EABL: turas Kijeve (Ukraina) - VKL RINKTINĖ TAPO TURO NUGALĖTOJAIS !

2018-03-05

Šį savaitgalį Ukrainos sostinėje - Kijeve vyko EABL 2017/2018m. sezono trečiasis Grand Prix etapas. Jame tradiciškai dalyvauvo ir VKL Rinktinė, kuri grūmėsi kartu su Lenkijos, Ukrainos ir Lietuvos komandomis. Čempionatą sudaro atskiri turai, kuriuose pagal užimtas vietas komandos yra reitinguojamos, kol galiausiai geriausius rezultatus reguliariame čempionate parodžiusios ekipos susigrums pirmenybių finale 2018 metų birželio mėnesį. Tai buvo jau antrasis vilniečių laimėtas etapas šių metų pirmenybėse. Pirmą kartą komandai tai padaryti pasisekė Radom (Lenkija) mieste. Smulkiau apie Kijevo turo įvykius - žemiau pateiktoje naujienoje.

VKL Rinktinė tapo EABL Kyiv Grand Prix turo nugalėtoja

REZULTATAI:

(sekmadienis - FINALAS)

Brodyagy /Kyiv, UKR/ - VKL /Vilnius/ 71 : 94 (16:20, 18:32, 23:18, 14:24).

VKL Rinktinė: L. Buitkus 22, V. Saulevičius 21 (13 atk.k.), K. Surgėlas 16, D. Dimbelis 10, M. Kraujalis ir K. Bagdanavičius po 9, E. Balukonis 3, V. Podgaiskij ir A. Rudelis po 2, D. Švaistys ir M. Pukelevičius taškų nepelnė.

Finalinės rungtynės vilniečiams prasidėjo šaltu dušu. Aikštelės šeimininkai Ukrainos krepšininkai vieną po kito pasiuntė net tris tolimus metimus į mūsiškių krepšį ir rezultatas staigiai tapo labai pavojingu - 0:9. Prabėgo dar keletas minučių, kol VKL atstovų gretose pagaliau atsirado žaidėjas, galintis įveikti "BK Brodyagy" gynybą. Tai buvo Vytautas Saulevičius, kuris pataikė du tritaškius ir dvitaškį paeiliui, o vilniečiai spurtavo net 14:0, sugebėdami persverti rezultatą savo naudai - 14:9. Aikštelės ir turo šeimininkai neketino sudėti ginklų ir čia pat atsakė dviem sėkmingomis atakomis išlygindami rezultatą - 16:16. Laimė, per likusį kėlinio laiką sėkmingiau rungtyniavo mūsiškiai, kurie įgijo keturių taškų pranašumą - 20:16.

Antrasis ketvirtis prasidėjo aktyvesniu vilniečių žaidimu. Prie komandos draugo netruko prisijungti ir žaidimo skonį pajautęs L. Buitkus. Trakiškis pataikė iš toli, dviem parsiveržimais paeiliui išdraskė ukrainiečių gynybą ir sukrovė didesnį pranašumą. Lukui čia pat talkino ir D. Dimbelis, po kurio taiklaus metimo pirmą kartą pirmaujame dviženkle persvara - 31:20, o "BK Brodyagy" prašo minutinės pertraukėlės. Tačiau situacija šeimininkams į teigiamą pusę nesikeičia. Jie baudžiami technine pražanga, tačiau ir ji negelbsti - lyg iš natų rungtyniaujanti VKL Rinktinė jau atitrūksta iki 40:23. Antrą ketvirtį įspūdingu taikliu šūviu paskutinę sekundę nuo aikštelės vidurio pabaigia M. Kraujalis, taip tarsi parodydamas varžovams, kad antroje dvikovos dalyje jiems bus ne ką lengviau. Rungtynėms įpusėjus VKL atstovai pirmauja jau net 52:34.

Vytautas Saulevičius džiaugėsi viso turo MVP prizu

 

Trečiasis kėlinys prasideda labai panašiai, kaip ir rungtynių pradžia. Du tritaškius be atsako mūsiškiams įsodina ukrainiečiai, kurie iš karto priartėja iki 52:40. Visa laimė, jog greitai į tokį akibrokštą sureagavusi vilniečių komanda čia pat susiima ir pradeda vėl žaisti taip, kad varžovai nebūtų prisileisti per kovinį atstumą. Likęs rungtynių laikas sėkmingai mažėja, o vienas kitas teisėjų sprendimas tarsi primena, jog žaidžiame ne namuose. Nepaisant to per ketvirtį Ukrainos komandai pasisekė atkovoti vos 5 taškus ir skirtumas vis dar ramus - 70:57.

Ketvirtame kėlinyje varžovai priartėjo dar labiau, kol galiausiai po vieno taiklaus buvusio Kijevo "Budivelnik" ir Ukrainos rinktinės žaidėjo A. Malyš dvitaškio skirtumas jau tik 10 taškų - 74:64. Tačiau čia ir vėl prabyla toliašaudė mūsiškių artilerija, kuri padidina rezultatą iki 83:69. Likęs rungtynių laikas klausimų, kas taps nugalėtojais, jau nebeiškėlė. Vilniečiai ne tik sėkmingai atlaikė varžovų bandymus prisivyti, tačiau ir gerokai padidino savo persvarą, kol galiausiai laimėjo 94:71. Tai buvo antroji Vilniaus ekipos pergalė EABL ture šiemet.

Kristupas Surgėlas - finalo naudingiausias žaidėjas

 

Naudingiausiu finalo krepšininku buvo išrinktas Kristupas Surgėlas (VKL), o naudingiausiu VKL Rinktinės žaidėju turnyre tapo Vytautas Saulevičius. Abu krepšininkai džiaugėsi asmeniniais apdovanojimais ir taurėmis. Visas VKL kolektyvas vadovo vardu dėkoja rinktinės treneriui M. Pavlovskiui, visiems komandos žaidėjams, taip pat rinktinės psichologui R. Balbieriui už maksimalų nusiteikimą ir atsidavimą viso Kijevo turo metu. AČIŪ !

 

(šeštadienis)

Pulsar Expo /Kyiv, UKR/ - VKL /Vilnius/ 66 : 118 (12:36, 15:25, 18:23, 21:34).

VKL Rinktinė: V. Saulevičius 19, K. Bagdanavičius 18, L. Buitkus 15, M. Kraujalis ir K. Surgėlas (13 atk.k.) po 13, E. Balukonis ir A. Rudelis po 10, M. Pukelevičius 8, D. Dimbelis 6 (10 rez.p.), D. Švaistys 4, V. Podgaiskij 2.

Deividas Dimbelis (su kamuoliu) šiose rungtynėse atliko net 10 rezultatyvių perdavimų

 

Antroji dvikova vilniečiams tapo lengvu pasivaikščiojimu. Su visa pagarba turo šeimininkams antroji Kijevo komanda, rungtyniaujanti žemesniame mėgėjų divizione, buvo visiškai kito kalibro varžovas. Vilniečiai netruko spurtuoti ir dar iki kėlinio vidurio spėjo įmesti net 24 taškus. Kiek sumažinę apsukas pirmąsias dešimt minučių pabaigiame turėdami 24 taškų pranašumą - 36:12. Antrasis kėlinys nuo pirmojo skyrėsi tik tuo, jog aikštelėje spėjo pabūti visi mūsų ekipos žaidėjai, kurie viso susitikimo metu vienaip ar kitaip sugebėjo pasižymėti statistiniame protokole. Tad nepelniusių taškų VKL komandoje neliko, o skirtumas dvikovai įpusėjus buvo milžiniškas - 61:27.

Antroji rungtynių pusė buvo savotiškas finalino švilpuko ir vakarinės šventinės turo dalies laukimas. Kad tos minutės neprailgtų, mūsų lyderis V. Saulevičius šeimininkų krepšį sudrebino dar keliais dėjimais, o tritaškius kiek netikėtai taikliai siuntė K. Bagdanavičius, pataikęs net 4 tolimus metimus iš 7-ių. Per visą dvikovą VKL Rinktinė atliko net 39 rezultatyvius perdavimus, iš kurių 10 - Deivido Dimbelio sąskaitoje. Rami ir užtikrinta pergalė atvėrė kelią tiesiai į finalą - 118:66.

 

VKL /Vilnius/ - Srodowiskowa Basketliga.pl /Sopot, POL/ 116 : 63 (32:18, 31:12, 26:17, 27:16).

VKL Rinktinė: V. Saulevičius 25, D. Dimbelis 16, M. Kraujalis ir K. Surgėlas (10 atk.k.) po 15, A. Rudelis 14, L. Buitkus 13, V. Podgaiskij ir K. Bagdanavičius po 7, E. Balukonis ir M. Pukelevičius po 2, D. Švaistys taškų nepelnė.

VKL Rinktinės krepšininkų patarimai vienas kitam buvo naudingi

 

Po rytinių dvikovų rezultatų tapo aišku, jog jau pačios pirmosios VKL Rinktinės priešininkės barjeras gali būti kelialapiu į finalą. Būtent todėl nuo pat turo pradžios ryte rinktinės treneris M. Pavlovskis ir rinktinės vadovas S. Miškinis atidžiai stebėjo būsimus komandos varžovus bei juos analizavo. Toks trenerio įdirbis atnešė labai apčiuopiamų rezultatų ir dvikovą vilniečiai pradėjo maksimaliai susikaupę. Kai kurių žaidėjų atmintyje dar buvo išlikęs pralaimėjimas pernai būtent Sopoto komandai kovoje dėl 3 vietos Kijevo ture, tad revanšo norėjosi dar labiau. Presingas ir aktyvus žaidimas puolime buvo pagrindinė susikrauto pranašumo pirmame ketvirtyje priežastis, kuomet  po K. Bagdanavičiaus tritaškio atitrūkome dvigubai - 30:15. Tačiau jokių atsipalaidavimo ženklų nesimatė, o aikštelėje su maskimaliu užsivedimu jau buvo pasirodę visi, išskyrus E. Balukonį.

Antrasis ketvirtis, greičiausiai, tapo lemiamu rungtynių lūžiu, iki kurio dar teko įkristi ir į duobę kėlinio pradžioje. Lenkai pelnė 5 taškus be atsako ir priartėjo iki 32:23. Tačiau tritaškiu jiems atsako V. Saulevičius, dvitaškį prideda L. Buitkus, o  D. Dimbelis didina pranašumą iki 20-ties taškų. Aikštelėje jau pasirodo ir Erlandas Balukonis, o prieš didžiąją pertrauką mūsiškių persvara labai solidi - 63:30. Rezultatyviausiu pirmoje dvikovos pusėje buvo 18 taškų įmetęs V. Saulevičius.

Trečiame ir ketvirtame kėliniuose didesnių problemų nebeiškilo. Lenkai greit suprato, kad itin užsivedusios VKL Rinktinės šiandien jie tikrai nesustabdys, tad teliko rinkti taškus ir skaičiuoti likusias rungtynių minutes. Šimtąjį tašką tolimu metimu pelnė M. Kraujalis, kurio pataikymą ekipos draugai palydėjo džiaugsmo šūksniais. Per likusį laiką skirtumas penelyg nekito, o galiausiai pasiekėme daugiau, nei pakankamą pergalę 116:63.

 

VKL  RINKTINĖS  SUDĖTIS  Kyiv Grand Prix - EABL  TURUI

 

 

PG 

 

 

Augustas

Rudelis

1999.07.20

 

 

1.78 m.

73 kg 

     

 

 "Senieji Trakai"

( II  Lyga ) 

                   

 

 

PG

 

 

Deividas

Dimbelis

1995.05.05

 

 

1.83 m.

81 kg

     

 

 "KK Austa"

( I  Lyga )

                   

 

 

PG / SF 

 

 

Erlandas

Balukonis

1995.02.13

 

 

1.83 m.

80 kg

     

 

"Vaikinai"

( II Lyga )

                   

 

 

SG 

 

 

Mindaugas

Kraujalis

1992.07.27

 

 

 

1.89 m.

85 kg

     

 

"Vaikinai"

( II  Lyga )

                   

 

SG / SF

 

 

Dilanas

Švaistys

1997.04.24

 

 

1.91 m.

89 kg.

     

 

"BC United Transline"

( II  Lyga )

                   

 

SF

 

 

Mindaugas

Pukelevičius

1994.11.06

 

 

1.87 m.

90 kg.

     

 

"BC Kolegos / Imperialstone.eu"

( I  Lyga )

                   

 

SF

 

 

Lukas

Buitkus

1995.12.03

 

 

1.93 m.

85 kg

     

 

 

"Senieji Trakai"

( II  Lyga )

                   

 

 

SF / PF

 

 

Vytautas

Saulevičius

1996.01.05

 

 

1.96 m.

88 kg

     

 

"KK Austa"

( I  Lyga )

                   

 

 

PF

 

 

Vitalij

Podgaiskij

1979.08.19

 

 

1.94 m.

94 kg

     

 

"Senieji Trakai"

( II  Lyga )

                   

 

PF / C

 

 

Kęstutis

Bagdanavičius

1987.09.01

 

 

1.95 m.

90 kg

     

 

"Electrolux"

( I  Lyga )

                   

 

C

 

Kristupas

Surgėlas

1996.12.24

 

1.95 m.

102 kg

     

"KK Austa"

( I  Lyga )

                   

 

TRENERIS 

 

 

Marius

Pavlovskis

         

 

"Senieji Trakai"

( II  Lyga )

                   

 

 

PSICHOLOGAS

 

 

Rokas

Balbierius

         

 

"KK Riešė"

( I  Lyga )

                   
Vadovas     Simonas Miškinis            
EABL: turas Kijeve (Ukraina) - VKL RINKTINĖ TAPO TURO NUGALĖTOJAIS !

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009