5 Lyga - savaitės apžvalga

2018-03-09

VKL V-ojoje Lygoje jau tapo aiškios visos 16-a PLAY-OFF dalyvių, tačiau kaip jos išsidėstys atkrintamųjų varžybų medyje kol kas pasakyti dar anksti. Paskutinės reguliariojo čempionato rungtynės įvyks kovo 17d., tad būtent tuomet ir sužinosime visas aštuntfinalio poras. O kol kas pasižiūrėkime, kaip ekipoms pasisekė pirmenybėse paskutinės savaitės laikotarpiu.

 

A  Pogrupis

1. Sėkmės Džentelmenai 14 : 4 + 124
2. KK Luksara 15 : 5 + 75
3. Perkūno Oželiai 14 : 5 + 159
4. BC Krienai 12 : 7 + 253
5. Na Pabandom 10 : 8 + 92
6. Pineca 10 : 8 - 13
7. BC Bombers 8 : 10 + 11
8. Žiedinis Raumuo 7 : 11 - 157
9. Žalias Rytas 6 : 13 - 27
10. SKAVI 4 : 15 - 185
11. VKM 2002 3 : 17 - 332

 

"A" pogrupyje komandos turėjo pakankamai aktyvią savaitę ir sužaidė 6 susitikimus. Bene svarbiausiu rezultatu tapo "Sėkmės Džentelmenų" pergalė svečiuose 69 : 63 prieš "BC Bombers" ekipą. Laimėjimas nugalėtojams buvo toks svarbus, kad ekipa pirmą kartą sezone šoktelėjo iki pirmojo laiptelio. Tiesa, toks pasiekimas dar tik laikinas ir viskas spręsis šį sekmadienį, kuomet komanda svečiuose kausis prieš "Perkūno Oželius". Tas, kuris laimės dvikovą ir taps pogrupio nugalėtojais, tad dvikovos kaina - labai didelė, arba kitaip sakant, namų aikštelės pranašumas visuose atkrintamųjų varžybų etapuose iki pat FINAL-4 kovų. Kadangi nuo dvikovos tiesiogiai priklausys viso trejetuko išsidėstymas, panagrinėkime, kas nutiktų, jei...

Visų pirma pergalę prieš "Žalią Rytą" iškovojusi "KK Luksara" jau pabaigė savo kovas ir užfiksavo puikų rezultatą - 15 pergalių ir tik 5 pralaimėjimai. Tačiau jų poziciją dabar jau nulems varžovai. Jeigu sekmadienį laimėtų "Sėkmės Džentelmenai", būtent ši komanda laimėtų pogrupio varžybas, antroje vietoje palikdami "KK Luksarą" ir trečiojoje - "Perkūno Oželius". Tuo tarpu jei susitikimą laimėtų "Perkūno Oželiai", trejetuke būtų visiška painiava, nes trys komandos turėtų vienodą pergalių ir pralaimėjimų santykį. Tokiu atveju tektų skaičiuoti šių trijų ekipų tarpusavio mačų rezultatus. Tačiau net ir šis rodiklis būtų identiškas, nes komandos surinktų tarpusavyje po 2 pergales ir 2 pralaimėjimus. Tokia sudėtinga situacija lentelėse sutinkama ganėtinai retai, tačiau būtent tuomet tampa aišku, kiek svarbus pasidaro net ir vienas pramestas ar pataikytas baudos metimas. Pogrupio finišas atrodytų taip:

jeigu "Perkūno Oželiai" laimi 1-5 taškų skirtumu - 1. "Sėkmės Džentelmenai", 2. "Perkūno Oželiai", 3. "KK Luksara";

jeigu "Perkūno Oželiai" laimi 6-15 taškų skirtumu - 1. "Perkūno Oželiai", 2. "Sėkmės Džentelmenai", 3. "KK Luksara";

jeigu "Perkūno Oželiai" laimi 16 ir daugiau taškų - 1. "Perkūno Oželiai", 2. "KK Luksara", 3. "Sėkmės Džentelmenai".

Štai toks neprognozuojamas finišas jau sekmadienį mūsų laukia centrinėje turo akistatoje. Tuo tarpu likusios komandos taip pat kausis dėl žemesnių vietų ir ten intrigos taipogi vis dar netrūksta. "BC Krienai" savo 4-tą vietą jau turi kišenėje ir ją tikrai apgins, jeigu paskutiniame ture nesuklups prieš "BC Bombers". Tačiau jeigu "BC Krienai" įsigudrintų pralaimėti, o juos pergalėmis pasivytų "Na Pabandom", "Pineca", ar net abu klubai kartu, vėl būtų labai įdomu.

Jeigu trys komandos surinktų po lygiai taškų, tai - 4. "Pineca", 5. "Na Pabandom", 6. "BC Krienai". Sutikite, toks fatališkas finišas "BC Krienams" būtų tarsi košmariškas sapnas, todėl jiems geriau paskutinėse rungtynėse nesuklysti ir pasiimti savo ketvirtą poziciją.

Jeigu po lygiai pergalių surinktų "BC Krienai" ir "Na Pabandom" - 4. "BC Krienai", 5. "Na Pabandom", 6. "Pineca".

Jeigu po lygiai pergalių surinktų "BC Krienai" ir "Pineca", tada - 4. "Pineca", 5. "BC Krienai", 6 "Na Pabandom". 

Žvelgiant žemyn norom nenorom peršasi dar ir tokia mintis, jog likusias savo rungtynes pralaimėjus "Na Pabandom" ir "Pinecos" klubams, juos gali teoriškai dar pavyti ir "BC Bombers", tačiau klubui privaloma ne tik sulaukti abiejų varžovų dvigubų nesėkmių, bet ir laimėti du kartus pačiam. Tad šią galimybę greičiau palikime kaip ne itin realią ir jos smulkiai neaptarinėkime, o jei jau taip nutiks, kad būtent tokia rikiuotė susiformuos, lentelės išsidėstymą galėsime pristatyti situacijai aiškėjant kitą savaitę. "BC Žiedinis Raumuo" greičiausiai pogrupyje liks 8-as ir PLAY-OFF pirmame etape susitiks su "B" pogrupio nugalėtoja, kuria, jeigu bent jau susirinks į rungtynes, nepriklausomai nuo likusių rezultatų taps "ESO" komanda. Kitaip nutiktų nebent tuo atveju, jei "Žiedinis Raumuo" aplenktų "BC Bombers" klubą, su kuriuo turi teigiamą tarpusavio rungtynių santykį. Kiek tai realu jau galėsime pasakyti po šeštadienio "Žiedinio Raumens" akistatos prieš suklupti negalinčius "Sėkmės Džentelmenus". Paskutinės trys pogrupio vietos jau aiškios nepriklausomai nuo likusių rungtynių: 9-tais finišuoja "Žalias Rytas", 10-ti lieka "SKAVI", o 11-ta vieta atitenka jaunam "VKM2002" kolektyvui. Šios komandos jau gali pradėti ruoštis VKL Pavasario čempionatui. 

Svajūnas Akstinas ("Sėkmės Džentelmenai") kaunasi su klubu dėl pirmosios pogrupio vietos

 

B  Pogrupis

1. ESO 14 : 2 + 431
2. BC Suppleo 14 : 4 + 268
3. Mėgėjai 13 : 4 + 179
4. Peace - II 12 : 5 + 166
5. Betmeno Robinai 7 : 9 - 20
6. Agentai 007 7 : 10 - 37
7. Egzistenciniai Klausimai 7 : 11 - 118
8. Vilniaus Vilkai 6 : 11 - 95
9. 4 FUN 4 : 14 - 502
10. Delamode Baltics 2 : 16 - 272

 

"B" pogrupio nugalėtojai aiškūs jau dabar. Vienintelis variantas, kad "ESO" finišuotų žemiau pirmosios pozicijos, yra tas, jog komanda būtų nubausta techniniu pralaimėjimu. Sutikime, jog tokio scenarijaus klubas tikrai nesirinks ir norės gauti sąlyginai silpniausią iš galimų "A" grupės komandų - "BC Bombers" arba "Žiedinį Raumenį". Gerokai atkaklesnė kova vyks dėl antrosios vietos. Savo pasirodymą reguliariame čempionate jau pabaigė "BC Suppleo" klubas, tačiau jo likimas priklauso nuo varžovų. Grigiškiečių klubas turi neigiamą rezultatą prieš "Mėgėjų" klubą, todėl žemiau antrosios vietos nukristų tuo atveju, jei "Mėgėjai" paskutiniame ture nugalėtų "Vilniaus Vilkus". Komanda žemiau trečiojo laiptelio nenukris, nes net jeigu "Peace II" ir pavytų savo varžovus pagal pergales, tarpusavio persvara būtų "Mėgėjų" rankose. Viskas, ką belieka "Peace II" klubui daryti dabar, tai gailėtis pernelyg aplaidžiai išbarstytų brangių taškų.

Pagrindiniai neatsakyti klausimai šioje grupėje yra dėl 5-8 pozicijų. Visas komandas skiria viso labo viena pergalė, tad nuspėti, kuri finišuos aukščiau, yra ganėtinai sunku. Nelengvoje situacijoje yra "Betmeno Robinų" klubas. Nors komanda ir pakilo pagal prarastus taškus net iki penktojo laiptelio, jame kažin ar išliks, nes turi techninį pralaimėjimą. Situaciją kiek pagerintų pergalės paskutiniuose turuose prieš "ESO" bei "Agentus 007". Antroji dvikova, greičiausiai, bus ta, kurioje spręsis penktosios grupės vietos likimas. Techninį pralaimėjimą savo sąskaitoje turintis "Vilniaus Vilkų" klubas lieka aštuntas ir pirmame PLAY-OFF etape žais su "A" pogrupio nugalėtojais. Septintoji vieta galimai atiteks "Egzistenciniams Klausimams", tačiau jiems jau reikia laukti "Betmeno Robinų" rungtynių baigčių. Jeigu pastarieji pralaimėtų abi kartus, "Egzistenciniai Klausimai" finišuotų šešti.

Kartais "Egzistenciniams Klausimams" (juoda apranga) tenka ir tokiais būdais įveikinėti varžovų gynybą

5 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009