VKL 1-os lygos vidurio puolėjų TOP - 5

2018-03-11
Atėjo laikas pabaigti skelbti geriausių įvairių pozicijų VKL 1 lygos žaidėjų penketukus. Kadangti penktadienį ir šeštadienį pakako kitų lygų naujienų, paskutinį penketuką paskelbsime šiandien. Kviečiame susipažinti su geriausiais 1-os lygos vidurio puolėjais. Ypatingai buvo sunku išrikiuoti pirmus tris krepšininkus, kurie tiek patys solidžiai rungtyniauja, tiek jų ekipos yra bene rimčiausios pretendentės iškovoti medalius. 

1. Gediminas Povilauskas

Daug pagyrų paskutiniais metais iš įvairiausių krepšinio ekspertų sulaukiantis Gediminas Povilauskas buvo pripažintas geriausiu 1-os lygos vidurio puolėju. Apie šį krepšinį rašė ir didžiausi šalies krepšinio portalai, kai jis prieš LKL žaidėjų pagrindu sudarytą komandą sugebėjo surinkti per 60 naudingumo balų.  Šio sezono metu Gediminas nė karto nesurinko mažiau nei 25 naudingumo balų, o net tris kartus jo naudingumas perkopė įspūdingą 50 naudingumo balų ribą. Demonstruojamas krepšinis aiškiai parodo, jog Gediminas yra pasiekęs profesionalaus krepšininko žaidimo lygmenį. Būtent šio vidurio puolėjo pasirodymas aikštelėje ir bus svarbiausiu "KK Riešė" klubo argumentu kovoje dėl pirmosios vietos lygoje.  

Ilgalaikis Gedimino Povilausko stabilumas yra sunkiai pakartojamas 


2. Ignas Lukošius 

Šį sezoną Ignas Lukošius kaip viesulas įsiveržė į Nacionalinę krepšinio lygą. Debiutantas čia kol kas fiksuoja vidutiniškai 18,2 naudingumo balų, o vieną kartą sugebėjo surinkti net 45. Vilniaus krepšinio lygoje Ignas sužaidė trejas rungtynes, o kituose susitikimuose tik atvyko pasižymėti, kad galėtų žaisti atkrintamosiose varžybose. Bet kokiu atveju Igno svarba ekipos rezultatams yra milžiniška. Ilgas rankas turintis vidurio puolėjas yra geriausiai baudos aikštelę apsaugantis krepšininkas visoje lygoje, o ir šio krepšininko puolimo įgūdžiai gerokai padidėjo. Greičiausiai, atkrintamųjų rungtynių šis žaidėjas nepraleis, o su juo ir pamatysime tikrą "Electroclux" komandos potencialą.  

Ignas Lukošius tarpsezoniu pasigerino savo puolimo arsenalą

3. Rolandas Matulis

Legendinis Lietuvos krepšininkas per savo karjerą pasiekė labai daug įspūdingų pasiekimų, kuriuos dar labai ilgai bandys pasiekti ir pagerinti kiti krepšininkai. Rolandą puikiai žino bet kuris krepšinio gerbėju save pavadinti galintis asmuo. Fizinės jėgos pas šį žaidėją yra išlikę tikrai labai daug, o sukaupta patirtimi su Rolandu negali lygiuotis nei vienas kitas Vilniaus krepšinio 1-os lygos žaidėjas. Rolandas ne tik gali puikiai pats rungtyniauti, jis gali bet kada patarti komandos draugams, kaip sėkmingiau išnaudoti savo potencialą.  Bene brandžiausia lygos ekipa yra puiki vieta Rolandui Matuliui drauge siekti čempiono titulo.

Rolandas Matulis - daugiausiai patirties sukaupęs Vilniaus krepšinio lygos žaidėjas

4. Paulius Joneliūnas

Ypatingai didelė paspirtis "BC Kolegos - Imperialstone.eu" ekipai yra Paulius Joneliūnas. Tiesa, Pauliaus pasirodymas aikštelėje ne visada išgelbsti šį klubą. Paulius šį sezoną kol kas žaidė 8 rungtynės, o "Kolegos" iškovojo 4 pergales iš kurių tris laimėjimai buvo pasiekti su Pauliumi Joneliūnu aikštelėje. Paulius savo karjeroje yra žaidęs tiek Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinėje, tiek ne viename LKL klube, tiek užsienyje. Dabar šis žaidėjas sukauptą patirtį labai sėkmingai panaudoja Vilniaus krepšinio 1 lygos varžybose. Nors situacija šiuo metu yra gana kebli ir komanda rikiuojasi turnyrinės lentelės apačioje, visos galimybės šiam klubui kol kas yra atvertos ir Paulius Joneliūnas su savo komandos draugais gali drąsiai siekti turnyro medalių. 

Paulius Joneliūnas yra labai svarbus žaidėjas "BC Kolegos - Imperialstone.eu" ekipos rotacijoje
 
 

5. Einaras Beržonskis

Paskutinis penktasis žaidėjas negali pasigirti tokiu žinomumu ir pasiekimais kaip keturi aukščiau išvardinti vidurio puolėjai. Visgi Einaras labai sėkmingai veržiasi į Vilniaus mėgėjiško krepšinio elitą. Nors "MRU" ekipa kol kas atrodo gana silpnokai, tačiau pats Einaras Beržoskis demonstravo labai brandų krepšinį ir atvedė savo klubą į 3 pergales 7 žaistose rungtynėse. Tiesa, paskutinį kartą Einaras aikštelėje pasirodė sausio 14 dieną. Tikslių duomenų neturime, tačiau galime spėti, jog krepšininkas patyrė traumą. Bet kokiu atveju ir taip menkus šansus įveikti pirmąjį atkrintamųjų etapą turintis "MRU" klubas savo galimybių tikrai nepasididins, jeigu Einaras negrįš į aikštelę.

Einaras Beržonskis paskutiniu metu pradingo iš krepšinio aikštelių
VKL 1-os lygos vidurio puolėjų TOP - 5

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009