3 lyga: savaitės apžvalga

2018-02-21

Pažvelkime kas įdomesnio įvyko paskutiniu metu 3-ioje lygoje. Šią savaitę vėl kitu kampu pabandysime pažvelgti į įvykius lygoje. 

Šį kartą pabandysime išskirti kiekvienos grupės įdomiausias praėjusios ir ateinančios savaičių rungtynes ir į jas žvilgtelėti.
 
A grupė
UNITED SHARKS - JONIŠKIO BALDAI  85 : 78
Po pralaimėjimo "Dagos" klubui "Joniškio baldų" kolektyvas atsidūrė labai nepavydėtinoje situacijoje. Dvi pralaimėtos dvikovos pastarajai ekipai net turint lygiai taškų "Joniškio Baldams" neleistų atsidurti aukščiau savo tiesioginių varžovų kovoje dėl kelialapio į atkrintamąsias. Tai supratę joniškiečiai rungtynėse su absoliučiais grupės lyderiais pademonstravo milžinišką užsispyrimą ir vos nepateikė nemažos sensacijos. Likus vienai minutei iki susitikimo pabaigos Joniškio miestą atstovaujantis klubas buvo priekyje penkiais taškais . Visgi daugiau patirties sukaupę "United Sharks" vyrukai nepalūžo. Komanda išlygino rezultatą ir pratęsime įrodė savo pranašumą. Nugalėtojus į pergalę vedė Vytauto Radzevičiaus, Vaidoto Andriuškos ir Dovydo Petrausko trijulė. Šie trys krepšininkai kartu surinko net 86 naudingumo balus, kai visa "Joniškio baldų" komanda sukrapštė vos 65.  "Joniškio baldų" gretose išsiskyrė geriausią sezono asmeninį pasirodymą pademonstravęs Antanas Nacys ir antras geriausias savo šio sezono rungtynes 3-ioje lygoje sužaidęs Gustas Keturakis. 

Antanas Nacys sužaidė savo geriausias sezono rungtynes ir padėjo savo komandai būti per plauką nuo sensacijos
 
B grupė
RIDIKAS - BC VERSUS 80 : 67
Po pirmojo pralaimėjimo "Ridikui" buvo aišku, jog atsakomosiose rungtynėse "BC Versus" sieks tik pergalės. Tai buvo labai svarbi kova, kuri gal būt net lems grupės nugalėtojus.  Kovingųjų "BC Versus" vyrukų ryžtas buvo matyti nuo pat susitikimo pradžios. Energingiau pradėję rungtynes "BC Versus" vienu metu sugebėjo įgyti net dviženklį pranašumą. Visgi, kai komanda jau patikėjo savo sėkme, "Ridikas" pademonstravo savo galią. Deficitas buvo ne tik ištirpdytas, tačiau "Ridikui" pavyko susikrauti solidų pranašumą, kurio "Versus" taip ir nepanaikino. "Ridiką" į pergalę vedė sezono rungtynes sužaidęs ir net 40 naudingumo balų surinkęs Ignas Vaičys. Ignui puikiai talkino irgi savo asmenines sezono rungtynes sužaidęs gynėjas Edmundas Volskis. "BC Versus" neišgelbėjo net 9 tritaškius iš 16 bandymų pataikęs klubo lyderis Mindaugas Lastauskas. Po šio susitikimo "Ridikas" pakyla į pirmąją turnyrinės lentelės vietą, o "BC Versus" gerokai susikomplikuoja savo galimybes kautis dėl grupės nugalėtojų vardo.
 
C grupė 
KOMFAKAS - VEDEJASRENGINIUI.LT  86 : 82
Prieš porą savaičių labai sudėtingoje situacijoje buvęs "Komfako" klubas sugebėjo iškovoti ketvirtąją pergalę iš eilės ir dabar puikiai patys kontroliuoja savo situaciją. Tuo tarpu "VedejasRenginiui.LT" kolektyvas patyrė trečią pralaimėjimą per paskutines ketverias žaistas rungtynes ir atsidūrė per plauką nuo nepatekimo į atkrintamąsias varžybas. Jeigu prieš dvi savaites svarstėme, "Komfakas" ar "Bedugnė" pateks į atkrintamąsias, tai šiuo metu "VedejasRenginiui.LT" yra kur kas nemalonesnėje situacijoje nei "Komfakas", kuriuos paskutinėje dvikovoje į labai svarbią pergalę vedė Juozo Skaros, Tomo Minkevičiaus ir Viliaus Aleksandravičiaus trijulė.  "VedejasRenginiui.LT" klubo nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir puikią sportinę formą pademonstravęs Artūro Karapetian ir Povilo Vilko tandemas. Daug įdomybių gali įvykti šioje grupėje, jeigu "BC Bedugnė" sugebės solidžiai sužaisti savo paskutinių keturių rungtynių atkarpą. 

Puikus Artūro Karapetian žaidimas neišgelbėjo "VedejasRenginiui.LT" komandos nuo trečio pralaimėjimo per paskutines ketverias žaistas rungtynes
 
D grupė
KK SINANO KEBABAI - VERSLO SPAUDOS CENTRAS - R2P SPORT  71 : 75
"KK Sinano Kebabai" turėjo puikią galimybę įvesti gana nemažą intrigą į "D" grupės turnyrinę lentelę.Jų pergalės atveju net trys komandos turnyrinės lentelės viršuje turėtų po du pralaimėjimus. Panašus scenarijus buvo labai realus beveik iki pat rungtynių pabaigos. Jaunieji kebabų mėgėjai kontroliavo situaciją ir turėjo persvarą savo rankose iki pat paskutinių ketvirtojo kėlinio minučių. Visgi kiek daugiau patyrę "R2P Sport" krepšininkai sugebėjo paversti savo patirtį į pergalę. Nors Linas Stripinis buvo gana neblogai pristabdytas, tuom pasinaudojo ir puikias rungtynes sužaidė snaiperis - Aidas Bacevičius. Įdomu tai, jog iš septyniolikos taškų Aidas pelnė vos vieną tritaškį, kai viso šio sezono metu tritaškių išmeta net daugiau nei dvitaškių."Sinano Kebabų" neišgelbėjo ir 5 tritaškius pataikęs Lukas Jonkus, kuris šiose rungtynėse perkopė įspūdingą 120 pataikytų šiame sezone tritaškių ribą. Po skaudžios nesėkmės liūdėti "Sinano Kebabai" neturi kada, kadangi jau netrukus jų laukia labai svarbi dvikova dėl 2 vietos grupėje. 
 
E grupė
BEBRUSAI - NAUDINGI  66 : 75
Labai kėblioje situacijoje prieš dvi savaites buvę "Naudingi" iškovoja antrą pergalę iš eilės prieš tiesioginį varžovą kovoje dėl patekimo į atkrintamąsias ir užsitikrina bent jau paskutinį bilietą į kitą etapą ir dar gali labai realiai pakovoti net dėl solidžios 4-os vietos turnyrinėje lentelėje. Ne pirmą kartą šį sezoną puikias rungtynes sužaidžia Tautvydas Palaima drauge su Vyteniu Vainiušiu ir "Naudingi" trečią kartą iš trijų bandymų palaužia "Bebrusų" kolektyvą, kurio neišgelbėja net ir eilinis solidus Mindaugo Kraujalio pasirodymas, brandus komandos naujoko Aurimo Stelmoko žaidimas ir geriausios šį sezoną asmeninės klubo vidurio puolėjo Andrėjaus Šabano rungtynės. "Bebrusai" ir "Brasa Bullet.lt" ekipoms liko po dvi rungtynes, kad nors viena iš šių komandų nepatektų į atkrintamąsias, bent vienai iš jų pralaimėti abu likusius susitikimus, o "Lyderiams" būtina pergalė prieš grupės lyderius - "Sky Gym - Ego Forte"

Tautvydo Palaimos brandus žaidimas yra svarbi sėkmingo "Naudingi" komandos pasirodymo dalis
 
 
A grupė 
DAGOS - MARIJAMPOLIS
Itin keblioje situacijoje prieš dvi savaites buvę "Dagos" vyrukai mobilizavosi, iškovojo dvi svarbias pergales ir sugrįžo į kovą dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, klysti "Dagos" krepšininkai nebegali, o sekmadienį jų laukia grėsmingasis "Marijampolio" kolektyvas, kuriam pralaimėjimas gali irgi sukomplikuoti situaciją. Pirmoji šių dviejų ekipų dvikova virto į tikrą dramą, kur po labai atkaklios kovos pergalę šventė "Marijampolis". Galime neabejoti, jog atsakomajame susitikime abu klubai sieks tik laimėjimo, o papildomą atmosferą sukurs ir eilinį kartą gausiai palaikyti savo komandos susirinkę "Marijampolio" sirgaliai.
 
 
B grupė 
TIROLA - BC UNITED TRANSLINE 
Netikėtai iš kovos dėl pirmųjų turnyrinės lentelės pozicijų iškritęs "Tirola" klubas neabejotinai bandys parodyti savo galią rungtynėse prieš rimtai į pirmąją vietą grupėje besikėsinančius "BC United Transline" vyrukus. Pirmasis šių dviejų ekipų susitikimas buvo labai įtemptas ir "BC United Transline" pergalę iškovojo tik po labai įtemptos kovos. Galime net neabejoti, jog abi ekipos bus maksimaliai nusiteikusios, nes šios dvikovos rezultatas abiems klubams gali lemti vietą turnyrinėje lentelėje. Kai tokios dvi ekipos kaunasi iš visų jėgų, galime tikėtis tik paties gražiausio krepšinio. 

Vladislav Piskariov paskutiniu metu demonstruoja puikią sportinę formą ir tikrai sukels nemažai grėsmės "BC United Transline" ekipai
 
C grupė
TELŠIAI - ATSIPŪTĘ
Tris pralaimėjimus per paskutines ketverias rungtynes patyrę "Atsipūtę" bandys reabilituotis dvikovoje su ant bangos esančiais ir jau net šešis susitikimus iš eilės laimėjusiais "Telšiais". Įdomu tai, jog savo paskutinį pralaimėjimą "Telšiai" patyrė būtent dvikovoje su "Atsipūtę" krepšininkais, o "Atsipūtę" tuo metu turėjo šešias pergales septyniose žaistose rungtynėse, o "Telšiai" pergalės skonį tuo metu buvo pajutę vos tris kartus per tas pačias žaistas septynias rungtynes. Ar tikrai sezono eigoje jėgų santykis pasikeitė, pamatysime antrajame šių klubų tarpusavio susitikime.  
 
D grupė
THUG LIFE - KK SINANO KEBABAI
Galimybę kovoti dėl pirmosios vietos grupėje praradę "Sinano Kebabai" netrukus stos į kovą dėl antrosios vietos pogrupyje. Pirmasis šių ekipų tarpusavio susitikimas pasibaigė "Thug life" laimėjimu vos dviejų taškų skirtumu. Pirmųjų rungtynių rezultatas ir bendras abiejų ekipų pasirodymas šio sezono 3-ios lygos varžybose leidžia spėti, jog tai bus viena karščiausių ateinančios savaitės kovų 3-ioje lygoje ir ne tik.  

"Sinano Kebabai" labai daug dėmesio turės skirti "Thug life" lyderiui - Mariui Taparauskui
 
E grupė
 BC SAVA CHEBRA - BEBRUSAI
Greičiausiai, dauguma krepšinio ekspertų net neabejoja, jog "Bebrusai" iškovos pergalę, tačiau tikrai yra keletas aspektų, kurie šią dvikovą daro centrine ateinančios savaitės kova. Pirmiausia, šis susitikimas gali užtikrinti "Bebrusų" patekimą į atkrintamąsias varžybas. Antra, dar visai nesenai "Bebrusai" persiviliojo vieną "BC Sava Chebra" komandos lyderių - Aurimą Stelmoką. Būtent dėl to "BC Sava Chebra" turėtų šiose rungtynėse kautis su dviguba energija ir pabandyti Aurimui įrodyti, jog persikėlė tikrai ne į stipresnį klubą. 
 
 
3 lyga: savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009