2 Lyga - savaitės apžvalga

2018-03-06

VKL II-ojoje Lygoje Almarūno Prekybos Taurėje pasibaigė reguliarusis čempionatas. Kaip ir buvo žadėta, net 31 ekipa pateko į PLAY-OFF varžybas ir toliau dabar atkrintamųjų rungtynių principu nuspręs, kurioms keturioms geriausioms komandoms lemta dayvauti FINAL-4 varžybose bei kautis dėl lygos apdovanojimų. Tuo tarpu mes, kaip ir kiekvieną antradienį, pagrindinį dėmesį skiriam VKL II Lygos pirmenybėms, o šį kartą pabandysime nuspėti, kaip gali susiklostyti vienos ar kitos poros serijos baigtis. Primename, jog PLAY-OFF etape žaidžiami du susitikimai sumuojant dviejų rungtynių taškų skirtumą. Tolyn žengia ta komanda, kuri pasibaigus abiems mačams turi teigiamą taškų skirtumą.

 

Vaikinai  ( 79 % ) - Penktukas ( 21 % )  
Šioje poroje susitiks du savitą krepšinio filosofiją ir braižą turintys varžovai. "Penktukas" savo krepšinį grindžia gynyba ir neretai rungtynes laimi puikaus darbo prie krepšio dėka, neleisdama varžovams įmesti nė 60-ties taškų. Tai - geriausiai besiginantis VKL II-osios Lygos klubas, kuris į savo krepšį vidutiniškai praleidžia vos po 62.4 taško per dvikovą. Tačiau kartais nutinka taip, jog komanda tiesiog subyra ir tuomet pasipila triuškinantys pralaimėjimai. Visų pirma norint tikėtis sėkmės šioje serijoje "Penktukui" reikia stabilumo. Pralaimėjus vieną iš dvikovų dideliu skirtumu laiko atsitiesti bus jau pernelyg mažai, nes žaidžiama skaičiuojant taškų santykį. Etatiniai komandos lyderiai nekinta jau kelis sezonus paeiliui: tai Laisvidas Paknys, Tadas Kalasauskas ir Modestas Čereškevičius. Deja, paskutiniu metu klubo sportinė forma buvo totaliai prasta ir jei kartu įskaičiuosime pralaimėtas VKL Taurės 1/16 finalo rungtynes, tai pamatysime, jog klubas laimėjo vos kartą per paskutines 8 rungtynes. Būtent ši kritusi žaidimo kreivė ir labiausiai neramina. Tuo tarpu "Vaikinai" tradiciškai į sezono finišą savo formą gerina. Turi komanda pranašumą ir individualaus meistriškumo skalėje. Visų pirma vien ko verti VKL Rinktinės krepšininkai Mindaugas Kraujalis ar Erlandas Balukonis. Jiems puikiai talkina ir Mantas Leišis, Arūnas Kolesnikovas bei Arūnas Mačiulis. Savo taikliais tolimais šūviais varžovus palaidoti visada pasiruošęs ir Vaidas Petrulionis. Tokia kariauna, atrodo, yra pakankamai solidi priežastis bendrai serijos pergalei. Tuo labiau, jog komanda stengiasi žaisti greitą krepšinį, tokį - kokio "Penktukas" nemėgsta. Jeigu pirmoje dvikovoje "Vaikinai" apibėgs savo varžovus, antrasis susitikimas gali būti tik formalumu. Bet kuriuo atveju "Vaikinų" komanda turi tik vieną tikslą - įveikti šį etapą ir yra logiškai laikoma poros favorite.
 
Kumštis  ( 67 % ) - Jamam OPK ( 33 % )  
Reguliariame čempionate komandų keliai skyrėsi kaip diena ir naktis. "Kumštis" sužaidė bene patį sėkmingiausią čempionatą VKL pirmenybių istorijoje, tuo tarpu "Jamam OPK" ilgą laiką kapstėsi turnyrinės lentelės dugne ir tik dabar sugebėjo pakilti iki esamos pozicijos. Tačiau tai jokiu būdu nenurašo "Jamam OPK" klubo į autsaiderių gretas. Turintis ambicingo jaunimo klubas neabejotinai atiduos maksimalų kiekį jėgų tam, kad keliautų toliau. Kitas klausimas - ar to pakaks ? Juk "Kumščio" komanda savo sudėtyje turi tokius žaidėjus, kaip Ernestas Abmorševas, Giedrius bei Darius Mikailos, o prie jų dar prisijungė ir sėkmingas komandos "pirkinys" Dominykas Garuckas. Šie žaidėjai sudaro vieną galingiausių priekinės linijos tandemą lygoje todėl nereiktų stebėtis, jog "Kumštis" visoje lygoje yra 3 vietoje pagal rezultatyvumą - 81.0 taško per akistatą. Komanda pirmauja VKL II-ame divizione ir pagal dvitaškių pataikymo procentą - 55.1 %, tad "Jamam OPK" aukštaūgiams Mažvydui Razgūnui, Tomui Zaleckui bei Audriui Karveliui teks labai sunki užduotis sulaikyti priešininkus. Ekipos "mažiukai" Robertas Vainickas, Karolis Bakanauskas ar Dainius Rinkevičius yra kiek pranašesni už savo oponentus, tačiau realiausia, jog serijos baigtis spręsis būtent po krepšiais arba baudos aikštelėje. "Kumštis" turėtų iškovoti kelialapį į kitą etapą vien jau dėl to, jog po puikaus reguliariojo čempionato iškritimas dabar būtų visiškas fiasko. Tuo tarpu "Jamam OPK" neturi ko prarasti ir kausis dėl savo garbės.

 

Laisvido Paknio ("Penktukas", su kamuoliu) laukia sudėtingas "Vaikinų" barjeras

 

Dagos  ( 8 % ) - Austa / Vaitesa ( 92 % )  
Dar viena čempionato pora, kurioje pamatysime praeitų pirmenybių prizininkus. "Austa / Vaitesa" sau šiemet kelia ne mažesnius tikslus, nei pernai, nors čempionato reglamentas jų galimybes kiek ir apribojo. Komanda sėkmingai rungtyniavo pirmame etape ir pelnytai užėmė tokią aukštą poziciją, į priekį praleisdama tik Lentvario klubą. Tuo tarpu "Dagos" komandai visas reguliarusis čempionatas buvo ilga ir nesibaigianti kankynė. Bent jau taip atrodo pagal komandos rezultatus, kurie toli gražu nėra geri. Nors ekipa ir gerina savo žaidimą VKL III Lygoje bei įgauną sportinę formą, sunku būtų įsivaizduoti, kokio lygio krepšinio reikėtų, kad panaikinti pajėgumų skirtumą tarp šių dviejų konkurenčių. Ir tai sakome su visa pagarba "Dagos" klubui. Komandoje viso sezono metu taip ir neatsirado daugiau, nei trijų krepšininkų, kurie rinktų dvigubą naudingumo balų skaičių. Darius Mockevičius ir Laurynas Bernatavičius pakankamai solidžiais pasirodymais džiugina ekipos sirgalius VKL III-iame divizione, tačiau norint įveikti vieną II-osios lygos favoritų to tikrai nepakaks. O resursų, iš kur ištraukti vieną kitą kozirį komanda vargiai, ar atras. Tuo tarpu "Austa / Vaitesa" visų pirma neturėtų padaryti klaidos neįvertindama varžovų. Iš karto žvelgdami į kitą etapą ekipos žaidėjai gali būti skaudžiai nubausti, nes dabar vienerių rungtynių kaina - labai didelė. Komandai lengviau, nei jų priešininkams iš "Dagos", nes jei bus nesėkminga diena, klubas turi gerokai daugiau žaidėjų, galinčių iniciatyvą perimti ant savęs asmeniškai. Tai visų pirma pasakytina apie VKL Rinktinės atstovus Kristupą Surgėlą, Vytautą Saulevičių bei Deividą Dimbelį. Ši trijulė pridaro aibę bėdų net ir tarptautinių turnyrų varžovams, ką jau kalbėti apie VKL I ar II Lygą. Taip, pristabdyti vieną iš jų varžovai galbūt bus pajėgūs, tačiau uždaryti visus - misija neįmanoma. Todėl realu, jog "Dagos" VKL II-osios lygos čempionatą pabaigs dviem pakankamai solidžiais pralaimėjimais ir visą dėmesį galės skirti VKL III-iosios Lygos varžyboms, kur jų galimybės gerokai solidesnės.
 
VPP Imperialstone.eu  ( 52 % ) - VKK Masonai ( 48 % )  
Šios poros favoritą įvardinti nėra lengva. Abi komandos sezone rungtyniavo banguotai, tai pakildamos turnyrine lentele auktšyn, tai krisdamos žemyn. "VPP Imperialstone.eu" turėjo kiek sunkesnį startą, tačiau vėliau viskas stojo į savo vietas ir klubas tapo pajėgiu lygos vidutinioku. Tuo tarpu "VKK Masonų" sportinė forma viso reguliariojo čempionato metu praktiškai nebangavo, tad dabartinė startinė pozicija tiksliai atspindi realias komandos galimybes. "VPP Imperialstone.eu" pagrinde remiasi šešiais savo žaidėjais: Edmund Rodzevič, Kšyštof Kondratovič, Martynu Striūku, Kęstučiu Balčiausku, Donatu Ratkevičiumi bei Karoliu Griziūnu. Su tokia sudėtim beveik galima dalyvauti ir pirmenybėse net neturint ekipos kolegų, o jeigu visi šie krepšininkai dalyvaus serijoje, varžovams tikrai bus ne pyragai. "VKK Masonų" klubas taip pat turi stirpų šešetą, kurį neabejotinai mes į kovą. Tarp šių kovotojų tikrai bus Rimantas Ivoška, Simonas Rambynas, Antanas Stabulionis, Vilius Balčikonis, Edgaras Ivanovas ir Miglius Dambrauskas. Abu klubai eilę metų yra tvirti lygos vidutiniokai, tačiau kiekvienam norisi keliauti toliau ir daug kas priklausys nuo to, kiek tolygią formą ir žaidimą klubams pavyks palaikyti serijos metu. "VKK Masonai" pirmenybes pabaigė 4-iomis pergalėmis paeiliui, tuo tarpu "VPP Imperialstone.eu" laimėjo tik vienerias iš keturių paskutinių akistatų. Tačiau komanda sugebėjo susikaupti ir triumfuoti VKL Taurės 1/16 finalo rungtynėse prieš "Penktuko" klubą. Savo salėje "VPP Imperialstone.eu" pralaimi gana retai, tad "VKK Masonams" visų pirma reiktų siekti kiek įmanoma teigiamo rezultato žaidžiant svečiuose, tuomet namų salėje atsigriebti bus gerokai paprasčiau. Dėka nedidelio asmeninio meistriškumo pranašumo poros favoritais šį kartą įvardinsime "VPP Imperialstone.eu" vyrus, tačiau jų persvara būsimoje serijoje - minimali.

 

Simonas Rambynas ("VKK Masonai", balta apranga) turės daug darbo po krepšiu

 
Krituliai  ( 62 % ) - Jungent ( 38 % )  
Du sezonus paeiliui "Kritulių" komanda dalyvavo VKL II-osios lygos FINAL-4 varžybose. Prieš šio sezono startą klubas dar labiau stiprino savo sudėtį pelnytai tikėdamasis bent jau nemažinti apsukų. Tačiau rezultatų kreivė staigiai į viršų nešovė. Komanda sėkmingai startavo, tačiau vienu metu įkrito į tokią duobę, jog atsirado net pavojus iškristi iš pirmojo aštuntuko. Laimė, jog klubui pasisekė susiimti ir pagerinti savo startinę poziciją prieš atkrintamąsias varžybas. Panašiai ties aštuntuko riba nuolat balansavo ir "Jungent" klubas. Komanda kartais blyksteldavo pademonstruodama kelis netikėtus rezultatus, kaip kad pergalės prieš "Kumštį" ar "Vaikinus", tačiau vėliau sekdavo skaudūs pralaimėjimai. Reguliariojo etapo finišas taip pat buvo labai prastas, pasibaigęs keturiais pralaimėjimais paeiliui. Klubas savo sudėtyje priglaudė ne vieną buvusių "VSC" atstovą - Šarūną Belevičių ir Igną Kalesnyką, todėl tokie skaudūs pralaimėjimai sunkiai suprantami. Tuo labiau, jog ekipos sudėtyje ir VKL Rinktinės narys Kęstutis Bagdanavičius. Šauniai prie minėto kolektyvo šiemet pritampa ir Paulius Jasukaitis, todėl savų kozirių komanda tikrai turi. Tiesa, ne tiek daug, kiek savo kišenėje jų slepia "Krituliai". Šios ekipos gretose jau įpratome lyderiu matyti Povilą Kaminską, Vaidą Vaičiulį, šiemet sužibėjusį ir atsiskleidusį Aurimą Vaičiulį. Nuolat varžovams grėsmę kelia ir ištikimieji komandos "veteranai" - Marius Krukonis bei Edgaras Žemaitis. "Kritulių" ekipa susižaidusi jau ne pirmą sezoną ir tai gali tapti vienu iš pastarosios ekipos privalumų serijoje. Beveik visi abiejų ekipų statistiniai rodikliai yra praktiškai identiški. Galbūt reiktų išskirti nežymų "Kritulių" pranašumą asistuojant komandos draugams, kas bylotų apie geresnį susižaidimą ir tarpusavio supratimą. "Kritulių" privalumu bus ir šeimininkų salė, nes savo ekipos namų rungtynes "Jungent" žais Naujojoje Vilnioje, kuri tikrai nėra jų namų arena. Pirmosios rungtynės bus geru orientyru atsakomosioms kovoms, tačiau realu, jog abu mačus laimės "Krituliai", taip žengdami dar vieno FINAL-4 link.
 
Elektrėnų SC  ( 72 % ) - Electrolux II ( 28 % )  
Elektrėnų krepšininkai turėjo labai realią progą tapti reguliariojo čempionato nugalėtojais. Deja, pralaimėjimas paskutiniame ture Vilniuje prieš "Taurus" ekipą šią galimybę iš komandos atėmė. Bet kuriuo atveju "Sporto Centras" šiemet žygiuoja solidžiai ir užtikrintai, todėl jo startinė pozicija prieš PLAY-OFF etapą yra visiškai pelnyta. Komanda, lyginant su pernai, praktiškai nepasikeitė, o tai tik dar labiau sustiprino ekipos narių susižaidimą. Puolime didelių problemų elektrėniškiams nekyla, nes jie renka vidutiniškai po 79.1 taško per rungtynes. Šiuo aspektu jų varžovai gerokai nusileidžia, krapštydami vos po 66.6 taško per dvikovą. Savu pranašumu elektrėniškiams taps ir salė, nes prie tolimų išvykų į Vilnių šeimininkai jau pilnai pripratę, tuo tarpu "Electrolux II", paskutiniu metu sunkiai besurenkanti reikalingą žaidėjų skaičių rungtynėms, neabejotinai turės bėdų išvykos rungtynėse. Pernai metais likusi VKL II-oje lygoje 5-oje pozicijoje Elektrėnų komanda neabejotinai svajoja apie FINAL-4 ir tam turi logiškų paaiškinimų. Ekipos gretose pirmaisiais smuikais griežia Raimondas Sadkauskas, Karolis Jovaiša bei Tomas Šiškevičius, o šiemet gerokai savo rezultatus patobulino ir Lukas Jurkevičius. Būtent šio gynėjo dėka komandos žaidimas tapo stabilesniu ir patikimesniu. Tuo tarpu "Electrolux II" lyderiais galime įvardinti Gytį Gadeiką ir Šarūną Nekrošių. Šie krepšininkai ne tik dažniausiai lankydavosi rungtynėse, tačiau ir solidžiausiai prisidėdavo prie negausių ekipos pergalių. Tiesa, "Electrolux II" jau ne kartą baudė savo varžovus už jų neįvertinimą, tačiau šiemet, spėjame, jog "Elektrėnų SC" nesunkiai turėtų įveikti pirmąjį barjerą ir pabaigti "Electrolux II" sezoną 1/16 PLAY-OFF etape.

 

Kęstutis Bagdanavičius ("Jungent") - vienas ekipos lyderių

 
BC Nol Semkers  ( 76 % ) - 2 GEN / Kaefer ( 24 % )  
Kelis krepšinio sezonus atgal "2 GEN / Kaefer" vyrukai nuolat būdavo įvardinami tarp tų, kurie gali realiai pretenduoti į FINAL-4 varžybas. Tačiau laikas bėgo, o komandos rezultatai negerėjo. Galiausiai nutinka taip, jog jau pirmame PLAY-OFF etape šį klubą turime įvardinti poros autsaideriu. "BC Nol Semkers" nors ir susidurdavo su komandos susirinkimo į rungtynes problema, ją dažniausiai išspręsdavo asmeninio meistriškumo pagalba. Klubas savo gretose turi visų pirma Tomą Butrimą, kuris sutvarko reikalus po krepšiu. Iš tolimesnės distancijos varžovus bausti nuolat nusiteikęs Dovydas Sakalnikas, kurio, kaip žaidėjo, vertė, per šiuos metus gerokai išaugo. Kiek sudėtingiau komandai tik gynėjų grandyje, tačiau ir ten atvykęs pastiprinimas - Tautvydas Rėkašius, pasirodė tinkamu "pirkiniu". Nors nemažai ekipos narių rungtynes lankė prastai ir negalės dalyvauti PLAY-OFF etape, komanda turi pakankamai resursų seriją pabaigti dviem pergalėmis. "2 GEN / Kaefer" patyrė nusivylimą kitos miesto lygos taurės varžybose, tad bus ne pačioje geriausioje nuotaikoje. Tačiau revanšuotis ir atsitiesti dėl pralaimėjimo ekipa tikrai norės. "2 GEN" lyderiais šiemet yra Simonas Mažionis bei Aurimas Dalius Butkus. Gaila, tačiau likusių ekipos draugų pagalbos jie sulaukia ganėtinai retai, bent jau tiek, kad ji pavirstų į realias pergales. Svarbiu faktoriumi serijoje bus Dovydas Sakalnikas, ir ne tik žaidybine prasme. Krepšininkas anksčiau vilkėjo savo varžovų marškinėlius ir gali priešininkams labai daug papasakoti apie silpnąsias "2 GEN" vietas. Būtent dėl tokių priežasčių būtumėme nustebinti, jei "2 GEN" laimėtų bent vienas serijos rungtynes ir sutrukdytų "BC Nol Semkers" klubui sėkmingai pratęsti savo sezoną.

 

Dovydas Sakalnikas ("BC Nol Semkers") puikiai pažįsta savo varžovų "2 GEN / Kaefer" komandą

 
Primename, jog tai tėra spėlionės, kaip pasibaigs vienos ar kitos rungtynės, o pateikiama informacija - tik vieno iš galimų daugybės scenarijų spėjimas. Turite kitokią nuomonę ? Būtinai pasidalinkite ja su mumis !
2 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009