VKL 1-os lygos lengvųjų krašto puolėjų TOP - 5

2018-03-07
Penkias dienas iš eilės apžvelgsime TOP 5 VKL 1-os lygos visų penkių pozicijų krepšininkus. Šiandien trečiadienis, tad tęskime apžvalgų ciklą 3 pozicijos žaidėjais - lengvaisiais krašto puolėjais. Primename, jog į penketuką nebuvo svarstyti krepšininkai, kurie nėra šį sezoną sužaidę 5 rungtynių.
 

1. Modestas Gilys

Bene geriausias Vilniaus krepšinio lygos snaiperis per savo karjerą ne kartą parodė, jog savo žaidimu vienas gali nulemti rungtynių baigtį. Nuostabus mobilumas dviejų metrų ūgio krepšininkui leidžia jaustis gana užtikrintai krepšinio aikštelėje. Pridėkime nuostabų taiklumą ir galime drąsiai teigti, jog šiuo metu Modestas drąsiai galėtų būti profesionalu. Tiesa, šis krepšininkas išties trejus metus žaidė Nacionalinėje krepšinio lygoje, deja, tada rimčiau prasimušti Modestui nepavyko ir karjerą šis krepšininkas tęsia mėgėjiško krepšinio lygmenyje. Būtent čia Modestas yra tikra žvaigždė ir šį kartą nusiskina geriausio Vilniaus krepšinio lygos lengvojo krašto puolėjo titulą. Dabar beliko tik, kad perspektyvi Modesto komanda, kuri šiuo metu buksuoja, pradėtų geriau žaisti ir su didele Modesto Gilio pagalba, nukeliautų iki medalių.

Modesto Gilio metimo technika yra pavydėtinai išlavinta
 

2. Dovydas Sakalnikas

2012 metų balandį tuo metu dar keturiolikmetis Dovydas žengė ant parketo debiutinėse Vilniaus krepšinio lygos rungtynėse. Tada jo statistika buvo blanki, o po Pavasario čempionato Dovydas ilgam pradingo. Su trenksmu šis krepšininkas grįžo praėjusio sezono metu, kai demonstravo puikią asmeninę statistiką "2 Gen Kaefer" klubo gretose, o šio sezono metu šis vyrukas sugebėjo pamušti visų laikų Vilniaus krepšinio lygos rezultatyvumo rekordą. Gana nelengvai Dovydas yra sustabdomas ir Vilniaus krepšinio 1-os lygos varžybose. Dar vis tobulėjančiam krepšininkui viskas prieš akis ir galime tik spėlioti, kokių pasiekimų šis žaidėjas pasieks, jeigu traumos nepakiš kojos.

Dovydui Sakalnikui šių metų vasario 11 diena turėtų išlikti įsimintina visam likusiam gyvenimui
 

3. Vytautas Saulevičius

Naudingas ir universalus Vytauto žaidimas yra viena pagrindinių puikaus "KK Austa" klubo pasirodymo dalių. Didelį šio krepšininko meistriškumą pabrėžia praėjusio savaitgalio metu Vilniaus krepšinio lygos rinktinės iškovotas aukso medalis Tarptautinės mėgėjų krepšinio lygos Kijevo miesto ture ir Vytauto Saulevičiaus pripažinimas naudingiausiu viso šio turnyro krepšininku. Vytautas yra labai universalus - jis gali labai sėkmingai: veržtis, žaisti nugara, gerai pataikyti iš įvairių pozicijų, asistuoti komandos draugams bei apsiginti. Būtent visas šių savybių kratinys leidžia Vytautui prasibrauti į tikrai labai individualiai pajėgių krepšininkų penketuką.

Vytautas Saulevičius - naudingiausias praėjusį savaitgalį vykusio EABL Kijevo turo krepšininkas

4. Dominykas Palšis

Šiandien dvidešimt ketvirtąjį gimtadienį švenčiantis Dominykas Palšis po ilgų diskusijų tarp ekspertų aplenkė Luką Motiejūną ir Tautvydą Vyšniauską ir pateko į šį penketuką. Puikius snaiperio įgūdžius Dominykas paveldėjo iš savo tėčio, Kauno "Žalgiryje žaidusio " Vilniaus "Statybos" fanų numylėtinio, Aurimo Palšio. Į profesionalų krepšinį Dominykas nežengė, tačiau šiuo metu džiugina visus "KK Riešės" fanus savo taikliais tinklelį plėšančiais metimais. Kaip ir priklauso snaiperiui, Dominykas išmeta daugiau tritaškių nei dvitaškių, tačiau tikrojo potencialo taip ir neatskleidė. Prasidėjus atkrintamosioms varžyboms Dominykas neabejotinai bus vienu svarbiausių visos lygos favoritų "KK Riešė" krepšinio klubo krepšininkų. 

Dominyko Palšio stiprioji vieta - metimai iš tolimesnių distancijų
 

5. Tomas Malimenkovas

Atletiškas lengvasis krašto puolėjas puikiai įveikia daugumą savo tiesioginių varžovų greitu pirmu žingsniu ir dabar yra antras pagal rezultatyvumą visos 1-os lygos žaidėjas. Be to Tomas Vilniaus krepšinio 1-oje lygoje yra antras pagal išprovokuotas pražangas, ketvirtas pagal perimtus kamuolius ir šeštas pagal dvitaškių taiklumą. Priešininkai po truputį pradeda naudoti atsitraukimo taktiką ir leisti geriau Tomui laisvesniam mesti tritaškius metimus. Čia jam sekasi sunkiau - tritaškių taiklumas siekia vos 27%. Kita vertus, kiekvienas taiklus tolimas šūvis suteikia didesnę laisvę prasiveržimams. Jeigu Tomas išlaikys tokį patį staigumą ir pasigerins savo tolimų metimų taiklumą, jį tikrai matysime tokiuose penketukuose dar labai ilgai!

Tomas Malimenkovas greitu pirmuoju žingsniu labai dažnai varo į neviltį varžovus

VKL 1-os lygos lengvųjų krašto puolėjų TOP - 5

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009