4-os lygos TOP 40 žaidėjų reitingas

2018-03-09

Ilgai dirbdami ir daug analizuodami visus lygos krepšininkus padarėme specialų 4-os lygos geriausių žaidėjų TOP 40. Pirmiausiai iš kiekvienos lygos komandos balsavimo būdu atrinkome šios ekipos lyderį. Vėliau atrinktus 40 žaidėjų sureitingavome nuo 1 iki 40 vietų. Kviečiame susipažinti su geriausiais 4-os lygos žaidėjais:

1. Andrius Birulinas (X komanda)

Puikių fizinių galimybių puolėjui, kuris galėtų rungtyniauti ir gynėjo pozicijoje jau atėjo laikas išbandyti save aukštesniame lygmenyje. Savo fiziniais duomenimis šis krepšininkas labai išsiskiria iš viso 4-os lygos konteksto.

2. Darius Jucius (SK Skaidiškės)

Centras galiūnas, kurio nelabai kas geba pristabdyti 4-o diviziono turnyre neabejotinai ruošiasi debiutuoti 1-oje lygoje kito sezono metu ir ten susiremti su galinguoju Gediminu Povilausku. Gal atsiras susidomėjusių ekipų?

3. Ignas Kurklietis (Kočėlas)

Ypatingai universaliai rungtyniaujantis gynėjas yra pagrindinė šio sezono "Kočėlo" komandos pergalių priežastis. Dėka Igno, praėjusiame sezone nepatyrę nė karto pergalės džiaugsmo 2-oje lygoje, šio sezono metu beveik nepatiria pralaimėjimo kartėlio.

4. Remigijus Untulis (Lewben)

Puikiai savo duomenis išnaudojantis Remigijus Untulis veda "Lewben" klubą finalinio ketverto link. Tiesa komandoje dėl geriausio žaidėjo titulo Remigijus turi labai didelę konkurenciją. Tiek Pranas Drakšas, tiek Mantas Baranauskas, tiek Vytautas Vičius žaidžia tikrai labai solidžiai.

5. Paulius Pocius (Šernai)

Ant savo pečių Paulius Pocius veda savo komandą į pergales. Praėjusio sezono metu pavyko atvesti iki aukso medalių. Šio sezono metu kol kas pavyko padėti komandai prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

Paulius Pocius kol kas retai kuriai komandai įmenama mįslė
 

6. Vitalijus Versockas (Bekupė Vezumalkas.lt)

Koks šis žaidėjas yra geras parodo tai, jog per visas tryliką šį sezoną žaistų rungtynių Vitalijus surinko dviženklį naudingumo balų skaičių. Žvelgiant į jo žaidimą galima teigti, jo tai vienas geriausių visos 4-os lygos žaidėjų.

7. Deividas Jurkus (TG LAB)

Neabejotinai vienas geriausių visos Vilniaus krepšinio lygos kovotojas dėl atšokusių kamuolių. Jeigu šiam žaidėjui pavyktų dar pasigerinti savo puolimą, jis taptų dažnu svečių topų viršūnėse, net ir aukštesnėse lygose, jeigu tokiose žaistų.
8. Edvinas Urkis (Karolinos boulingas - kegliai.lt)
Edvinas šio sezono metu puikiai išnaudojo naujojo "Karolinos boulingas - kegliai.lt" ekipos trenerio Deniso Olifero jam suteiktą pasitikėjimą ir tapo vienu pastebimiausių 4-os lygos žaidėju.

9. Matas Karoblis (Litcargus)

Juodadarbis puolėjas puikiai pritapo prie prie "Litcargus" klubo trenerio Donato Sauliūno schemų ir jau padėjo šiai ekipai iškovoti ne vieną pergalę.

10. Tomas Minkevičius (Blue Sharks)

Vos per vieną sezoną "Blue Sharks" pakilo nuo 4 lygos vidutiniokų iki rimtų pretendentų į medalius. Pagrindinės to priežastys: puikios trenerio Gaudento Puškoriaus strategijos ir nuostabi Tomo Minkevičiaus sportinė forma.

Tomas Minkevičius - pasiteisinęs "Blue Sharks" pirkinys

11. Martynas Matulevičius (Ką vakare?)

Šio sezono metu Martynas Matulevičius "Ką vakare?" ekipoje perėmė lyderio vaidmenį iš Petro Matulaičio. Kai daugiau puikų puolimo arsenalą turinčių žaidėjų, tai ir komandai geriau sekasi aikštelėje siekti pergalių.

12. Girmantas Praleika (Radvilai)

Puikiais asmeniniais sugebėjimais Girmantas Praleika padeda savo ekipai kovoti dėl pergalių. Visgi šio sezono metu solidaus Girmanto indėlio gana dažnai nepakanka.

13. Artūras Besevičius (LIDL Lietuva)

Sudėjimu Artūrui prilygstančių krepšininkų 4-oje lygoje nėra daug. Neblogą techniką turintis Artūras tuo naudojasi ir veda "LIDL Lietuva" bent jau kol kas grupės nugalėtojų titulo link.

14. Edgaras Ivanovas (Žiemgala)

Labai sunku pasirinkti tarp Edgaro Ivanovo, Igno Cibulsko ir Povilo Vilko. Kiekvienas iš šių žaidėjų turi savo privalumų ir pagrindimų, kodėl turi būti išrinktas geriausiu. Šį kartą renkame Edgarą, kuris dažniausiai lankėsi "Žiemgalos" rungtynėse ir daugiausiai prisidėjo prie neblogo komandos pasirodymo reguliariojo sezono metu.

15. Dovydas Lukšas (Akademinis krepšinis)

Senatvės požymių dar nerodantis Dovydas Lukšas tapo tikru "Akademinis krepšinis" komandos lyderiu. Į atkrintamąsias varžybas šios komandos atvesti jam nepavyko, tačiau šiam klubui jis padėjo iškovoti ne vieną svarbią pergalę.

Dovydas Lukšas krepšinio aikštelėje vis dar geba demonstruoti labai aukštą meistriškumo lygį

16. Lukas Čibinskas (JKK Kelelis)

Įspūdingų asmeninių individualių Luko pasirodymų šį sezoną netruko. Tiesa, pačiai "JKK Kelelis" ekipai reguliaraus sezono pabaiga buvo nelabai maloni. Neišgelbėjo nuo šio nemalonumo jausmo ir puikus Luko žaidimas.

17. Remigijus Guiga (Avedus)

Geras prasiveržimas ir puikus metimas yra tas derinys, kuris Remigijų paverčia "Avedus" klubo lyderiu bei 17-u visos lygos geriausių krepšininkų TOP'o žaidėju.

18. Tadas Maknickas (LT 2018)

Tvirtai sudėtas ir protingas įžaidėjas yra labai svarbus savo ekipai. Tiesa, į atkrintamąsias varžybas Tadui savo ekipos atvesti taip ir nepavyko.

19. Karolis Griziūnas (Zulu team)

Karolis savo puikiui žaidimu padėjo "Zulu team" būti rimtais pretendentais į atkrintamąsias. Vis tik reguliaraus sezono pabaigoje ir šiam krepšininkui nepavyko išvengti perdegimo.

20. Julius Rukšėnas (BKK Vėjas) 

Nuostabų puolimo arsenalą turintis staigusis Julius Rukšėnas šio sezono metu sukėlė rimto galvos skausmo ne vienam varžovui. Tiesa, sezono pradžia šiam krepšininkui tikrai buvo geresnė, nei kitos dalys.

Julius Rukšėnas turi labai platų puolimo arsenalą

21. Marius Krukonis (Meridianas)

Mariaus išmintis ir ramybė yra labai reikalinga "Meridiano" klubui, kad pasiektų solidesnių rezultatų. Deja, pagrindinis ekipos įžaidėjas bent jau iki šios akimirkos tikrai nelankė rungtynių pavyzdingai.

22. Bogdan Mikšo (Logistai)

Kieta gynyba, puiki kova dėl atšokusių kamuolių ir solidus indėlis puolime leidžia Bogdanui užimti ganą aukštą vietą šiame reitinge. Vidiniame komandos reitinge nusprendėme, jog gerokai dažniau rungtynes lankęs Bogdanas yra vertesnis šios vietos už kitą komandos lyderį Darių Miloševičių.

23. Paulius Kalakauskas (MKK)

Labai sunku buvo pasirinkti tarp Audriaus Gusčio, Pauliaus Kalakausko ir Pauliaus Miškinio. Visgi kiek stipriau gynyboje atrodantis Paulius Kalakauskas laimėjo šią trikovę. Ypatingai daug šiam krepšininkui duoda jo produktyvumas iš už trijų taškų zonos.

24. Erikas Augūnas (Sudervė TEAM)

Meirūno Sutkaus trauma atvėrė visus kelius "Sudervė TEAM" komandos naujokui Erikui Augūnui tapti naujuoju klubo lyderiu ir pagrindiniu ramsčiu po krepšiais.

25. Aivaras Paukštė (BC Nol Semkers 2)

Bene solidžiausiai viso sezono metu "BC Nol Semkers 2" ekipoje atrodęs Aivaras Paukštė reguliarųjį sezoną pabaigė bene prasčiausiomis savo karjeros rungtynėmis, tačiau jam tai nesutrukdė būti išrinktam geriausiu savo klubo žaidėju bei užimti aukštą vietą bendrame visos lygos TOP 40 reitinge.

Aivaras Paukštė šio sezono metu dažnai džiugino "BC Nol Semkers 2" ekipos fanus

26. Ignas Vilkelis (Vilko Brolija)

Fiziškai tvirtas krašto puolėjas šio sezono metu išsibandė savo jėgas įžaidėjo pozicijoje. Šį pabandymą vertiname aukščiausiu įvertinimu ir laukiame dar didesnio šio krepšininko tobulėjimo.

27. Andžej Kolesnik (Marijampolis)

Sezono pradžioje, greičiausiai, visi į šį penketuką rinktų "Marijampolio" komandos ilgametį lyderį Valerij Rybak, tačiau toks įspūdingas Andžej Kolesnik patobulėjimas per vasarą ne tik duoda galimybę jam prasibrauti į šį topą, tačiau galime šį žaidėją vadinti kaip gal net daugiausiai per vasarą patobulėjusiu Vilniaus krepšinio lygos krepšininku.

28. Gražvydas Balsevičius (SK Oaks)

Solidžius snaiperio sugebėjimus turintis gynėjas viso sezono metu buvo labai svarbi savo komandos dalis. Tai leido jam aplenkti kol kas gerokai mažiau žaidusį Ernestą Varakauską ir taip prasibrauti į šį TOP'ą.

29. Galminas Mačiulis (Svajonių turintys)

Ilgesnis stabilus krepšinis leido ir Galminui Mačiuliui aplenkti puikiai atrodantį Valdą Jonavičių. Mėgėjiško krepšinio naujokas šio sezono metu neblogai užsikėlė savo reitingą ir gali tarpsezonio metu sulaukti nemažo susidomėjimo iš įvairių klubų.

30. Mantas Drungilas (BC Carmita)

"BC Carmita" aikštelės generolo žaidimą šį sezoną, greičiausiai, stabdė traumos. Visą gruodžio mėnesį nežaidęs gynėjas praleido ir dvi paskutines rungtynes. Belieka tikėtis, jog atkrintamosioms varžyboms šis žaidėjas bus pasiruošęs žaisti maksimaliame lygmenyje.

Mantas Drungilas šį sezoną turėjo galimybę pasireikšti ne tik kaip žaidėjas, tačiau ir kaip treneris

31. Aivaras Aleksiejus (Abi kairės)

Nors puolime ar gynyboje šio krepšininko negalima išskirti kaip dominuojančio, visa sukaupta patirtis ir protingas žaidimas jį padaro neabejotinu savo klubo lyderiu bei VKL 4-os lygos TOP 40-uko žaidėju.

32. Daroslav Bernat (Atea)

Daroslav Bernat su Audriumi Karnišausku bei Edvinu Šimkumi padėjo savo ekipai prasibrauti į atkrintamąsias. Visi trys krepšininkai yra tikrai aukšto lygmens žaidėjai. Gal būt jiems pavyks padaryti sensaciją jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape?

33. Romuald Viniarski (UwB)

"UwB" sezono metu iškovojo 4 pergales. Visos keturios pergalės buvo pasiektos, kai Romuald Viniarski atvykdavo į rungtynes. Tai parodo šio krepšininko aukštą meistriškumą.

34. Vaidas Jukavičius (Elektrėnų PGT)

Puikų puolimo arsenalą turinčiam krepšininkui, kad pakilti aukščiau trūksta kiek daugiau kibesnės gynybos, tačiau, bet kokiu atveju, šio sezono metu Vaidas yra pastebimiausias Elektrėnų "PGT" klubo žaidėjas.

35. Saulius Keina (LPK Liberna - Gervėčių kraštas)

Rezultatyviausio komandos krepšininko veržlumas puolime suteikia visiems kietiems "LPK Liberna - Gervėčių kraštas" klubo žaidėjams daugiau erdvės, o tai pagerina komandos bendrą puolimą ir padeda siekti solidžių rezultatų.

Aštrūs Sauliaus Keinos prasiveržimai gerokai praplatina "Gervėčių krašto" puolimo arsenalą.

36. Pavel Prokopovič (Vilniaus Olimpas)

Nors puolime Pavel Prokopovič neblizga, tačiau gynyboje šis žaidėjas yra nepamainomas ekipos ramstis. Būtent savo atletiškumo ir geros gynybos dėka jis buvo pripažintas geriausiu Vilniaus "Olimpo" žaidėju.

37. Justinas Musteikis (Vichy Vandens parkas)

Pirmosiose sezono rungtynėse minus keturioliką naudingumo balų surinkęs "Vichy vandens parko" komandos kapitonas po  truputį įsivažiavo. Tiesa, kad būti aukščiau šiame reitinge jam sutrukdė labai didelis bangavimas.

38. Tomas Jakšinas (SMK)

Socialinių mokslų kolegijos krepšinio komandos lyderis šį sezoną rungtyniavo gana neblogai, tačiau pati ekipa nesugebėjo iškovoti nei vienos pergalės ir į atkrintamąsias varžybas nebeprasibraus.

39. Evaldas Žigutis (M.K.Č.)

Evaldas Žigutis rungtyniavo nedaug, tačiau suspėjo surengti keletą įspūdingų pasirodymų. Geriau už jį sezono metu "M.K.Č." gretose individualiai niekas nesublizgėjo, o tai jam leido prasibrauti į šį keturiasdešimtuką.

40. Ramūnas Linkus (Nepakeliui)

Snaiperio savybių turintis įžaidėjas individualiai tikrai gana solidžiai atrodė tarp savo komandos draugų, tačiau jam nepavyko pažadinti savo ekipos kovai dėl patekimo į atkrintamąsias, todėl su juo ir pabaigsime šį didžiulį topą.

Ramūnui Linkui šis sezonas individualiai buvo gerokai sėkmingesnis nei komandiškai
 
 
4-os lygos TOP 40 žaidėjų reitingas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009