2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - savaitės apžvalga

2018-03-13

VKL II-ojoje Lygoje Almarūno Prekybos Taurėje prasidėjo PLAY-OFF varžybos. Nors dauguma komandų aikštelėje pasirodė dar tik po kartą, jau turime kelias ekipas, kurios savo žygį FINAL-4 link pradėjo sėkmingai įveikdamos pirmąjį varžovų barjerą. Tradicinė antradieninė VKL II-osios Lygos apžvalga Jus pakvies susipažinti su rezultatais, kurie šiame pajėgumo divizione buvo užfiksuoti per paskutines septynias dienas.

 

MAD LAMB - Orion   85 : 79, 95 : 76 (+25) 
Poros favoritais prieš serijos pradžią laikėme būtent "Mad Lamb" klubą. Taip, jie pateisino savo statusą ir laimėjo seriją nugalėdami abiejose rungtynėse, tačiau ne viskas klostėsi taip paprastai ir lengvai. Pirmame mūšyje svečiuose "Mad Lamb" taip ir nesusikrovė ramų gyvenimą užtikrinančio pranašumo ir laimėjo tik 6 taškais. Visa tai tarsi nenorom priminė apie fatališką pernykštį sezoną, kuomet klubas per du kėlinius iššvaistė turėtą pranašumą ir netikėtai nusileido "Kažkur Matytiems". Tiems, kurie stebėjo antrąją komandų akistatą galėjo ir vėl susidaryti panašios asociacijos, bent jau pirmoje rungtynių pusėje. "Orion" ne tik kad niekuo nenusileido savo varžovams, tačiau po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 7 taškais, o tai reiškė, jog poros favoritais bent jau po 50-ties kovos minučių buvo tapę "Orion" vyrai. Bendras lygus rezultatas išsilaikė iki 17-tos dvikovos minutės, tačiau po to "Mad Lamb" parodė visiškai kitokį savo veidą, nei pernai. Komanda spurtavo ir padarė tai taip sėkmingai, jog jau po trečiojo kėlinio varžovai praktiškai nuleido rankas ir dėl pergalės realiai nebekovojo. Per likusį laiką "Mad Lamb" padidino pranašumą iki užtikrinto ir pergalingai įveikė pirmąjį PLAY-OFF barjerą. Rezultatyvumu abiejose rungtynėse nugalėtojų gretose išsiskyrė Žilvinas Rubliauskas, pelnęs atitinkamai 22 ir 23 taškus. Šauniai komandos draugams asistavo ir Rokas Rolis, kuris per abu mačus kamuolį rezultatyviai ekipos draugams atidavė 12 kartų. Dabar "Mad Lamb" kitame etape laukia "Kumščio" arba "Jamam - OPK" komandos, kurios sužaidė dar tik vieną susitikimą. Tuo tarpu "Orion" staigmenos šį kartą nepateikė ir sezoną pabaigia čempionato šešioliktfinalyje.
 
AKTYVI VEIKLA - Pasvalys / Admonitus  84 : 63 , 89 : 73  (+37)
Po praeitoje apžvalgoje pasirodžiusių prognozių, jog "Aktyvi Veikla" yra laikoma ryškia poros favorite, kilo diskusijų, ar šis spėjimas buvo pagrįstas. Atsakymas į šį klausimą puikiausiai atsispindi galutiniuose abiejų mačų rezultatuose. Visas savo problemas "Aktyvi Veikla" pagrinde išsprendė dar pirmoje akistatoje, kuomet spurtavo nuo antrojo kėlinio ir neleido varžovams nė pagalvoti apie galimybes kabintis į pergalę. Tą po serijos pripažino ir Pasvalio ekipos treneris E. Jonkus sakydamas, jog varžovai buvo visa galva pranašesni. Tiesa, antroje dvikovoje "Pasvalys / Admonitus" dar bandė kabintis varžovams į atlapus, bet jėgų pakako tik trims kėliniams. Ketvirtame "Aktyvi Veikla" įjungė papildomą pavarą, laimėjo ketvirtį net 35:15 ir pergalingai pabaigė pirmojo PLAY-OFF etapo kovas. Kaip ir reikėjo tikėtis bene pagrindiniu pergalių kalviu klube buvo Mindaugas Markevičius. Jo sąskaitoje pirmose rungtynėse buvo 31, o antrosiose - 28 taškai. Būtent antrame susitikime "Aktyvi Veikla" fantastiškai pataikė iš toli, įmesdama net 17 tolimų metimų. Turint tokią taiklią toliašaudę artileriją komanda pagrįstai tikisi sėkmės ir kitame etape, kur jų lauks "BC Irsana" arba "Kupiškis / InfoTec". Ten po pirmųjų 40-ties kovos minučių ryškią persvarą turi kupiškėnai.
 
AUSTA / VAITESA - Dagos  60 : 48 , 99 : 53  (+58)
Kaip ir reikėjo tikėtis, viena iš pirmenybių favoričių - "Austa / Vaitesa" čempionato PLAY-OFF šešioliktfinalį įveikė nesuklupdama. Pirmoje dvikovoje varžovai iš "Dagos" bandė aktyviai spausti priešininkų lyderius Vytautą Saulevičių, Kritupą Surgėlą bei Deividą Dimbelį ir tai jiems visai neblogai sekėsi. Rezultatyvumą mėgstantis klubas pelnė tik 60-imt taškų, tačiau vis tiek susikrovė 12 taškų pranašumą. Visus taškus ant "i" ekipa sudėliojo antrojo mačo pradžioje. Akivaizdžiai sutrikusius ir tam nepasiruošusius "Dagos" atstovus priešininkai nokautuavo dar pirmoje dvikovos dalyje - 49:25. Per likusį laiką "Dagos" tiesiog atžaidė paskutines čempionato minutes ir pripažino triuškinančią varžovų persvarą. Sėkmingiausiai serijoje nugalėtojų gretose pasirodė Vytautas Saulevičius, pelnęs 19 ir 28 taškus, bei Kristupas Surgėlas įmetęs 17 ir 20 taškų. Šauniai komandos draugams kamuolius dalino ir Deividas Dimbelis, tai padaręs 8 ir 11 kartų. Kitame etape "Austos / Vaitesos " greičiausiai lauks milžinišku skirtumu pirmąją akistatą laimėjęs "VPP Imperialstone.eu" klubas. 

 

Manvydas Statauskas gali džiaugtis kartu su "Mad Lamb" įveikęs pirmą PALY-OFF etapo barjerą

 

Rami ir užtikrinta persvara  
Tokį pranašumą po pirmosios akistatos susikrovė "Kupiškio / InfoTec" vyrai. Jie kiek netikėtai dideliu skirtumu net 95 : 67 svečiuose palaužė "BC Irsaną" ir dabar turi net +28 taškų pranašumą. Sunku būtų įsivaizduoti, kaip turėtų vykti atsakomoji dvikova, jog vieni čempionato favoritų tokią persvarą sugebėtų išbarstyti. Pagrindine pergalės priežastimi kaip ir "Aktyvios Veiklos" antrame mače tapo taiklūs tolimi metimai, kurių Kupiškio komanda pataikė net 16-a. Tad bene pusę taškų klubas pelnė rungtynėse mesdamas iš toli ir tai padarė žaisdamas ne savo aikštelėje. Revanšinės rungtynės matyt bus tik formalumas ir Kupiškio klubas turėtų iškovoti dar vieną pergalę. 
        Panašioje situacijoje po pirmos akistatos atsidūrė ir "Telšių" komanda, kuri 78 : 62 palaužė "Transcom" vyrukus. Pergalė svečiuose telšiškiams tarsi sukuria komforto zoną rungtynėms savo arenoje. Tiesa, po trijų kėlinių rezultatas pirmoje dvikovoje dar buvo lygus ir "Telšiai" spurtavo tik laimėdami paskutinį kėlinį, todėl sakyti, kad čia jau viskas aišku, dar nederėtų. Kita vertus, būtų sunku patikėti naujais "Transcom" koziriais, kuriuos ekipai būtinai reiktų išsitraukti, norint laimėt didesniu, nei 16-os taškų skirtumu svečiuose. Realiausia, jog į kitą etapą žygiuos "Telšiai", pasiekdami ir antrą pergalę.
             Atkaklią kovą prognozavome poroje tarp "VPP Imperialstone.eu" ir "VKK Masonų", tačiau, kaip parodė pirmosios dvikovos rezultatas, čia intrigos tikėtis jau, matyt, nebeverta. Taip, "VKK Masonai" kovėsi iš visų jėgų ir pateikė varžovams staigmenų, rungtynių pradžioje svečiuose spurtuodami net 0:10, tačiau tai buvo viskas, ką klubas sugebėjo priešpastatyti savo priešininkams. Galimas dalykas, jog galingas spurtas mačo pradžioje atėmė pernelyg daug jėgų, todėl vėliau, jau paleidę varžovus į priekį, "VKK Masonai" pralaimėjo milžinišku skirtumu - 83 : 55. Tokios persvaros jau nebeatloši, tačiau komanda dar gali pakovoti dėl savo garbės ir bent jau laimėti revanšinį susitikimą.
 
Staigmena
Reguliariojo sezono metu "Jamam - OPK" klubas toli gražu neblizgėjo. Tačiau sunkią čempionato pradžią vėliau ėmė keisti vis gerėjantis žaidimas ir rezultatai. Galiausiai komanda susikaupė taip, jog ėmė ir pirmoje akistatoje sugebėjo palaužti poros favoritais laikomą "Kumščio" klubą - 59 : 56. Gynybinio pobūdžio rungtynėse įgytas trijų taškų skirtumas yra tas pats, kas nulis, todėl revanšiniame mače viską teks pradėti nuo pradžių. Dabar "Jamam - OPK" vyrukams bus sunkiau, nes ir patys "Kumščio" atstovai jau bus savo kailiu patyrę, jog juokauti su šiuo kolektyvu negalima. Prie tokio rezultato pirmoje akistatoje nemaža dalimi bus prisidėjusi ir "Jamam - OPK" pergalė "po lenta" 41:39. Keista, jog pajėgių krepšininkų nestokojantis "Kumščio" klubas pralaimėjo būtent šioje statistinėje grafoje. Pakankamai realu, jog problematiškus niuansus klubas sėkmingai išanalizuos ir revanšinėje akistatoje jau griebs jautį už ragų. Kitu atveju paties sėkmingiausio VKL istorijoje reguliariojo čempionato pasiekimus teks labai greitai pamiršti.
 
Ten - kur niekas neaišku
             Gerus rezultatus reguliariame čempionate demonstravęs "Didėjos" kolektyvas taip pat sunkiai pradėjo savo seriją. Lygiosios svečiuose su "Litrestos" ekipa gal ir nėra pats prasčiausias rezultatas, tačiau klubo žaidėjai, veikiausiai, tikėjosi šiek tiek daugiau. Kita vertus komandai dar pasisekė, jog nereikėjo parsivežti namo deficito, kuris prieš ketvirtą kėlinį sudarė net 8 taškus. Sėkmingo "Litrestos" žaidimo kaltininku buvo Andrej Kovalevskij, kuris pelnė 24 taškus ir tvirtai vedė savo komandą teigiamo rezultato link. Revanšinėje dvikovoje "Didėja" stengsis pasinaudoti savo ankštos sporto salės privalumais ir taip išplėšti kelialaį į kitą etapą. Komanda vis dar lieka poros favorite, tačiau ar pateisins lūkesčius, pamatysime jau netrukus.
          VKL II-osios Lygos čempionatas šiemet toks lygus, jog net dvejos rungtynės jau pirmame PLAY-OFF etape pasibaigė lygiosiomis. Toks pats rezultatas kaip ir prieš tai minėtoje poroje užfiksuotas ir mače "2 GEN / Kaefer" - "BC Nol Semkers". Dovydo Sakalniko pastangų pergalei iškovoti šį kartą nepakako ir komandos savo santykius aiškintis privalės revanšinėje akistatoje. Nors jos data dar nėra patvirtinta, abi ekipos jau dega noru nukauti savo priešininkus bei žengti toliau. Nors favorite ir toliau išlieka "BC Nol Semkers" ekipa, "2 GEN / Kaefer" pergalė dabar jau nebūtų tokia didelė staigmena.
          Dvikovoje tarp "Tirolos" ir "DUV Reklamos" užfiksuota šiauliečių ekipos pergalė dešimties taškų skirtumu 76 : 66. Tačiau toks rezultatas dar visiškai nieko nereiškia. Nors tai ir nedidelis žingsnelis pirmyn, "DUV Reklamos" klubui teks paprakaituoti iš peties, jog pristabdytų varžovų lyderius Denisą Oliferą, Mindaugą Zalatorį bei Vladislav Piskariov. Lemiamą vaidmenį pirmoje akistatoje suvaidino patirtis, nes rezultatyviausiu ir naudingiausiu nugalėtojų žaidėju buvo ilgametis LKL atstovas Donatas Sabaliauskas. Parako ši pagarbos verta krepšinio asmenybė tikrai dar turi ir gali tinkamu metu padėti komandai ne tik trenerio pozicijoje. "Tirolai" belieka tikėtis, jog į savo žaidimą labiau įjungti sugebės Egidijų Mažeiką, kuris kol kas nebuvo toks stiprus, kaip tikėjomės. Nors šiokį tokį pranašumą įgijo "DUV Reklama", šioje poroje dar įmanomos bet kokios baigtys.

Ernestas Abmorševas (su kamuoliu) bei visa "Kumščio" komanda pirmas rungtynes netikėtai pralaimėjo

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009