3 lyga: savaitės apžvalga

2018-02-28

Kviečiame susipažinti su įdomiausiomis praėjusios ir ateinančios savaitės rungtynėmis. 

Praėjusios savaitės įdomiausios dvikovos. 

Tirola- BC United Transline 77 : 74
Kaip ir spėjome prieš dvikova, "Tirola" pademonstravo charakterį ir kovingame susitikime palaužė "BC United Transline" klubą bei atsirevanšavo šiai ekipai už skaudų pralaimėjimą pirmojo rato dvikovoje. Neabejotinai puolime ryškiausiai "Tirola" gretose spindėjo Vladislav Piskariov ir Albino Kirkilo tandemas. Jiems puikiai rezultatyvius perdavimus dalino pagrindinis "Tirola" klubo įžaidėjas - Denisas Oliferas. Iš viso Denisas šiose rungtynėse pats nepelnė nė taško, tačiau net dešimt kartų sėkmingai asistavo komandos draugams. "Tirola" tradiciškai sėkmingai startavo, tačiau, skirtingai nei prieš tai vykusiose rungtynėse, šį kartą "Tirolos" vyrukai sugebėjo nepasiduoti "BC United Transline" ekipos puolimui ir persvarą išlaikė iki susitikimo pabaigos. "BC United Transline" ekipos neišgelbėjo ir puikias rungtynes sužaidę: Dilanas Švaistys, Paulius Gedminas ir Tomas Krivonosovas. Šiems trims krepšininkams šį kartą pritrūko trupučio komandos draugų pagalbos.  "Tirola", greičiausiai, nepakils aukščiau ketvirtos vietos, tačiau šį pergalę gerokai pagerino "Tirolos" situaciją besivaržant dėl tos pačios 4 vietos. "BC United Transline" dar laukia dvikova su "BC Versus" klubu dėl antrosios vietos pogrupyje. 


Thug Life- KK Sinano kebabai 77 : 74
Igno Kurkliečio nesugebėję sustabdyti "Sinano Kebabai" krito dar kartą lygioje dvikovoje prieš "Thug Life" klubą. Nors "Thug Life" pirmojoje rungtynių pusėje po truputį tolo, tačiau "KK Sinano Kebabai" nepasimetė ir sėkmingai sužaidę antrąją rungtynių pusę išplėšė pratęsimą, kurio metu sėkmė daugiau lydėjo "Thug Life". Po rungtynių "Thug Life" komandos atstovas Artūras Giedraitis spėliojo, kaip galėjo būti, jeigu į rungtynes būtų atvykęs pagrindinis klubo įžaidėjas Marius Taparauskas. Šis krepšininkas nesenai tapo tėvu ir krepšinis nusirito į antrą planą, tad sunku nuspėti, koks šio žaidėjo lankomumas bus ateityje. "Thug Life" lyderiui Ignui Kurkliečiui puikiai talkino puikiai žinomas lygos snaiperis Martynas Mažeika. "KK Sinano Kebabų" neišgelbėjo ir 25 pelnyti žaidžiančio komandos trenerio Ugniaus Stulginsko pelnyti taškai. 


 Joniškio Baldai- Big Baller Brand 50 : 52
Prieš dvi savaites pirmojoje pusėje "Joniškio Baldai" pirmavo prieš "DAGOS", tačiau tada atvyko šeštasis "Dagos" krepšininkas, Jonas Staniulis, ir viskas apsivertė aukštyn kojomis. Panaši situacija susiklostė ir kitose namų rungtynėse prieš "Big Baller Brand", kai "Joniškio Baldai" kontroliavo pirmąją rungtynių pusę, tačiau antrojoje pasirodė "Big Baller Brand" klubo gynėjas Benas Lukoševičius ir pastaroji ekipa sugebėjo perlaužti rungtynių eigą sau naudinga linkme bei iškovojo labai svarbią pergalę. Be nepilnas keturioliką minučių rungtyniavusio Beno Lukoševičiaus "Big Baller Brand" gretose išsiskyrė Dovydas Šablinskas ir Mantas Micikevičius. "Joniškio Baldų" gretose puikiai pasirodė Martynas Jasiulionis, kuris pelnė beveik pusę visos komandos taškų. Solidžiai rungtyniavo ir Gustas Keturakis, tačiau likusiems krepšininkams tai buvo juoda diena, kuri nubraukė visas galimybes prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. 

Martynui Jasiulioniui trūko labai nedaug, kad pelnytų pusę savo komandos taškų

Ateinančios savaitės pagrindinės dvikovos

2018-03-04 (Sekmadienis)
 BC Versus 66% - BC United Transline 34%

Kova dėl antrosios vietos grupėje tikrai kelia didelį susidomėjimą. Pirmajame šių dviejų ekipų susitikime "BC Versus" iškovojo pergalę vos 1 taško skirtumu. Abi komandos nė kiek nepažinojo viena kitos ir pirmasis susitikimas gavosi be jokio pasiruošimo. Šį kartą abiejų ekipų dauguma krepšininkai jau matė vieni kitus gyvai, o ir iš kitų rungtynių statistikų galima pasidaryti analizių. Laimėti turėtų geriau pasiruošusi ekipa. "BC Versus" tikrai turi labai daug patirties ir sugebės atrasti tinkamą žaidimo planą, o gal staigmenų pateiks ir "BC United Transline" krepšininkai?


2018-03-04 (Sekmadienis) 
 Telšiai 58% - vedejasrenginiui.lt 42%

Be galo įdomi padėtis yra susiklosčiusi "C" grupėje. Ateinanti savaitė daug lems "Telšių" klubui, kurie susirungs su tiesioginiais konkurentais kovoje dėl aukštesnės pozicijos - "KK Žaibas" ir "Vedejasrenginiui.lt". Abi pergalės telšiškiams leistų įsipaišyti į varžytuves dėl pirmų trijų grupės vietų, abu pralaimėjimai teoriškai nublokštų šį klubą į kovai dėl 5-7 pozicijų, o užėmus 7 vietą grupėje, komanda nepatenka į atkrintamąsias varžybas. Taigi, nors išskyrėme "Telšių" dvikovą su "Vedejasrenginiui.lt" klubu, abi šios dvikovos ateinančią savaitę turėtų būti vertos finalo, nes jų vertė tikrai didelė. 

 2018-03-05 (Pirmadienis)
Tirola 61% - SK Centauras 39%

Vieną svarbią pergalę "Tirola" iškovojo praėjusią savaitę, bet kad įsitvirtintų 4-oje turnyrinės lentelės vietoje šis klubas turės ateinantį pirmadienį namie antrą kartą įveikti "SK Centauras" ekipą. Tiesa, pirmasis susitikimas vyko dar sezono pradžioje ir abi ekipos rungtyniavo ne pačiomis stipriausiomis sudėtimis. Dabar ateinanti dvikova gali daug ką lemti aiškinantis galutines turnyrinės lentelės vietas, todėl turėtumėme abi komandas išvysti maksimaliai pasiruošusias.

Po nuostabių paskutinių rungtynių Albinas Kirkilas tikrai susilauks labai daug varžovų dėmesio

3 lyga: savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009