklesne sudėtimi, todėl gerokai didesnė našta kris ant visų ekipos žaidėjų pečių. Jeigu pasisektų laimėti pirmąsias rungtynes svečiuose, "BC United Transline" taptų padėties šeimininkais, tačiau VU studentai turi visas galimybes savo sezoną pratęsti dar bent dviem rungtynėmis.

 

Vilius Aleksandravičius (su kamuoliu) ir "KomFakas" norėtų pratęsti krepšinio sezoną dar bent vienam PLAY-OFF etapui

Primename, jog tai tėra spėlionės, kaip pasibaigs vienos ar kitos rungtynės, o pateikiama informacija - tik vieno iš galimų daugybės scenarijų spėjimas. Turite kitokią nuomonę ? Būtinai pasidalinkite ja su mumis !
3 Lyga - savaitės apžvalga (paskutinė dalis)

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009