2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2018-03-20

Anksčiausiai iš visų pajėgumo divizionų PLAY-OFF varžybas pradėjo VKL II-osios Lygos "Almarūno Prekybos" taurės dalyviai. Būtent dėl to jau turime ne vieną komandą, kuri sėkmingai įveikė pirmąjį atkrintamųjų varžybų barjerą bei pateko tarp 16-os geriausių diviziono ekipų. Pirmasis etapas atnešė ir nemažai staigmenų, apie kurias ir pakalbėsime tradicinėje antradienio apžvalgoje, skirtoje VKL II-osios Lygos peripetijoms.

 

TELŠIAI - Transcom  78 : 62, 72 : 58 (+30) 
Didelį žingsnį aštuntfinalio link "Telšių" komanda žengė pirmosiose rungtynėse. Tuomet puikaus ketvirtojo kėlinio dėka žemaičiai laimėjo 16-os taškų skirtumu ir susikrovė ganėtinai ramų pranašumą revanšinei akistatai. Tačiau "Transcom" jaunimas nebuvo linkęs lengvai pasiduoti ir antrosiose rungtynėse netrumpą laiką buvo pirmaujančios komandos vaidmenyje. Tiesa, tokio skirtumo, jog bendras rezultatas persisvertų į jų pusę, "Transcom" taip ir nepasiekė, tačiau kovėsi iš visų jėgų. Kuomet resursai seko, darniai žaidusi "Telšių" komanda ir vėl susikrovė tokį pranašumą, kad ir antra pergalė atrodytų ganėtinai užtikrinta. Bendras 30-ties taškų skirtumas leidžia "Telšių" komandai žygiuoti toliau ir kitame etape laukti reguliariojo čempionato nuaglėtojų - Lentvario "LLK Rumidos" klubo. Abiejose šešioliktfinalio rungtynėse telšiškiai gerokai pranašesni už savo varžovus buvo atkovotų kamuolių grafoje, todėl nieko keisto, jog ekipos aukštaūgis Antanas Mikūta per abu mačus sugriebė net 24 kamuolius. Turint tokią galybę antrųjų šansų nelaimėti būtų buvę labai skaudu. Tuo tarpu rezultatyviausiu per abejas rungtynes "Telšių" sudėtyje buvo Martynas Rimkus, įmetęs sumoje 37 taškus. 
 
DIDĖJA - Litresta  62 : 62 , 60 : 52  (+8)
Pirmosios rungtynės šioje serijoje kiek netikėtai pasibaigė lygiosiomis. Vis dėlto antrame susitikime patyręs "Didėjos" klubas viską sustatė į savo vietas. Lengva tikrai nebuvo ir prakaituoti reikėjo visas keturiasdešimt antrojo mačo minučių. Ramybės klubui nuolat neduodavo svečių aukštaūgis Andrej Kovalevskij, sugebėjęs atkovoti net 17 kamuolių. Tačiau puikus darbas gynyboje šį kartą ir buvo pagrindiniu keliu į sėkmę. Serijoje įmetę 122 taškus "Didėjos" vyrai išėjo nugalėtojais, nes į savo krepšį praleido dar mažiau taškų. Bene geriausiai apie šaunų žaidimą prie savo krepšio kalba pirmieji du antrojo susitikimo ketvirčiai, per kuriuos "Litresta" tebuvo įmetusi vos 20 taškų. Nors vėliau ekipos rezultatyvumas ir padidėjo, prisivyti nutolusių priešininkų jau nebepavyko. Nugalėtojams 19 taškų pelnė Martynas Šikšnys, o jaunasis tėvelis Edgaras Matusevičius surinko +27 naudingumo balus. Šį kartą "Litrestai" tiesiog pritrūko lygiaverčio atsarginių žaidėjų suolelio. Tuo tarpu tokia sudėtimi galinti pasigirti "Didėja" keliauja toliau ir dabar kelyje aštuntuko link susikaus su "Vaikinų" ir "Penktuko" poros nugalėtojais, kurie savo kovų dar nepradėjo.
 
Kumštis - JAMAM OPK  56 : 59 , 68 : 77  (+12)
Šioje poroje užfiksuota viena didesnių staigmenų turnyro šešioliktfinalyje. Iki pat PLAY-OFF etapo "Kumščio" komanda žaidė labai galingai ir pasiekė pogrupyje net 6 poziciją, kas yra visų laikų geriausias komandos pasirodymas VKL pirmenybėse. Deja, ši graži pirmosios sezono dalies pasaka pasibaigė vos PLAY-OFF etapui prasidėjus. Ekipai teko jau šešioliktfinalyje varžytis su jauna ir ambicinga "Jamam OPK" komanda, kuri laimėjo pirmas rungtynes 59 : 56. Tai turėjo tapti labai rimtu pavojaus signalu varžovams, tačiau jie ir vėl nepadarė reikalingų išvadų. Atsakomoje akistatoje nuo pat pirmųjų minučių pirmavo "Jamam OPK", sugebėdami ramiai išsaugoti tokį atstumą, kad nekiltų problemų paskutinėmis dvikovos minutėmis. Pergalė 77 : 68 jaunimui atvėrė kelius tarp šešiolikos geriausių diviziono komandų ir puikias galimybes susikauti su panašiu žaidybiniu stiliumi rungtyniaujančia "Mad Lamb" ekipa. Viena pagrindinių "Kumščio" nesėkmės priežasčių buvo ta, jog visiškai iš žaidimo "iškrito" vienas ekipos lyderių Ernestas Abmorševas. Krepšininkas per abi rungtynes tepelnė vos 14 taškų, taip daugiau nei dvigubai atsilikdamas nuo savo vidurkio. Kuomet aukštaūgis neblizgėjo, lengviau buvo ir jo varžovams, iš kurių puikiu žaidimu išsiskyrė pirmoje dvikovoje nerungtyniavęs Tomas Zaleckas bei tikru ekipos atradimu tapęs Audrius Karvelis, per dvi akistatas įmetęs net 42 taškus. "Jamam OPK" keliauja toliau, tuo tarpu "Kumštis" netikėtai anksti pabaigia, kaip dabar jau paaiškėjo, toli gražu ne sėkmingiausią krepšinio sezoną.
 
KUPIŠKIS / INFO TEC - BC Irsana  95 : 67 , 84 : 91  (+21)
VKL II-ojo diviziono debiutantai - "Kupiškis / InfoTec" vyrukai visą savo darbą padarė pirmosiose rungtynėse, kuomet svečiuose net 28 taškų persvara laimėjo pirmas serijos rungtynes. Natūralu, jog pasiekus tokį rezultatą atsakomosiose rungtynėse komandą persekiojo atsipalaidavimas ir ekipa net leido sau pralaimėti - 84 : 91. Tiesa, skirtumas toli gražu nebuvo toks, kad keltų pavojų bendrai serijos baigčiai, tad kupiškėnai ramiai ir užtikrintai žygiuoja toliau. Pirmosiose rungtynėse komandos atstovai pasidžiaugė, jog rungtynėms susirinko net devyniese. Tas ir padėjo pasiekti užtikrintą pergalę. Antrame susitikime vaizdas jau buvo kitoks ir visą darbą aikštelėje atliko šeši komandos atstovai. Puikias rungtynes sužaidė Domantas Pikūnas, pelnęs net 28 taškus. Komanda nepersistengė gynyboje ir praleido net virš 90 taškų, tačiau "BC Irsana" tuo pasinaudojo tik dalinai. Pasiekę kuklų revanšą "Irsanos" vyrai bent jau įrodė, jog šioje lygoje gali drąsiai kautis dėl pergalių, tiesiog reikia truputėlio sėkmės ir atsakingesnio požiūrio renkantis į rungtynes. Kupiškėnai keliauja toliau ir dabar labai sunkioje serijoje susikaus su "Aktyvia Veikla", tuo tarpu "BC Irsana" bent jau kuriam laikui nuo krepšinio bandys pailsėti.

 

Martyno Pelenio ir "Kritulių" viltys iškovoti medalius netikėtai sudužo jau pirmame PLAY-OFF etape

 

VPP / IMPERIALSTONE.EU - VKK Masonai  83 : 55 , 82 : 80  (+30)
Nors šioje poroje prognozavome beveik lygias ekipų galimybes, nutiko visiškai priešingai. "VPP / Imperialstone.eu" atrodė taip užtikrintai, jog abiejose rungtynėse jų krepšinis buvo panašus į katės žaidimą su pele. Pirmame mače "VKK Masonai" pradėjo rungtynes 10:0, tačiau galiausiai pralaimėjo net 28-iais taškais, tuo tarpu antroje akistatoje ir vėl pirmavo "VKK Masonai", bet vos tik "VPP / Imperialstone.eu" įjungė papildomą pavarą, varžovai ir vėl liko už nugaros - paskutinį kėlinį "VPP" laimėjo 27:16. Sunku pasakyti, kodėl "VKK Masonų" komandai šešioliktfinalis taip nesusiklostė. Galbūt savo padarė pernelyg trumpas žaidėjų suolelis, o galbūt ir aukšto meistriškumo žaidėjų stoka. "VPP" savo gretose turėjo visą būrį puikių snaiperių ir juos puikiai išnaudojo: Edmund Rodzevič pelnė per dvi rungtynes net 52 taškus, o Martynas Striūkas pridėjo 27-is. Kitame etape komandos laukia labai rimtas išbandymas - "Austos / Vaitesos" komanda. Tuo tarpu "VKK Masonai" sensacijos nepateikia, pasirodo pagal galimybes ir sezoną pabaigia pirmame PLAY-OFF etape.
 
Krituliai - JUNGENT  69 : 69 , 66 : 72  (+6)
Jau buvome įpratę, jog "Kritulių" komanda VKL II-osios Lygos čempionatuose yra nuolatinė FINAL-4 dalyvė, nes ekipa dvejus metus paeiliui pateko tarp 4-ių geriausių diviziono komandų. Gaila, tačiau medalių laimėti jiems taip ir nepavyko, tačiau tai buvo toli gražu ne didžiausia komandos nesėkmė. Visišku fiasko galima pavadinti šio sezono pasirodymą, nes klubo kelias medalių link sensacingai pasibaigė jau prie pirmojo PLAY-OFF barjero. Didelių ambicijų į pirmas vietas nereiškės "Jungent" kolektyvas buvo ta komanda, kuri ėmė ir eliminavo grėsmingą varžovą iš tolimesnio pasirodymo čempionate. Pirmosios komandų rungtynės pasibaigė lygiosiomis 69 : 69 ir jau tada daug kas kalbėjo, kad tai buvo "Jungent" sėkmė. Tačiau visi pesimistai buvo užčiaupti po antrosios dvikovos. Joje "Krituliai" netruko įgyti apčiuopiamą pranašumą ir pirmaudami 20-ies taškų skirtumu jau pagalvojo, kad yra kitame etape. Tačiau varžovų nuomonė buvo kitokia ir jie surengė spurtą, panašų į pernykštį "Kažkur Matytų" žygį prieš "Mad Lamb" vyrus, kuomet serijos baigtis buvo nuspręsta per du kėlinius. Galima vardinti rezultatyviausius ir labiausiai prie rezultato prisidėjusius krepšininkus, tačiau tai "Kritulių" komandos nepaguos. Faktas, kaip blynas - komanda į PLAY-OFF etapą žiūrėjo pernelyg nuvertindama savo varžovus ir visiškai negausiai susirinko į varžybas. Nė vienoje dvikovoje aikštelėje nepamatėme ir Povilo Kaminsko, kuris galėjo tapti lemiama figūra serijoje. Be keitimo antrojoje dvikovoje rungtyniavo Mantvydas ir Vaidas Vaičiuliai bei Edgaras Žemaitis, o tai taip pat negalėjo neatsiliepti komandos nuovargiui dvikovos pabaigoje. Taip, sėkmė galbūt ir lydėjo "Jungent" klubą, tačiau pralaimėjimo priežasčių "Kritulių" vyrai turėtų visų pirma ieškoti savo žaidime. Net 43 klaidos per dvejas rungtynes komandai, siekiančiai medalių yra gerokai per daug. Tuo tarpu "Jungent" sezonas iš karto tampa puikiu ir komanda žygiuoja toliau, kitame etape sutikdama dar vienus staigmeną pateikusius "Electrolux II" atstovus. "Krituliams" visą savo dėmesį dabar teks skirti VKL Pavasario Čempionatui - galbūt ten ekipai pasiseks geriau.
 
ELECTROLUX II - Elektrėnų SC  76 : 72 , 83 : 68  (+19)
Dar vienas netikėtumas šį kartą nuskriaudė Elektrėnų krepšininkus. Likus vienam turui iki reguliariojo čempionato pabaigos komanda kovėsi dėl pirmosios vietos pogrupyje ir pralaimėjo "Taurus" vyrams. Atrodė, jog ta nesėkmė tik menkas kluptelėjimas, tačiau realybė buvo kitokia. "Sporto Centras" įkrito į tokią duobę, iš kurios taip ir nesugebėjo išlipti abiejose rungtynėse. Pirmoje akistatoje namuose komanda nuo varžovų atsiliko ženkliai ir tik laimės dėka pasisekė beveik išlyginti rezultatą. Tačiau į tokį perspėjimą klubas nepasižiūrėjo rimtai ir liko nubaustas itin skaudžiai. Tris kėlinius antrame mače kovęsis dėl bendros pergalės serijoje "Elektrėnų SC" klubas turėjo pripažinti gerokai žemesnę poziciją užėmusių "Electrolux II" pranašumą. Paradoksalu, tačiau pirmas rungtynes svečiuose poros nugalėtojai laimėjo būdami viso labo penkiese ir rungtyniaudami be keitimo. Namuose susirinkę kiek gausiau jie taip pat laikė serijos iniciatyvą savo rankose, o pasimetę ir sutrikę svečiai negalėjo nieko priešpastatyti sėkmingam šeimininkų žaidimui. Kuomet prie nesėkmingo puolimo dar prisidėjo ir tarpusavio barniai bei principai, tapo aišku, jog elektrėniškiams medalių ir vėl nematyti. O gaila, nes klubas tikrai demonstravo solidų krepšinį sezono eigoje, tačiau dabr yra priverstas labai anksti pabaigti sezoną. Nemažą įtaką tam turėjo ir faktas, jog dviženklę pelnytų taškų ribą per visą seriją elektrėniškių gretose peržengė vos trys krepšininkai. Tuo tarpu varžovų sudėtyje prie Elektrėnuose žibėjusio Dariaus Mickūno namuose prisidėjo dar ir Gytis Gadeika, per du susitikimus varžovams įmetęs net 62 taškus. Pavojinga, kovinga ir neprognozuojama "Electrolux II" komanda keliauja tarp 16-os geriausių diviziono komandų ir dabar jėgas išbandys su "Jungent" vyrais.
 
DUV REKLAMA - Tirola  76 : 66 , 66 : 62  (+14)
Laimėdami abu tarpusavio susitikimus "DUV Reklamos" vyrukai sugebėjo iškovoti kelialapį tolyn. Tačiau viskas klostėsi ne taip lengvai, kaip norėjosi. Pirmame susitikime šiauliečiai susikrovė nedidelį pranašumą, tačiau padarė labai teisingai, jog nepuolė žūt būt išlaikyti turimo pranašumo. Komanda išėjo į aikštelę siekti ir antrosios pergalės, ir tai buvo pasiteisinusi taktika. Po šiokio tokio nokdauno pirmame kėlinyje, kuomet "Tirola" pirmavo 19:10 ir bendrą skirtumą sumažino iki minimumo, "DUV Reklama" atsitiesė ir žingsnis po žingsnio didino bendrą pranašumą. Lemiamu rungtynėse buvo ketvirtasis kėlinys, kuomet galiausiai persvėrę rezultatą savo naudai būsimieji nugalėtojai ėmė pilnai kontroliuoti rungtynių eigą. Prie šio rezultato solidžiai antroje akistatoje prisidėjo Eligijus Ročys, pelnęs 23 taškus ir surinkęs +36 naudingumo balus. "Tirolai" pritrūko kiek solidesnio aukštaūgio Egidijaus Mažeikos indėlio, nes pralaimėjus kovą po krepšiu tikėtis bendros sėkmės serijoje buvo sudėtinga. Nepaisant kiek ankstokos sezono pabaigos "Tirolos" komanda neturėtų nusiminti, nes šį sezoną pasirodė daugmaž pagal savo galimybes. Galbūt prie didesnės sėkmės galima buvo nukeliauti ir toliau, tačiau dabar bent jau galima bus visą dėmesį sutelkti į VKL III-iojo diviziono PLAY-OFF varžybas, kur laukia ne ką silpnesni priešininkai. "DUV Reklama" planą minimum jau taip pat įvykdė, o įveikti dar vieną etapą bandys susitikdami su B pogrupio nugalėtoja - "Taurus" komanda.
 

Gytis Gadeika (su kamuoliu) kartu su "Electrolux II" komanda pateikė staigmeną ir nugalėjo "Elektrėnų SC" klubą

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009