VKL 1-os lygos įžaidėjų TOP - 5

2018-03-05
Penkias dienas iš eilės apžvelgsime TOP 5 VKL 1-os lygos visų penkių pozicijų krepšininkus. Šiandien pirmadienis, tad pradėkime nuo 1 pozicijos žaidėjų - įžaidėjų. Į šį reitingą netraukėme žaidėjų, kurie sužaidė mažiau nei 5 rungtynes. 
 

1. Gabrielius Ramonas (Vidaus reikalų ministerija)

Šis aukšto meistriškumo iš Biržų kilęs krepšininkas savo krepšininko kelyje yra spėjęs apsivilkti ir Nacionalinės krepšinio lygos komandos, ir Lietuvos jaunimo rinktinės marškinėlius. Visą sukauptą patirtį Gabrielius puikiai išnaudoja atstovaudamas "Vidaus reikalų ministerijos" krepšinio komandą. Šio klubo rotacija įžaidėjo pozicijoje yra labai didelė. Aikštelės generolo pareigas be Gabrieliaus gali dar užimti ir komandai vadovauti aukščiausiame lygmenyje: Otas Majeras, Laurynas Jacevičius ar Artūras Daugulis.  Vienintelis Artūras Daugulis yra tipinis įžaidėjas, o likę krepšininkai drąsiai gali rungtyniauti ir atakuojančio gynėjo ar net lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Šiuo metu solidžiausiai kaip įžaidėjas atrodo būtent Gabrielius Ramonas. Aukštą krepšininko meistriškumą ir puikų aikštės matymą parodo praėjusio sezono metu atlikti net 16 rezultatyvių perdavimų.  Šį sezoną kol kas Gabrielius yra du kartus pasiekęs 9 rezultatyvių perdavimų ribą. Nors Gabrielius atlikdamas vidutiniškai 5,7 perdavimo per rungtynes net nepatenka pagal šią statistinę kategoriją į  geriausių krepšininkų dešimtuką, šiame tope dėl didelės rotacijos įžaidėjo  pozicijoje ir paties žaidėjo universalumo galime jam drąsiai skirti pirmąją vietą. 

Gabrielius Ramonas - geriausias VKL 1-os lygos įžaidėjas
 

2. Tauras Ulevičius (Vilniaus kolegija)

Porą sezonų Nacionalinėje krepšinio lygoje įgūdžius lavinęs šilutiškis šiuo metu puikiai vadovauja Ukmergės "Olimpo" ir "Vilniaus kolegijos" klubams.  Vilniaus krepšinio lygoje Tauras dalinasi 1/2 vietas pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 8,2) su Mariumi Taparausku, o Regionų krepšinio lygoje Tauras yra tvirtai įsitvirtinęs ketvirtojoje pozicijoje (vid. 6,1). Vilniaus kolegija šiuo metu yra iškovojusi 7 pergales ir patyrusi 7 pralaimėjimus. Kai Tauras atvyko į rungtynes, komanda laimėjo 4 kartus bei patyrė 2 pralaimėjimus. Pastarasis statistinis rodiklis parodo, koks svarbus šis krepšininkas yra savo klubui. Būtent dažnesnis Tauro pasirodymas gali padėti komandai labai realiai šio sezono metu susigrumti dėl medalių.

Tauras Ulevičius ruošiasi atlikti savo mėgstamą perdavimą pro nugarą
 

3. Marius Taparauskas (Če - Čėnija)

Nors komanda nežiba, Marius Taparauskas demonstruoja nuostabų individualų krepšinį. Būtent šis žaidėjas buvo pagrindinis vedlys į vienintelę "Čė-Čėnija" klubo pergalę šiame sezone. 183 ūgio gynėjas sveria net 95 kilogramus. Toks svoris puikiai tiktų ir sunkiajam krašto puolėjui ar net centrui bei turėtų labai trukdyti gynėjams. Marius šį teiginį neigia  savo puikiu žaidimu. Galime pabandyti įsivaizduoti, ką šis krepšininkas išdarinėtų įgijęs geriausią visomis prasmėmis sportinę formą. Neblogą rankelę Marius turi ir atakuodamas iš dviejų bei trijų taškų zonų, kas jį padaro dar pavojingesniu krepšininku. Gal kiek sunkiau Mariui sekasi gynyboje prieš greitus ir veržlius varžovus, tačiau daug patirties sukaupęs krepšininkas gali gal net geriau pasiginti prieš fiziškai stipresnius kitų pozicijų krepšininkus. Nors "Če-Čėnija" sezonas beveik baigtas, Marius spėjo palikti 1-os lygos istorijoje nemenką individualų įrašą. 

Marius Taparauskas savo meistriškumu įveikia visus fizikos dėsnius

4. Nojus Vaikšnoras (Sporticus.lt - Ugniagesys)

Šiek tiek banguotą sportinę formą demonstruoja "Sporticus.lt" aikštelės generolas - Nojus Vaikšnoras, tačiau šis žaidėjas savo dabartiniu žaidimu išsikovoja vietą šiame penketuke. Jaunasis krepšininkas šiuo metu demonstruoja neabejotinai geriausią sportinę formą per visą savo karjerą Vilniaus krepšinio lygoje. Buvęs Šv. Kristoforo mokyklos krepšinio rinktinės pagrindinis atakų organizatorius po sezono pertraukos grįžta į Vilniaus krepšinio 1 lygą ir vos demonstruoja vos ne trigubai geresnius statistinius rodiklius. Tobulėti šis krepšininkas turi dar labai daug galimybių, o brandus krepšinis aukščiausioje Vilniaus krepšinio lygoje demonstruoja, jog ir dabar krepšininkas yra pasiekęs brandų lygį.  Bus įdomu stebėti, ką šis žaidėjas bus pasiekęs po 2-3 sezonų asmeniškai ir komandiškai.

Nojus Vaikšnoras demonstruoja geriausią sportinę formą savo gyvenime
 

5. Simas Liepinatis (KK Austa)

Dėl paskutinės vietos šiame penektuke Fabijoniškių rajono krepšinio legenda Simas Liepinaitis vis dar pranoko ateities Fabijoniškių rajono krepšinio legendą - Deividą Dimbelį. Septintoje vietoje šį sezoną pagal rezultatyvius perdavimus 1-oje lygoje esantis Simas Liepinaitis šiuo metu vis dar užtikrintai yra visų laikų daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikęs Vilniaus krepšinio lygos žaidėjas, kuris vis dar pirmauja šimtu rezultatyvių perdavimų prieš antroje vietoje esantį Denisą Oliferą. Gal kiek nemaloniai Simo statistikoje atrodo vienas žemiausių savo komandoje +/- rodiklių, tačiau visi puikiai žinome, jog šis faktorius kartais gali būti ir labai klaidingas. 

Nors šiame reitinge Simas Liepinaitis tik 5-as,  jis yra visų laikų Vilniaus krepšinio lygos rezultatyvių perdavimų lyderis
VKL 1-os lygos įžaidėjų TOP - 5

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009